WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • lips Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Szukałam na necie, ale nie znalazłam nic co mogłoby mi w tym pomóc. Wszędzie tylko piszą o odpowiednim nawilżaniu, diecie, ćwiczeniach, a po ciąży o laserowym usuwaniu. Dermatolog w sumie może by mi coś doradził, jakąś maść. Będę próbować. Ciąża to cudowny stan. Ale wiadomo chciałabym żeby ciało też jakoś wyglądało.

Ja jeszcze słyszałam o masowaniu skóry. Kupiłam taką szorstką gąbkę i pocieram nią brzuch. Też troche powinno działać bo po pierwsze złuszcza naskórek i skóra się szybciej regeneruje a po drugie masaż pobudza krązenie, zwiększa elastyczność skóry, pobudza synteze kolagenu. Ogólnie interesuję się skórą, czytam dużo artykułów naukowych i myśle że taki masaż (oczywiście połączony z porządnym natłuszczaniem i nawilżaniem) pomaga. No ale kazdy musi sam wypróbować

MeGi2986 lubi tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Pchelkaa a co lekarze mowia na twoja szyjke? Czy przy tych skurczach masz ja skrocona? Odpowiedz prosze bo tez mam problem z szyjka i sie martwie... dzis strasznie bola mnie plecy i brzuch na dole. Praktycznie jak troche pochodze to juz mnie wszystko ciagnie.

Puli powiedzieli ze szyjke mam ok, ale nie powiedzieli ile dokladnie. Na dwoch usg dzidzia byla ustawiona glowka w dol do kanalu rodnego :-( lekarz tym zaniepokojony bo powinna plywac i fikac na calego. W poniedzialek mam wizyte wiec zobaczymy czy zmienila pozycje i zapytam o dlugosc szyjki. Uwazaj na siebie Kochana, nie przemeczaj sie, siedzisz na l4? Bo nie doczytalam. Pamietaj ze jak masz skrocona szyjke i boli Cie brzuch to nie mozesz go masowac bo skurcze sie zwiekszaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:10

• bella88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:01

Poz!omka., Hashija, Mama_Mai, MeGi2986, m@rzenie, moni1403, Marik, Pchełka, lilianna, Madzisek, Klara87, justyna14, alicja_, iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratulacje udanej wizyty :)) mam nadzieje ze jutro u mnie nie bedzie takiej niespodzianki i sie dowiem juz plec :D

bella88, alicja_ lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella 250 g wow to już ćwierć kilograma :D jeszcze tylko jakieś trzy ha ha :) to może dziewczynka skoro się kryje :)

A na rozstepy nie wiem co poradzić sama się zastanawiam czy mi się zrobią ale ją jestem raczej z "miekkch" osób to może mi się nie zrobią :P choć głównie geny maja wpływ niestety... :/

bella88, alicja_ lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    A mnie dziś zagięło...ostatnio czułam, że swędzi mnie brzuchal, na początku smarowałam się oliwką ale była dla mnie za tłusta, przerzuciłam się na mustelę, bo mąż sprezentował i co....dzisiaj oglądam brzuszek, bo się ładnie powiększa, jest zaokrąglony i widze jakieś czerwone pręgi w dole podbrzusza:( myślałam, że może mi się coś odcisnęło po siedzeniu w pracy, ale wzięłam lusterko zbliżające i widzę z jednej i drugiej strony po 3-4 1,5cm czerwone rozstępy!!! Nigdy nie zwracałam tak uwagi, dbałam o ciało, ale jestem w szoku że tak szybko mi się pojawiły:( i na chuj tu się czymś smarować jak to gówno pomaga, jak ktoś ma predyspozycje, tak jak ja po mamie to i tak będą i tak będą.
    Znacie może jakieś sposoby na złagodzenie??

Megi, ja smaruję kremem przeciw rozstępom ZIAJA "Mamma mia", mi odpowiada, nie mam rozstępów i nie jest drogi, bo 21 zł kosztuje ;)
    http://ziaja.com/kosmetyki/1517,krem-przeciw-rozstepom-mamma-mia

MeGi2986, justyna14 lubią tę wiadomość

• zai2014 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kochane a gdzie się podziewa nasz Flakonik?? :)

Bliźniaki są z nami :*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rzenie wrote:
    Ja na rozstępy stosuję krem z phamaceris, w pierwszej ciąży stosowałam i nie mam rozstępów, ale ostatnio przeczytałam, że skład ma kiepski, więc teraz zamierzam się przerzucić na babydream z rossmana, podobno ma świetny skład za niewielką cenę :-)

ja używałam oliwkę BabyDream i mnie uczulała...miałam po niej wysypkę, więc musiałam odstawić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam szalony dzień... strasznie się martwiłam, bo miałam twardy brzuch i bolało mnie podbrzusze. Poszłam na IP, ale powiedzieli, że muszę zostać na oddziale, więc pojechałam na prywatną wizytę do swojego lekarza. Z dzieckiem wszystko w porządku. Na prenatalnych dowiedzieliśmy sie, że chłopczyk i on też sam od siebie powiedział, że chłopiec, więc już w to wierzę ;)

Czasem martwią mnie te bóle podbrzusza, taki ucisk, czasem rwanie, ktre ciągnie się do pachwiny. Widzę, że więcej dziewczyn ma podobny objaw, więc może to macica się rozciąga? Bo nie jest to taki ból jak przy skurczach.

No i jeszcze mam uczulenie na witaminy, te które się bierze w drugim trymestrze. Wymiotuję po nich i mam wysypkę...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za porady:*
    Mam oliwke z johnsona w zelu wiec znowu nia zaczne brzuch natluszczac. Ta mustela moim zdaniem bardziej napina skore. Mam w domu peelengi owocowe pod prysznic, nawilzajace, ale balam sie je na brzuch stosowac. No ale Lips sprobuje. Wydawalo mi sie, ze krem wlasnie wmasowywalam, a nie tylko tyle ze narzucilam i wklepalam. Bede probowac dbac jeszcze bardziej o skore. Zobaczymy czy cos pomoze.

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Puli powiedzieli ze szyjke mam ok, ale nie powiedzieli ile dokladnie. Na dwoch usg dzidzia byla ustawiona glowka w dol do kanalu rodnego :-( lekarz tym zaniepokojony bo powinna plywac i fikac na calego. W poniedzialek mam wizyte wiec zobaczymy czy zmienila pozycje i zapytam o dlugosc szyjki. Uwazaj na siebie Kochana, nie przemeczaj sie, siedzisz na l4? Bo nie doczytalam. Pamietaj ze jak masz skrocona szyjke i boli Cie brzuch to nie mozesz go masowac bo skurcze sie zwiekszaja
    Tak jestem na l4 ale sama wiesz jak to jest. W domu ciagle cos do roboty a do tego moj 6 letni synek tez potrzebuje opieki. Maz bardzo duzo pracuje praktycznie od rana do wieczora wiec tez mi nie pomaga. Czemu ciaza musi byc tak ciezkim i stresujacym okresem. Najpierw strach czy w olgole pojawi sie serduszko, tony lekow na podtrzymanie bo dwa lata temu mialam 2 poronienia, wymioty okrytne, samopoczucie okropbe. Jak teraz zagrozenie minelo i samopoczucie w miare ok to przypetala sie ta szyjka i bole podbrzusza. Juz mam dosc!!!

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Hej ja już po USG. Dzidzia waży 250 gram więc już jest spory :P Niestety płci nie potwierdził, bo pępowinę sobie zawinął za nóżkę i nie było widać :( poza tym wszystko w porządku, ładnie rośnie i jest już coraz wyraźniejszy :)

CRm12B.jpg

Gratuluje z całego serca :-)

bella88 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Bella 250 g wow to już ćwierć kilograma :D jeszcze tylko jakieś trzy ha ha :) to może dziewczynka skoro się kryje :)
    No właśnie 250 to mi się wydaje ze juz dużo jak na ten tydzień :-P klusek będzie. Ale podobno jest długi więc dlatego może taka waga. No fajnie by było żeby już został jednak ten chłopak bo mój się strasznie napalil i na około się już pochwalił bo u niego w rodzinie same dziewczyny :-P mi to w sumie chyba bez różnicy chociaż już się jakoś nastawiam na synka :-) chyba umowie się w między czasie jeszcze na jakieś usg bo nie wiem czy wytrzymam w niepewności kolejne 4 tygodnie.

Co do olejków na rozstępy to ja używam bio Oil i jestem zadowolona. Może trochę tłusty ale smaruje codziennie wieczorem i jeszcze cały kolejny dzień czuje ze ta skóra jest nasaczona więc chyba działa. Poza tym czytalam że olejek ten niweluje również już istniejące rozstępy. Ale to się okaże dopiero w późniejszych miesiącach :-)

alicja_ lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na rozstępy ja używam Ziaję. W pierwszej ciąży 0 roztępów a młody urodził się naprawdę wielki :-)

Madzia890722, justyna14 lubią tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny jutro dla mnie ważny dzień.... może w końcu dowiem się skad te cholerne plamiennia.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam sie denerwowac przed jutrem :D I wciaz sie zastanawiam czy nagrywac usg, czy ktoras z Was moze nagrywala albo bedzie chciala nagrac sobie usg?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam jedno nagranie z calego usg genetycznego na plycie :) z polowkowego tez bede miec bo robie w tej samej klinice :) to najlepsza pamiatka z ciazy :)
    ja bym nagrywala nawet na telefon jak lekarz nie ma nic przeciwko

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polowkowe pewnie za miesiac i nie wiem czy tyle wytrzymam zeby dopiero tamto usg nagrac :D na telefon hihi :D nie chce zeby lekarz wzial mnie za wariatke :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:06

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puli tez czasami mam takie mysli. Z tym ze to moja pierwsza ciaza ale troche sie o nia staralismy wiec zrobie wszystko zeby ja utrzymac i jestem gotowa lezec do listopada plackiem, misze donosic ta ciaze, nie biore innej opcji. Dodatkowo chodzino kase, w tym msc wydalismy juz ok 500 zl na lekarza i leki :-S no ale jak trzeba to trzeba.

Mam intymny mega problem :-( biore luteine dopochwowo 3x2 i do tego czopki spasticol rozkurczowe, wszystko ze mnie wyplywa, co zmienie wkladke i sie podmyje to na nowo:-( jestem strasznie tam podrazniona, piecze, szczypie masakra jakas :-( chetnie bym odstawila leki na 2 dni zeby skora TAM sobie odpoczela ale wiem z czym to sie wiaze

‹‹ 600 601 602 603 604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ