Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
MeGi2986 wrote:Szukałam na necie, ale nie znalazłam nic co mogłoby mi w tym pomóc. Wszędzie tylko piszą o odpowiednim nawilżaniu, diecie, ćwiczeniach, a po ciąży o laserowym usuwaniu. Dermatolog w sumie może by mi coś doradził, jakąś maść. Będę próbować. Ciąża to cudowny stan. Ale wiadomo chciałabym żeby ciało też jakoś wyglądało.
Ja jeszcze słyszałam o masowaniu skóry. Kupiłam taką szorstką gąbkę i pocieram nią brzuch. Też troche powinno działać bo po pierwsze złuszcza naskórek i skóra się szybciej regeneruje a po drugie masaż pobudza krązenie, zwiększa elastyczność skóry, pobudza synteze kolagenu. Ogólnie interesuję się skórą, czytam dużo artykułów naukowych i myśle że taki masaż (oczywiście połączony z porządnym natłuszczaniem i nawilżaniem) pomaga. No ale kazdy musi sam wypróbowaćMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypuli27 wrote:Pchelkaa a co lekarze mowia na twoja szyjke? Czy przy tych skurczach masz ja skrocona? Odpowiedz prosze bo tez mam problem z szyjka i sie martwie... dzis strasznie bola mnie plecy i brzuch na dole. Praktycznie jak troche pochodze to juz mnie wszystko ciagnie.
Puli powiedzieli ze szyjke mam ok, ale nie powiedzieli ile dokladnie. Na dwoch usg dzidzia byla ustawiona glowka w dol do kanalu rodnegolekarz tym zaniepokojony bo powinna plywac i fikac na calego. W poniedzialek mam wizyte wiec zobaczymy czy zmienila pozycje i zapytam o dlugosc szyjki. Uwazaj na siebie Kochana, nie przemeczaj sie, siedzisz na l4? Bo nie doczytalam. Pamietaj ze jak masz skrocona szyjke i boli Cie brzuch to nie mozesz go masowac bo skurcze sie zwiekszaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 20:10
-
..........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:01
Poz!omka., Hashija, Mama_Mai, MeGi2986, m@rzenie, moni1403, Marik, Pchełka, lilianna, Madzisek, Klara87, justyna14, alicja_, iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość
-
Bella 250 g wow to już ćwierć kilograma
jeszcze tylko jakieś trzy ha ha
to może dziewczynka skoro się kryje
A na rozstepy nie wiem co poradzić sama się zastanawiam czy mi się zrobią ale ją jestem raczej z "miekkch" osób to może mi się nie zrobiąchoć głównie geny maja wpływ niestety...
bella88, alicja_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:A mnie dziś zagięło...ostatnio czułam, że swędzi mnie brzuchal, na początku smarowałam się oliwką ale była dla mnie za tłusta, przerzuciłam się na mustelę, bo mąż sprezentował i co....dzisiaj oglądam brzuszek, bo się ładnie powiększa, jest zaokrąglony i widze jakieś czerwone pręgi w dole podbrzusza:( myślałam, że może mi się coś odcisnęło po siedzeniu w pracy, ale wzięłam lusterko zbliżające i widzę z jednej i drugiej strony po 3-4 1,5cm czerwone rozstępy!!! Nigdy nie zwracałam tak uwagi, dbałam o ciało, ale jestem w szoku że tak szybko mi się pojawiły:( i na chuj tu się czymś smarować jak to gówno pomaga, jak ktoś ma predyspozycje, tak jak ja po mamie to i tak będą i tak będą.
Znacie może jakieś sposoby na złagodzenie??
Megi, ja smaruję kremem przeciw rozstępom ZIAJA "Mamma mia", mi odpowiada, nie mam rozstępów i nie jest drogi, bo 21 zł kosztuje
http://ziaja.com/kosmetyki/1517,krem-przeciw-rozstepom-mamma-miaMeGi2986, justyna14 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnym@rzenie wrote:Ja na rozstępy stosuję krem z phamaceris, w pierwszej ciąży stosowałam i nie mam rozstępów, ale ostatnio przeczytałam, że skład ma kiepski, więc teraz zamierzam się przerzucić na babydream z rossmana, podobno ma świetny skład za niewielką cenę
ja używałam oliwkę BabyDream i mnie uczulała...miałam po niej wysypkę, więc musiałam odstawić -
nick nieaktualnyJa wczoraj miałam szalony dzień... strasznie się martwiłam, bo miałam twardy brzuch i bolało mnie podbrzusze. Poszłam na IP, ale powiedzieli, że muszę zostać na oddziale, więc pojechałam na prywatną wizytę do swojego lekarza. Z dzieckiem wszystko w porządku. Na prenatalnych dowiedzieliśmy sie, że chłopczyk i on też sam od siebie powiedział, że chłopiec, więc już w to wierzę
Czasem martwią mnie te bóle podbrzusza, taki ucisk, czasem rwanie, ktre ciągnie się do pachwiny. Widzę, że więcej dziewczyn ma podobny objaw, więc może to macica się rozciąga? Bo nie jest to taki ból jak przy skurczach.
No i jeszcze mam uczulenie na witaminy, te które się bierze w drugim trymestrze. Wymiotuję po nich i mam wysypkę... -
nick nieaktualnyDziekuje dziewczyny za porady:*
Mam oliwke z johnsona w zelu wiec znowu nia zaczne brzuch natluszczac. Ta mustela moim zdaniem bardziej napina skore. Mam w domu peelengi owocowe pod prysznic, nawilzajace, ale balam sie je na brzuch stosowac. No ale Lips sprobuje. Wydawalo mi sie, ze krem wlasnie wmasowywalam, a nie tylko tyle ze narzucilam i wklepalam. Bede probowac dbac jeszcze bardziej o skore. Zobaczymy czy cos pomoze. -
Pchelkaa wrote:Puli powiedzieli ze szyjke mam ok, ale nie powiedzieli ile dokladnie. Na dwoch usg dzidzia byla ustawiona glowka w dol do kanalu rodnego
lekarz tym zaniepokojony bo powinna plywac i fikac na calego. W poniedzialek mam wizyte wiec zobaczymy czy zmienila pozycje i zapytam o dlugosc szyjki. Uwazaj na siebie Kochana, nie przemeczaj sie, siedzisz na l4? Bo nie doczytalam. Pamietaj ze jak masz skrocona szyjke i boli Cie brzuch to nie mozesz go masowac bo skurcze sie zwiekszaja
-
bella88 wrote:
Gratuluje z całego serca
bella88 lubi tę wiadomość
-
Acikk wrote:Bella 250 g wow to już ćwierć kilograma
jeszcze tylko jakieś trzy ha ha
to może dziewczynka skoro się kryje
klusek będzie. Ale podobno jest długi więc dlatego może taka waga. No fajnie by było żeby już został jednak ten chłopak bo mój się strasznie napalil i na około się już pochwalił bo u niego w rodzinie same dziewczyny
mi to w sumie chyba bez różnicy chociaż już się jakoś nastawiam na synka
chyba umowie się w między czasie jeszcze na jakieś usg bo nie wiem czy wytrzymam w niepewności kolejne 4 tygodnie.
Co do olejków na rozstępy to ja używam bio Oil i jestem zadowolona. Może trochę tłusty ale smaruje codziennie wieczorem i jeszcze cały kolejny dzień czuje ze ta skóra jest nasaczona więc chyba działa. Poza tym czytalam że olejek ten niweluje również już istniejące rozstępy. Ale to się okaże dopiero w późniejszych miesiącachalicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPuli tez czasami mam takie mysli. Z tym ze to moja pierwsza ciaza ale troche sie o nia staralismy wiec zrobie wszystko zeby ja utrzymac i jestem gotowa lezec do listopada plackiem, misze donosic ta ciaze, nie biore innej opcji. Dodatkowo chodzino kase, w tym msc wydalismy juz ok 500 zl na lekarza i leki
no ale jak trzeba to trzeba.
Mam intymny mega problembiore luteine dopochwowo 3x2 i do tego czopki spasticol rozkurczowe, wszystko ze mnie wyplywa, co zmienie wkladke i sie podmyje to na nowo:-( jestem strasznie tam podrazniona, piecze, szczypie masakra jakas
chetnie bym odstawila leki na 2 dni zeby skora TAM sobie odpoczela ale wiem z czym to sie wiaze