Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalicja_ wrote:Kate4 – mi stwardnialo na całą noc
Pół nocy nie spałam, bo ta kula chyba uciskała pęcherz i ciągle latałam do toalety
i jakie zalecenie dostałaś po takim całonocnym stwardnieniu? Co Ci podali i co później musiałaś robic?
justyna14 – dziękuję za odpowiedź. Wzięłam wczoraj magnez i dziś też wezmę. Też nie jestem zwolenniczką nospy:( A na jakim etapie powinny takie skurcze się pojawic?
Zobaczyłam ten rysunek i właśnie tamgdzie jest 16tydzien narysowany tam miałam tą kule.
Też mi się wydawało, że to nie może być dzidzia bo o wiele wiele za nisko. -
nick nieaktualnyMarik wrote:a powiedzcie jeszcze w którym tygodniu zaczynałyście dopiero czuć dzidziusia ? W sensie łaskotanie albo poczucie że może to to a może co innego? Bo ja czuje w brzuchu takie delikatne przesuwanie że zaczynam się zastanawiać Ale z drugiej strony to chyba za wcześnie i już nie wiem czy na prawdę czy fantazja płata mi figl i to moje pobożne życzenie
Marik, ja w pierwszej ciąży poczułam około 20 tc a w każdej kolejnej szybciej.
W tej czuję od piątku, czyli od 14 tc, ale dziecko jest z kolei o tydzień starsze wg usg. -
Wyniki mam idealne..... krzepliwośc też....
Tylko z TSH nie wiem przyjmuje euthyronN 25 teraz wynik mam 1,76... jak myślicie będę musiała brać dalej leki, ma któraś z was problem z tarzycą? Miesiąc temu miałam 2,46Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:21
-
nick nieaktualnyA mnie dziś zagięło...ostatnio czułam, że swędzi mnie brzuchal, na początku smarowałam się oliwką ale była dla mnie za tłusta, przerzuciłam się na mustelę, bo mąż sprezentował i co....dzisiaj oglądam brzuszek, bo się ładnie powiększa, jest zaokrąglony i widze jakieś czerwone pręgi w dole podbrzusza:( myślałam, że może mi się coś odcisnęło po siedzeniu w pracy, ale wzięłam lusterko zbliżające i widzę z jednej i drugiej strony po 3-4 1,5cm czerwone rozstępy!!! Nigdy nie zwracałam tak uwagi, dbałam o ciało, ale jestem w szoku że tak szybko mi się pojawiły:( i na chuj tu się czymś smarować jak to gówno pomaga, jak ktoś ma predyspozycje, tak jak ja po mamie to i tak będą i tak będą.
Znacie może jakieś sposoby na złagodzenie?? -
nick nieaktualnyMeGi2986 - szok! w 15 tygodniu już rozstępy? Kurcze…
A mówią, że mustella taka dobra, a jaka droga…
Ja używam Elancyl Krem przeciw rozstępom i narazie nic nie mam… ale nie wiem czy mam skłonności czy nie i nie wiem czy u mnie w rodzinie były..Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:09
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
moni1403 wrote:Wyniki mam idealne..... krzepliwośc też....
Tylko z TSH nie wiem przyjmuje euthyronN 25 teraz wynik mam 1,76... jak myślicie będę musiała brać dalej leki, ma któraś z was problem z tarzycą? Miesiąc temu miałam 2,46
Megi to szybko dosc jak to sa rozstepy,ale tak jak mpwisz jak ktos ma tendencje to miec je bedzie,ja smaruje juz teraz sporadycznie bo mi sie nie chce i zapominam o tym oliwka oliatum,narazie nie ma nic,ale to kwestia czasu,wystarczy w sumie,ze mam biale po poprzedniej ciazy;/
Ja siedze na budowie na stoleczku na balkonie bo Małżowi zachcialp sie jeszcze 3 sciany w sypialni pomalowac..a mial przyjsc tylko facet od ukladania glazury i gresu w lazience.. ale juz poczekam:p i tak jestem szczesliwa,ze bedzie ukladal:D uff od jutra lub piatku napewno,niecaly tydz i lazienka gotowa....ufffff;DMeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlicja miałam nadzieję, że mnie to dopadnie ale później, a tu taka niemiła niespodzianka. Przytyłam 4kg od początku, ale nie wydaję mi się, żeby ten przyrost był taki gwałtowny. Mama mówiła, że u niej też wcześnie się pojawiły, bo ma cienką skórę. Może i ja taką mam bo na nogach już mam widoczne popękane naczynka i żylak mi się pojawił. Ehh no i ja się smaruję już od 6-7 tygodnia jakoś tak, bo miałam nadzieję, że uda mi się zapobiec dzięki nawilżaniu. A tu dupa:(
Inso fajnie Ci, ja dziś jakieś osłabienie organizmu, zimno, śpiąco i do tego coraz z bólem brzucha po prawej stronie pępka. Więc nic tylko ciepła herbatka i leżenie w łóżku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:22
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja smaruje brzuch i piersi tylko na wieczor olejkiem z rossmana
specjalne na rozstepy dopiero zamierzam kupic , jakos mi sie nie spieszy bo brzuch maly :p z reszta moja mama i siostra po ciazach bez rozstepow byly to moze i ja to dostane w genach :p bardziej sie boje o piersi bo jak kiedys przytylam szybko i pozniej schudlam to mialam na piersiach rozstepy
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyJa tak samo jak w pierwszej ciazy uzywam mleczka nawilzajacego dla niemowlat z nivea. Po pierszej ciazy mam tylko 1 rozstep z boku brzucha i po kilka na kazdej piersi. W sumie moja mama po 5 ciazach ma moze kilka rozstepow wiec to chyba genetyczne
-
Marik wrote:a swoją drogą to ja też mam taki odrzut od mięsa od początku ciąży że mi hemoglobina spadła I czy dobrze tu czytam że te mamy co nie jedzą mięsa to czekają na dziewczynkę?
A co do rozstępów, o których piszecie, to ja nie miałam po pierwszej ciąży i mam nadzieję, że teraz też się uda. Na razie stosuję olejek z Rossmana.
Czytam Was, ale nie mam czasu odpisywać. Pozdrawiam wszystkie grudniówkiMeGi2986 lubi tę wiadomość
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
niestety rozstępy to kwestia genów, ale szybko Ci wyszły. Może udaj się do nie wiem, dermatologa, czy jest jeszcze ktoś od skóry? i popytaj co mozesz robić żeby jakoś to cholerstwo powstrzymać trochę, bo najwięcej wychodzi na koniec i po porodzie niestety tez.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnySzukałam na necie, ale nie znalazłam nic co mogłoby mi w tym pomóc. Wszędzie tylko piszą o odpowiednim nawilżaniu, diecie, ćwiczeniach, a po ciąży o laserowym usuwaniu. Dermatolog w sumie może by mi coś doradził, jakąś maść. Będę próbować. Ciąża to cudowny stan. Ale wiadomo chciałabym żeby ciało też jakoś wyglądało.
-
Ja na rozstępy stosuję krem z phamaceris, w pierwszej ciąży stosowałam i nie mam rozstępów, ale ostatnio przeczytałam, że skład ma kiepski, więc teraz zamierzam się przerzucić na babydream z rossmana, podobno ma świetny skład za niewielką cenę
Ja miałam dziś wizytę i mało brakowało a dostałabym zawału... Położna przez 5 min szukała serduszka dopplerem i nie mogła znaleźć, przyszedł lekarz, stwierdzili, że na pewno za słabe baterie, więc wymienili je, ale serduszka nadal nie było... w końcu zabrał mnie na usg i na szczęście się znalazło, ale wpadłam w taką panikę, że szok! I doszłam do wniosku, że cieszę się, że nie kupiłam dopplera bo jakbym w domu nie znalazła serduszka to bym chyba oszalała z nerwów...
Niestety dowiedziałam się, że mam też trochę krótką szyjkę i jakoś tak mi dziwnie po tej wizycie, wcale nie czuję się spokojniejsza niż przedMeGi2986, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Hehehe Asiowa patrze u Nas na watku to co druga w trakcie remontu i co trzecia w trakcie zmiany łazienki:p
Ja juz mykam do leroya szukac do łazienki listewek deko o grubosci 2-2,5 cm zeby przy drzwiach ladnie zrobic...nawet nie pomyslalam o tym wczesniej jak kupowalam plytki -
Kurde a u mnie właśnie mąż znalazł gniazdo os na strychu mad garażem
masakra, widzieliśmy że latały od jakiegoś czasu ale tego się nie spodziewaliśmy. Poleciał po sąsiada bo ma akurat ile, przyszedł we wdzięku i działają a ja tylko widzę przez okno jaki rój właśnie z tamtąd wyleciał
-
Pchelkaa wrote:Kurcze ale Wam zazdroszcze ze znacie juz plec!
my w poniedzialek mamy wizyte u mojego gin to sie moze dowiemy (chyba czas najwyzszy)