X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Kate4 – mi stwardnialo na całą noc :( Pół nocy nie spałam, bo ta kula chyba uciskała pęcherz i ciągle latałam do toalety :(
    i jakie zalecenie dostałaś po takim całonocnym stwardnieniu? Co Ci podali i co później musiałaś robic?

justyna14 – dziękuję za odpowiedź. Wzięłam wczoraj magnez i dziś też wezmę. Też nie jestem zwolenniczką nospy:( A na jakim etapie powinny takie skurcze się pojawic?
    Zobaczyłam ten rysunek i właśnie tamgdzie jest 16tydzien narysowany tam miałam tą kule.
    Też mi się wydawało, że to nie może być dzidzia bo o wiele wiele za nisko.
    Alicja ją od początku ciąży biorę 6 magnesów dziennie i jak widzisz to nie pomogło bo miejscowość alam skurcze i macica była twardą całą noc i nad ranem ponad chalam do szpitala i tam szybko kroplowke z magnezem mi podali i dopiero po tym puścili także jak Cię to trzyma dłuższy czas to jedź na IP

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    a powiedzcie jeszcze w którym tygodniu zaczynałyście dopiero czuć dzidziusia ? W sensie łaskotanie albo poczucie że może to to a może co innego? Bo ja czuje w brzuchu takie delikatne przesuwanie że zaczynam się zastanawiać Ale z drugiej strony to chyba za wcześnie i już nie wiem czy na prawdę czy fantazja płata mi figl i to moje pobożne życzenie ;D

Marik, ja w pierwszej ciąży poczułam około 20 tc a w każdej kolejnej szybciej.
    W tej czuję od piątku, czyli od 14 tc, ale dziecko jest z kolei o tydzień starsze wg usg.

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki mam idealne..... krzepliwośc też....

Tylko z TSH nie wiem przyjmuje euthyronN 25 teraz wynik mam 1,76... jak myślicie będę musiała brać dalej leki, ma któraś z was problem z tarzycą? Miesiąc temu miałam 2,46

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 16:21

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja w pierwszej ciąży miałam problemy z tarczyca i tabletki brałam Juz do końca ciaży tylko mi spadło po tabzach do około 1

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dziś zagięło...ostatnio czułam, że swędzi mnie brzuchal, na początku smarowałam się oliwką ale była dla mnie za tłusta, przerzuciłam się na mustelę, bo mąż sprezentował i co....dzisiaj oglądam brzuszek, bo się ładnie powiększa, jest zaokrąglony i widze jakieś czerwone pręgi w dole podbrzusza:( myślałam, że może mi się coś odcisnęło po siedzeniu w pracy, ale wzięłam lusterko zbliżające i widzę z jednej i drugiej strony po 3-4 1,5cm czerwone rozstępy!!! Nigdy nie zwracałam tak uwagi, dbałam o ciało, ale jestem w szoku że tak szybko mi się pojawiły:( i na chuj tu się czymś smarować jak to gówno pomaga, jak ktoś ma predyspozycje, tak jak ja po mamie to i tak będą i tak będą.
    Znacie może jakieś sposoby na złagodzenie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 - szok! w 15 tygodniu już rozstępy? Kurcze…
    A mówią, że mustella taka dobra, a jaka droga…

Ja używam Elancyl Krem przeciw rozstępom i narazie nic nie mam… ale nie wiem czy mam skłonności czy nie i nie wiem czy u mnie w rodzinie były..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:09

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Wyniki mam idealne..... krzepliwośc też....

Tylko z TSH nie wiem przyjmuje euthyronN 25 teraz wynik mam 1,76... jak myślicie będę musiała brać dalej leki, ma któraś z was problem z tarzycą? Miesiąc temu miałam 2,46
    Moni ja bipre euthyrox ale 50 i w piatek jade zobaczyc ile spadlo z 3,1 przez poltora msc stosowania lekow i czy tez dalej bede musiala brac. Nie mialam przed ciaza problemu z tarczyca.

Megi to szybko dosc jak to sa rozstepy,ale tak jak mpwisz jak ktos ma tendencje to miec je bedzie,ja smaruje juz teraz sporadycznie bo mi sie nie chce i zapominam o tym oliwka oliatum,narazie nie ma nic,ale to kwestia czasu,wystarczy w sumie,ze mam biale po poprzedniej ciazy;/

Ja siedze na budowie na stoleczku na balkonie bo Małżowi zachcialp sie jeszcze 3 sciany w sypialni pomalowac..a mial przyjsc tylko facet od ukladania glazury i gresu w lazience.. ale juz poczekam:p i tak jestem szczesliwa,ze bedzie ukladal:D uff od jutra lub piatku napewno,niecaly tydz i lazienka gotowa....ufffff;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja miałam nadzieję, że mnie to dopadnie ale później, a tu taka niemiła niespodzianka. Przytyłam 4kg od początku, ale nie wydaję mi się, żeby ten przyrost był taki gwałtowny. Mama mówiła, że u niej też wcześnie się pojawiły, bo ma cienką skórę. Może i ja taką mam bo na nogach już mam widoczne popękane naczynka i żylak mi się pojawił. Ehh no i ja się smaruję już od 6-7 tygodnia jakoś tak, bo miałam nadzieję, że uda mi się zapobiec dzięki nawilżaniu. A tu dupa:(

Inso fajnie Ci, ja dziś jakieś osłabienie organizmu, zimno, śpiąco i do tego coraz z bólem brzucha po prawej stronie pępka. Więc nic tylko ciepła herbatka i leżenie w łóżku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 17:22

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, a ja znowu wciągam nektarynki, kupiłam łubiankę truskawek od sąsiada i rano zjadłam 2 PrincePolo, które wykradłam chłopcom-swoich zapasów nie mam bo nigdy nie jadłam słodyczy-dopiero teraz, w tej ciąży mam napady ;-)
    Odkupię im...

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smaruje brzuch i piersi tylko na wieczor olejkiem z rossmana :D specjalne na rozstepy dopiero zamierzam kupic , jakos mi sie nie spieszy bo brzuch maly :p z reszta moja mama i siostra po ciazach bez rozstepow byly to moze i ja to dostane w genach :p bardziej sie boje o piersi bo jak kiedys przytylam szybko i pozniej schudlam to mialam na piersiach rozstepy :/

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo jak w pierwszej ciazy uzywam mleczka nawilzajacego dla niemowlat z nivea. Po pierszej ciazy mam tylko 1 rozstep z boku brzucha i po kilka na kazdej piersi. W sumie moja mama po 5 ciazach ma moze kilka rozstepow wiec to chyba genetyczne ;)

• muamua Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    a swoją drogą to ja też mam taki odrzut od mięsa od początku ciąży że mi hemoglobina spadła I czy dobrze tu czytam że te mamy co nie jedzą mięsa to czekają na dziewczynkę? ;D
    Ja też nie mogę patrzeć na mięso i na ostre potrawy też, odrzuca mnie nawet sam zapach cebuli i czosnku, a czekam na chłopca (90%).

A co do rozstępów, o których piszecie, to ja nie miałam po pierwszej ciąży i mam nadzieję, że teraz też się uda. Na razie stosuję olejek z Rossmana.

Czytam Was, ale nie mam czasu odpisywać. Pozdrawiam wszystkie grudniówki :)

ganns65g873vd173.png
    23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
    14.04. - <3 - 6t6d
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety rozstępy to kwestia genów, ale szybko Ci wyszły. Może udaj się do nie wiem, dermatologa, czy jest jeszcze ktoś od skóry? i popytaj co mozesz robić żeby jakoś to cholerstwo powstrzymać trochę, bo najwięcej wychodzi na koniec i po porodzie niestety tez.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szukałam na necie, ale nie znalazłam nic co mogłoby mi w tym pomóc. Wszędzie tylko piszą o odpowiednim nawilżaniu, diecie, ćwiczeniach, a po ciąży o laserowym usuwaniu. Dermatolog w sumie może by mi coś doradził, jakąś maść. Będę próbować. Ciąża to cudowny stan. Ale wiadomo chciałabym żeby ciało też jakoś wyglądało.

• m@rzenie Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na rozstępy stosuję krem z phamaceris, w pierwszej ciąży stosowałam i nie mam rozstępów, ale ostatnio przeczytałam, że skład ma kiepski, więc teraz zamierzam się przerzucić na babydream z rossmana, podobno ma świetny skład za niewielką cenę :-)

Ja miałam dziś wizytę i mało brakowało a dostałabym zawału... Położna przez 5 min szukała serduszka dopplerem i nie mogła znaleźć, przyszedł lekarz, stwierdzili, że na pewno za słabe baterie, więc wymienili je, ale serduszka nadal nie było... w końcu zabrał mnie na usg i na szczęście się znalazło, ale wpadłam w taką panikę, że szok! I doszłam do wniosku, że cieszę się, że nie kupiłam dopplera bo jakbym w domu nie znalazła serduszka to bym chyba oszalała z nerwów...
    Niestety dowiedziałam się, że mam też trochę krótką szyjkę i jakoś tak mi dziwnie po tej wizycie, wcale nie czuję się spokojniejsza niż przed :-P

MeGi2986, niania.ogg lubią tę wiadomość

3i499vvjv3ex36x6.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:43

l22ntv73ogvn473k.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja choooora jestem:(. Leze od wczoraj w łóżku, katar, gardło, makabra... lecze się miodem, czosnkeiem i herbata z imbierem:(. L4 na tydzień i nakaz leżenia, a od wtorku przychodzi facet układać płytki w łazience...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe Asiowa patrze u Nas na watku to co druga w trakcie remontu i co trzecia w trakcie zmiany łazienki:p
    Ja juz mykam do leroya szukac do łazienki listewek deko o grubosci 2-2,5 cm zeby przy drzwiach ladnie zrobic...nawet nie pomyslalam o tym wczesniej jak kupowalam plytki

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a u mnie właśnie mąż znalazł gniazdo os na strychu mad garażem :-( masakra, widzieliśmy że latały od jakiegoś czasu ale tego się nie spodziewaliśmy. Poleciał po sąsiada bo ma akurat ile, przyszedł we wdzięku i działają a ja tylko widzę przez okno jaki rój właśnie z tamtąd wyleciał :-(

1usap07w9hybl9h9.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Kurcze ale Wam zazdroszcze ze znacie juz plec! :-) my w poniedzialek mamy wizyte u mojego gin to sie moze dowiemy (chyba czas najwyzszy) ;-)
    Pchelkaa a co lekarze mowia na twoja szyjke? Czy przy tych skurczach masz ja skrocona? Odpowiedz prosze bo tez mam problem z szyjka i sie martwie... dzis strasznie bola mnie plecy i brzuch na dole. Praktycznie jak troche pochodze to juz mnie wszystko ciagnie.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ