X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Justyna ciekawy ten rysunek... ale u mnie juz 3 tygodnie temu macica byla na wysokosci wg tego rysunku 20tc. Wiem bo lekarz mnie badal. Poza tym czuje czasami gdzie jest moje dziecko i juz kilka razy bylo pod samym pepkiem, detektor to potwierdzil
    no to bardzo ciekawe co piszesz. W moim przypadku jest zgodnie z tym rysunkiem i też lekarz mnie badał i pokazywał jak samemu sobie wysokość macicy sprawdzić. A ta "kulka" o której pisała Alicja, że pojawia się nisko, jak leży na płasko to własnie macica.

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Justyna ciekawy ten rysunek... ale u mnie juz 3 tygodnie temu macica byla na wysokosci wg tego rysunku 20tc. Wiem bo lekarz mnie badal. Poza tym czuje czasami gdzie jest moje dziecko i juz kilka razy bylo pod samym pepkiem, detektor to potwierdzil
    a pod samym pępkiem to jeśli się nie myle to mamy teraz jelita, więc może coś źle sprawdzasz tym detektorem.

Czy któraś z Was też ma już macice tak wysoko na wysokości pępka prawie? bo może ja jestem jakimś ewenementem...

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    a pod samym pępkiem to jeśli się nie myle to mamy teraz jelita, więc może coś źle sprawdzasz tym detektorem.

Czy któraś z Was też ma już macice tak wysoko na wysokości pępka prawie? bo może ja jestem jakimś ewenementem...
    Ja mam dokładnie na wysokości pępka;) z tym ze u mnie bliźniaki są;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tuż pod pępkiem (czwarta ciąża) i tak też mi gin pokazywała w piątek ;-)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:

Mama mai jest o dwa tyg dalej na suwaczku, wiec uwazam ze jest to mozliwe ze jej macica jest na wysokosci pepka juz, ja sie nie wypowiem jak jest u mnie bo nie umiem sobie tego wybadac gdzie tam ta macica jest dokladnie :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Mama mai jest o dwa tyg dalej na suwaczku, wiec uwazam ze jest to mozliwe ze jej macica jest na wysokosci pepka juz, ja sie nie wypowiem jak jest u mnie bo nie umiem sobie tego wybadac gdzie tam ta macica jest dokladnie :D

Przede wszystkim inaczej jest u wieloródek i inaczej u pierwiastek.
    Jeszcze inaczej po cc. Kiedyś lekarz powiedział mi,że po cc macica nigdy nie obkurczy się po porodzie do końca.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka u Nas najczęściej jada same przedszkolanki + pomoc tzn Panie z Kuchni czy te co sprzataja..matko to już 14..a gdzie 20:30/21 i moje Dziecko.. ;D nie wiem co to będzie jak wycieczki będą 2,3,4 dniowe..hehe osiwieje:P
    Ja powrocilam dopiero z zakupow i serwuje skrzydełka z miodem pieczone :D tylko nie wiem co do tego na surowke? caly czas mi chodzi kapusta po glowie jak nie biala to czerwona ale cholera takie wielkie glowki,ze nie wiedziałam co potem mam z nia zrobić jak nam na 2 bo Laury nie ma starczy taka 1/5...hehe

Patrze od rana same dobre wieści,gratuluje! Ja tez już chce znac plec:D ale u mnie to tez dopiero gdzies w polowie lipca jak nie 20.07 na prywatnym USG to gdzies w tych dniach na polowkowym na nfz.. Może i ja trochę doloze do "ilości" chlopakow w tym watku :D a co,i nie będzie Babinca heehehe :D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:27

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mozliwe, jakos mi to tam obojetne gdzie ta macica jest, wazne zeby bylo wszystko dobrze jak byc powinno :))

balbo lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po cc ale nie powiem Wam gdzie ta macica;p tzn jak słucham detektorem Malucha to przykładam go na wysokości pepka :) i slysze bicie serducha:)
    edit
    Aha i to na pewno jest Dzidziusia serducho nie moje narzad bo jeszcze na początku jak sluchalam jak tylko kupiłam detektor to sluchalam w okolicach wlasnie podbrzusza,musialam majtki zsuwac,a potem wlasnie przykladalam tam i zamarłam bo slabo slyszalam i wlasnie wzielam do góry detektor i już było ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:55

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak słucham malucha to serducho słyszę na bliźnie po ostatnim cc. Dźwięk jest wyraźny i dobrze słyszalny

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sporo z Was ma te detektory :p tez chcialam kupic ale ostatecznie sie wstrzymalam, byle do tej wizyty a pozniej to juz ruchy beda wyczuwalne i mam nadzieje ze bede duzo spokojniejsza :)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam bo przestraszyłam się krwotoku. Teraz też plamię wiec jest przydatny.

Dziś nie wiełam aspiryny i plamienia mam dużo mniejsze.... nie wiem czy to zbieg okoliczności.... jutro powiem o tym gin czekawe czy mnie opieprzy :-P

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno nie powinno sie aspiryny , lepiej ja zastapic apapem albo zwyklym paracetamolem, opieprzy Cie :D

moni1403 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Ja jak słucham malucha to serducho słyszę na bliźnie po ostatnim cc. Dźwięk jest wyraźny i dobrze słyszalny
    No to u mnie dobrze Skubany się rozepchal:P

Ja tez miałam nie kupować detektora ale trafil się za pol ceny i nie zaluje bo fajnie posluchac :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj tak wiele z Was ma detektory a jak pytalam wsrod znajomych i znajomych znajomych, to nikt nie ma :D Bo chcialam pozyczyc na jedno posluchanie :D mam stetoskop, ale tylko jakies burczenie slychac w jelitach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:18

alicja_ lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:01

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Podobno nie powinno sie aspiryny , lepiej ja zastapic apapem albo zwyklym paracetamolem, opieprzy Cie :D
    Ja kilka lat temu poroniłam i w pierwszej zdrowej ciązy też brałam i też miałam krwawienia e nie tak dług jak teraz....

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 – mi stwardnialo na całą noc :( Pół nocy nie spałam, bo ta kula chyba uciskała pęcherz i ciągle latałam do toalety :(
    i jakie zalecenie dostałaś po takim całonocnym stwardnieniu? Co Ci podali i co później musiałaś robic?

justyna14 – dziękuję za odpowiedź. Wzięłam wczoraj magnez i dziś też wezmę. Też nie jestem zwolenniczką nospy:( A na jakim etapie powinny takie skurcze się pojawic?
    Zobaczyłam ten rysunek i właśnie tamgdzie jest 16tydzien narysowany tam miałam tą kule.
    Też mi się wydawało, że to nie może być dzidzia bo o wiele wiele za nisko.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Tutaj tak wiele z Was ma detektory a jak pytalam wsrod znajomych i znajomych znajomych, to nikt nie ma :D Bo chcialam pozyczyc na jedno posluchanie :D mam stetoskop, ale tylko jakies burczenie slychac w jelitach :D
    Poz!omka ja w poprzedniej tez nie miałam,nawet nie wiedziałam co to jest:P
    Fakt,siedzialam tez na forum na innym portalu ale to już był 7msc to nawet o tym nikt nie rozmawial już ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 597 598 599 600 601 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ