Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama_Mai wrote:Justyna ciekawy ten rysunek... ale u mnie juz 3 tygodnie temu macica byla na wysokosci wg tego rysunku 20tc. Wiem bo lekarz mnie badal. Poza tym czuje czasami gdzie jest moje dziecko i juz kilka razy bylo pod samym pepkiem, detektor to potwierdzil
alicja_ lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Mama_Mai wrote:Justyna ciekawy ten rysunek... ale u mnie juz 3 tygodnie temu macica byla na wysokosci wg tego rysunku 20tc. Wiem bo lekarz mnie badal. Poza tym czuje czasami gdzie jest moje dziecko i juz kilka razy bylo pod samym pepkiem, detektor to potwierdzil
Czy któraś z Was też ma już macice tak wysoko na wysokości pępka prawie? bo może ja jestem jakimś ewenementem...7w3d 💔 -
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:a pod samym pępkiem to jeśli się nie myle to mamy teraz jelita, więc może coś źle sprawdzasz tym detektorem.
Czy któraś z Was też ma już macice tak wysoko na wysokości pępka prawie? bo może ja jestem jakimś ewenementem... -
nick nieaktualny
-
justyna14 wrote:a pod samym pępkiem to jeśli się nie myle to mamy teraz jelita, więc może coś źle sprawdzasz tym detektorem.
Czy któraś z Was też ma już macice tak wysoko na wysokości pępka prawie? bo może ja jestem jakimś ewenementem...Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Mama mai jest o dwa tyg dalej na suwaczku, wiec uwazam ze jest to mozliwe ze jej macica jest na wysokosci pepka juz, ja sie nie wypowiem jak jest u mnie bo nie umiem sobie tego wybadac gdzie tam ta macica jest dokladnie
Przede wszystkim inaczej jest u wieloródek i inaczej u pierwiastek.
Jeszcze inaczej po cc. Kiedyś lekarz powiedział mi,że po cc macica nigdy nie obkurczy się po porodzie do końca. -
Pchelka u Nas najczęściej jada same przedszkolanki + pomoc tzn Panie z Kuchni czy te co sprzataja..matko to już 14..a gdzie 20:30/21 i moje Dziecko..
nie wiem co to będzie jak wycieczki będą 2,3,4 dniowe..hehe osiwieje:P
Ja powrocilam dopiero z zakupow i serwuje skrzydełka z miodem pieczonetylko nie wiem co do tego na surowke? caly czas mi chodzi kapusta po glowie jak nie biala to czerwona ale cholera takie wielkie glowki,ze nie wiedziałam co potem mam z nia zrobić jak nam na 2 bo Laury nie ma starczy taka 1/5...hehe
Patrze od rana same dobre wieści,gratuluje! Ja tez już chce znac plec:D ale u mnie to tez dopiero gdzies w polowie lipca jak nie 20.07 na prywatnym USG to gdzies w tych dniach na polowkowym na nfz.. Może i ja trochę doloze do "ilości" chlopakow w tym watkua co,i nie będzie Babinca heehehe
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem po cc ale nie powiem Wam gdzie ta macica;p tzn jak słucham detektorem Malucha to przykładam go na wysokości pepka
i slysze bicie serducha:)
edit
Aha i to na pewno jest Dzidziusia serducho nie moje narzad bo jeszcze na początku jak sluchalam jak tylko kupiłam detektor to sluchalam w okolicach wlasnie podbrzusza,musialam majtki zsuwac,a potem wlasnie przykladalam tam i zamarłam bo slabo slyszalam i wlasnie wzielam do góry detektor i już było ok:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 13:55
-
Sporo z Was ma te detektory :p tez chcialam kupic ale ostatecznie sie wstrzymalam, byle do tej wizyty a pozniej to juz ruchy beda wyczuwalne i mam nadzieje ze bede duzo spokojniejszaAlicja
.
-
moni1403 wrote:Ja jak słucham malucha to serducho słyszę na bliźnie po ostatnim cc. Dźwięk jest wyraźny i dobrze słyszalny
Ja tez miałam nie kupować detektora ale trafil się za pol ceny i nie zaluje bo fajnie posluchac -
Tutaj tak wiele z Was ma detektory a jak pytalam wsrod znajomych i znajomych znajomych, to nikt nie ma
Bo chcialam pozyczyc na jedno posluchanie
mam stetoskop, ale tylko jakies burczenie slychac w jelitach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 14:18
alicja_ lubi tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualnyKate4 – mi stwardnialo na całą noc
Pół nocy nie spałam, bo ta kula chyba uciskała pęcherz i ciągle latałam do toalety
i jakie zalecenie dostałaś po takim całonocnym stwardnieniu? Co Ci podali i co później musiałaś robic?
justyna14 – dziękuję za odpowiedź. Wzięłam wczoraj magnez i dziś też wezmę. Też nie jestem zwolenniczką nospy:( A na jakim etapie powinny takie skurcze się pojawic?
Zobaczyłam ten rysunek i właśnie tamgdzie jest 16tydzien narysowany tam miałam tą kule.
Też mi się wydawało, że to nie może być dzidzia bo o wiele wiele za nisko. -
Poz!omka. wrote:Tutaj tak wiele z Was ma detektory a jak pytalam wsrod znajomych i znajomych znajomych, to nikt nie ma
Bo chcialam pozyczyc na jedno posluchanie
mam stetoskop, ale tylko jakies burczenie slychac w jelitach
Fakt,siedzialam tez na forum na innym portalu ale to już był 7msc to nawet o tym nikt nie rozmawial już