X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Piegus Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trochę wam namieszam w tym babińcu, bo dziś miałam wizytę i u nas będzie na 100% chłopiec. :) Także radość jest, bo u mnie w rodzinie same baby. Ale z moim mężem to na odwrót, bo nastawiał się na dziewczynkę jednak. Ja tam się cieszę :D

Pchełka, Kate4, Madzisek, m@rzenie, Hashija, iNso87, MeGi2986, alicja_, bella88, Nadulka lubią tę wiadomość

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate4 wrote:
    Pchelka ja tez muszę większość leżeć także witaj w klubie;) a szyjka u Ciebie ok¿

Tak Kate szyjka ok na szczescie:-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki babiniec :-P u nas też ma być chłopak :-D

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ale Wam zazdroszcze ze znacie juz plec! :-) my w poniedzialek mamy wizyte u mojego gin to sie moze dowiemy (chyba czas najwyzszy) ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka cieszę się, że już będziesz w domu:) dbaj o siebie i maleństwo:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie od rana intensywny dzien mamy z M pare spraw do zalatwienia i teraz mam chwilke:) Jak ja wam zazdroszcze ze znacie juz plec ja poznam dopiero chyba na usg polowkowym :) Gratuluje udanuch wizyt i kolejnych chlopcow i dziewczynek na naszym forum :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Mai wrote:
    Pchelka ty sie nie przejmuj tesciowa! Najwazniejsze jest dobro maluszka, a skoro sama nie mozesz robic nic oprocz wizyty w toalecie, a tam nie ma kto ci pomoc to jedz do rodzicow.

Alicja ja mysle ze to twoj maluszek jednak :) Macica na tym etapie siega juz prawie pepka i gdyby to ona sie stawiala to twardnial by prawie caly brzuch. No i kuleczka pojawia sie jak lezysz :)
    macica na tym etapie nie sięga do żadnego pępka, nie wiem, kto Ci tak naopowiadał. Poniżej link jak to wygląda w poszczególnych tygodniach.

http://fasolkowo.pl/wysoko-dna-macicy-t30.html

Alicja moim zdaniem to "stawia się" macica, jak coś takiego odczuwasz to proponuję magnez brać, bo są to skurcze, a na tym etapie nie powinno jeszcze być skurczy przygotowujących do porodu bo to dużo za wcześnie. Czasem mogą się pojawić, ale nie od wczoraj do dziś w sumie ciągle. Na rozluźnienie mięsni można też brać nospe , ale ja nie jestem jej zwolenniczką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:11

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się tak w ogóle :) od rana szaleje w kuchni i gołąbki robię na obiad z młodymi ziemniaczkami :) już mam ślinotok :)

miłego dnia :)

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już marcówki 2016 są na forum, masakra jakie my już DOJRZAŁE ha ha :) i patrze na ich suwaczki że 4 tydz, dopiero co my takie miałysmy a u nas już 16 17 tydzień, jejku jak tak dalej poleci to za chwile bedziemy rodzić! AA :)
    Mi sie dzis śniło że urodziłam córeczke :) i ją karmiłam cyckiem i sie zastanawialam czemu wszyscy mówią że poród i karmienie boli a mnie nic nie bolało haha mam nadzieje że to był proroczy sen :D - bez bólu bo córeczki już raczej nie bedzie :P

alicja_, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jak patrze ze dziewczyny sa na tym etapie to mysle kiefy u nas to bylo a zaraz juz polowa za nami szok.Wczoraj wieczorem dzidzia dala mi takiego kopniaka ze niedalo sie tego pomylic chocbym chciala :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :))
    Ja wczoraj po kapieli i kolacji jak sobie lezalam to poczulam pukanie od srodka !!! :) prawie przez 10min czulam z odstepami. Jakby ktos odbijal pileczke od srodka a jak sie zasmialam to poczulam takie mocniejsze jedno pukniecie :)))

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ciekawy ten rysunek... ale u mnie juz 3 tygodnie temu macica byla na wysokosci wg tego rysunku 20tc. Wiem bo lekarz mnie badal. Poza tym czuje czasami gdzie jest moje dziecko i juz kilka razy bylo pod samym pepkiem, detektor to potwierdzil

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jutro wizytujemy ciekawa jestem czy nic się nie zmieniło co do płci

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni na ktora masz wizyte? Ja tez jutro wizytuje :)) ale u mnie plec nie wiadoma jeszcze

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 15. Zwariuję do tej godziny wolę chodzic rano. Czujesz coś .... bo ja podświadomie wiedziałam ze to chłopak jak i w tej i pprzedniej ciązy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:52

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To witaj w klubie, bedziemy wariowac razem :D ja mam na 15:40 :D czuje tez ze to chlopiec :p a wszyscy dookola mi wmawiaja dxiewczynke :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 12:53

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:43

l22ntv73ogvn473k.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve ja tez chcialam dac Alicja jak bedzie dziewuszka :p a chlopczyk Mikolaj :)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, piegusek super gratilacje!! Pchelka masz sliczne zdjecie niuni :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    A ja za miesiąc mam połówkowe i jestem pewna, że Alicja zostanie przemianowana na Krzysia :-)

Dzisiaj nie mogłam się powstrzymać i zakupiłam pierwszy ciuszek, kolor neutralny więc dla Krzysia też będzie :-)

Eve, ja dzisiaj zakupiłam śpioszki, ale różowe ;-)

‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ