Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz czuje ruchy mojego maluszka :) czuje jak plywa i sie przemieszcza :) no i dostalam 3 mocne kopniaki w ubieglym tygodniu :D silny ten moj chlopczyk :) :) :)

Anko:-), Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlaczylam tvn style.
    Porod w domu to dla mnie hardcore i nie odwazylabym sie ale podziwiam kazda kobiete ktora sie na to decyduje.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po usg :-) dzidzia wazy 180g, dlugosci nie mierzyl, mierzyl obwod glowki i brzuszka, kosc udowa zmierzyl, pokazal zoladek i zajrzal miedzy nozki...

Bedzie córcia :-) mala Gabrysia

Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Poz!omka., nick nieaktualny, Klara87, iNso87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Karola1990, bella88, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija - gratulacje! :)
    Ok - włączam tvn style :)

Hashija lubi tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratulacje :))) !
    Ja Was dziewczyny podziwiam ze tak ogladacie te porody :D ja wole tego nie robic do konca ciazy, najpierw panicznie sie balam a po porodzie mojej kolezanki nastawilam sie pozytywnie na to wydarzenie, nie jest to przyjemne na pewno ale jest to moment w ktorym maluszek jest z nami juz :) Z reszta im wiekszy strach przed bolem porodowym itd to podczas porodu mozna wpasc w panike jak sie tak negatywnie na to nastawi czlowiek i wtedy porod bedzie przezyciem koszmarnym , takie moje zdanie :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując do tego programu na tvn to ja za poród w domu podziękuję :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje poziomka, ale ja porod juz mam za soba i wiem czego sie moge spodziewac. Dlatego ogladam takie programy ;)
    na porod domowy nigdy bym sie nie zdecydowala, chyba ze spadloby to na mnie z zaskoczenia.

A ktoras z was rozwazala taka opcje?? Podobno jest to coraz popularniejsze w Polsce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - coś dziwnego się stało :O
    Leże i nagle zabolał mnie brzuch i pojawiła się twarda kula ale bardzo nisko w brzuchu (nad wzgórkiem łonownym). Jest ona widoczna jak leże i bardzo twarda - o co chodzi ;O

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze male plusy w porodzie domowym, ze nie trzeba w nerwach jechac do szpitala , jest sie u siebie wiec wiekszy komfort psychiczny bo ja nie cierpie szpitali :D nikt nie wyznacza Ci godzin na odwiedziny itd :D Bardzo chce wykupic sale po porodowa zeby moj mogl ze mna byc i z malenstwem caly czas , tylko my sami po takim przezyciu, a nie jakies inne obce baby :D Ale czytalam ze nie zawsze sa wolne takie sale :/ a znajac moje szczescie akurat bedzie zajeta jak bede chciala :p Wiec jak widac tym bardziej sie martwie niz samym porodem :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja dziwne to... caly czas jest? Nie znika?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Alicja dziwne to... caly czas jest? Nie znika?

nagle sie pojawiło :O
    Normalnie widziałam jak wypycha mi kule w brzuchu i tak została. Aż dziwnie to wygląda - nie naturalnie - nagle taki kamień. :O
    Mega to twarde i bardzo nisko.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojecia co to moze byc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie takie twarde to dzidzius :) ale jak sie go dotknie to zaraz odplywa i juz sie nie pojazuje przez dluzszy czas

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nawiedzily mdlosci :o juz wczoraj sie pojawily w samochodzie..
    Alicja moze to dzidzia ?:p

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z samego rana:) mamy pobudke z Mala bo musze Ja juz odprawic do przedszkola na wycieczke do Wawy do zoo..kurde tyle km jedzie..ze ja juz przerazpna,ze beze mnie i Małża..
    Alicja i jak ta "kulka" zniknela? Pokazywalam wczoraj swemu ten porod,haha Kego to nie rusza powiedzial:p ja przerazenie w oczach i mowie to sie jeszcze okaze:pp
    Ktos dzis wizutuje?
    Hashija gratki Corci:D jest juz Synus teraz Corcia:D fajnie!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashja gratuluje corci! :-) ja sie przebudzilam na leki rozkurczowe ktore biore o 6 i dalej ide spac ;-)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija gratulacje córeczki :) Ja dzisiaj nieprzytomna mężuś wrócił o 3 w nocy z roboty zaczelismy gadać i potem już nie umialam usnąć a teraz ledwo żyje...

Alicja mi się też tak zrobiło kilka razy myślę że to może być Dzidziuś w koncu jest już coraz większy :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja miałam to samo ok miesiąca temu. Tez się przestraszyłam, ale stwierdziłam ze to Maleństwo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak Alicja kulka jest dalej??
    Hashija gratuluje córci:)
    Ja odliczam, za 2 tyg mam nadzieje poznac blizej mojego malego czlowieka:)
    Zycze wszystkim milego dnia a wizytyjacym samychdobrych wiesci:)
    Po zjedzeniu wczoraj tony słodyczy dzisiaj odrana banan z buzi mi nie schodzi:) i oby w pracy nikt tego niezmienil..

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wrocilam,odprowadzilam Mala pomachałam i siedze pod koldra bo zmarzłam ;/ Jeszcze kierowca autokaru się spoznil o prawie godzine.. Jeju moje dziecko pierwszy raz beze mnie pojechalo 200km od domu:o ja dalej przerazona i będę myslala caly dzień czy wszystko w porządku.
    Teraz cos mnie jajnik prawy strasznie boli,normalnie jakby miał peknac zaraz albo wybuchnąć:/

A wogole to witam się w 5 miesiącu! :D

Karola1990, justyna14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ