Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
alicja_ wrote:Nie, ale w ciąży kompletnie odrzuciło mnie od mięsa i w ogóle go nie jem.
Chciałam zapytać dziewczyny które nie jedzą mięsa czym najlepiej je zastapic.
-
nick nieaktualnyJa juz w domku od wczoraj ale jestem jakąś słabą i leże cały czas mam zalecenie oszczędnego trybu życia i większość leżeć
Gorzej bo za 2 tyg mam wesele brata i nie wiem jak to będzie najwyżej pójdę tylko do kościoła;)
Ruchy delikatne juz czuje ale naradzie po jednej stronie brzucha;) Flakonik, Dagietka a jak u Was z ruchami bo bym sobie porównał a? -
nick nieaktualny
-
Ja nie jadlam miesa do 15 tygodnia
od 15 zaczelam jesc znowu bez problemu
) zastepowalam mieso warzywami i owocami, i odziwo moje wyniki wygladaja bardzo dobrze, lepiej niz z poczatku ciazy
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Ja nie jadlam miesa do 15 tygodnia
od 15 zaczelam jesc znowu bez problemu
) zastepowalam mieso warzywami i owocami, i odziwo moje wyniki wygladaja bardzo dobrze, lepiej niz z poczatku ciazy
wyniki tzn?
Jakie konkretne badania? Mówisz o morfologii czy o jakiś specjalnych? -
Matko co za pogoda..ciagle u mnie pada, wrecz leje.. i jest tylko 12 stopni, no jesien
Z jednej strony dobrze ze nie ma upalow ale z drugiej ciagle mam lenia jak tak szaro buro :p no i leb mi peka
tak sobie pisze bo nuda jak cholera, moj w pracy a ja sama.. znacie jakies fajne filmy z watkiem ciazowym?
obejrzalabym sobie cos podobnego do ''i kto to mowi''
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
Pchelka nie przygniotlas :p ja w niedziele sie objadlam masakrycznie, pchalam w siebie tyle ze ledwo sie miescilo, najpierw bolognese, pozniej tarta z truskawkami, pozniej zapilam sokiem pomaranczowym, do tego arbuz i sernik z bita smietana a po tym znowu tarta z truskawkami
wczorajszy caly dzien cierpialam na niestrawnosc przez to
MeGi2986 lubi tę wiadomość
Alicja.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny jak to jest czy pracodawca ma obowiązek zwolnić nas z pracy jeżeli mamy badania związane z ciążą a nie możemy zrobić poza godzinami pracy Ja mam w czwartek badanie na które muszę dojechać do Gdańska i nie przełożę tego bo to ostatni dzwonek i boję sie że nie będę chcieli mnie puścić....
-
alicja ja tak mialam caly pierwszy trymestr od drugiego mi sie odmienilo i jem w sumie wszystko teraz :p lubie miesko i obiadki juz , to moze u mnie bedzie chlopak?
. Ps. Ja tez na codzien tak sie nie objadam , bylam u rodzicow wiec korzystalam
a tak to jestem len i czesto nie chce mi sie robic jedzenia :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:20
Alicja.
-
nick nieaktualnyMarik wrote:Dziewczyny jak to jest czy pracodawca ma obowiązek zwolnić nas z pracy jeżeli mamy badania związane z ciążą a nie możemy zrobić poza godzinami pracy Ja mam w czwartek badanie na które muszę dojechać do Gdańska i nie przełożę tego bo to ostatni dzwonek i boję sie że nie będę chcieli mnie puścić....
Pracodawca jest obowiązany udzielić pracownicy w ciąży zwolnienia od pracy na zlecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Aby kobieta mogła skorzystać z tego uprawnienia musi być pracownicą w rozumieniu przepisów Kodeksu pracy. Okres zwolnienia obejmuje czas przeprowadzenia samych badań, czas potrzebny na dojazd oraz inne czynności związane z badaniami. Co ważne, za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.
Zobacz sobie Art. 185 Kodeksu pracy.
Art. 185.
§ 1.Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.
§ 2. Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:25
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny