X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    To ja juz nie wiem o co tu chodzi :p moze bakterie w moczu w ciazy to normalka :D Za dwa dni bede wiedziala :)
    Bakterie w moczu w ciąży wg lekaza mogą być i leukocyty do 5 tez także jest ok

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nie, ale w ciąży kompletnie odrzuciło mnie od mięsa i w ogóle go nie jem. :( Chciałam zapytać dziewczyny które nie jedzą mięsa czym najlepiej je zastapic.
    polecam głównie soczewicę, dużo warzyw, kasza gryczana, ryż. Mój mąż przed ślubem był wegetarianinem i miał świetne wyniki morfologii.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku od wczoraj ale jestem jakąś słabą i leże cały czas mam zalecenie oszczędnego trybu życia i większość leżeć;)
    Gorzej bo za 2 tyg mam wesele brata i nie wiem jak to będzie najwyżej pójdę tylko do kościoła;)
    Ruchy delikatne juz czuje ale naradzie po jednej stronie brzucha;) Flakonik, Dagietka a jak u Was z ruchami bo bym sobie porównał a?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze wrocilas :) Powiem ci ze ja tez nie jem miesa ani wedliny czasem staram sie na sile zjesc chociaz pol kotlecika bo moj sie drze i tez niewiem czym zastapic :(

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:09

agniesia2569 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadlam miesa do 15 tygodnia :D od 15 zaczelam jesc znowu bez problemu :)) zastepowalam mieso warzywami i owocami, i odziwo moje wyniki wygladaja bardzo dobrze, lepiej niz z poczatku ciazy :)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja nie jadlam miesa do 15 tygodnia :D od 15 zaczelam jesc znowu bez problemu :)) zastepowalam mieso warzywami i owocami, i odziwo moje wyniki wygladaja bardzo dobrze, lepiej niz z poczatku ciazy :)

wyniki tzn?
    Jakie konkretne badania? Mówisz o morfologii czy o jakiś specjalnych?

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morfologia :))

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co za pogoda..ciagle u mnie pada, wrecz leje.. i jest tylko 12 stopni, no jesien :D Z jednej strony dobrze ze nie ma upalow ale z drugiej ciagle mam lenia jak tak szaro buro :p no i leb mi peka :/ tak sobie pisze bo nuda jak cholera, moj w pracy a ja sama.. znacie jakies fajne filmy z watkiem ciazowym? :D obejrzalabym sobie cos podobnego do ''i kto to mowi'' :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra! Pochłonęłam 5 nektarynek i 2 bułki z żółtym serem :-)
    Mam nadzieję, że nie przygniotłam maleństwa ;-)

Mnie trochę odrzuciło od drobiu i nie mam ochoty na mięso ale np. gołąbka zjem ;-)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka nie przygniotlas :p ja w niedziele sie objadlam masakrycznie, pchalam w siebie tyle ze ledwo sie miescilo, najpierw bolognese, pozniej tarta z truskawkami, pozniej zapilam sokiem pomaranczowym, do tego arbuz i sernik z bita smietana a po tym znowu tarta z truskawkami :D wczorajszy caly dzien cierpialam na niestrawnosc przez to :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jak urodzic i nie zwariowac" sobie zobacz ;) to może nie jest cos w stylu "I kto to mówi" ale bardzo fajny film moim zdaniem ;)

Poz!omka., iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się martwię, że jem za mało. :(
    Nie mam ochoty na klasyczne obiady, ani na mięso, ani na ziemiaki, więc całymi dniami zapycham owoce bo tylko na to mam ochotę :<<

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po na wspolnej bede sie brac za filmowanie :) moj ma nocke to mam duzo czasu :D

alicja_ lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest czy pracodawca ma obowiązek zwolnić nas z pracy jeżeli mamy badania związane z ciążą a nie możemy zrobić poza godzinami pracy Ja mam w czwartek badanie na które muszę dojechać do Gdańska i nie przełożę tego bo to ostatni dzwonek i boję sie że nie będę chcieli mnie puścić....

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja ja tak mialam caly pierwszy trymestr od drugiego mi sie odmienilo i jem w sumie wszystko teraz :p lubie miesko i obiadki juz , to moze u mnie bedzie chlopak? :D. Ps. Ja tez na codzien tak sie nie objadam , bylam u rodzicow wiec korzystalam :D a tak to jestem len i czesto nie chce mi sie robic jedzenia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:20

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Dziewczyny jak to jest czy pracodawca ma obowiązek zwolnić nas z pracy jeżeli mamy badania związane z ciążą a nie możemy zrobić poza godzinami pracy Ja mam w czwartek badanie na które muszę dojechać do Gdańska i nie przełożę tego bo to ostatni dzwonek i boję sie że nie będę chcieli mnie puścić....

Pracodawca jest obowiązany udzielić pracownicy w ciąży zwolnienia od pracy na zlecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Aby kobieta mogła skorzystać z tego uprawnienia musi być pracownicą w rozumieniu przepisów Kodeksu pracy. Okres zwolnienia obejmuje czas przeprowadzenia samych badań, czas potrzebny na dojazd oraz inne czynności związane z badaniami. Co ważne, za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Zobacz sobie Art. 185 Kodeksu pracy.

Art. 185.
    § 1.Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.
    § 2. Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:25

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik tak maja obowiązek dać Ci czas wolny na badania związane z ciąża :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki Alicja za odpowiedz Cieszę się że znów jesteś i że dzidziuś będzie zdrowy

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją drogą to ja też mam taki odrzut od mięsa od początku ciąży że mi hemoglobina spadła I czy dobrze tu czytam że te mamy co nie jedzą mięsa to czekają na dziewczynkę? ;D

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ