X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    To ja juz nie wiem o co tu chodzi :p moze bakterie w moczu w ciazy to normalka :D Za dwa dni bede wiedziala :)
    Bakterie w moczu w ciąży wg lekaza mogą być i leukocyty do 5 tez także jest ok

Poz!omka. lubi tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Nie, ale w ciąży kompletnie odrzuciło mnie od mięsa i w ogóle go nie jem. :( Chciałam zapytać dziewczyny które nie jedzą mięsa czym najlepiej je zastapic.
    polecam głównie soczewicę, dużo warzyw, kasza gryczana, ryż. Mój mąż przed ślubem był wegetarianinem i miał świetne wyniki morfologii.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz w domku od wczoraj ale jestem jakąś słabą i leże cały czas mam zalecenie oszczędnego trybu życia i większość leżeć;)
    Gorzej bo za 2 tyg mam wesele brata i nie wiem jak to będzie najwyżej pójdę tylko do kościoła;)
    Ruchy delikatne juz czuje ale naradzie po jednej stronie brzucha;) Flakonik, Dagietka a jak u Was z ruchami bo bym sobie porównał a?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super ze wrocilas :) Powiem ci ze ja tez nie jem miesa ani wedliny czasem staram sie na sile zjesc chociaz pol kotlecika bo moj sie drze i tez niewiem czym zastapic :(

• Kava Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:09

agniesia2569 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jadlam miesa do 15 tygodnia :D od 15 zaczelam jesc znowu bez problemu :)) zastepowalam mieso warzywami i owocami, i odziwo moje wyniki wygladaja bardzo dobrze, lepiej niz z poczatku ciazy :)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Ja nie jadlam miesa do 15 tygodnia :D od 15 zaczelam jesc znowu bez problemu :)) zastepowalam mieso warzywami i owocami, i odziwo moje wyniki wygladaja bardzo dobrze, lepiej niz z poczatku ciazy :)

wyniki tzn?
    Jakie konkretne badania? Mówisz o morfologii czy o jakiś specjalnych?

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morfologia :))

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko co za pogoda..ciagle u mnie pada, wrecz leje.. i jest tylko 12 stopni, no jesien :D Z jednej strony dobrze ze nie ma upalow ale z drugiej ciagle mam lenia jak tak szaro buro :p no i leb mi peka :/ tak sobie pisze bo nuda jak cholera, moj w pracy a ja sama.. znacie jakies fajne filmy z watkiem ciazowym? :D obejrzalabym sobie cos podobnego do ''i kto to mowi'' :D

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra! Pochłonęłam 5 nektarynek i 2 bułki z żółtym serem :-)
    Mam nadzieję, że nie przygniotłam maleństwa ;-)

Mnie trochę odrzuciło od drobiu i nie mam ochoty na mięso ale np. gołąbka zjem ;-)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka nie przygniotlas :p ja w niedziele sie objadlam masakrycznie, pchalam w siebie tyle ze ledwo sie miescilo, najpierw bolognese, pozniej tarta z truskawkami, pozniej zapilam sokiem pomaranczowym, do tego arbuz i sernik z bita smietana a po tym znowu tarta z truskawkami :D wczorajszy caly dzien cierpialam na niestrawnosc przez to :D

MeGi2986 lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Jak urodzic i nie zwariowac" sobie zobacz ;) to może nie jest cos w stylu "I kto to mówi" ale bardzo fajny film moim zdaniem ;)

Poz!omka., iNso87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja się martwię, że jem za mało. :(
    Nie mam ochoty na klasyczne obiady, ani na mięso, ani na ziemiaki, więc całymi dniami zapycham owoce bo tylko na to mam ochotę :<<

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po na wspolnej bede sie brac za filmowanie :) moj ma nocke to mam duzo czasu :D

alicja_ lubi tę wiadomość

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest czy pracodawca ma obowiązek zwolnić nas z pracy jeżeli mamy badania związane z ciążą a nie możemy zrobić poza godzinami pracy Ja mam w czwartek badanie na które muszę dojechać do Gdańska i nie przełożę tego bo to ostatni dzwonek i boję sie że nie będę chcieli mnie puścić....

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja ja tak mialam caly pierwszy trymestr od drugiego mi sie odmienilo i jem w sumie wszystko teraz :p lubie miesko i obiadki juz , to moze u mnie bedzie chlopak? :D. Ps. Ja tez na codzien tak sie nie objadam , bylam u rodzicow wiec korzystalam :D a tak to jestem len i czesto nie chce mi sie robic jedzenia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:20

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik wrote:
    Dziewczyny jak to jest czy pracodawca ma obowiązek zwolnić nas z pracy jeżeli mamy badania związane z ciążą a nie możemy zrobić poza godzinami pracy Ja mam w czwartek badanie na które muszę dojechać do Gdańska i nie przełożę tego bo to ostatni dzwonek i boję sie że nie będę chcieli mnie puścić....

Pracodawca jest obowiązany udzielić pracownicy w ciąży zwolnienia od pracy na zlecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Aby kobieta mogła skorzystać z tego uprawnienia musi być pracownicą w rozumieniu przepisów Kodeksu pracy. Okres zwolnienia obejmuje czas przeprowadzenia samych badań, czas potrzebny na dojazd oraz inne czynności związane z badaniami. Co ważne, za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Zobacz sobie Art. 185 Kodeksu pracy.

Art. 185.
    § 1.Stan ciąży powinien być stwierdzony świadectwem lekarskim.
    § 2. Pracodawca jest obowiązany udzielać pracownicy ciężarnej zwolnień od pracy na zalecone przez lekarza badania lekarskie przeprowadzane w związku z ciążą, jeżeli badania te nie mogą być przeprowadzone poza godzinami pracy. Za czas nieobecności w pracy z tego powodu pracownica zachowuje prawo do wynagrodzenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 20:25

• Acikk Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik tak maja obowiązek dać Ci czas wolny na badania związane z ciąża :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok dzięki Alicja za odpowiedz Cieszę się że znów jesteś i że dzidziuś będzie zdrowy

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a swoją drogą to ja też mam taki odrzut od mięsa od początku ciąży że mi hemoglobina spadła I czy dobrze tu czytam że te mamy co nie jedzą mięsa to czekają na dziewczynkę? ;D

‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ