Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnymoni1403 wrote:Ja kupiłam bo przestraszyłam się krwotoku. Teraz też plamię wiec jest przydatny.
Dziś nie wiełam aspiryny i plamienia mam dużo mniejsze.... nie wiem czy to zbieg okoliczności.... jutro powiem o tym gin czekawe czy mnie opieprzy
Aspiryna rozrzedza krew, nie bierz jej Moni absolutnie -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoni1403 wrote:Na ostatniej wizycie w dniu krwotoku nic ni mówiła że mam odstawić.... krzepliwość mam dobrą. Dziś jeszcze odbieram wyniki na krzepliwość może coś się zmieniło.
Wiem, że dziewczyny brały nieraz aspirynę na przyspieszenie miesiączki jak chciały wykombinować przesunięcie cyklu.
Z tego co wiem, nie jest "polecana" w ciąży.Ale lekarzem nie jestem i absolutnie sprzeczać się nie będę -
Co za nudy , ciagle siedze sama , moj spi po nocce, wstanie cos zje i znowu na nocke 12h
ja tu zwariuje
a im wiecej tak siedze znudzona, to bardziej zaczynam odliczac do wizyty
Jak myslicie , nagrac usg sobie juz teraz? Czy lepiej polowkowe?? Bo te zdjecia takie niewyrazne ciagle , a jak mam kolejny miesiac czekac na wizyte to chociaz sobie poogladam :p urodziny mam 3lipca to moze faktycznie juz teraz sobie sprawie taki prezentWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2015, 15:09
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualnyJak widzisz Justyna jest to mozliwe
kazda ciaza jest inna, a to nie jest moja pierwsza, dlatego macica moze sie szybciej powiekszac.
Poza tym mam juz wprawe w rozroznianiu jelit i dziecka. U mnie to bylo zdecydowanie malenstwonawet maz to czul i byl pewny ze to nasz synek
-
Alicja w 6 -7 miesiącu takie przepowiadające powinny się zacząć. Magnezu możesz brać nawet do kilku tabletek dziennie jeśli takie skurcze się powtarzają, ja na koniec ciąży brałam 3 tabletki, ale koleżanka brała nawet 6 bo miała skurcze silne nie tylko brzuszka ale i łydek. Tak naprawdę, to gdyby te skurcze pojawiły się u Ciebie raz na jakiś czas na chwile to ok, ale jak dłużej się utrzymują to już trzeba działać. I koniecznie o tym lekarzowi powiedz.
dostałam dziś projekt łazienkitrochę do poprawy jest, ale chyba będzie ładnie się prezentować
oby oby, już tak mi się marzy przeprowadzka, im szybciej tym lepiej, bo mniejszy brzuszek, ale chyba przed sierpniem nie zdazymy.
iNso87 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyPoz!omka. wrote:Gratuluje udanych wizyt
)
Ja wczoraj po kapieli i kolacji jak sobie lezalam to poczulam pukanie od srodka !!!prawie przez 10min czulam z odstepami. Jakby ktos odbijal pileczke od srodka a jak sie zasmialam to poczulam takie mocniejsze jedno pukniecie
))
jeju ale fajnie ja się już nie mogę doczekaćPoz!omka. lubi tę wiadomość
-
Przez wszystkie dni w ktore sie wsluchiwalam to nic nie czulam, wczoraj wgl nie zwracalam uwagi, ogladalam sobie tv i prosze
mam nadzieje ze na usg nie zrobi mi psikusa i sie nie odwroci dupka :p
Alicja.
-
nick nieaktualnya powiedzcie jeszcze w którym tygodniu zaczynałyście dopiero czuć dzidziusia ? W sensie łaskotanie albo poczucie że może to to a może co innego? Bo ja czuje w brzuchu takie delikatne przesuwanie że zaczynam się zastanawiać Ale z drugiej strony to chyba za wcześnie i już nie wiem czy na prawdę czy fantazja płata mi figl i to moje pobożne życzenie
-
nick nieaktualny
-
Miedzy 12 a 13 tygodniem przez dwa dni czulam takie cos jak tik w miesniu
Nie moglam az uwierzyc, czulam jak mi sie cos kotlowalo tam, i to na oewno nie jelita, bo wczoraj poczulam to samo tylko w innym miejscu niz wtedy
) Wiele razy mi cos sie przwracalo w jelitach ale nie umiem stwierdzic czy to faktycznie jelita czy dziecko bo to moja pierwsza ciaza, ale tych tikow jestem pewna ze to musi byc dzidzia bo czegos takiego jeszcze nigdy nie czulam
jak odbijanie pileczki od srodka ja to tak porownuje
Alicja.