X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa a moze zadzwon do lekarza podpytaj czy w danej sytuacji mozesz zrobic sobie przerwe, zeby ten nadmiar nie poniosl za soba jakis konsekwencji.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Megi, ja smaruję kremem przeciw rozstępom ZIAJA "Mamma mia", mi odpowiada, nie mam rozstępów i nie jest drogi, bo 21 zł kosztuje ;)
    http://ziaja.com/kosmetyki/1517,krem-przeciw-rozstepom-mamma-mia
    ja go używałam w pierwszej ciąży i teraz też będę bo cena ok a i rozstępów nie mam. Na początku smarowałam się tylko wieczorem, potem jak brzuszek był duży to czasem i2-3 razy na dzień, bo skóra swędziała.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Zaczynam sie denerwowac przed jutrem :D I wciaz sie zastanawiam czy nagrywac usg, czy ktoras z Was moze nagrywala albo bedzie chciala nagrac sobie usg?
    ja mam nagranie w 3D ale dopiero z 32 tygodnia, bo było już ładnie widać. Teraz na razie mam zdjęcia, z usg, a w 3D pewnie znów zrobimy z filmem.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Puli tez czasami mam takie mysli. Z tym ze to moja pierwsza ciaza ale troche sie o nia staralismy wiec zrobie wszystko zeby ja utrzymac i jestem gotowa lezec do listopada plackiem, misze donosic ta ciaze, nie biore innej opcji. Dodatkowo chodzino kase, w tym msc wydalismy juz ok 500 zl na lekarza i leki :-S no ale jak trzeba to trzeba.

Mam intymny mega problem :-( biore luteine dopochwowo 3x2 i do tego czopki spasticol rozkurczowe, wszystko ze mnie wyplywa, co zmienie wkladke i sie podmyje to na nowo:-( jestem strasznie tam podrazniona, piecze, szczypie masakra jakas :-( chetnie bym odstawila leki na 2 dni zeby skora TAM sobie odpoczela ale wiem z czym to sie wiaze
    kochana a nie możesz pogadać z ginem żeby dał Ci chociaż luteine doustna? chociaż na jakiś tydzień czy dwa? żebyś się jakiejś infekcji z tego wszystkiego nie nabawiła.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!:)
    Zaczynam dziś odliczanie do jutrzejszego spotkania z naszą Sarką :)
    Eve_84 – mi też pojawił się cellulit i uda mi trochę urosły. Wszyscy mówią, że jestem szczupła i nie przyjmują do wiadomości, że takie osoby tez mogą mieć cellulit...a owszem mogą!

Asiowa – kuruj się kochana.
    Bella88 – śliczna fotka. Ja zaraz wrzucę moją z poprzedniej wizyty, bo też już ładnie widać dzidziusia :) Waga faktycznie duża! Moje maleństwo 2 tygodnie temu dopiero 105g:) Będzie drobinka.

Poz!omka. - ja mam nagranie z prenatalnych :) Fajna pamiątka.

Eve_84, bella88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my 2 tygodnie temu :D Ciekawa jestem jaka będzie Sarka jutro, jak już tu wydawała się taka wyraźna i ładna :)
    No i płeć jak ładnie pokazuje….. :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1e2be4733a1b.jpg

MeGi2986, moni1403, m@rzenie, Eve_84, Karola1990, iNso87, bella88, Nadulka lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ale super fota :) a 105 g nie mało mój Antoś też 2 tyg temu ważył 110 :) może teraz zaczną jakoś szybciej przybierać w koncu niedługo połowa ciąży a do tych 3 kilo muszą dobic :P ja to bym nawet chciała żeby był drobinka zawsze to troche łatwiej urodzić :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Alicja ale super fota :) a 105 g nie mało mój Antoś też 2 tyg temu ważył 110 :) może teraz zaczną jakoś szybciej przybierać w koncu niedługo połowa ciąży a do tych 3 kilo muszą dobic :P ja to bym nawet chciała żeby był drobinka zawsze to troche łatwiej urodzić :D

No na początku też myślałam, że nie mało, ale w porównaniu do 250 to drobineczka :D
    Dziewczyny, mówił Wam lekarz, że za niedługo nie będziemy badać już długości od głowy do pupy? Mi tak powiedział.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    No na początku też myślałam, że nie mało, ale w porównaniu do 250 to drobineczka :D
    Dziewczyny, mówił Wam lekarz, że za niedługo nie będziemy badać już długości od głowy do pupy? Mi tak powiedział.
    tak bo potem dziecko się zwija bo ma mało miejsca i nie ma możliwość dokładnie tego zmierzyć.

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja mi juz nie badal, bylam w szoku. W szpitalu jak zapytalam ile ma crl to lekarz ze na tym etapie nie bada sie juz tej dlugosci, bo dzieci rosna swoim tempie (wzrost) natomiast mierzona mialam dlugosc kosci udowej i obwod glowki no i waga to tydzien temu dzidzia miala 185g.

Megi boje sie ze jak odstawie to cos sie stanie :-( ale Justyna dobry pomysl, moze sie przerzuce na doustna.

Ala super macie to zdj! :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa – a ja bym kurcze luteiny nie odstawiała na razie tak z dnia na dzień gwałtownie. Jak już to może zamień ja na podjęzykową, ale na pewno nie odstawiaj sama. Każdy lekarz mi mówi, że z luteiną trzeba powoli i stopniowo po jednej dawce odstawiać. :( Znam Twój problem, mam to samo. Wyobraż sobie jak brałam jeszcze chwilę temu dawkę 600mg... 6x100 lub 12x50.. Bałam się wyjść z domu bo leciało ze mnie jak z kranu. :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja super fotka:)
    Pchelkaa nie dziwie Ci sie, wiadomo wszystko tylko po konsultacji z lekarzem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 09:30

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże ale się denerwuję...... zwariuję do 15..... plamienie nadal jest tylko dziś takie ciągnące sie coś później znowu brunatna wydzielina. Najważniejsze ze dzidzi bije serce. Najbardziej się obawiam sie zaczął wolniej się rozwijać...

Ala sliczną masz córcię .... ja mojego nie zobaczęw 4d u mnie w klinice za dodatkową opłatą.... a za samą wizytę płacę 250 zl.... a jak jeszcze dochodzi cytologia albo posiew dodatkowo + 50 dych.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni1403 bedzie dobrze. 3mam kciuki za dobre wiesci.

moni1403 lubi tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ogólyto jestem pesymistką dlatego u mnie takie nastawienie..... ale boje się cholernie dobrze, że mam relanium :-P

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to okropnie duzo placisz :/ ja place 130 i zawsze mi na chwile lekarka puszcza dzidzie w 3d:)
    Trzymam kciuki powodzenia :*

moni1403, Hashija lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja od rana latam po ryneczku i kupiłam kolejne 6kg truskawek i zrobiłam wlasnie kolejne 13 sloikow dżemu :D będę miała co jesc zima.. ;D

Zostalo jeszcze mi kupic jakiś takich ladnych dużych do mrozenia..ale nie mam gdzie do zamrażarki wlozyc bo ja jeszcze lodówki u siebie nie mam a u Mamy i Tesciowej pelne jak zwykle;/

Alicja ten cellulit to po prostu woda pewnie się zebrala a wiesz przecież w ciąży zbiera się ;)

Ja mam fotki i nagarnie 3D z 20tyg poprzednia ciaze :) ta raczej nagrywać nie będę bo tak naprawdę to raz obejrzałam czy dwa potem i lezy ta plyta a fotki owszem,te akurat wkleiłam do "moje 5 lat" taki pamiętnik dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:28

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki,zeby było wszystko ok!

A swoja droga to dużo dziś wizyt,tak mi się wydawalo jak spojrzałam w tabele nasza.
    edit
    8 naliczyłam ;) powodzenia!

Misia a Ty ze mna w poniedziałek o 10 ;D ehehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 10:41

moni1403 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co my jak z mężem od alkoholu jakoś zawsze stroniliśmy, wypiło się coś jak była okazja, to teraz w ciąży chce mi się strasznie piwa i jak zobaczyłam dzisiaj w ulotce w makro Baileysa to myślałam, że mi tak ślinka pociekła że masakra :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Moni to okropnie duzo placisz :/ ja place 130 i zawsze mi na chwile lekarka puszcza dzidzie w 3d:)
    Trzymam kciuki powodzenia :*
    Mam takiego zaufanego lekarza że wolę zapłacic :-) chodzę do niej już 7 lat. Mogę wszystko jej powiedzieć zapytać zawsze ma czas zeby zrzumiae wszystko wytłumaczyć. Już się martwię bo koejna wizyta u niej będzie za 2 miechy kolejne usg to będzie połówkowe...

Trzymajci za mnie kciuki

f2w3dqk3jx49b2s0.png
‹‹ 601 602 603 604 605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ