WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 powodzenia. odezwij sie zaraz po wizycie :)
    Ja uwielbiam mleko. Najbardziej z miodem :) Pychotka <3
    MNie dziewczynki tez kopią . Najbardziej rano :)

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya ja tez czulam dwa dni temu i pozniej juz nic :( a co do mleka to nie pije codziennie tylko jak mnie najdzie, najczesciej to platki z mlekiem :p Ale glownie jadam teraz duzo bialka.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie szefowi powiedziałam o drugiej ciąży, a raczej napisałam e-maila bo nie miałam odwagi jechać :) pewnie będzie mega szczęśliwy, bo już mnie tak wyczekiwali a tu dupaaa :)

ja dziś byłam rano na pobraniu krwi, głupia baba mi ranę na ręku zrobiła:( a lało się jakby mi coś uszkodziła :( ciekawe kiedy się zagoi :/

powodzenia na wizytach :)

też mam chęć na winko, a bavarie 0,00% piłam wczoraj mi ona najbardziej smakuje, bo te smakowe są okropne dla mnie.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije mleko dużo mleka bo lubie - codziennie rano jem płatki z mlekiem przed pracą i w ciąży na szczęście mi się nie zmieniło i czasem jeszcze pije tak se jak mam ochote :)
    A że mleka mamy dużo bo mąż dostaje na kopalni to tym bardziej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Nie mowcie o piwie bo i mnie ochota naszla na zimne piwko :D ale boje sie te radlery czy inne niby 0.00% pic bo niby robia je na alkoholu a oozniej dopiero ten alkohol jest wydrazany i jakas czesc % tam zostaje mimo wszystko. Ale podobno jest bavaria ktora nie jest robiona na alkoholu wgl :p moze sie skusze, chociaz przyznam ze troche mam obawy :p Ja sie nie wpisalam w tabelke z wizyta bo mi nie dziala na telefonie, wiec przypominam sie, dzis 15:40 witam sie z doktorkiem :D

Z tel musisz zaznaczyć e opcjach "wersja na komputer" i idzie się wpisać w tabelkę :) wyczytalam ze masz urodziny 3 lipca :) to zaraz po mnie bo ja 2 lipca :)

Ja nie pije w ogóle mleka, nie lubię fuuu... Ani nic w postaci jogurtów itd jedynie co zjem to np naleśniki z serem lub leniwe a tak to się nabiału nie tykam...

Powodzenia na wizytach :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze ,ze jestes napisz mi prosze w ktorym to szpitalu jest polska polozna?
    Ja lece sie szykowac i trzymam za wszystkie kciuki,zeby bylo dobrze :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tez raczek :-) raczki sa fajne :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya34 powodzenia :-) Na pewno bedzie wszstko dobrze :-)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Puli tez czasami mam takie mysli. Z tym ze to moja pierwsza ciaza ale troche sie o nia staralismy wiec zrobie wszystko zeby ja utrzymac i jestem gotowa lezec do listopada plackiem, misze donosic ta ciaze, nie biore innej opcji. Dodatkowo chodzino kase, w tym msc wydalismy juz ok 500 zl na lekarza i leki :-S no ale jak trzeba to trzeba.

Mam intymny mega problem :-( biore luteine dopochwowo 3x2 i do tego czopki spasticol rozkurczowe, wszystko ze mnie wyplywa, co zmienie wkladke i sie podmyje to na nowo:-( jestem strasznie tam podrazniona, piecze, szczypie masakra jakas :-( chetnie bym odstawila leki na 2 dni zeby skora TAM sobie odpoczela ale wiem z czym to sie wiaze

W tej sytuacji polecam Lactacyd na podraznienia i upławy jest mega delikatny

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie bylo mnie od wczoraj :)

Gratuluje udanych wizyt i czekam na wiesci reszty wizytujacych dzisiaj:)

Ala super zdjecie :)

To i ja sie dolacze urodziny mam 6 lipca i tez raczek:) co do mleka tez fuu jedyne co zjem to serek wiejski i twarozek nic wiecej samego mleka nawet nie powacham :)

alicja_, Poz!omka. lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ulżylo mi że nie tylko chce mi się piwa albo czegoś mocniejszego :-) dla mnie jest to tym bardziej dziwne zey z mężem może że dwa trzy razy w roku coś sobie wypijemy więc koncerny alkoholowe się na nas nie dorobią a teraz tak mi się chce ;-) Może jakbym wypila łyka to by mi przeszło ale sprawdzać nie będę :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja tez dzisisj wizytuje o 14 i nie moge juz na d... usiedziec z nerwow,zreszta zawsze tak mam przed wizyta.Wczoraj rano poczulam maluszka ,nie mialam watpliwosci ,ze to on i to naprawde mocne kopniaczki az sie usmialam z niego tak charcowal :-) .A dzisiaj nic kompletnie zero :(.
    Dziewczyny male pytanko pijecie mleko ,bo ja sie zmuszam do 2 szklanek dziennie ?
    .

jak to się zmuszasz?
    Przecież mleko można chyba zastąpić innymi produktami jeśli nie lubisz? czy się mylę?

• bella88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim jeszcze przed ciążą to codziennie albo piwko albo whisky z cola i lodem. Pycha. I teraz mnie nieraz należy ochota to jak mój pije piwko to czasami że 2 łyki wezmę tak dla smaku bo tych radlerow to jakoś nie lubię :-)

Co do mleka to prawie codziennie rano na pierwsze śniadanie robię płatki na mleku Z kakaem. A dziś o 3 w nocy wstawalam i robiłam sobie mleko z miodem bo nie mogłam zasnąć :-P

Poza tym od niedzieli czuje się masakrycznie. Już myślałam że mi przechodzi powoli a tu wczoraj jak mnie rozlozylo na wieczór to myślałam że się wykoncze. Gardło, katar i osłabienie. Eh...

alicja_ lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie az naszla ochota na piwko z sokiem oj :/ Moj M jest niepijacy a ja przy okazji jakis imprez czy spotkan ze szwagierkami w weekendy na piwko i pogaduszki :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Anka dobrze ,ze jestes napisz mi prosze w ktorym to szpitalu jest polska polozna?
    Ja lece sie szykowac i trzymam za wszystkie kciuki,zeby bylo dobrze :)

W lippstadt :) w evangelische krankenhause lippstadt... Jest też hebamma wiec chodziła do mnie po porodzie :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz udusze Olka, jest tak marudny że już szału dostaje! wrrrrr matko co za cholerny dzień, niech się kończy

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin jeszcena poczatku ciazy powiedzial, ze albo mam wypijac 2szklanki mlEka dziennie, albo kupowac wapno w tabletkach i jedna dziennie rozpuszczac.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oszaleje! serio z dziećmi jest super ale niestety są też dni, kiedy najchętniej bym go oddała i odpoczęła, tak jak dziś. Co za mały upierdas! wrrr

7w3d 💔
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jaki macie poziom TSH w II trymestrze? Któraś z Was sprawdzała to sobie? Mi wyszło 2,9 i myślałam, że jest ok, natomiast ginekolog stwierdziła, że to troszkę za dużo :(

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ