X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 powodzenia. odezwij sie zaraz po wizycie :)
    Ja uwielbiam mleko. Najbardziej z miodem :) Pychotka <3
    MNie dziewczynki tez kopią . Najbardziej rano :)

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya ja tez czulam dwa dni temu i pozniej juz nic :( a co do mleka to nie pije codziennie tylko jak mnie najdzie, najczesciej to platki z mlekiem :p Ale glownie jadam teraz duzo bialka.

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie szefowi powiedziałam o drugiej ciąży, a raczej napisałam e-maila bo nie miałam odwagi jechać :) pewnie będzie mega szczęśliwy, bo już mnie tak wyczekiwali a tu dupaaa :)

ja dziś byłam rano na pobraniu krwi, głupia baba mi ranę na ręku zrobiła:( a lało się jakby mi coś uszkodziła :( ciekawe kiedy się zagoi :/

powodzenia na wizytach :)

też mam chęć na winko, a bavarie 0,00% piłam wczoraj mi ona najbardziej smakuje, bo te smakowe są okropne dla mnie.

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije mleko dużo mleka bo lubie - codziennie rano jem płatki z mlekiem przed pracą i w ciąży na szczęście mi się nie zmieniło i czasem jeszcze pije tak se jak mam ochote :)
    A że mleka mamy dużo bo mąż dostaje na kopalni to tym bardziej :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Nie mowcie o piwie bo i mnie ochota naszla na zimne piwko :D ale boje sie te radlery czy inne niby 0.00% pic bo niby robia je na alkoholu a oozniej dopiero ten alkohol jest wydrazany i jakas czesc % tam zostaje mimo wszystko. Ale podobno jest bavaria ktora nie jest robiona na alkoholu wgl :p moze sie skusze, chociaz przyznam ze troche mam obawy :p Ja sie nie wpisalam w tabelke z wizyta bo mi nie dziala na telefonie, wiec przypominam sie, dzis 15:40 witam sie z doktorkiem :D

Z tel musisz zaznaczyć e opcjach "wersja na komputer" i idzie się wpisać w tabelkę :) wyczytalam ze masz urodziny 3 lipca :) to zaraz po mnie bo ja 2 lipca :)

Ja nie pije w ogóle mleka, nie lubię fuuu... Ani nic w postaci jogurtów itd jedynie co zjem to np naleśniki z serem lub leniwe a tak to się nabiału nie tykam...

Powodzenia na wizytach :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dobrze ,ze jestes napisz mi prosze w ktorym to szpitalu jest polska polozna?
    Ja lece sie szykowac i trzymam za wszystkie kciuki,zeby bylo dobrze :)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tez raczek :-) raczki sa fajne :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maya34 powodzenia :-) Na pewno bedzie wszstko dobrze :-)

atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Puli tez czasami mam takie mysli. Z tym ze to moja pierwsza ciaza ale troche sie o nia staralismy wiec zrobie wszystko zeby ja utrzymac i jestem gotowa lezec do listopada plackiem, misze donosic ta ciaze, nie biore innej opcji. Dodatkowo chodzino kase, w tym msc wydalismy juz ok 500 zl na lekarza i leki :-S no ale jak trzeba to trzeba.

Mam intymny mega problem :-( biore luteine dopochwowo 3x2 i do tego czopki spasticol rozkurczowe, wszystko ze mnie wyplywa, co zmienie wkladke i sie podmyje to na nowo:-( jestem strasznie tam podrazniona, piecze, szczypie masakra jakas :-( chetnie bym odstawila leki na 2 dni zeby skora TAM sobie odpoczela ale wiem z czym to sie wiaze

W tej sytuacji polecam Lactacyd na podraznienia i upławy jest mega delikatny

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie bylo mnie od wczoraj :)

Gratuluje udanych wizyt i czekam na wiesci reszty wizytujacych dzisiaj:)

Ala super zdjecie :)

To i ja sie dolacze urodziny mam 6 lipca i tez raczek:) co do mleka tez fuu jedyne co zjem to serek wiejski i twarozek nic wiecej samego mleka nawet nie powacham :)

alicja_, Poz!omka. lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej ulżylo mi że nie tylko chce mi się piwa albo czegoś mocniejszego :-) dla mnie jest to tym bardziej dziwne zey z mężem może że dwa trzy razy w roku coś sobie wypijemy więc koncerny alkoholowe się na nas nie dorobią a teraz tak mi się chce ;-) Może jakbym wypila łyka to by mi przeszło ale sprawdzać nie będę :-P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja tez dzisisj wizytuje o 14 i nie moge juz na d... usiedziec z nerwow,zreszta zawsze tak mam przed wizyta.Wczoraj rano poczulam maluszka ,nie mialam watpliwosci ,ze to on i to naprawde mocne kopniaczki az sie usmialam z niego tak charcowal :-) .A dzisiaj nic kompletnie zero :(.
    Dziewczyny male pytanko pijecie mleko ,bo ja sie zmuszam do 2 szklanek dziennie ?
    .

jak to się zmuszasz?
    Przecież mleko można chyba zastąpić innymi produktami jeśli nie lubisz? czy się mylę?

• bella88 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z moim jeszcze przed ciążą to codziennie albo piwko albo whisky z cola i lodem. Pycha. I teraz mnie nieraz należy ochota to jak mój pije piwko to czasami że 2 łyki wezmę tak dla smaku bo tych radlerow to jakoś nie lubię :-)

Co do mleka to prawie codziennie rano na pierwsze śniadanie robię płatki na mleku Z kakaem. A dziś o 3 w nocy wstawalam i robiłam sobie mleko z miodem bo nie mogłam zasnąć :-P

Poza tym od niedzieli czuje się masakrycznie. Już myślałam że mi przechodzi powoli a tu wczoraj jak mnie rozlozylo na wieczór to myślałam że się wykoncze. Gardło, katar i osłabienie. Eh...

alicja_ lubi tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mnie az naszla ochota na piwko z sokiem oj :/ Moj M jest niepijacy a ja przy okazji jakis imprez czy spotkan ze szwagierkami w weekendy na piwko i pogaduszki :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam z góry, ze tak sie wbijam i spamuje ale prosze o polubienie :)
    Ciuszki dla dzieci i Mamuś :)

https://www.facebook.com/stylovemaluszki

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Anka dobrze ,ze jestes napisz mi prosze w ktorym to szpitalu jest polska polozna?
    Ja lece sie szykowac i trzymam za wszystkie kciuki,zeby bylo dobrze :)

W lippstadt :) w evangelische krankenhause lippstadt... Jest też hebamma wiec chodziła do mnie po porodzie :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz udusze Olka, jest tak marudny że już szału dostaje! wrrrrr matko co za cholerny dzień, niech się kończy

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin jeszcena poczatku ciazy powiedzial, ze albo mam wypijac 2szklanki mlEka dziennie, albo kupowac wapno w tabletkach i jedna dziennie rozpuszczac.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oszaleje! serio z dziećmi jest super ale niestety są też dni, kiedy najchętniej bym go oddała i odpoczęła, tak jak dziś. Co za mały upierdas! wrrr

7w3d 💔
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, jaki macie poziom TSH w II trymestrze? Któraś z Was sprawdzała to sobie? Mi wyszło 2,9 i myślałam, że jest ok, natomiast ginekolog stwierdziła, że to troszkę za dużo :(

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ