WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam cos takiego http://naforum.zapodaj.net/thumbs/390f256cd3c4.jpg

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje tsh jest na poziomie 0,8 ale ft4 ok 12 :'( dlatego mam podniesiona lekko dawke bo endo stwierdzil ze ft4 jest tu kluczowe i jest zaniskie

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    oszaleje! serio z dziećmi jest super ale niestety są też dni, kiedy najchętniej bym go oddała i odpoczęła, tak jak dziś. Co za mały upierdas! wrrr

Oj znam to uczucie... Mam czasem dni ze posłała bym go do dziadków na weekend np którzy są w pl :) ale zobaczysz wynagrodzi ci to :)

justyna14 lubi tę wiadomość

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija dziękuję :) Czytałam, że normy dla kobiet w ciąży są troszeczkę inne i w II trymestrze górna granica TSH wynosi 3. I sama nie wiem co myśleć...

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andźka zrob sobie ft4 to bedziesz miala obraz ile masz faktycznie hormonu we krwi. Jesli ft4 bedzie ok to tsh nie jest tu tak wazne, bo moze byc zakłócane innymi hormonami np hcg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2015, 14:37

• Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Andźka zrob sobie ft4 to bedziesz miala obraz ile masz faktycznie hormonu we krwi. Jesli ft4 bedzie ok to tsh nie jest tu tak wazne, bo moze byc zakłócane innymi hormonami np hcg
    Tak też zrobię, bo moja ginekolog w ogóle nie zaleciła badania ft3, ft4, a podobno samo tsh tak dużo nie mówi. Nie wiem czemu, ale mam bzika na punkcie leków w ciązy i jeżeli czegoś brać nie muszę, to po to nie sięgam. Wszystkie inne wyniki mam wręcz idealne, tylko te nieszczęsne tsh...

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety hormony tarczycy w ciazy sa istotne... i jak sie okaze ze maszi ich za malo to bedzie trzeba uzupelnic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka mi nie dała jeszcze skierowania na TSH, ciągle tylko mocz i morfologię. Powinnam się upomnieć?

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia trochę to dziwne, że jeszcze nie miałaś TSH robionego. Mi lekarz dał listę badań na pierwszej wizycie i było tam właśnie m.in. TSH. Może wspomnij coś o tym badaniu na następnej wizycie.

Hashija lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Anetka88 Koleżanka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny:)
    Ja dziś wizyty nie miałam w planie ale właśnie z niej wróciłam...
    wczoraj zwolniłam się z pracy bo miała skurcze... Dziś od razu pojechałam do swojego gin...i co??? I leże na l4....
    Dostałam nospę, magnez i luteinę oraz nakaz odpoczynku...
    Serduszko dziś słyszałam także ok:) Wczoraj gdy wróciłam do domu miałam podobnie jak niektóre z Was "kulki z macicy"... Następna wizyta za dwa tyg. Boje się...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie :).Moja intuicja mnie zawiodla bo od poczatku ciazy bylam pewna,ze chlopak a tu prosze moj gin mowi dziewczynka ,potwierdzimy na polowkowym pozniej.Juz sie ciesze na te slodkie sukieneczki :).Malenstwo ma 11 cm i prawie 200 gr,wszystko jest jak w najlepszym porzadku dzidzia sie rozwija proporcjonalnie do wieku uffff zeszlo ze mnie powietrze.Tatus tez mial banana na twarzy.
    A co do tarczycy ja w 6tc TSH mialam 7.25 i nigdy nie chorowalam, wczesnie mialam robione badania bo chora jest moja mama ale to lekka odmiana bo nie bierze insuliny. Dobrze,ze tu w Niemczech te badania sa standartowe w ciazy ,zadzwonili i kazali od razu przyjechac po recepte.Tyle ,ze u mnie tylko tsh szalalo reszta w porzadku
    ale sie rozpisalam :)

Karola1990, Madzisek, Flakonik, MeGi2986, bella88, iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin sprzedal nam kawal na wizycie.

Co to jest podwójna ślepa próba?
    Kiedy ginekolog i chirurg patrzą na ekg :-D

A ja jemu wlasnie podwalam moje ekg
    (Lekarz rodzinny nie dopatrzyl si nieprawidlowosci)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Madzia trochę to dziwne, że jeszcze nie miałaś TSH robionego. Mi lekarz dał listę badań na pierwszej wizycie i było tam właśnie m.in. TSH. Może wspomnij coś o tym badaniu na następnej wizycie.

a tak...miałam na pierwszej wizycie tez zlecone, i robiłam ;) to może dlatego nie daje mi teraz ;)

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja też tylko raz robiłam w I trymestrze i póki co nie powtarzałam a miałam 1,84.

Madzia890722 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka dziekuje sloneczko :)

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Anka dziekuje sloneczko :)

Nie ma za co :) jak będziesz chciała więcej info o niej to ci podam :) wysłałam ci zaproszenie to w razie czego podam Ci w wiadomościach :)

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras chce zeby na liscie wpisac obok juz imie dla dzidzi? Chodzi mi o te ktore juz znacie płeć ;)

Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ja po połówkowym się na coś takiego zdecyduję;)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    A czy ktoras chce zeby na liscie wpisac obok juz imie dla dzidzi? Chodzi mi o te ktore juz znacie płeć ;)
    Mi możesz wpisać - Antoś :) najwyżej będziemy zmieniać :P

A Ty już wybralaas dla dziewczynek :)?

Flakonik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik u mniewisz Gabrysie :-)

Flakonik lubi tę wiadomość

‹‹ 604 605 606 607 608 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ