WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve to w paski podobne do mojego haha :D
    A ja już nabrałam wątpliwości bo kurde wczoraj na tym usg naprawdę sama widziałam że nic tam nie widać, niby złapała wczoraj tego siusiaka ale dosłownie przez sekundę więc tak naprawdę mogła to być pępowina lub cokolwiek :(
    I co mam myśleć - na pierwszym prenatalnym dziewczynka, a drugim usg raczej chłopak a wczoraj dziewczynka ale jednak niby chłopak :P
    Więc tak naprawdę dalej nie wiem :( ?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik czekaj do polowkowego ;) a na pewno już może na jakies 90% się wyjasni. Choc i przy porodzie sa niespodzianki :P
    Justyna będzie,bedzie ;) ja miałam sliczny brzuch z Laura i super się czułam i slicznie wygladalam :D zero pryszcza,piekne wlosy i cera :D

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się pochwalić!!!

Zjadłam kanapkę i położyłam się poczytać książkę. Po jakiś 30 min. czuje pukanie od środka:D Patrzę, a w jednym miejscu widziałam jak się delikatnie unosi brzuch co jakiś czas - nieregularnie, i tak z kilkanaście razy :D W reszcie się doczekałam. Niesamowite uczucie:D:D:D

iNso87, Nadulka, kwiatakacji, moniek90, Hashija, bella88, genoweffa, Flakonik lubią tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka to super,ja jeszcze czekam :) na wyraźniejsze bo to co czasem czuje to jeszcze nie to ;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, u mnie poskutkowało zjedzenie porządnej kanapki i relaks. No i oczywiście obserwacja brzuchola. Trochę to trwało - ale nie da się pomylić tego z niczym innym ;) Próbuj do skutku. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 13:43

wnidzbmhunwbroqa.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem czuje takie jakby skurcze nie wiem jak to opisac jak siedze,ale to nie sa skurcze skurcze :p tylko taki ruch Malca,podluchuje poki co w detektorze :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ciezko was nadrobic :) Ja tez wczoraj kupilam pare ciuszkow choc nie znam jeszcze plci :( gratuluje udanych wizyt i super zdjecia

Nadulka lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,

ja tez dokupilam wczoraj uzywane super markowe spiochulki 4 pary i malusie sliczne ogrodniczki dla ksiezniczki ;_ mamusku zeby sie tylko nie okazalo, ze jednak chlopak sie okaze, bo kupuje wszystko rozowe !!:P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oficjalnie zostałam poważnie skopana :-P no i dzisiaj pierwsze zakupy dla malca bo byłam w smyku i nie mogłam się powstrzymać :-)

Eve_84, kwiatakacji, Nadulka, alicja_, moniek90 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Jesteś ze Śląska? z jakiego miasta? :)

Tak ze Śląska a dokładnie z Rudy Śląskiej :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Tak ze Śląska a dokładnie z Rudy Śląskiej :-)

oooo:)
    A do jakiego lekarza chodzisz i gdzie chcesz rodzić jeśli można zapytać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które jeszcze biorą progesteron – kiedy odstawiacie?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    hej mamusie :*
    od rana chodzę cała w skowronkach z nadzieją, że to może być dziewczynka i oglądam sukieneczki na stronkach
    imię Pola chodzi nam po głowie :)

piękne brzuszki już macie u mnie też już coś widać i waga +2 kg

milutkiego dnia życzę :*

My też wybraliśmy Polę :-D więc będą dwie! :-D

relgh371b3i8nmn1.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:41

moniek90 lubi tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Dziewczyny które jeszcze biorą progesteron – kiedy odstawiacie?

Ja jeszcze nie wiem. Bralam od poczatku ciazy, ok 13 tyg odstawilam calkowicie (stopniowo oczywiscie), a od dwoch tyg znow biore. Po tym swinstwie moja cera jest tragiczna a i samopoczucie nie najlepsze :-( boje sie ze do konca bede musiala to brac :-(

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    oooo:)
    A do jakiego lekarza chodzisz i gdzie chcesz rodzić jeśli można zapytać?

Do ginekologa jeżdżę do Tychów, do dr D. Cholewy. Niestety nie pracuje w żadnym szpitalu, a jeszcze nie pytałam go jakie szpitale poleca, na następnej wizycie już go dokładnie wypytam. Póki co sama się zastanawiam, w Rudzie Śląskiej jest porodówka z III stopniem referencyjności ale opinie są różne i 70% porodów kończy się nacięciem krocza co mnie trochę odstrasza, moja siostra rodziła w Świętochłowicach i była bardzo zadowolona. Sama nie mam jeszcze doświadczenia jeśli chodzi o porody, bo to moja pierwsza ciąża, więc pewnie zdam się na lekarza :-) a Ty gdzie planujesz rodzić?

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Ja jeszcze nie wiem. Bralam od poczatku ciazy, ok 13 tyg odstawilam calkowicie (stopniowo oczywiscie), a od dwoch tyg znow biore. Po tym swinstwie moja cera jest tragiczna a i samopoczucie nie najlepsze :-( boje sie ze do konca bede musiala to brac :-(

Ja brałam od owulacji i odstawiłam dopiero kilka dni temu. To prawda, że samopoczucie i cera tragicznie podczas brania!
    Do konca? Eeee chyba nie! Mój lekarz mówi, że max do 20tc jak nie ma plamień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Do ginekologa jeżdżę do Tychów, do dr D. Cholewy. Niestety nie pracuje w żadnym szpitalu, a jeszcze nie pytałam go jakie szpitale poleca, na następnej wizycie już go dokładnie wypytam. Póki co sama się zastanawiam, w Rudzie Śląskiej jest porodówka z III stopniem referencyjności ale opinie są różne i 70% porodów kończy się nacięciem krocza co mnie trochę odstrasza, moja siostra rodziła w Świętochłowicach i była bardzo zadowolona. Sama nie mam jeszcze doświadczenia jeśli chodzi o porody, bo to moja pierwsza ciąża, więc pewnie zdam się na lekarza :-) a Ty gdzie planujesz rodzić?

Aaaa no to ja właśnie się skłaniam ku Szpitalu w Rudzie z uwagi na ten III st. referencyjności.
    Ja znowu do nacięcia mam pozytywny stosunek, więc zupełnie mnie to nie odstrasza, natomiast ponoć nie zawsze chcą dawać znieczulenie. Słyszałaś coś o tym?

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulka wrote:
    ojjj to super :) mój mąż cały czas podchodzi do brzuszka i mówi: "Tatuś Cię kocha Polusiu" <3

Mój dokładnie to samo, oprócz tego czyta jej bajki i wiersze Brzechwy :D i wczoraj zauważyliśmy, że chyba to działa, bo na głos męża mała przestaje kopać, robi się spokojna jakby nasłuchiwała jego głosu! :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Aaaa no to ja właśnie się skłaniam ku Szpitalu w Rudzie z uwagi na ten III st. referencyjności.
    Ja znowu do nacięcia mam pozytywny stosunek, więc zupełnie mnie to nie odstrasza, natomiast ponoć nie zawsze chcą dawać znieczulenie. Słyszałaś coś o tym?

Nie słyszałam za bardzo nic na ten temat, bo nikt z mojego otoczenia tam nie rodził. Wiem natomiast, że oddział można odwiedzić i wtedy można się dowiedzieć jak to ze znieczuleniem wygląda. Mają też darmową szkołę rodzenia i to też jest wg mnie na plus.

relgh371b3i8nmn1.png
‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ