WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jest rozlały na boki tylko taki sterczący, wiec już wyraźnie widać:) Alicja myślę że jak teraz nie widać to będzie taki czas, że szybko wyskoczy:) mama mai, zazdroszczę, spagetti chodzi za mną od tygodnia, nie mogę się zabrać za zrobienie:)

wczoraj rozmawiałam z mężem o wyprawce i podliczyliśmy wstępne koszty, myślimy że wyjdzie ok 5-6 tys, bez mebli (tj szafa, komoda 2x), czyli za wózek, łóżeczko, ubranka, kosmetyki, sprzęty (frida, laktator, inhalator), wanienkę, kocyki, pościel, liczone oczywiście na oko, bo są różne smoczki, fridy czy wanienki;)

Evka, maya34 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Właśnie nie jest rozlały na boki tylko taki sterczący, wiec już wyraźnie widać:) Alicja myślę że jak teraz nie widać to będzie taki czas, że szybko wyskoczy:) mama mai, zazdroszczę, spagetti chodzi za mną od tygodnia, nie mogę się zabrać za zrobienie:)

wczoraj rozmawiałam z mężem o wyprawce i podliczyliśmy wstępne koszty, myślimy że wyjdzie ok 5-6 tys, bez mebli (tj szafa, komoda 2x), czyli za wózek, łóżeczko, ubranka, kosmetyki, sprzęty (frida, laktator, inhalator), wanienkę, kocyki, pościel, liczone oczywiście na oko, bo są różne smoczki, fridy czy wanienki;)

oooo. Myśle, że to bardzo rozsądna kwota.
    Ja też ostatnio przygotowałam listę zakupów, ale boje się jej podliczyc :D

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik aaa pieknie z tym czytaniem bajeczek <3

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podliczam ile juz wydalam na ciuszki :) az sama bym sie bala wiedziec.
    Na wyprawke nie bedziemy podliczac kosztow bo do blizniakow i tak wszystko niemal podwojnie.
    To co konieczne i tak trzeba kupic :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka - ale słodko :D:D:D aż się uśmiechnęłam rozczulająco na Twój brzuszek :)
    A wydatki wstępne, mamy podliczone podobnie wiedzę - ale wyjdzie w praniu jak to się wszystko poukłada.

Jutro idziemy szukać szafy, komody i jakiś półek bo nie mam już gdzie książek trzymać..

Dzisiaj zrobiłam sobie małe przemeblowanie - czyżby syndrom wicia gniazda się włączył? ;) i przeorganizowałam naszą szafę. Ciekawe co powie mój jak wróci do domu jutro ;)

Też macie z lekka pokręcone sny? Ja dzisiaj pamiętam kilka - nie należały one do najprzyjemniejszych - nie mówiąc już o erotycznym - miałam przygodę z kobietą, która miała ptaszka - to sie chyba transwestyta nazywa :/ Obudziłam się przerażona wręcz, później sen o jeżdżącym na rowerze krasnoludku...SIC...i o dziecku, którego nie umiałam obronić przed moim psem :( Trochę czuję się przerażona co może się przyśnić dzisiaj...aż strach zasypiać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 22:26

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy myslalam ze zmieszcze sie w podobnej kwocie z wyprawka, ale jak pojechalismy kupic wozek, fotelik, lozeczko (plus materac, podusia i kolderka) i 1 komplet poscieli to zostawilismy w sklepie praktycznie 4 tys a gdzie do tego wanienka, kosmetyki, reczniczki, akcesoria i ciuszki.

Tym razem wiekszosc rzeczy juz mamy, ale ciuszki i kosmetyki musimy kupic dla chlopca wiec chociaz minimum przyjemnosci z zakupow i mnie czeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka ale masz kształtny brzusio - wow jestem pod wrażeniem.
    My jeszcze nie robiliśmy listy zakupowej, zajmiemy się tym po USG połówkowym. Wózek mamy od siostry więc jeden duży wydatek odpada , będzie można przeznaczyć to na coś innego. My ze względu na to, że dzidziuś będzie z nami w sypialni staramy się wybierać rzeczy "kompaktowe" np. przewijak z wanienką i półką na kosmetyki i przybory, ale jeszcze się nie rozglądaliśmy. W tym momencie skupiamy się na kupnie auta:) Jakoś do tej pory nie widzieliśmy potrzeby posiadania auta w centrum miasta , no ale podróże z dzidzią to już będą wymagać swojego środka transportu .

Evka - co do snów to mam tak samo. Bardzo wyraźne, dziwne i kilka różnych w ciągu jednej nocy. Czytałam gdzieś co powoduje takie sny w ciąży ale zapomniałam . To jest kolejna moja ciążowa przypadłość - dziura w głowie :) Zapominam co chciałam powiedzieć, o co chciałam się zapytać , co miałam zrobić , po co poszłam do innego pokoju itd.. Macie tak może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 22:37

Evka lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, też tak zaczynam mieć, skleroza a czasami zaćmienie całkowite - ponoć...i oby - przechodzi po ciązy ;P

kwiatakacji lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja tak mam. Jestem totalnie rozkojarzona, zapominam co mialam zrobic... a poza tym brak koncentracji. Mialam to juz w 1 ciazy i w tej od poczatku bylam na to przygotowana

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka tez mam porąbane sny, śnią mi się jakieś imprezy z ufo, dzieci latające nago po łące i zwierzęta, cygani też mi się śnią, i to własnie kilka snów jednej nocy. Kwiatakacji co do zapominania mam to samo! jestem w ogóle jakaś otępiała, siedzimy sobie z siostrami gadają o sukienkach z lidla, ja się nie udzielałam ale słyszałam, one skończyły, a ja: a widziałyście te sukienki z lidla?? zachowuje sie jak szurnięta, zdarza się to coraz częściej, wstyd ze mną gdzieś wychodzić:D mąż to się śmieje z tego, ale mnie to zaczyna denerwować

kwiatakacji, Evka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla blizniakowych mam polecam strone blizniaki.waw.pl
    Super. Wszystko co potrzebne w jednym miejscu.
    Chyba wlasnie wybralismy wozek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tyg! Spac juz nie moge, zapowiada sie piekna pogoda, zycze milego dnia :-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wow jaki brzuszek! Mialam taki w pierwszej wlasnie ciazy:D a teraz...jakas masakra :p mam brzuszek "boczkowy" A wyszedl Ci juz pepuszek na zewnatrz? Czy jeszcze nie?:) Tak sie zastanawiam kiedy u mnie sie do konca wypchnie.
    Ja ruchow jeszcze jako takich nie czuje,czekam jeszcze ze 2 tyg;)
    Mialam dzis masakre z Mala..biedna budzila sie w nocy z tym bolem glowy..tak myslalam,ze to moze nie slonce a wyrzyna Jej sie druga Jedynka gorna stala i to moze to? Nie wiem..reszte Jedynek juz ma na szczescie:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 07:51

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:40

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pchelka wow jaki brzuszek! Mialam taki w pierwszej wlasnie ciazy:D a teraz...jakas masakra :p mam brzuszek "boczkowy" A wyszedl Ci juz pepuszek na zewnatrz? Czy jeszcze nie?:) Tak sie zastanawiam kiedy u mnie sie do konca wypchnie.
    Ja ruchow jeszcze jako takich nie czuje,czekam jeszcze ze 2 tyg;)
    Mialam dzis masakre z Mala..biedna budzila sie w nocy z tym bolem glowy..tak myslalam,ze to moze nie slonce a wyrzyna Jej sie druga Jedynka gorna stala i to moze to? Nie wiem..reszte Jedynek juz ma na szczescie:p

Pepek prawie wyszedl, mysle ze za 2-3 tyg bedzie juz na wierzchu ;-) justyna mi wlasnie w boczkach tez nie doszlo, nawet w tylku, bo w jeansy z przed ciazy mieszcze sie tyle ze sie nie dopinam wcale.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:40

Flakonik, Hashija, moniek90 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa piekny ten brzusio :-) .Myslalam,ze moj jest juz spory ale do twojego nie ma szans .
    Ja z wydatkami sie zmieszcze w okolicach 4 tysiacy ale kupuje tylko lozeczko bo mamy tylko 2 pokoje ,chociaz wielkie bo 100 m .Za rok szukamy nowego albo zdecydujemy sie kupic cos wlasnego .Wozek kupuje uzywany bo sa tu naprawde fajne oferty ale fotelik musze miec nowy.A ciuszki troche nowych troche z bazarku ,bo mozna znalezc naprawdevcudenka za grosze,akcesoria wszystkie nowe.Niestety do konca grudnia musimy kupic nowy samochod i oszczedzamy ile sie da,w tym roku nawet wakacje sobie darujemy bo uparlam sie na wiekszy samochod .Moj jest malutki i typowy do jezdzenia w miescie nie wyciszony chociaz praeie nowy a ja nie widze sie z malutka w nim w podrozy do Polski za rok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 09:12

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy któraś z was brała Progesteron w ilości 800 mg. Na dobę????

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wlasnie przyjechaly mebelki ;)

alicja_, Madzisek, Nadulka, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Hej. Dziewczyny czy któraś z was brała Progesteron w ilości 800 mg. Na dobę????

Ja brałam długo 600mg. Lekarz mówił, że to max dawka jeżeli chodzi o luteinę.
    A czemu pytasz?

kmb lubi tę wiadomość

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ