Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie jest rozlały na boki tylko taki sterczący, wiec już wyraźnie widać:) Alicja myślę że jak teraz nie widać to będzie taki czas, że szybko wyskoczy:) mama mai, zazdroszczę, spagetti chodzi za mną od tygodnia, nie mogę się zabrać za zrobienie:)

wczoraj rozmawiałam z mężem o wyprawce i podliczyliśmy wstępne koszty, myślimy że wyjdzie ok 5-6 tys, bez mebli (tj szafa, komoda 2x), czyli za wózek, łóżeczko, ubranka, kosmetyki, sprzęty (frida, laktator, inhalator), wanienkę, kocyki, pościel, liczone oczywiście na oko, bo są różne smoczki, fridy czy wanienki;)

Evka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Właśnie nie jest rozlały na boki tylko taki sterczący, wiec już wyraźnie widać:) Alicja myślę że jak teraz nie widać to będzie taki czas, że szybko wyskoczy:) mama mai, zazdroszczę, spagetti chodzi za mną od tygodnia, nie mogę się zabrać za zrobienie:)

wczoraj rozmawiałam z mężem o wyprawce i podliczyliśmy wstępne koszty, myślimy że wyjdzie ok 5-6 tys, bez mebli (tj szafa, komoda 2x), czyli za wózek, łóżeczko, ubranka, kosmetyki, sprzęty (frida, laktator, inhalator), wanienkę, kocyki, pościel, liczone oczywiście na oko, bo są różne smoczki, fridy czy wanienki;)

oooo. Myśle, że to bardzo rozsądna kwota.
    Ja też ostatnio przygotowałam listę zakupów, ale boje się jej podliczyc :D

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marik aaa pieknie z tym czytaniem bajeczek <3

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie podliczam ile juz wydalam na ciuszki :) az sama bym sie bala wiedziec.
    Na wyprawke nie bedziemy podliczac kosztow bo do blizniakow i tak wszystko niemal podwojnie.
    To co konieczne i tak trzeba kupic :)

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka - ale słodko :D:D:D aż się uśmiechnęłam rozczulająco na Twój brzuszek :)
    A wydatki wstępne, mamy podliczone podobnie wiedzę - ale wyjdzie w praniu jak to się wszystko poukłada.

Jutro idziemy szukać szafy, komody i jakiś półek bo nie mam już gdzie książek trzymać..

Dzisiaj zrobiłam sobie małe przemeblowanie - czyżby syndrom wicia gniazda się włączył? ;) i przeorganizowałam naszą szafę. Ciekawe co powie mój jak wróci do domu jutro ;)

Też macie z lekka pokręcone sny? Ja dzisiaj pamiętam kilka - nie należały one do najprzyjemniejszych - nie mówiąc już o erotycznym - miałam przygodę z kobietą, która miała ptaszka - to sie chyba transwestyta nazywa :/ Obudziłam się przerażona wręcz, później sen o jeżdżącym na rowerze krasnoludku...SIC...i o dziecku, którego nie umiałam obronić przed moim psem :( Trochę czuję się przerażona co może się przyśnić dzisiaj...aż strach zasypiać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 22:26

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciazy myslalam ze zmieszcze sie w podobnej kwocie z wyprawka, ale jak pojechalismy kupic wozek, fotelik, lozeczko (plus materac, podusia i kolderka) i 1 komplet poscieli to zostawilismy w sklepie praktycznie 4 tys a gdzie do tego wanienka, kosmetyki, reczniczki, akcesoria i ciuszki.

Tym razem wiekszosc rzeczy juz mamy, ale ciuszki i kosmetyki musimy kupic dla chlopca wiec chociaz minimum przyjemnosci z zakupow i mnie czeka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka ale masz kształtny brzusio - wow jestem pod wrażeniem.
    My jeszcze nie robiliśmy listy zakupowej, zajmiemy się tym po USG połówkowym. Wózek mamy od siostry więc jeden duży wydatek odpada , będzie można przeznaczyć to na coś innego. My ze względu na to, że dzidziuś będzie z nami w sypialni staramy się wybierać rzeczy "kompaktowe" np. przewijak z wanienką i półką na kosmetyki i przybory, ale jeszcze się nie rozglądaliśmy. W tym momencie skupiamy się na kupnie auta:) Jakoś do tej pory nie widzieliśmy potrzeby posiadania auta w centrum miasta , no ale podróże z dzidzią to już będą wymagać swojego środka transportu .

Evka - co do snów to mam tak samo. Bardzo wyraźne, dziwne i kilka różnych w ciągu jednej nocy. Czytałam gdzieś co powoduje takie sny w ciąży ale zapomniałam . To jest kolejna moja ciążowa przypadłość - dziura w głowie :) Zapominam co chciałam powiedzieć, o co chciałam się zapytać , co miałam zrobić , po co poszłam do innego pokoju itd.. Macie tak może?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 22:37

Evka lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, też tak zaczynam mieć, skleroza a czasami zaćmienie całkowite - ponoć...i oby - przechodzi po ciązy ;P

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji ja tak mam. Jestem totalnie rozkojarzona, zapominam co mialam zrobic... a poza tym brak koncentracji. Mialam to juz w 1 ciazy i w tej od poczatku bylam na to przygotowana

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka tez mam porąbane sny, śnią mi się jakieś imprezy z ufo, dzieci latające nago po łące i zwierzęta, cygani też mi się śnią, i to własnie kilka snów jednej nocy. Kwiatakacji co do zapominania mam to samo! jestem w ogóle jakaś otępiała, siedzimy sobie z siostrami gadają o sukienkach z lidla, ja się nie udzielałam ale słyszałam, one skończyły, a ja: a widziałyście te sukienki z lidla?? zachowuje sie jak szurnięta, zdarza się to coraz częściej, wstyd ze mną gdzieś wychodzić:D mąż to się śmieje z tego, ale mnie to zaczyna denerwować

nick nieaktualny, Evka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla blizniakowych mam polecam strone blizniaki.waw.pl
    Super. Wszystko co potrzebne w jednym miejscu.
    Chyba wlasnie wybralismy wozek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 20 tyg! Spac juz nie moge, zapowiada sie piekna pogoda, zycze milego dnia :-)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka wow jaki brzuszek! Mialam taki w pierwszej wlasnie ciazy:D a teraz...jakas masakra :p mam brzuszek "boczkowy" A wyszedl Ci juz pepuszek na zewnatrz? Czy jeszcze nie?:) Tak sie zastanawiam kiedy u mnie sie do konca wypchnie.
    Ja ruchow jeszcze jako takich nie czuje,czekam jeszcze ze 2 tyg;)
    Mialam dzis masakre z Mala..biedna budzila sie w nocy z tym bolem glowy..tak myslalam,ze to moze nie slonce a wyrzyna Jej sie druga Jedynka gorna stala i to moze to? Nie wiem..reszte Jedynek juz ma na szczescie:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 07:51

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 09:40

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Pchelka wow jaki brzuszek! Mialam taki w pierwszej wlasnie ciazy:D a teraz...jakas masakra :p mam brzuszek "boczkowy" A wyszedl Ci juz pepuszek na zewnatrz? Czy jeszcze nie?:) Tak sie zastanawiam kiedy u mnie sie do konca wypchnie.
    Ja ruchow jeszcze jako takich nie czuje,czekam jeszcze ze 2 tyg;)
    Mialam dzis masakre z Mala..biedna budzila sie w nocy z tym bolem glowy..tak myslalam,ze to moze nie slonce a wyrzyna Jej sie druga Jedynka gorna stala i to moze to? Nie wiem..reszte Jedynek juz ma na szczescie:p

Pepek prawie wyszedl, mysle ze za 2-3 tyg bedzie juz na wierzchu ;-) justyna mi wlasnie w boczkach tez nie doszlo, nawet w tylku, bo w jeansy z przed ciazy mieszcze sie tyle ze sie nie dopinam wcale.

• Nadulka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:40

nick nieaktualny, Hashija, moniek90 lubią tę wiadomość

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa piekny ten brzusio :-) .Myslalam,ze moj jest juz spory ale do twojego nie ma szans .
    Ja z wydatkami sie zmieszcze w okolicach 4 tysiacy ale kupuje tylko lozeczko bo mamy tylko 2 pokoje ,chociaz wielkie bo 100 m .Za rok szukamy nowego albo zdecydujemy sie kupic cos wlasnego .Wozek kupuje uzywany bo sa tu naprawde fajne oferty ale fotelik musze miec nowy.A ciuszki troche nowych troche z bazarku ,bo mozna znalezc naprawdevcudenka za grosze,akcesoria wszystkie nowe.Niestety do konca grudnia musimy kupic nowy samochod i oszczedzamy ile sie da,w tym roku nawet wakacje sobie darujemy bo uparlam sie na wiekszy samochod .Moj jest malutki i typowy do jezdzenia w miescie nie wyciszony chociaz praeie nowy a ja nie widze sie z malutka w nim w podrozy do Polski za rok .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2015, 09:12

• kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziewczyny czy któraś z was brała Progesteron w ilości 800 mg. Na dobę????

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa wlasnie przyjechaly mebelki ;)

nick nieaktualny, Madzisek, Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Hej. Dziewczyny czy któraś z was brała Progesteron w ilości 800 mg. Na dobę????

Ja brałam długo 600mg. Lekarz mówił, że to max dawka jeżeli chodzi o luteinę.
    A czemu pytasz?

kmb lubi tę wiadomość

‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ