X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie dziewczyny :)
    ja teraz z małą siedzę w domu bo nam się znowu rozchorowała i dostałam przez to takiego powera wczoraj ze szok, 5 pralek prania machnęłam i co jedno wywiesiłam to zanim się kolejne wyprało to to wcześniejsze było już suche :) tak to ja lubię :) i do tego trochę pogotowałam :) a dzisiaj robię na obiad mój pierwszy w życiu chłodnik :D zobaczymy co z tego wyjdzie :)

Pchełka a ty jesteś pewna, że tam nie ma bliźniaków bo masz brzuszek taki duuuuuży, że szok ;)

1usap07w9hybl9h9.png
  • kmb Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Ja brałam długo 600mg. Lekarz mówił, że to max dawka jeżeli chodzi o luteinę.
    A czemu pytasz?

Ja biorę utrogestan 200 mg. 2*2. jakieś dziwne objawy? Odczuwalas jakoś taka dawkę progesteronu????

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Aaaa wlasnie przyjechaly mebelki ;)

Będziecie już składać czy na razie będą czekać?

Pchelkaaa jaki brzuszek !! U mnie dopiero ledwo co widać :D i to tak w sumie dopiero od tego tygodnia coś tam zaczeło być widać :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie to dopiero 17 tydzień a już od tygodnia w nocy nie rozstaje się z rogalem do spania. W pierwszej ciąży później zaczęłam jej używać a teraz dosyć szybko zaczęło mi być niewygodnie. Chwała Bogu temu kto wpadł na tak genialny pomysł :)

kwiatakacji, Nadulka lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    A tutaj brzuszek 18t3d :

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a01195b90c67.jpg
    Moja kuzunka miala identycznie w 5 miesiacu a 6 nagle z dnia na dzien wyskoczyl jej taki brzuszek i rosl i rosl :-)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek ja spie z moim rogalem od poczatku ciazy, ale juz taki flak rozgnieciony sie z niego zrobil ze zastanawiam sie nad kupnem drugiego ale dopiero jak brzuszek bedzie wiekszy

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój jeszcze na szczęście nadaje się do użytku :)śmiesznie tak jak mielibyśmy jechać gdzieś na wakacje a ja bym się ciągała z rogalem :)ale w tym roku urlop odpuszczamy bo będą inne wydatki a w zamian za to zrobimy małej wycieczkę pociągiem do zoo do Wrocławia :) będzie miała frajdę bo już jakiś czas nam mówi, że chce pociągiem gdzieś jechać a jak się o zoo przy okazji zahaczy to już wogóle będzie cała Happy :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, pchelka przepowiadam Wam dziewczynki a sobie,brzuchowi ktory idzie wszerz chlopca:pp

Ja leze z Mala bo znowu goraczka,wymioty,bol glowy;/ co jest do cholery? Nie bede jechala narazie do lekarza bo antybiotyk tylko da,poki co daje nurofen,duzo wody i elektrolity.

justyna14, Tyśka7101 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Accik narazie musza troche poczekac ze skladaniem bo pokoj trzeba jeszcze raz przemalowac :)

co do progesteronu to ja bralam 600 najwiecej

Zdrowka do waszych dzieci Inso i Madzisek

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik jakas kumulacja mala;) mam nadzieje,ze więcej dzieci nie dojdzie. U Nas jak zwykle przed wyjazdem cos się dzieje,jutro zamierzaliśmy na wies jechać i już teraz nie wiem..
    Mam nadzieje,ze nad morze jak pojedziemy niespodzianek nie będzie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kmb wrote:
    Ja biorę utrogestan 200 mg. 2*2. jakieś dziwne objawy? Odczuwalas jakoś taka dawkę progesteronu????

Nie pytaj..
    Jakieś 3-4 dni temu odstawiłam luteinę i od razu widzę poprawę.
    Gdy ją brałam to przede wszystkim twarz wyglądała okropnie - tj. miałam pełno wyprysków i codziennie pojawiały się nowe, do tego kaszka na twarzy i naczynka. Teraz wszystko powoli schodzi i wraca do normy.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:57

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pchełka a ty jesteś pewna, że tam nie ma bliźniaków bo masz brzuszek taki duuuuuży, że szok ;)[/QUOTE]

Blizniaki napewno (niestety ;-) ) nie. Ale brzuszek wyskoczyl mi taki w ciagu tygodnia gdzies, co prawda caly czas cos jem, miedzy posilkami, albo ogorki chrupie albo marchewke czy owoce:-) ale mysle ze brzuszek niedlugo stanie w miejscu, a te dziewczyny co teraz maja malutki zaczna rosssnac ;-)

Ja tez bralam progesteron max 600mg dziennie, teraz biore 2x100 dziennie.

Madzisek, Nadulka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Pchełka, strasznie się uśmiałam z tych sukienek!
    U mnie z głową też nienajlepiej. Najgorzej jest w pracy, sto razy się zastanawiam nad wysłaniem jednego maila. A w domu szukałam ostatnio kluczy 15 minut, bo dzień wcześniej położyłam je nie tam gdzie zawsze. No i oczywiście dostało się mojemu mariuszowi, bo stwierdzilam że napewno on je zabrał :D

Wczoraj byłam w Smyku. Oszalałam! Jednak rozsądek zwyciężył i kupiłam tylko 3 zestawy.
    Tylko 3? To i tak duzo! :-) ja narazie ani jednej sztuki nie posiadam, sklepy dzieciece mijam szerokim lukiem :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve dawaj foty z zakupów :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale się ;D tylko tyle na razie nazbierałam..i to same body,dopiero o mnie doszło,ze 3 sa z krótkim rękawem :P ale to nic,pod pajacem cieplo będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2015, 09:41

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no trochę mnie nie było... musiałam odpocząć pomyśleć.... przestałam plamić nie wiem czy to dobrze z tak dużego krwiaka jaki miałam 7x3 cm 2 tyg plamienia to trochę krótko.... ale mam nadzieję, że opróżnił się do końca.
    od wczoraj czuję prawdziwe kopniaki i nawet można je zaobserwować :)

Zazdroszczę wam zakupów wyprawkowych ... ja mam wszystko po starszym synu .... tylko nowe łóżeczko muszę kupić i wózek.

buziaki slę :*

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś

justyna14, kwiatakacji lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Justyna, pchelka przepowiadam Wam dziewczynki a sobie,brzuchowi ktory idzie wszerz chlopca:pp

Ja leze z Mala bo znowu goraczka,wymioty,bol glowy;/ co jest do cholery? Nie bede jechala narazie do lekarza bo antybiotyk tylko da,poki co daje nurofen,duzo wody i elektrolity.
    obyś była dobrą wróżką :) choć ja podświadomie nastawiam się chyba na drugiego chłopca bo dobrze się czuję, raczej nie brzydne :)

7w3d 💔
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

l22ntv73ogvn473k.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ