X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:47

ania14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick ja niestety nie polece :(

Czy któraś dzisiaj wizytuje ze mna :D?
    Ja dzisiaj ide zobaczyc co tam u kluska słychać ale podejrzewam że dobrze bo mamusia +1,5 kg przez miesiąc hehe :P
    No i mam nadzieję że wreszcie nie będzie wątpliwości że syneczek jest syneczkiem :) boo już wczoraj dokonałam małych zakupów... :D
    Ehh pojechałam do sklepu coś SOBIE kupić i wpadłam na wyprzedaż w Smyku :)
    66g1ar.jpg

Trzymajcie za nas kciuki :)

Nadulka, Eve_84, Evka, bella88, Marik, MeGi2986, Karola1990, ania14, Madzisek, Hashija, Pchelkaa, maya34 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:57

l22ntv73ogvn473k.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas znowu zapowiada się upalny dzień :)

Acikk ja tez ostatnio patrzyłam na ciuchy ale jakoś wybroniłam sie przed nimi - najpierw szafa i komoda, bo nie zmieszczę tego nigdzie ;)
    Powodzenia na wizycie Ci życzę :) Ja dopiero 20 lipca połówkowe - dla mnie to wieczność ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja dzisiaj ide zobaczyc co tam u kluska słychać ale podejrzewam że dobrze bo mamusia +1,5 kg przez miesiąc hehe :P
    No i mam nadzieję że wreszcie nie będzie wątpliwości że syneczek jest syneczkiem :) boo już wczoraj dokonałam małych zakupów... :D
    66g1ar.jpg

jejku jakie piekne:) az mam ochote jechac i tez cos kupic, ale te pajacyki sa swietne i bardzo praktyczne.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk piekne ciuszki :) u mnie w Smyku ostatnio same ubranka dla dziewczynek, a dla chlopcow malenki wybor i nic nie kupilam :/ poza tym obiecalam mezowi, ze wstrzymam sie z zakupami do sierpnia

Powodzenia na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:47

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego kupiłam bo stwierdziłam że na początek będą najlepsze bo przecież w garniturach nie będzie chodził... yyy znaczy leżał :D a że będzie zima to będą ok :) no i do tego są taaaaakie śliczne :D
    Miałam kupić coś dla siebie ale nie ma nic na słonie więc wybór padł na pajacyki dla Antosia :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai na mnie też mój mąż dziwnie spojrzał jak to zobaczył, i zapytał sie "ale to dla naszego JUŻ KUPIŁAŚ??" Ha ha a potem się smiał ze mnie :)
    No u nas też 3/4 sklepu wszystko różowo fioletowe, całe szczęście że mam chłopca bo bym musiała całą wypłatę tam zostawić a tak to nie było aż takiego wyboru :D

Evka, Mama_Mai lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupilam tylko kocyk ale na szczescie mezowi sie spodobal :) weszlam do pepco i byl taki sliczny mieciutki i niebiesciutki :D no i za 25zl to sie skusilam ;) widzialam tez bodziaki w Auchan 7szt za 38zl i juz wzielam je do koszyka ale odlozylam :D obietnica to obietnica

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

66g1ar.jpg

Acikk jakie śliczne te ubranka kupiłaś A mogę spytać w jakich rozmiarach wzięłaś te ciuszki i ile kosztowały? ten w żółte paski bajeczny ;D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ceny były różne 15-30 zł, za wszystkie razem zapłaciłam stówke ;)
    Te paski są zielone :P
    Rozmiar 56 najmniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:18

Marik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzień dobry, u nas znowu zapowiada się upalny dzień :)

Acikk ja tez ostatnio patrzyłam na ciuchy ale jakoś wybroniłam sie przed nimi - najpierw szafa i komoda, bo nie zmieszczę tego nigdzie ;)
    Powodzenia na wizycie Ci życzę :) Ja dopiero 20 lipca połówkowe - dla mnie to wieczność ;)
    z mojego doświadczenia to dla chłopców potrzeba więcej na początek bo oni częściej przesikują pieluszki, siusiaczek się do góry ułozy lub na bok i nic tego nie zatrzyma :) także jeśli na początek będziesz używać głównie pajacy to kilka musisz ich mieć bo czasem 3 komplety dziennie są potrzebne.

Eve_84 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie dziś akcja jak z filmu-siostra urodziła dziś synka!!!
    Tyle że urodził się w domu, bo cała akcja porodowa od pierwszych skurczy delikatnych skończyła się szczęśliwie po 3 godzinach i nawet pogotowie nie zdarzyło przyjechać. Całości asystowala 5letnia córka i Tata. Wszyscy czują się dobrze. Aleeee emocje:)

justyna14, kwiatakacji, iNso87, ania14, Nadulka, Madzisek, KASIAG24, bella88, genoweffa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    U nas w rodzinie dziś akcja jak z filmu-siostra urodziła dziś synka!!!
    Tyle że urodził się w domu, bo cała akcja porodowa od pierwszych skurczy delikatnych skończyła się szczęśliwie po 3 godzinach i nawet pogotowie nie zdarzyło przyjechać. Całości asystowala 5letnia córka i Tata. Wszyscy czują się dobrze. Aleeee emocje:)
    wow! gratulacje :) jak szybko poszło!

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że u mnie też pójdzie szybko-tyle że wolałabym dojechać do szpitala

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- nie mogłam się oprzeć, uwielbiam malować ściany, poza tym chciałam mojemu pomóc bo dla niego to jak męki piekelne. Poszło szybko i sprawnie, pomieszczenia wietrzone, farba nieśmierdząca, a i ja się przy tym i po tym czułam dobrze.

Teraz zaczyna się walka z panelami podłogowymi 55m2 poddasza trzeba ułozyć... Pózniej powoli zakupy meblowe itp. Ja też chciałabym się zmieścić w 5tys jeśli o wyprawkę chodzi (w tym meble).

Acikk rzeczywiście fjną okazję trafiłaś, w internecie widziałam te pajace to zaczynają się od 50zł sztuka;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my już po wizycie !

Powiem Wam że poprosiłam ją by sprawdziła tą płeć bo ostatnio nie była pewna i chyba z 10 min tam machała tym usg a maluszek uparcie odpływał i machał nóżkami i powiedziała że warunki są trudne ale... raczej dziewczynka!
    Ja yyyy??? Jak to?? A ona a co ostatnio był chłopak?? Ja mówie nooo!!
    I kolejne 10 min go tam maltrerowała i w końcu sie zaprezetował :D
    UFFF :D Jest chłopak na 100% widać jajka siusiaka wszystko nawet mam fotkę i fotkę buzi w 3d widziałam jak ziewa i macha rączkami... MASAKRA :D
    No i najważniejsze ze wszystko OK i z mamusią i z Antonym :D
    Ale się cieszę :) i waży już 200g!

Nadulka, Eve_84, Piegus, Madzisek, kwiatakacji, MeGi2986, KASIAG24, _nick00, bella88, alicja_, Evka, Hashija, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje;)!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    śledzę Wasze forum od samego początku, ale taka nieśmiała ze mnie osóbka, że jakoś nie miałam do tej pory odwagi dołączyć. Mniej więcej wiem, co u każdej się dzieje, bo odkąd znalazłam to forum staram się być na bieżąco. Jeśli o mnie chodzi, to jutro rozpoczynam 20 tydzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 26 listopada. Na ostatniej wizycie poznaliśmy płeć naszego Maleństwa i jest to dziewczynka :-) Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 23 lipca i będzie to również USG połówkowe. Mała 25 czerwca ważyła 230g :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie bardzo serdecznie i życzę miłego (na Śląsku pogodnego) dnia :-)

Jesteś ze Śląska? z jakiego miasta? :)

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ