X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:47

ania14 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nick ja niestety nie polece :(

Czy któraś dzisiaj wizytuje ze mna :D?
    Ja dzisiaj ide zobaczyc co tam u kluska słychać ale podejrzewam że dobrze bo mamusia +1,5 kg przez miesiąc hehe :P
    No i mam nadzieję że wreszcie nie będzie wątpliwości że syneczek jest syneczkiem :) boo już wczoraj dokonałam małych zakupów... :D
    Ehh pojechałam do sklepu coś SOBIE kupić i wpadłam na wyprzedaż w Smyku :)
    66g1ar.jpg

Trzymajcie za nas kciuki :)

Nadulka, Eve_84, Evka, bella88, Marik, MeGi2986, Karola1990, ania14, Madzisek, Hashija, Pchelkaa, maya34 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:57

l22ntv73ogvn473k.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u nas znowu zapowiada się upalny dzień :)

Acikk ja tez ostatnio patrzyłam na ciuchy ale jakoś wybroniłam sie przed nimi - najpierw szafa i komoda, bo nie zmieszczę tego nigdzie ;)
    Powodzenia na wizycie Ci życzę :) Ja dopiero 20 lipca połówkowe - dla mnie to wieczność ;)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

Ja dzisiaj ide zobaczyc co tam u kluska słychać ale podejrzewam że dobrze bo mamusia +1,5 kg przez miesiąc hehe :P
    No i mam nadzieję że wreszcie nie będzie wątpliwości że syneczek jest syneczkiem :) boo już wczoraj dokonałam małych zakupów... :D
    66g1ar.jpg

jejku jakie piekne:) az mam ochote jechac i tez cos kupic, ale te pajacyki sa swietne i bardzo praktyczne.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk piekne ciuszki :) u mnie w Smyku ostatnio same ubranka dla dziewczynek, a dla chlopcow malenki wybor i nic nie kupilam :/ poza tym obiecalam mezowi, ze wstrzymam sie z zakupami do sierpnia

Powodzenia na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 09:47

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dlatego kupiłam bo stwierdziłam że na początek będą najlepsze bo przecież w garniturach nie będzie chodził... yyy znaczy leżał :D a że będzie zima to będą ok :) no i do tego są taaaaakie śliczne :D
    Miałam kupić coś dla siebie ale nie ma nic na słonie więc wybór padł na pajacyki dla Antosia :D

alicja_ lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai na mnie też mój mąż dziwnie spojrzał jak to zobaczył, i zapytał sie "ale to dla naszego JUŻ KUPIŁAŚ??" Ha ha a potem się smiał ze mnie :)
    No u nas też 3/4 sklepu wszystko różowo fioletowe, całe szczęście że mam chłopca bo bym musiała całą wypłatę tam zostawić a tak to nie było aż takiego wyboru :D

Evka, Mama_Mai lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj kupilam tylko kocyk ale na szczescie mezowi sie spodobal :) weszlam do pepco i byl taki sliczny mieciutki i niebiesciutki :D no i za 25zl to sie skusilam ;) widzialam tez bodziaki w Auchan 7szt za 38zl i juz wzielam je do koszyka ale odlozylam :D obietnica to obietnica

ania14 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach, trzymam kciuki!:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:

66g1ar.jpg

Acikk jakie śliczne te ubranka kupiłaś A mogę spytać w jakich rozmiarach wzięłaś te ciuszki i ile kosztowały? ten w żółte paski bajeczny ;D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ceny były różne 15-30 zł, za wszystkie razem zapłaciłam stówke ;)
    Te paski są zielone :P
    Rozmiar 56 najmniejszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2015, 11:18

Marik lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Dzień dobry, u nas znowu zapowiada się upalny dzień :)

Acikk ja tez ostatnio patrzyłam na ciuchy ale jakoś wybroniłam sie przed nimi - najpierw szafa i komoda, bo nie zmieszczę tego nigdzie ;)
    Powodzenia na wizycie Ci życzę :) Ja dopiero 20 lipca połówkowe - dla mnie to wieczność ;)
    z mojego doświadczenia to dla chłopców potrzeba więcej na początek bo oni częściej przesikują pieluszki, siusiaczek się do góry ułozy lub na bok i nic tego nie zatrzyma :) także jeśli na początek będziesz używać głównie pajacy to kilka musisz ich mieć bo czasem 3 komplety dziennie są potrzebne.

Eve_84 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w rodzinie dziś akcja jak z filmu-siostra urodziła dziś synka!!!
    Tyle że urodził się w domu, bo cała akcja porodowa od pierwszych skurczy delikatnych skończyła się szczęśliwie po 3 godzinach i nawet pogotowie nie zdarzyło przyjechać. Całości asystowala 5letnia córka i Tata. Wszyscy czują się dobrze. Aleeee emocje:)

justyna14, kwiatakacji, iNso87, ania14, Nadulka, Madzisek, KASIAG24, bella88, genoweffa lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    balbo wrote:
    U nas w rodzinie dziś akcja jak z filmu-siostra urodziła dziś synka!!!
    Tyle że urodził się w domu, bo cała akcja porodowa od pierwszych skurczy delikatnych skończyła się szczęśliwie po 3 godzinach i nawet pogotowie nie zdarzyło przyjechać. Całości asystowala 5letnia córka i Tata. Wszyscy czują się dobrze. Aleeee emocje:)
    wow! gratulacje :) jak szybko poszło!

7w3d 💔
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że u mnie też pójdzie szybko-tyle że wolałabym dojechać do szpitala

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso- nie mogłam się oprzeć, uwielbiam malować ściany, poza tym chciałam mojemu pomóc bo dla niego to jak męki piekelne. Poszło szybko i sprawnie, pomieszczenia wietrzone, farba nieśmierdząca, a i ja się przy tym i po tym czułam dobrze.

Teraz zaczyna się walka z panelami podłogowymi 55m2 poddasza trzeba ułozyć... Pózniej powoli zakupy meblowe itp. Ja też chciałabym się zmieścić w 5tys jeśli o wyprawkę chodzi (w tym meble).

Acikk rzeczywiście fjną okazję trafiłaś, w internecie widziałam te pajace to zaczynają się od 50zł sztuka;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki my już po wizycie !

Powiem Wam że poprosiłam ją by sprawdziła tą płeć bo ostatnio nie była pewna i chyba z 10 min tam machała tym usg a maluszek uparcie odpływał i machał nóżkami i powiedziała że warunki są trudne ale... raczej dziewczynka!
    Ja yyyy??? Jak to?? A ona a co ostatnio był chłopak?? Ja mówie nooo!!
    I kolejne 10 min go tam maltrerowała i w końcu sie zaprezetował :D
    UFFF :D Jest chłopak na 100% widać jajka siusiaka wszystko nawet mam fotkę i fotkę buzi w 3d widziałam jak ziewa i macha rączkami... MASAKRA :D
    No i najważniejsze ze wszystko OK i z mamusią i z Antonym :D
    Ale się cieszę :) i waży już 200g!

Nadulka, Eve_84, Piegus, Madzisek, kwiatakacji, MeGi2986, KASIAG24, _nick00, bella88, alicja_, Evka, Hashija, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje;)!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    śledzę Wasze forum od samego początku, ale taka nieśmiała ze mnie osóbka, że jakoś nie miałam do tej pory odwagi dołączyć. Mniej więcej wiem, co u każdej się dzieje, bo odkąd znalazłam to forum staram się być na bieżąco. Jeśli o mnie chodzi, to jutro rozpoczynam 20 tydzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 26 listopada. Na ostatniej wizycie poznaliśmy płeć naszego Maleństwa i jest to dziewczynka :-) Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 23 lipca i będzie to również USG połówkowe. Mała 25 czerwca ważyła 230g :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie bardzo serdecznie i życzę miłego (na Śląsku pogodnego) dnia :-)

Jesteś ze Śląska? z jakiego miasta? :)

‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ