WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja juz po tym usg 4d. Mama się rozplakala że wzruszenia. Zdjęcia sobie ustawiła na komodzie i ogląda. No i maluszek dziś znowu dał się podejrzeć i zostaje chłopak na 100% mam nawet zdjęcie siusiaka żeby nie było :-P był bardzo ruchliwy i machal rączkami. Cudowny widok :-)

Madzisek, Evka, Kate4, Hashija, Nadulka, MeGi2986, stars2345 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • mami3108 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje iNso87:)))

iNso87 lubi tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie racje. Podpytam starszych:)
    Jedyny o którym właśnie słyszałam to ten maxi cosi

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Juz wrocilam. Wszystko jest w porzadku. Nie mam juz calkowitego nakazu lezenia. Ale mam bardzo uwazac i jak najbardziej sie oszczedac.
    Dziewczynki maja juz po
    15,7cm i 222g
    16,1cm i 240g
    Najpierw tak slodko sobie spaly a obie kciuka ssaly :) a potem jedna sie obudzila i zaraz tez druga i fikaly sobie. Cudny widok :) Oboje z mezem sie wzruszylismy :)
    Polowkowe usg za 2tyg - 14 lipca

Flakonik bardzo się ciesze!!

Flakonik lubi tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    rozumiem, że nikt nie ma żadnego fotelika samochodowego do polecenia? :(
    Mi osoby z którymi rozmawiam mówią ze jest tylko jeden dobry wybór - recaro :)

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:02

alicja_ lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj :) Jak Wam mija dzień, u Was też zaczynają się upały? Bo na śląsku już było dziś dosyć ciepło :)

Zrobiłam sobie listę wyprawową w exelu - wstępnie ceny też wpisałam, a jak będzie zobaczę w praniu. Dzisiaj podpytałam moją koleżankę z dwójką szkrabów ile ubranek kupować na początek i jakie - uważam, że najlepsza metoda, by się dowiedzieć wielu ciekawych i przydatnych informacji to właśnie rodzice, których pociechy przyszły na świat już jakiś czas temu i są obeznani.

Odnośnie ruchów - to troszkę zazdroszczę już tym, które czują :) Ja poczułam dziwne bulgotania - tak jakby pękanie baniek mydlanych - dwa razy - teraz cisza. Więc czekam z niecierpliwością na te już pewne, że to dzidzia. Ginekolog powiedziała, że u mnie i brzuch i ruchy pojawią się po 20 tygodniu ciąży z racji wzrostu - mała ma dużo miejsca w środku i wyćwiczonych mięśni. Brzuchol mam teraz jakbym najadła się kapusty i miała mega wielkie wzdęcie :) Jak założę coś luźnego, raczej nikt nie powie, że jestem w ciąży. No ale akurat z tego się cieszę - im mniej będę się "męczyła" z brzucholem tym lepiej dla mojego kręgosłupa.

No i ogólnie, nie czuję, że jestem w ciąży - rzeczywiście II trymestr to ten najlepszy okres ciążowy, bo czuję się wyśmienicie.

A jak u Was z imionami? Zmieniło się coś w Waszych pomysłach, czy od początku macie te jedyne imię upatrzone już, bo powiem szczerze, że mnie się trochę pozmieniało.
    Jak miała być Celina, Maria lub Alinka tak teraz przerzuciło mnie na te proste imiona np Ania lub Małgosia ;) Ciekawe ile razy mi się zmieni jeszcze.

alicja_ lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    menka wrote:
    Mi osoby z którymi rozmawiam mówią ze jest tylko jeden dobry wybór - recaro :)

o kurka! nie powiem - bo ten jest KOZACKI!
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8c269d36633.jpg

"Fotelik Recaro Young Profi plus zdobył w najbardziej prestiżowych w Europie crash-testach przeprowadzanych przez firmę ADAC maksymalną ocenę za bezpieczeństwo - 5 gwiazdek. "

Ciekawe czy będzie pasował do wózka MIMA..

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate - dzięki za to co napisałaś :) Pomyślę nad tym, żeby wózek kupić po porodzie już - faktycznie nie jest on potrzebny w tych pierwszych dniach i na wyjście ze szpitala.
    Kate4 wrote:
    Hej;) gratuluje udanych wizyt;)
    Witam nowe mamuski;)

Flakonik ją się rozglądać za wózkiem ale mi się nie spieszy bo dopiero po porodzie będziemy kupować i tak zimą będzie;) jak cos znajde dam znać, Ty też informuje na bieżąco co kupujesz;) ją na razie kupilam takie puerdolki na allegro typu bodziaki itp

Kate4 lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa teraz sie zakochalam w wozkach Orbit Baby ;) ktos cos slyszal,widzial? ;) jakies opinie?

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja pierwszy fotelik dla Olka miałam z kompletu tutka bo kupiliśmy 3w1 i jeśli ktoś nie ma zamiaru mega dużo podróżować z dzieckiem w pierwszych 8-10 miesiącach jego życia to nie ma co szaleć z pierwszym fotelikiem bo na bardzo krótko on starcza. Nam przydał się kilkanaście razy jak jechaliśmy do rodziny albo do lekarza i tyle. Ważne żeby fotelik był nowy, bo używany nie wiadomo, czy już nie uczestniczył w jakiejś kolizji, a foteliki po wypadkowe należy wyrzucić.
    Drugi fotelik mamy jakiejś mniej rozpoznawalnej firmy, ale cenowo kosztował jak maxi cosi, ale najważniejsze było dla mnie z czego wykonany, czy przeszedł testy, i jak układa się w nim Olek, bo nie w każdym foteliku mu było wygodnie. Jutro sprawdze jaka to firma i model. Cena ok 600 zł.
    To z mojego doświadczenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:22

Flakonik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam
    taki mamy :)
    http://www.tylem.pl/sklep/9-25kg/fotelik-joie-stages-0-25kg/

na allegro ani sztuki takiego nie ma, nie wiem czemu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:27

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie ktoras z was do tych fotelikow planuje dokupic baze isofix?

Evka lubi tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Mai - ponoć nie w każdym aucie pasują, a my bedziemy zmieniac auto, wiec wtedy sie zobaczy - dużo osob zachwala tą baze, ale ja sie zastanawiam czy warto na kilka miesiecy do tego nosidełka to kupować, pewnie jak ktoś dużo jeździ to przydatna rzecz i wygoda...pozniej juz fotelik dla starszych sie kupuje i pewnie on bedzie na stale w moim samochodzie. A Ty co myslisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:41

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie te wieksze foteliki tez mozna wpinac na ta baze dlatego sie bardzo nad nia zastanawiam. Ogladalam filmiki na necie i naprawde stabilnosc fotelika jest o wiele wieksza niz przy samych pasach. U mnie w samochodzie mozna zainstalowac isofix i to kolejny argument za :)

Evka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chce z baza isofix wlasnie bo my duzo pewnie bedziemy jezdzic i nam sie na.pewno przyda to ulatwienie

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Evka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jestem mądrzejsza, że fotelik też dla tych starszych też można wpinać :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez sporo korzystamy z samochodu i chyba podjelam juz decyzje :) teraz tylko musze znalezc to cudo w sklepie :)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wózka ani fotelika nie kupuje bo mam odłożone po córeczce :-) mamy wózek bartatina z firmy jedo razem w komplecie z fotelikiem więc nie mamy problemu z wpieciem go na stolarz do wózka. A że moja mała to się urodziła w grudniu to do wózka odrazu mamy śpiworek zimowy. Wózeczek fajny, lekko się prowadzi, używałam go dwa lata i jest bardzo mało zużyty, jedynie muszę pomyśleć nad wymianą kosza na zakupy i cena bardzo przystępna :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • _nick00 Ekspertka

Wysłany: 2 lipca 2015, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;-)
    Kobiety czy któraś z Was jest może w stanie polecić mi sklep internetowy z fototapetami na wymiar? Zamierzamy w pokoju dziecięcym wykleić i głównie chodzi nam o wydruk fototapety lateksowej. Może macie jakieś doświadczenia z tym?Opinie?
    Z góry dziękuję ;-) I miłego dnia wszystkim :)

74863f63c6.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ