Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja juz po tym usg 4d. Mama się rozplakala że wzruszenia. Zdjęcia sobie ustawiła na komodzie i ogląda. No i maluszek dziś znowu dał się podejrzeć i zostaje chłopak na 100% mam nawet zdjęcie siusiaka żeby nie było
był bardzo ruchliwy i machal rączkami. Cudowny widok
Madzisek, Evka, Kate4, Hashija, Nadulka, MeGi2986, stars2345 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Juz wrocilam. Wszystko jest w porzadku. Nie mam juz calkowitego nakazu lezenia. Ale mam bardzo uwazac i jak najbardziej sie oszczedac.
Dziewczynki maja juz po
15,7cm i 222g
16,1cm i 240g
Najpierw tak slodko sobie spaly a obie kciuka ssalya potem jedna sie obudzila i zaraz tez druga i fikaly sobie. Cudny widok
Oboje z mezem sie wzruszylismy
Polowkowe usg za 2tyg - 14 lipca
Flakonik bardzo się ciesze!!Flakonik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ahoj
Jak Wam mija dzień, u Was też zaczynają się upały? Bo na śląsku już było dziś dosyć ciepło
Zrobiłam sobie listę wyprawową w exelu - wstępnie ceny też wpisałam, a jak będzie zobaczę w praniu. Dzisiaj podpytałam moją koleżankę z dwójką szkrabów ile ubranek kupować na początek i jakie - uważam, że najlepsza metoda, by się dowiedzieć wielu ciekawych i przydatnych informacji to właśnie rodzice, których pociechy przyszły na świat już jakiś czas temu i są obeznani.
Odnośnie ruchów - to troszkę zazdroszczę już tym, które czująJa poczułam dziwne bulgotania - tak jakby pękanie baniek mydlanych - dwa razy - teraz cisza. Więc czekam z niecierpliwością na te już pewne, że to dzidzia. Ginekolog powiedziała, że u mnie i brzuch i ruchy pojawią się po 20 tygodniu ciąży z racji wzrostu - mała ma dużo miejsca w środku i wyćwiczonych mięśni. Brzuchol mam teraz jakbym najadła się kapusty i miała mega wielkie wzdęcie
Jak założę coś luźnego, raczej nikt nie powie, że jestem w ciąży. No ale akurat z tego się cieszę - im mniej będę się "męczyła" z brzucholem tym lepiej dla mojego kręgosłupa.
No i ogólnie, nie czuję, że jestem w ciąży - rzeczywiście II trymestr to ten najlepszy okres ciążowy, bo czuję się wyśmienicie.
A jak u Was z imionami? Zmieniło się coś w Waszych pomysłach, czy od początku macie te jedyne imię upatrzone już, bo powiem szczerze, że mnie się trochę pozmieniało.
Jak miała być Celina, Maria lub Alinka tak teraz przerzuciło mnie na te proste imiona np Ania lub MałgosiaCiekawe ile razy mi się zmieni jeszcze.
alicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymenka wrote:Mi osoby z którymi rozmawiam mówią ze jest tylko jeden dobry wybór - recaro
o kurka! nie powiem - bo ten jest KOZACKI!
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8c269d36633.jpg
"Fotelik Recaro Young Profi plus zdobył w najbardziej prestiżowych w Europie crash-testach przeprowadzanych przez firmę ADAC maksymalną ocenę za bezpieczeństwo - 5 gwiazdek. "
Ciekawe czy będzie pasował do wózka MIMA.. -
Kate - dzięki za to co napisałaś
Pomyślę nad tym, żeby wózek kupić po porodzie już - faktycznie nie jest on potrzebny w tych pierwszych dniach i na wyjście ze szpitala.
Kate4 wrote:Hej;) gratuluje udanych wizyt;)
Witam nowe mamuski;)
Flakonik ją się rozglądać za wózkiem ale mi się nie spieszy bo dopiero po porodzie będziemy kupować i tak zimą będzie;) jak cos znajde dam znać, Ty też informuje na bieżąco co kupujesz;) ją na razie kupilam takie puerdolki na allegro typu bodziaki itpKate4 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej
ja pierwszy fotelik dla Olka miałam z kompletu tutka bo kupiliśmy 3w1 i jeśli ktoś nie ma zamiaru mega dużo podróżować z dzieckiem w pierwszych 8-10 miesiącach jego życia to nie ma co szaleć z pierwszym fotelikiem bo na bardzo krótko on starcza. Nam przydał się kilkanaście razy jak jechaliśmy do rodziny albo do lekarza i tyle. Ważne żeby fotelik był nowy, bo używany nie wiadomo, czy już nie uczestniczył w jakiejś kolizji, a foteliki po wypadkowe należy wyrzucić.
Drugi fotelik mamy jakiejś mniej rozpoznawalnej firmy, ale cenowo kosztował jak maxi cosi, ale najważniejsze było dla mnie z czego wykonany, czy przeszedł testy, i jak układa się w nim Olek, bo nie w każdym foteliku mu było wygodnie. Jutro sprawdze jaka to firma i model. Cena ok 600 zł.
To z mojego doświadczenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:22
Flakonik lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
Mama Mai - ponoć nie w każdym aucie pasują, a my bedziemy zmieniac auto, wiec wtedy sie zobaczy - dużo osob zachwala tą baze, ale ja sie zastanawiam czy warto na kilka miesiecy do tego nosidełka to kupować, pewnie jak ktoś dużo jeździ to przydatna rzecz i wygoda...pozniej juz fotelik dla starszych sie kupuje i pewnie on bedzie na stale w moim samochodzie. A Ty co myslisz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 21:41
-
nick nieaktualnyNo wlasnie te wieksze foteliki tez mozna wpinac na ta baze dlatego sie bardzo nad nia zastanawiam. Ogladalam filmiki na necie i naprawde stabilnosc fotelika jest o wiele wieksza niz przy samych pasach. U mnie w samochodzie mozna zainstalowac isofix i to kolejny argument za
Evka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja wózka ani fotelika nie kupuje bo mam odłożone po córeczce
mamy wózek bartatina z firmy jedo razem w komplecie z fotelikiem więc nie mamy problemu z wpieciem go na stolarz do wózka. A że moja mała to się urodziła w grudniu to do wózka odrazu mamy śpiworek zimowy. Wózeczek fajny, lekko się prowadzi, używałam go dwa lata i jest bardzo mało zużyty, jedynie muszę pomyśleć nad wymianą kosza na zakupy i cena bardzo przystępna
-
Dzień dobry
Kobiety czy któraś z Was jest może w stanie polecić mi sklep internetowy z fototapetami na wymiar? Zamierzamy w pokoju dziecięcym wykleić i głównie chodzi nam o wydruk fototapety lateksowej. Może macie jakieś doświadczenia z tym?Opinie?
Z góry dziękujęI miłego dnia wszystkim