WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:47

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz wrocilam. Wszystko jest w porzadku. Nie mam juz calkowitego nakazu lezenia. Ale mam bardzo uwazac i jak najbardziej sie oszczedac.
    Dziewczynki maja juz po
    15,7cm i 222g
    16,1cm i 240g
    Najpierw tak slodko sobie spaly a obie kciuka ssaly :) a potem jedna sie obudzila i zaraz tez druga i fikaly sobie. Cudny widok :) Oboje z mezem sie wzruszylismy :)
    Polowkowe usg za 2tyg - 14 lipca

iNso87, Nadulka, Acikk, alicja_, balbo, KASIAG24, kwiatakacji, Eve_84, MeGi2986, Marik, Kate4, Karola1990, Madzisek, bella88, Hashija, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG Jeżeli ustało zatrudnienie z powodu likwidacji zakładu to powinno Ci się należeć macierzyńskie :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizniakowe mamusie a jak u was z wozkami? Macie jakies typy? :)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik gratulacje:)

Ja już też mam ustaloną wizytę na badanie połówkowe:)
    Będę wdzięczna jak mnie wpiszecie 10 lipca o godz. 18:45 (bo mi ta lista się nie otwiera!)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózka to my zdecydowaliśmy się na mima xari flair - byliśmy się już przejechać i jesteśmy zakochani.
    Ponadto, fajnie bo prawie wszystkie modele fotelików samochodowych pasują do niego. Nie wiemy tylko który wybrać. Możecie coś polecić? :)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Te nowe zasiłki sa dla rodzin w których oboje Rodzice nie pracują jeżeli o tych mówisz,co co msc maja dawac po 1tys zl.

to dlaczego pisze, ze nie bedzie brany sredni dochod ?

wystarczy, ze matka jest osoba bezrobotna podobno

Hashija lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    KasiaG Jeżeli ustało zatrudnienie z powodu likwidacji zakładu to powinno Ci się należeć macierzyńskie :)

nawet jesli pracowalam na umowie o prace tylko przez miesiac? bo ktos mi powiedzial, ze skaldki musza byc min 6 miesiecy placone, zeby dostac macierzynskie:/ musze jechac do zusu ale ciagle sie nie wyrabiam...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    to dlaczego pisze, ze nie bedzie brany sredni dochod ?

wystarczy, ze matka jest osoba bezrobotna podobno
    Na początku jak to czytałam czyli jakies 1,5msc temu było,ze oboje nie pracują,widocznie teraz cos się zmienilo. Jeszcze z Dziewczynami z forum była rozmowa,ze to niezbyt dobra ustawa bo,podkreslam,zeby nikogo nie urazic, dostana to w większości rodziny bardziej patologiczne..tacy którzy siedza,nic nie robia i "chlaja". Brzydko się wyraziłam ale tak to wygladalo jak wcześniej wlasnie pisalysmy o tym i proszę,tak jak wyżej napisałam,nie brac tego do serca bo ja rozumiem,ze w jakims % sa tez Rodziny które sa w potrzebie i nie jest to patologia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 12:47

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Flakonik gratulacje:)

Ja już też mam ustaloną wizytę na badanie połówkowe:)
    Będę wdzięczna jak mnie wpiszecie 10 lipca o godz. 18:45 (bo mi ta lista się nie otwiera!)
    Już Ciebie wpisałam ;)

alicja_ lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Już Ciebie wpisałam ;)

dzięki:)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    Nie, chodzę prywatnie do kliniki ale do nich chciałabym sie przenieść później bliżej porodu. A Ty gdzie chcialabys rodzić?

Ja na poczatku myslalam żeby rodzić państwowo, bo wolałam żeby warunki byly gorsze ale w razie czego to zawsze sa inne oddziały. Ale jak coraz wiecej slysze negatywnych opinii, widze podejscie lekarzy, to po prostu zaczynam sie bac. I coraz czesciej mysle o klinice na parkowej bo ja chodze do bociana i stamtad moj gin moglby byc przy porodzie.

Inso fajna meblościanka, ja tez mam taki problem ze brakuje mi 15cm żeby kupic fajna szafe do komody.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 13:25

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG nie ma czegoś takiego jak 6 miesiecy dla umowy o pracę ale powiedz mi przepracowałaś PEŁNY miesiąc?

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Acikk pełny miesiac. postaram sie jutro do zusu podjechac.

jak dzwonilam miesiac temu do zusu to ta Pani mowila, ze tej sutawy wogole nien ma, zobaczymy co teraz mi powie

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Muszę się Wam pochwalić, że od wczoraj czuję wyraźne ruchy maleństwa! Jakie to dziwne uczucie!! tak jakby bańka mydlana pękała mi w brzuchu! na razie bardzo delikatnie, bo to jeszcze za wcześnie na jakieś super kopniaki, ale cieszę się,że już coś czuć ;) swoją drogą... straszny rozrabiaka z tego naszego synka, bo ciągle się wierci ;)

Nadulka, Karola1990, Madzisek lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaG no to po miesiącu przepracowanym już wszystkie swiadczenia przysługują.

Madzia ja dokładnie tak samo to odczuwam :D

Madzia890722 lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem juz po wizycie wszystko u naszego synka w jak najlepszym porzadku :) moj maly akrobata lezal z nogami na glowie :D usmialam sie jak to zobaczylam :D

balbo, kwiatakacji, MeGi2986, Nadulka, iNso87, Karola1990, Madzisek, Flakonik lubią tę wiadomość

• mami3108 Znajoma

Wysłany: 1 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny:)

Od niedawna sledze forum i bardzo tu milo:)))ale nie moge wpisac do tabelki:) mam synka 3 letniego a kolejna dzidzia w drodze a termin na 6 grudnia♥jakby któraś z mam chciala mnie wpisac to byloby fajnie:) Dzidziuś narazie nie chce pokazać co ma między nóżkami,ale kolejną wizytę mam 16 lipca o 15.45 to mam nadzieje ze sie dowiem czy mój Słodziak będzie miał braciszka czy siostrzyczkę:*:) z góry dzięki:)

KASIAG24, iNso87, alicja_, Oluniaaa, Karola1990, Madzisek, Flakonik, Hashija, Nadulka, Madzia890722 lubią tę wiadomość

w57vpc0znd8a64qf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj mami! Super ze dolaczylas :-) no wlasnie, mamusie blizniakow, macie juz upodobane wozki? Wiem ze moja siostra miala problem dla swoich chlopakow, niby chciala jeden za drugim, ale szkoda jej bylo jednego tego co bylby z tylu i nic by nie widzial, a z drugiej strony obok siebie to spore te wozki:-) no ale kupili ten szerszy- obok siebie, a jak widzialam na zywo to wcale nie taki bardzo szeroki:-) .

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ