WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mami3108 wrote:
    Czesc dziewczyny:)

Od niedawna sledze forum i bardzo tu milo:)))ale nie moge wpisac do tabelki:) mam synka 3 letniego a kolejna dzidzia w drodze a termin na 6 grudnia♥jakby któraś z mam chciala mnie wpisac to byloby fajnie:) Dzidziuś narazie nie chce pokazać co ma między nóżkami,ale kolejną wizytę mam 16 lipca o 15.45 to mam nadzieje ze sie dowiem czy mój Słodziak będzie miał braciszka czy siostrzyczkę:*:) z góry dzięki:)
    Już wpisuje ;) ale wizyty wchodz i zmieniaj potem sama ;)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit?pli=1#gid=0

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi wpisać chłopca ;)

Madzisek, Flakonik, izabelka04, Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    śledzę Wasze forum od samego początku, ale taka nieśmiała ze mnie osóbka, że jakoś nie miałam do tej pory odwagi dołączyć. Mniej więcej wiem, co u każdej się dzieje, bo odkąd znalazłam to forum staram się być na bieżąco. Jeśli o mnie chodzi, to jutro rozpoczynam 20 tydzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 26 listopada. Na ostatniej wizycie poznaliśmy płeć naszego Maleństwa i jest to dziewczynka :-) Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 23 lipca i będzie to również USG połówkowe. Mała 25 czerwca ważyła 230g :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie bardzo serdecznie i życzę miłego (na Śląsku pogodnego) dnia :-)

MeGi2986, Eve_84, Madzisek, Flakonik, bella88, kwiatakacji, niania.ogg, Nadulka, iNso87, KASIAG24, Madzia890722 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 witaj! :)
    Miło, że jeszcze nowe ciężarówki do nas dołączają :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! Muszę się Wam pochwalić, że od wczoraj czuję wyraźne ruchy maleństwa! Jakie to dziwne uczucie!! tak jakby bańka mydlana pękała mi w brzuchu! na razie bardzo delikatnie, bo to jeszcze za wcześnie na jakieś super kopniaki, ale cieszę się,że już coś czuć ;) swoją drogą... straszny rozrabiaka z tego naszego synka, bo ciągle się wierci ;)

Madzia ja też czuję wyraźne ruchy i kopniaki nawet:) dzisiaj to aż się sama do siebie śmiałam bo Mała tak mnie skopała:P Mam nadzieję że moja Madzia jest teraz wiercąca a po porodzie będzie grzecznym aniołkiem:)

alicja_ lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mami3108 wrote:
    Czesc dziewczyny:)

Od niedawna sledze forum i bardzo tu milo:)))ale nie moge wpisac do tabelki:) mam synka 3 letniego a kolejna dzidzia w drodze a termin na 6 grudnia♥jakby któraś z mam chciala mnie wpisac to byloby fajnie:) Dzidziuś narazie nie chce pokazać co ma między nóżkami,ale kolejną wizytę mam 16 lipca o 15.45 to mam nadzieje ze sie dowiem czy mój Słodziak będzie miał braciszka czy siostrzyczkę:*:) z góry dzięki:)

witaj :) mamy ten sam termin porodu :)

alicja_, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    śledzę Wasze forum od samego początku, ale taka nieśmiała ze mnie osóbka, że jakoś nie miałam do tej pory odwagi dołączyć. Mniej więcej wiem, co u każdej się dzieje, bo odkąd znalazłam to forum staram się być na bieżąco. Jeśli o mnie chodzi, to jutro rozpoczynam 20 tydzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 26 listopada. Na ostatniej wizycie poznaliśmy płeć naszego Maleństwa i jest to dziewczynka :-) Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 23 lipca i będzie to również USG połówkowe. Mała 25 czerwca ważyła 230g :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie bardzo serdecznie i życzę miłego (na Śląsku pogodnego) dnia :-)

moniek witamy :) super ze dolaczaja jeszcze nowe mamusie. Jako grudzien to jestesmy chyba rekordzistkami bo lista liczy 113 osob jak na razie :)

alicja_, moniek90, kwiatakacji, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,
    czy kiedy Wasze Maleństwa kopią to unosi Wam się brzuch w tym miejscu?
    Ja to zauważyłam kilka dni temu i troszkę się zdziwiłam, że to już, bo w większości opisów ruchów płodu wyczytałam, że ruchy na tym etapie są ledwo odczuwalne a moja Mała ma już tyle siły! Co to będzie jak jeszcze urośnie :-D

Karola1990 gdzieś ostatnio wygrzebałam w Internecie badania, że dzieci, które wykazują zwiększoną aktywność w życiu płodowym są mniej płaczliwe po urodzeniu i łatwiej się przystosowują. Więc ja się tego trzymam :-D

Karola1990 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nonono jeszcze niedawno była spora przewaga dziewczynek a teraz… :)
    "- 21 z nich to <3 DZIEWCZYNKI
    - 19 z nich to <3 CHŁOPCZYKI"

Ciekawe jak będzie na końcu :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek mi tez sie unosi troche brzuch ;) ale nie zawsze.
    Pamietam cudny widok jak moja mama byla w ciazy z bratek i tak kopnal nozka ze cala taka malutka stopke bylo pieknie widac <3

Karola1990, moniek90, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) gratuluje udanych wizyt;)
    Witam nowe mamuski;)

Flakonik ją się rozglądać za wózkiem ale mi się nie spieszy bo dopiero po porodzie będziemy kupować i tak zimą będzie;) jak cos znajde dam znać, Ty też informuje na bieżąco co kupujesz;) ją na razie kupilam takie puerdolki na allegro typu bodziaki itp

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Moniek mi tez sie unosi troche brzuch ;) ale nie zawsze.
    Pamietam cudny widok jak moja mama byla w ciazy z bratek i tak kopnal nozka ze cala taka malutka stopke bylo pieknie widac <3

To musi być wspaniałe uczucie :-) zwłaszcza jak się przebijają 4 nóżki :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,
    czy kiedy Wasze Maleństwa kopią to unosi Wam się brzuch w tym miejscu?
    Ja to zauważyłam kilka dni temu i troszkę się zdziwiłam, że to już, bo w większości opisów ruchów płodu wyczytałam, że ruchy na tym etapie są ledwo odczuwalne a moja Mała ma już tyle siły! Co to będzie jak jeszcze urośnie :-D

Karola1990 gdzieś ostatnio wygrzebałam w Internecie badania, że dzieci, które wykazują zwiększoną aktywność w życiu płodowym są mniej płaczliwe po urodzeniu i łatwiej się przystosowują. Więc ja się tego trzymam :-D

Byłoby wspaniale;) Ja sobie wkręcam, że moja Madzia będzie grzecznym dzieckiem i tego się trzymam:) Teraz też o sobie daje znać:P Niemalże przez cały dzień:)

moniek90 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Byłoby wspaniale;) Ja sobie wkręcam, że moja Madzia będzie grzecznym dzieckiem i tego się trzymam:) Teraz też o sobie daje znać:P Niemalże przez cały dzień:)

Nie mamy innego wyjścia jak żyć nadzieją :-D najważniejsze żeby dzieciaczki urodziły się zdrowe i w niezbyt traumatycznych okolicznościach :-D

Karola1990 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, że nikt nie ma żadnego fotelika samochodowego do polecenia? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja sama staram sie wglebic w temat fotelikow :) i szukam tego najlepszego,dzwonie po kolezankach i kazda co innego mowi :P

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a moze by podpytac o fotelik starsze kolezanki z forum? Naprzyklad czerwcowki ktore sa juz rozpakowane ;) moze cos doradza

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o fotelikach póki co nie myślę, planujemy w najbliższym czasie z mężem pojeździć po sklepach dziecięcych pooglądać wózki to przy okazji obejrzymy foteliki. Jak wypatrzę coś ciekawego to dam znać :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja mam fotelik maxi cosi cabriofix. Jest stabilny i polecany w sklepach dzieciecych. Ma wymagane atesty i dobre wyniki w crash testach z tego co pamietam

A wozek to juz chyba mowilam :) mam x lander x move. Jest spory, bardzo stabilny, zwrotny. Ma spacerowke przypinana przodem i tylem, mozna wpiac fotelik bez problemu. Bardzo latwo sie sklada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 20:16

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ