X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mami3108 wrote:
    Czesc dziewczyny:)

Od niedawna sledze forum i bardzo tu milo:)))ale nie moge wpisac do tabelki:) mam synka 3 letniego a kolejna dzidzia w drodze a termin na 6 grudnia♥jakby któraś z mam chciala mnie wpisac to byloby fajnie:) Dzidziuś narazie nie chce pokazać co ma między nóżkami,ale kolejną wizytę mam 16 lipca o 15.45 to mam nadzieje ze sie dowiem czy mój Słodziak będzie miał braciszka czy siostrzyczkę:*:) z góry dzięki:)
    Już wpisuje ;) ale wizyty wchodz i zmieniaj potem sama ;)
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit?pli=1#gid=0

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny możecie mi wpisać chłopca ;)

Madzisek, Flakonik, izabelka04, Hashija, Nadulka lubią tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    śledzę Wasze forum od samego początku, ale taka nieśmiała ze mnie osóbka, że jakoś nie miałam do tej pory odwagi dołączyć. Mniej więcej wiem, co u każdej się dzieje, bo odkąd znalazłam to forum staram się być na bieżąco. Jeśli o mnie chodzi, to jutro rozpoczynam 20 tydzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 26 listopada. Na ostatniej wizycie poznaliśmy płeć naszego Maleństwa i jest to dziewczynka :-) Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 23 lipca i będzie to również USG połówkowe. Mała 25 czerwca ważyła 230g :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie bardzo serdecznie i życzę miłego (na Śląsku pogodnego) dnia :-)

MeGi2986, Eve_84, Madzisek, Flakonik, bella88, kwiatakacji, niania.ogg, Nadulka, iNso87, KASIAG24, Madzia890722 lubią tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 witaj! :)
    Miło, że jeszcze nowe ciężarówki do nas dołączają :)

moniek90 lubi tę wiadomość

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny! Muszę się Wam pochwalić, że od wczoraj czuję wyraźne ruchy maleństwa! Jakie to dziwne uczucie!! tak jakby bańka mydlana pękała mi w brzuchu! na razie bardzo delikatnie, bo to jeszcze za wcześnie na jakieś super kopniaki, ale cieszę się,że już coś czuć ;) swoją drogą... straszny rozrabiaka z tego naszego synka, bo ciągle się wierci ;)

Madzia ja też czuję wyraźne ruchy i kopniaki nawet:) dzisiaj to aż się sama do siebie śmiałam bo Mała tak mnie skopała:P Mam nadzieję że moja Madzia jest teraz wiercąca a po porodzie będzie grzecznym aniołkiem:)

alicja_ lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:47

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mami3108 wrote:
    Czesc dziewczyny:)

Od niedawna sledze forum i bardzo tu milo:)))ale nie moge wpisac do tabelki:) mam synka 3 letniego a kolejna dzidzia w drodze a termin na 6 grudnia♥jakby któraś z mam chciala mnie wpisac to byloby fajnie:) Dzidziuś narazie nie chce pokazać co ma między nóżkami,ale kolejną wizytę mam 16 lipca o 15.45 to mam nadzieje ze sie dowiem czy mój Słodziak będzie miał braciszka czy siostrzyczkę:*:) z góry dzięki:)

witaj :) mamy ten sam termin porodu :)

alicja_, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    śledzę Wasze forum od samego początku, ale taka nieśmiała ze mnie osóbka, że jakoś nie miałam do tej pory odwagi dołączyć. Mniej więcej wiem, co u każdej się dzieje, bo odkąd znalazłam to forum staram się być na bieżąco. Jeśli o mnie chodzi, to jutro rozpoczynam 20 tydzień ciąży. Termin porodu mam wyznaczony na 26 listopada. Na ostatniej wizycie poznaliśmy płeć naszego Maleństwa i jest to dziewczynka :-) Kolejną wizytę mam wyznaczoną na 23 lipca i będzie to również USG połówkowe. Mała 25 czerwca ważyła 230g :-)

Pozdrawiam wszystkie Mamusie bardzo serdecznie i życzę miłego (na Śląsku pogodnego) dnia :-)

moniek witamy :) super ze dolaczaja jeszcze nowe mamusie. Jako grudzien to jestesmy chyba rekordzistkami bo lista liczy 113 osob jak na razie :)

alicja_, moniek90, kwiatakacji, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie,
    czy kiedy Wasze Maleństwa kopią to unosi Wam się brzuch w tym miejscu?
    Ja to zauważyłam kilka dni temu i troszkę się zdziwiłam, że to już, bo w większości opisów ruchów płodu wyczytałam, że ruchy na tym etapie są ledwo odczuwalne a moja Mała ma już tyle siły! Co to będzie jak jeszcze urośnie :-D

Karola1990 gdzieś ostatnio wygrzebałam w Internecie badania, że dzieci, które wykazują zwiększoną aktywność w życiu płodowym są mniej płaczliwe po urodzeniu i łatwiej się przystosowują. Więc ja się tego trzymam :-D

Karola1990 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nonono jeszcze niedawno była spora przewaga dziewczynek a teraz… :)
    "- 21 z nich to <3 DZIEWCZYNKI
    - 19 z nich to <3 CHŁOPCZYKI"

Ciekawe jak będzie na końcu :)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek mi tez sie unosi troche brzuch ;) ale nie zawsze.
    Pamietam cudny widok jak moja mama byla w ciazy z bratek i tak kopnal nozka ze cala taka malutka stopke bylo pieknie widac <3

Karola1990, moniek90, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej;) gratuluje udanych wizyt;)
    Witam nowe mamuski;)

Flakonik ją się rozglądać za wózkiem ale mi się nie spieszy bo dopiero po porodzie będziemy kupować i tak zimą będzie;) jak cos znajde dam znać, Ty też informuje na bieżąco co kupujesz;) ją na razie kupilam takie puerdolki na allegro typu bodziaki itp

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Moniek mi tez sie unosi troche brzuch ;) ale nie zawsze.
    Pamietam cudny widok jak moja mama byla w ciazy z bratek i tak kopnal nozka ze cala taka malutka stopke bylo pieknie widac <3

To musi być wspaniałe uczucie :-) zwłaszcza jak się przebijają 4 nóżki :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie,
    czy kiedy Wasze Maleństwa kopią to unosi Wam się brzuch w tym miejscu?
    Ja to zauważyłam kilka dni temu i troszkę się zdziwiłam, że to już, bo w większości opisów ruchów płodu wyczytałam, że ruchy na tym etapie są ledwo odczuwalne a moja Mała ma już tyle siły! Co to będzie jak jeszcze urośnie :-D

Karola1990 gdzieś ostatnio wygrzebałam w Internecie badania, że dzieci, które wykazują zwiększoną aktywność w życiu płodowym są mniej płaczliwe po urodzeniu i łatwiej się przystosowują. Więc ja się tego trzymam :-D

Byłoby wspaniale;) Ja sobie wkręcam, że moja Madzia będzie grzecznym dzieckiem i tego się trzymam:) Teraz też o sobie daje znać:P Niemalże przez cały dzień:)

moniek90 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola1990 wrote:
    Byłoby wspaniale;) Ja sobie wkręcam, że moja Madzia będzie grzecznym dzieckiem i tego się trzymam:) Teraz też o sobie daje znać:P Niemalże przez cały dzień:)

Nie mamy innego wyjścia jak żyć nadzieją :-D najważniejsze żeby dzieciaczki urodziły się zdrowe i w niezbyt traumatycznych okolicznościach :-D

Karola1990 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiem, że nikt nie ma żadnego fotelika samochodowego do polecenia? :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja sama staram sie wglebic w temat fotelikow :) i szukam tego najlepszego,dzwonie po kolezankach i kazda co innego mowi :P

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a moze by podpytac o fotelik starsze kolezanki z forum? Naprzyklad czerwcowki ktore sa juz rozpakowane ;) moze cos doradza

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o fotelikach póki co nie myślę, planujemy w najbliższym czasie z mężem pojeździć po sklepach dziecięcych pooglądać wózki to przy okazji obejrzymy foteliki. Jak wypatrzę coś ciekawego to dam znać :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja mam fotelik maxi cosi cabriofix. Jest stabilny i polecany w sklepach dzieciecych. Ma wymagane atesty i dobre wyniki w crash testach z tego co pamietam

A wozek to juz chyba mowilam :) mam x lander x move. Jest spory, bardzo stabilny, zwrotny. Ma spacerowke przypinana przodem i tylem, mozna wpiac fotelik bez problemu. Bardzo latwo sie sklada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 20:16

alicja_ lubi tę wiadomość

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ