WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japiernicze jaki skwar. Godzina 10 a i mnie ma termometrze już 34 stopnie :-( w domu mimo opuszczonych rolet i włączonego wiatraka 28. I jak tu przetrwać

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:41

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 u mnie przy pobieraniu moczu w 9tyg też wyszły tylko liczne bakterie, powtórzyłam badanie z przestrzeganiem dokładnie tego wszystkiego co napisałaś i wyszło super. Teraz jak pobierałam mocz to pamiętałam już o szczegółowym przestrzeganiu wszystkich kroków ale mimo to wyniki niedość że bakterie bardzo liczne to i podwyższone leukocyty plus morfologia świadcząca o zapaleniu. Ja mocz wiozę sama bezpośrednio do laboratorium. Robię tam zawsze wyniki więc mam nadzieję, że dbają o wszystko. Zobaczymy jak wyjdzie posiew. A czy jedzenie żurawiny, albo picie pokrzywy Wam jakoś pomagało??

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 w Twoim przypadku, jeżeli masz podwyższony poziom leukocytów to raczej infekcja. Brakiem objawów się nie przejmuj, bo w ciąży bardzo często przebiega bezobjawowo. Skontaktuj się ze swoim lekarzem, może pozwoli Ci brać Furaginum, które w drugim trymestrze jest dozwolone, nawet w ulotce jest informacja, że nie należy go brać tylko w pierwszym trymestrze i podczas karmienia piersią. Jeśli chodzi o żurawinę, to mi nigdy szczególnie nie pomagała, ani preparaty z apteki na bazie żurawiny, dopiero Furagina. Myślę, że żurawina z pewnością pomaga w profilaktyce, ale kiedy konieczne jest leczenie - żurawina na niewiele się zda. Zwłaszcza, że w ciąży trzeba działać szybko. Co do pokrzywy, to nigdy nie słyszałam, żeby miała wpływ na drogi moczowe, słyszałam, że ma właściwości detoksykacyjne :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko:)
    Tyle tematów tu się przewija, że już nie pamiętam czy któraś to przechodziła.
    Chodzi to,że w badaniu moczy wyszły mi liczne bakterie, leukocyty i azotyny. A więc jakieś zapalenie mnie złapało:( nie piecze, nie swędzi, ale często jak sikam to ciągnie mnie aż przy pępku. Konsultowałam to z ginem, to kazał zrobić posiew i zadzwonić. Czy któraś z was leczyła się na zapalenie??

Poza tym życzę udanego weekendu. Upały niemiłosierne więc pijcie dużo wody i pełen relaks:)
    hej, ja miałam liczne bakterie i leukocyty i własnie trwa moja 9 dniowa kuracja. A czemu pytasz? ale ja chciałam , bo lekarz to trochę zbagatelizował, a ja nalegałam, bo to już kolejny raz te bakterie mi wyszły.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    A ja wolę popękać:) Nie tylko wolę, ale nawet popękałam, i to dość mocno, bo córka ważyła 4300 i głowę miała sporą :) Szpital, w którym rodziłam należy do nielicznych, w których krocza nie nacina się rutynowo. Jeszcze przed porodem pytałam położną, z którą rodziłam, czemu nacinanie jest tak wielbione (nie tylko przez lekarzy, co widać choćby na tym forum) i powszechnie stosowane. Powiedziała, że powody są 2:
    -z nacięciem poród może być nieco krótszy, a wśród Polek nadal panuje (błędne!) przekonanie, że szybciej znaczy lepiej,
    -krocze nacięte łatwiej jest zszyć, więc chodzi po prostu o wygodę szyjącego.
    Pewnie, że podczas porodu nacięcia nie poczujesz, ale chodzi o to, co będzie później. Podczas nacięcia nacina się mięśnie, a przy pęknięciu (które w wielu przypadkach prawidłowo przeprowadzonego porodu nawet nie nastepuje) pęka skóra, czasem tylko śluzówka, więc ból POTEM jest mniejszy, a i gojenie następuje szybciej - to też wiem od mojej położnej (20-letnie doświadczenie, uznawana za jedną z najlepszych w mieście), która zresztą pięknie mnie zszyła (to opinia lekarzy, którzy oczywiście niedowierzali, że TAKIE dziecko bez nacięcia urodziłam).
    Szkoda, że u nas tnie się równo i że nadal mity o masakrycznym pękaniu, które po prostu MUSI nastapić, jeśli człowieka nie natną żyją i mają sie tak dobrze.
    nie wiem, skąd taki wniosek że przy nacięciu jest szybciej niż przy popękaniu, nacinają dopiero jak widzą, że możesz pęknąć a nie na zaś, to po 1 a po drugie jakoś mi to porodu nie skróciło więc nie wiem o czym piszesz, a po 3 nie robi się tego standardowo bo pytają czy chcesz i sobie życzysz czy nie, to nasz wybór.

alicja_ lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, ja miałam liczne bakterie i leukocyty i własnie trwa moja 9 dniowa kuracja. A czemu pytasz? ale ja chciałam , bo lekarz to trochę zbagatelizował, a ja nalegałam, bo to już kolejny raz te bakterie mi wyszły.

Pytam bo z wyników moczu i krwi wyszło mi że mam zapalenie i wolę wiedzieć jak to przebiegało u którejś z Was i czy na coś mam zwracać teraz uwagę.

Moniek90 dzwoniłam do gina i kazał zrobić posiew i z wynikiem posiewu do niego dzwonić. Narazie nic nie mówił co mogłabym przyjąć.
    Dla mnie żurawina wykręca twarz w różne strony, no nie dam rady jej jeść:)

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie wiem, skąd taki wniosek że przy nacięciu jest szybciej niż przy popękaniu, nacinają dopiero jak widzą, że możesz pęknąć a nie na zaś, to po 1 a po drugie jakoś mi to porodu nie skróciło więc nie wiem o czym piszesz, a po 3 nie robi się tego standardowo bo pytają czy chcesz i sobie życzysz czy nie, to nasz wybór.
    Niestety w Polsce robią to przeważnie "na zaś", a JEŚLI pytają, to od razu sugerując, że jak się nie zgodzisz, to będzie masakra. Wystarczy wejść na stronę "rodzić po ludzku", czy inną o tej tematyce i poczytać opinie oraz statystyki. Zresztą, nawet tutaj Ty i parę innych dziewczyn napisałyście, że chcecie nacięcie właściwie "na wszelki wypad". Czy miałaś poród szybszy raczej nie jesteś w stanie ocenić, bo nie wiesz, ile trwałby bez nacięcia. Poza tym nigdzie nie napisałam, że tak jest, tylko, że tak MOŻE być i że takie panuje przekonanie.

Flakonik, niania.ogg lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pytam bo z wyników moczu i krwi wyszło mi że mam zapalenie i wolę wiedzieć jak to przebiegało u którejś z Was i czy na coś mam zwracać teraz uwagę.

Moniek90 dzwoniłam do gina i kazał zrobić posiew i z wynikiem posiewu do niego dzwonić. Narazie nic nie mówił co mogłabym przyjąć.

To ja miałam tą samą sytuację, tylko w oczekiwaniu na wynik miałam już przyjmować Furaginę, ale nawet do głowy by mi nie przyszło, że wynik będzie prawidłowy :-) Jeżeli nie lubisz żurawiny to w aptekach można kupić sok żurawinowy :-)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Niestety w Polsce robią to przeważnie "na zaś", a JEŚLI pytają, to od razu sugerując, że jak się nie zgodzisz, to będzie masakra. Wystarczy wejść na stronę "rodzić po ludzku", czy inną o tej tematyce i poczytać opinie oraz statystyki. Zresztą, nawet tutaj Ty i parę innych dziewczyn napisałyście, że chcecie nacięcie właściwie "na wszelki wypad". Czy miałaś poród szybszy raczej nie jesteś w stanie ocenić, bo nie wiesz, ile trwałby bez nacięcia. Poza tym nigdzie nie napisałam, że tak jest, tylko, że tak MOŻE być i że takie panuje przekonanie.
    ja nigdzie nie napisałam, że chce nacięcie na wszelki wypadek, tylko jeśli położna uzna w trakcie porodu, że mogę popękać, to poproszę o nacięcie. A przekonania każdy ma swoje, ja Twojego podejścia nie krytykuję, ale mam inne.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

no u mnie też bez objawów, próbowałam sama się "leczyć" tzn jadłam żurawinę i piłam więcej wody, ale po 4 tyg nadal miałam za dużo bakteri choć znacząco ich ilość się zmniejszyła i nadal leukocyty więc poprosiłam już o konkretną interwencję, bo za długo już to się ciągnie u mnie.

7w3d 💔
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Byłam wczoraj u gina. Niby wizyta bez usg, ale jednak był szybki podgląd :) Wszystko jest w porządku :) Połówkowe będzie 29.07 :)

Flakonik, Nadulka, Madzisek, justyna14, Hashija lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda idealna :) Lezakujemy sobie z mezem od rana ;)

Nadulka, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi na brzuchu cos wypuklilo. Taka kulka mala byla widoczna przez jakis czas, potem sie przesunelo po brzuchu i zniklo. Nie wiem co to ale chyba nozka ;)

Nadulka, Madzisek, kwiatakacji, Matleena, balbo, justyna14, Pchelkaa, fresa, Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58

kwiatakacji lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie piecze ani nie boli. Za pierwszym razem tez tak było i dopiero z próbki moczu wyszło.

Byłam dzisiaj w jednym ze szpitali na dniach otwartych. Oj chyba skuszę sie na pojedyncza sale do porodu i po porodzie.
    W ktorym szpitalu bylas ?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar rodzic w siemiradzkim,bo z tamtad mam lekarza. Tylko ponoc pojedyncza sala jest taka pokazowa ale moze byc zajeta jak przyjdzie do porodu i trzeba rodzic w innej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Wróciliśmy z bardzo udanego urlopu :-)
    Dzisiaj pojechałam do mojej gin, o chciałam być spokojna, że wszystko jest w porządku.
    Nasza córeczka (płeć potwierdzona po raz kolejny-widziałam pipcię) ma się bardzo dobrze. Łożysko mam na przedniej ścianie :-/ Z chłopcami miałam zawsze na tylnej.
    Muszę uważać na brzuch ;-)

kwiatakacji, Madzisek, bella88, Nadulka lubią tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ