Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Japiernicze jaki skwar. Godzina 10 a i mnie ma termometrze już 34 stopnie :-( w domu mimo opuszczonych rolet i włączonego wiatraka 28. I jak tu przetrwać

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:41

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniek90 u mnie przy pobieraniu moczu w 9tyg też wyszły tylko liczne bakterie, powtórzyłam badanie z przestrzeganiem dokładnie tego wszystkiego co napisałaś i wyszło super. Teraz jak pobierałam mocz to pamiętałam już o szczegółowym przestrzeganiu wszystkich kroków ale mimo to wyniki niedość że bakterie bardzo liczne to i podwyższone leukocyty plus morfologia świadcząca o zapaleniu. Ja mocz wiozę sama bezpośrednio do laboratorium. Robię tam zawsze wyniki więc mam nadzieję, że dbają o wszystko. Zobaczymy jak wyjdzie posiew. A czy jedzenie żurawiny, albo picie pokrzywy Wam jakoś pomagało??

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 w Twoim przypadku, jeżeli masz podwyższony poziom leukocytów to raczej infekcja. Brakiem objawów się nie przejmuj, bo w ciąży bardzo często przebiega bezobjawowo. Skontaktuj się ze swoim lekarzem, może pozwoli Ci brać Furaginum, które w drugim trymestrze jest dozwolone, nawet w ulotce jest informacja, że nie należy go brać tylko w pierwszym trymestrze i podczas karmienia piersią. Jeśli chodzi o żurawinę, to mi nigdy szczególnie nie pomagała, ani preparaty z apteki na bazie żurawiny, dopiero Furagina. Myślę, że żurawina z pewnością pomaga w profilaktyce, ale kiedy konieczne jest leczenie - żurawina na niewiele się zda. Zwłaszcza, że w ciąży trzeba działać szybko. Co do pokrzywy, to nigdy nie słyszałam, żeby miała wpływ na drogi moczowe, słyszałam, że ma właściwości detoksykacyjne :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Dziewczyny mam pytanko:)
    Tyle tematów tu się przewija, że już nie pamiętam czy któraś to przechodziła.
    Chodzi to,że w badaniu moczy wyszły mi liczne bakterie, leukocyty i azotyny. A więc jakieś zapalenie mnie złapało:( nie piecze, nie swędzi, ale często jak sikam to ciągnie mnie aż przy pępku. Konsultowałam to z ginem, to kazał zrobić posiew i zadzwonić. Czy któraś z was leczyła się na zapalenie??

Poza tym życzę udanego weekendu. Upały niemiłosierne więc pijcie dużo wody i pełen relaks:)
    hej, ja miałam liczne bakterie i leukocyty i własnie trwa moja 9 dniowa kuracja. A czemu pytasz? ale ja chciałam , bo lekarz to trochę zbagatelizował, a ja nalegałam, bo to już kolejny raz te bakterie mi wyszły.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    A ja wolę popękać:) Nie tylko wolę, ale nawet popękałam, i to dość mocno, bo córka ważyła 4300 i głowę miała sporą :) Szpital, w którym rodziłam należy do nielicznych, w których krocza nie nacina się rutynowo. Jeszcze przed porodem pytałam położną, z którą rodziłam, czemu nacinanie jest tak wielbione (nie tylko przez lekarzy, co widać choćby na tym forum) i powszechnie stosowane. Powiedziała, że powody są 2:
    -z nacięciem poród może być nieco krótszy, a wśród Polek nadal panuje (błędne!) przekonanie, że szybciej znaczy lepiej,
    -krocze nacięte łatwiej jest zszyć, więc chodzi po prostu o wygodę szyjącego.
    Pewnie, że podczas porodu nacięcia nie poczujesz, ale chodzi o to, co będzie później. Podczas nacięcia nacina się mięśnie, a przy pęknięciu (które w wielu przypadkach prawidłowo przeprowadzonego porodu nawet nie nastepuje) pęka skóra, czasem tylko śluzówka, więc ból POTEM jest mniejszy, a i gojenie następuje szybciej - to też wiem od mojej położnej (20-letnie doświadczenie, uznawana za jedną z najlepszych w mieście), która zresztą pięknie mnie zszyła (to opinia lekarzy, którzy oczywiście niedowierzali, że TAKIE dziecko bez nacięcia urodziłam).
    Szkoda, że u nas tnie się równo i że nadal mity o masakrycznym pękaniu, które po prostu MUSI nastapić, jeśli człowieka nie natną żyją i mają sie tak dobrze.
    nie wiem, skąd taki wniosek że przy nacięciu jest szybciej niż przy popękaniu, nacinają dopiero jak widzą, że możesz pęknąć a nie na zaś, to po 1 a po drugie jakoś mi to porodu nie skróciło więc nie wiem o czym piszesz, a po 3 nie robi się tego standardowo bo pytają czy chcesz i sobie życzysz czy nie, to nasz wybór.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    hej, ja miałam liczne bakterie i leukocyty i własnie trwa moja 9 dniowa kuracja. A czemu pytasz? ale ja chciałam , bo lekarz to trochę zbagatelizował, a ja nalegałam, bo to już kolejny raz te bakterie mi wyszły.

Pytam bo z wyników moczu i krwi wyszło mi że mam zapalenie i wolę wiedzieć jak to przebiegało u którejś z Was i czy na coś mam zwracać teraz uwagę.

Moniek90 dzwoniłam do gina i kazał zrobić posiew i z wynikiem posiewu do niego dzwonić. Narazie nic nie mówił co mogłabym przyjąć.
    Dla mnie żurawina wykręca twarz w różne strony, no nie dam rady jej jeść:)

• kaatka Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nie wiem, skąd taki wniosek że przy nacięciu jest szybciej niż przy popękaniu, nacinają dopiero jak widzą, że możesz pęknąć a nie na zaś, to po 1 a po drugie jakoś mi to porodu nie skróciło więc nie wiem o czym piszesz, a po 3 nie robi się tego standardowo bo pytają czy chcesz i sobie życzysz czy nie, to nasz wybór.
    Niestety w Polsce robią to przeważnie "na zaś", a JEŚLI pytają, to od razu sugerując, że jak się nie zgodzisz, to będzie masakra. Wystarczy wejść na stronę "rodzić po ludzku", czy inną o tej tematyce i poczytać opinie oraz statystyki. Zresztą, nawet tutaj Ty i parę innych dziewczyn napisałyście, że chcecie nacięcie właściwie "na wszelki wypad". Czy miałaś poród szybszy raczej nie jesteś w stanie ocenić, bo nie wiesz, ile trwałby bez nacięcia. Poza tym nigdzie nie napisałam, że tak jest, tylko, że tak MOŻE być i że takie panuje przekonanie.

nick nieaktualny, niania.ogg lubią tę wiadomość

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Pytam bo z wyników moczu i krwi wyszło mi że mam zapalenie i wolę wiedzieć jak to przebiegało u którejś z Was i czy na coś mam zwracać teraz uwagę.

Moniek90 dzwoniłam do gina i kazał zrobić posiew i z wynikiem posiewu do niego dzwonić. Narazie nic nie mówił co mogłabym przyjąć.

To ja miałam tą samą sytuację, tylko w oczekiwaniu na wynik miałam już przyjmować Furaginę, ale nawet do głowy by mi nie przyszło, że wynik będzie prawidłowy :-) Jeżeli nie lubisz żurawiny to w aptekach można kupić sok żurawinowy :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaatka wrote:
    Niestety w Polsce robią to przeważnie "na zaś", a JEŚLI pytają, to od razu sugerując, że jak się nie zgodzisz, to będzie masakra. Wystarczy wejść na stronę "rodzić po ludzku", czy inną o tej tematyce i poczytać opinie oraz statystyki. Zresztą, nawet tutaj Ty i parę innych dziewczyn napisałyście, że chcecie nacięcie właściwie "na wszelki wypad". Czy miałaś poród szybszy raczej nie jesteś w stanie ocenić, bo nie wiesz, ile trwałby bez nacięcia. Poza tym nigdzie nie napisałam, że tak jest, tylko, że tak MOŻE być i że takie panuje przekonanie.
    ja nigdzie nie napisałam, że chce nacięcie na wszelki wypadek, tylko jeśli położna uzna w trakcie porodu, że mogę popękać, to poproszę o nacięcie. A przekonania każdy ma swoje, ja Twojego podejścia nie krytykuję, ale mam inne.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:

no u mnie też bez objawów, próbowałam sama się "leczyć" tzn jadłam żurawinę i piłam więcej wody, ale po 4 tyg nadal miałam za dużo bakteri choć znacząco ich ilość się zmniejszyła i nadal leukocyty więc poprosiłam już o konkretną interwencję, bo za długo już to się ciągnie u mnie.

7w3d 💔
  • Klara87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Byłam wczoraj u gina. Niby wizyta bez usg, ale jednak był szybki podgląd :) Wszystko jest w porządku :) Połówkowe będzie 29.07 :)

nick nieaktualny, Nadulka, Madzisek, justyna14, Hashija lubią tę wiadomość

16udugpjp1ufwrk7.png
    1usapx9iwyl0ra73.png
    Aniołek - 29.07.2014 (12tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda idealna :) Lezakujemy sobie z mezem od rana ;)

Nadulka, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi na brzuchu cos wypuklilo. Taka kulka mala byla widoczna przez jakis czas, potem sie przesunelo po brzuchu i zniklo. Nie wiem co to ale chyba nozka ;)

Nadulka, Madzisek, nick nieaktualny, Matleena, balbo, justyna14, nick nieaktualny, fresa, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Nie mam żadnych objawów, nic mnie nie piecze ani nie boli. Za pierwszym razem tez tak było i dopiero z próbki moczu wyszło.

Byłam dzisiaj w jednym ze szpitali na dniach otwartych. Oj chyba skuszę sie na pojedyncza sale do porodu i po porodzie.
    W ktorym szpitalu bylas ?

• Matleena Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:08

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar rodzic w siemiradzkim,bo z tamtad mam lekarza. Tylko ponoc pojedyncza sala jest taka pokazowa ale moze byc zajeta jak przyjdzie do porodu i trzeba rodzic w innej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny.
    Wróciliśmy z bardzo udanego urlopu :-)
    Dzisiaj pojechałam do mojej gin, o chciałam być spokojna, że wszystko jest w porządku.
    Nasza córeczka (płeć potwierdzona po raz kolejny-widziałam pipcię) ma się bardzo dobrze. Łożysko mam na przedniej ścianie :-/ Z chłopcami miałam zawsze na tylnej.
    Muszę uważać na brzuch ;-)

nick nieaktualny, Madzisek, bella88, Nadulka lubią tę wiadomość

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ