Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Oluniaaa Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki cieszę się że u Was wszystko w porzadku i z dzidziusiami wszystko dobrze :-) u mnie też wszystko dobrze...Madzia rośnie i obkłada mamusie cudownym kopniakami :-D zaczynamy 5 miesiąc...kiedy to zlecialo ;-) jeszcze dwa tyg i połowa za mną :-)

justyna14, mami3108, Karola1990, Madzisek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wniddf9h8xpsthjb.png
    km5sdf9hrm4qrho3.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na upały? ja zawsze kochałam Słońce i wysoką temperaturę ale od kiedy jesyem w ciąży zle je znosze....

Dziewczyny które zaczęły 5 miesiac....już teraz to tylko z górki nam czas leci:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez zle znosze upaly. Dzisiaj np. zsinialy mi paznokcie u dloni i ciagle bylo slabo. Generalnie czekam na ochlodzenie. Lato w duzym miescie jest slabe.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Ja weekend spedzilam z rodzinka na basenie i nawet w pewnym momencie trzeslam sie z zimna, bo chyba za duza byla roznica temperatur miedzy mna a woda.

Mam łożysko z przodu i nadal nie czuje ruchow. Raz z mezem od boku czulismy jak sie przepycha i od tamtego czasu cisza.

Czy któraś z Was ma może problemy z miednica? Boli mnie staw krzyzowo-biodrowy, zablokowany nie jest bo dolegliwosci po rozluznianiu powieziowym i oscylacji sie znacznie zmniejszaja.
    Gin powiedzial, ze to za wczesnie na rozlazenie sie miednicy, ale z pewnoscia kat nachylenia sie zmienil. Wiec moze tkanki miekkie na to zle reaguja...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Witajcie. Ja weekend spedzilam z rodzinka na basenie i nawet w pewnym momencie trzeslam sie z zimna, bo chyba za duza byla roznica temperatur miedzy mna a woda.

Mam łożysko z przodu i nadal nie czuje ruchow. Raz z mezem od boku czulismy jak sie przepycha i od tamtego czasu cisza.

Czy któraś z Was ma może problemy z miednica? Boli mnie staw krzyzowo-biodrowy, zablokowany nie jest bo dolegliwosci po rozluznianiu powieziowym i oscylacji sie znacznie zmniejszaja.
    Gin powiedzial, ze to za wczesnie na rozlazenie sie miednicy, ale z pewnoscia kat nachylenia sie zmienil. Wiec moze tkanki miekkie na to zle reaguja...

Ja mam problemy, ale z kośćmi spojenia łonowego. Zawsze odczuwałam je pod koniec ciąży a teraz...już od 4 miesiąca :-/ Nie jest aż na tyle silny, ale czasem nie mogę stanąć na jedną nogę... :-(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam sie po pieknym weekendzie:D normalnie tyle energii we mnie,ze juz spac nie dam rady. Bylismy na wsi rodzinnie,a Sloneczko jak mnie wzielo:D troche ramiona spieklam:) ale smaruje sie SOS z sorayi chyba. Mowicie,ze Wam upaly szkodza a mi wprost przeciwnie,cale dwa dni lazilam po sloncu z zakrytym brzuchem tylko;) reszty nie dalo sie nie opalic;)
    Jeszcze "meczylam" przez weekend Malego 11msc Szkraba Siostry ciotecznej:D Slodziak:D a jaki opalony juz z Mamusia byl jak zajechala,czekoladka normalnie do zjedzenia:D hehe

Jesli chodzi o ruchy ja tez dalej jeszcze nie czuje i tez mam lozysko na przedniej scianie:) jak detektor przykladam to wtedy czuje ruchy przy pepku,jakby Maly chcial moze powiedziec "zabieraj to a nie mnie podsluchujesz":p bo jak nic nie przykladam to jest spokoj :D ale to nic czekam sobie cierpliwie do tego 20-21 tygodnia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 04:53

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:

nie wiem czy to to samo, ale ja ma problem z prawym biodrem i promieniuje mi aż na pośladek i czasem na całą nogę, ale u mnie to od kręgosłupa, dziecko gdzieś mi uciska, albo przeciążony. Najgorzej jest po całym dniu bo rano nie odczuwam tego.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do upałów to teraz dużo gorzej znoszę niż z Olkiem, bo przecież w ubiegłym roku byłam już w 7 miesiącu i jakoś strasznie ciężko tego lata nie wspominam, a teraz ciągle mi słabo i omdlenia. Dziś w ogóle się z domu nie ruszam bo boję się, że jak pójde na spacer z Olkiem to nie dam rady wrócić.

7w3d 💔
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna sprobul porozciagac 4glowy uda. U mnie jeszcze przed ciaza dawal wlasnie takie objawy jak mowisz. U mnie to jest umiejscowione przy kosci krzyzowej po lezeniu na plecach mam problem, zeby wstac, przewrocic sie na bo a raz rano noe moglm kroku zrobic i sie wyprostowac.
    Fizjoterapeuta nie zawsze sam sobie pomoze, na szczescie ratuje mnie maz z tego samego fachu.

justyna14 lubi tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:03

Hashija lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) W końcu trochę chłodu... Upały odpuściły :-D
    Wietrzę cały dom.
    Dzieci wczoraj nie wychodziły z basenu, tak było gorąco...

Ja odczuwam ruchy ale naprawdę słabo :-/ Z czasem pewnie będziemy je czuć lepiej, bo łożysko na przedniej ścianie amortyzuje dzidzię tylko teraz , przed 20 tc ;-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam łożysko na Przedniej ścianie a od ok 2 tyg czuje jak mały się kręci i od czwartku daje już kopniaki :-) chyba silny jest ze mimo tego łożyska już go tak Odczówam ;-) jutro mam Wizytę i zabieramy na nią naszą małą żeby poznała braciszka :-D

Nadulka, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek, super pomysł :-) Ja chłopaków nie zabiorę, bo by gabinet roznieśli :-D

• Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane w którym tygodniu robiłyście/planujecie zrobić USG połówkowe? Moja ginekolog poradziła mi je zrobić nie wcześniej niż 19 tydzień, bo podobno w 18tym jeszcze trzeba nieźle się namęczyć, żeby porządnie ocenić budowę serduszka u dziecka. Wyjeżdzam nad morze na 2 tygodnie, a chciałabym zrobić te badanie jeszcze przed wyjazdem i niestety to będzie dopiero 18 tydzień i mam dylemat :( Czy któraś z Was robiła w równo 18tym tygodniu i lekarz nie mówił Wam, że to trochę za wcześnie?

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę robić w 20t2d . Termin trochę mi nie pasował i pytałam się czy mogłabym tydzień wcześniej , ale lekarka powiedziała , że jeżeli już chce przełożyć wizytę to ona woli na tydzień później , bo właśnie przed 20 tyg można coś z serduszkiem przeoczyć, więc zostawiłam ten termin który był, bo tydzień później to byłoby już 6 tyg między wizytami.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Madzisek, super pomysł :-) Ja chłopaków nie zabiorę, bo by gabinet roznieśli :-D
    Nawet jakbyś ich brała pojedynczo? Ja zobaczę jak moja będzie się zachowywała ;-) bo jak Będzie Niegrzeczna to zostanie z tatą w poczekalni :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:06

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andza mysle ze 18 tydz to za wczesnie. A nie mozesz zaczekac na polowkowe po urlopie? Wrocisz po 2 tyg to bedzie w sam raz ponad 20 tydz.

Ide robic nalesniki, chociaz nie chce mi sie robic, a zjem z przyjemnoscia!

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie dziewczyny :-), weekend u mnie był dość leniwy ze względu na upały i nie miałam nawet ochoty na włączanie komputera :-)

Co do połówkowego USG to mam zaplanowane na 23 lipca i będzie to wtedy ostatni dzień 22 tygodnia :-)

Jeśli chodzi o ruchy dziecka to moja Mała cały czas mnie zaskakuje :-) Ostatnio zasadziła mi kopa jak jechałam samochodem i byłam bardzo zdziwiona, na chwile nawet przestałam się skupiać na drodze :D Od jakiegoś czasu czuję jak się przeciąga i kopie nawet jak stoję lub chodzę i z kolei ja się dziwię, że to tak wcześnie. Teraz z kolei siedzę sobie na kanapie w pozycji półleżącej i oglądam falujący brzuch, Mała rusza się na wszystkie strony :D Mam z tego powodu mega ubaw :D Chyba trafiła nam się twarda sztuka - w końcu to kobieta to jaka ma być :D Po mamusi :D

A jak u Was dziewczyny z ćwiczeniami i aktywnością ruchową? Ja drugi miesiąc już uczęszczam na zajęcia Aktywna Mama do klubu fitness i czuję, że to była dobra decyzja, bo w domu w życiu bym się nie zmotywowała do ćwiczeń, jedynie jakiś spacer od czasu do czasu :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Andza mysle ze 18 tydz to za wczesnie. A nie mozesz zaczekac na polowkowe po urlopie? Wrocisz po 2 tyg to bedzie w sam raz ponad 20 tydz.

Ide robic nalesniki, chociaz nie chce mi sie robic, a zjem z przyjemnoscia!

a mówiąc 18tc macie na myśli skonczony 18 czy np.17t3d?

‹‹ 634 635 636 637 638 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ