WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił o skończonych tygodniach.
    Ja chcę się właśnie zapisać na gimnastykę dla ciężarnych ale w obu miejscach, które sobie upatrzyłam wymagają zaświadczenia od lekarza, że można chodzić na zajęcia. Zapomniałam wziąć na poprzedniej wizycie , nie chce mi się specjalnie iść po zaświadczenie więc poczekam do 15 lipca i się zapiszę .
    Z aktywności jak na razie to 5-6km spacery - ostatnio nawet codziennie.

• moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tam gdzie ja chodzę nie wymagają zaświadczenia lekarskiego, przyjmują od 12 tygodnia ciąży, ale lekarza i tak zapytałam czy mogę na takie zajęcia uczęszczać :-) Takie zajęcia są super, ja jestem bardzo zadowolona, ćwiczenia dostosowane do naszych potrzeb i naszych ograniczeń, można się czuć bezpiecznie, bo w domu bałabym się, że zrobię sobie krzywdę...

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tam gdzie ja wybrałam to od 16 tyg dopiero.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:
    Dziewczyny macie jakieś sposoby na upały? ja zawsze kochałam Słońce i wysoką temperaturę ale od kiedy jesyem w ciąży zle je znosze....

Dziewczyny które zaczęły 5 miesiac....już teraz to tylko z górki nam czas leci:)

Mam dokładnie tak samo...uwielbiałam upał a teraz nie wiem co ze sobą zrobić...już nie daje rady...

a parzą Was stopy? nie wiem co mi się z nimi dzieje, płoną chociaż nie wychodzę z domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia mnie to stopy pieka i sa spuchniete nawet w domu, a w pracy nawet jak jestem w japonkach to nic to nie pomaga.
    Kurcze tez zawsze mowilam ze w ciazy bede to na basen chodzic to cwiczyc, ale po 8h w pracy jedynie to spacerek czasmi bo nic wiecej juz mi sie nie chce.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi- dokładnie, ja mam tak samo. Niby chciałabym ćwiczyć i próbuję się motywowac jednak po powrocie z pracy niejednokrotnie brakuje mi sił na cokolwiek, a tu jeszcze trzeba zajac się domem...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala ja mowie np o 17t3d. Ja mojego gina nie pytalam od kiedy mozna robic badania polowkowe, wiec jedynie mi sie wydaje ze 18 tydz to za wczesnie.
    Co do aktywnosci, chodzilam na basen co drugi dzien, ale z powodu tych skurczy i bolow brzucha musze sobie odpuscic :-(

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze w aucie i siedze i siedze...niedawno byla wymieniana skrzynia i jeb na srodku drogi wypadlo z jabluszka jakies gowienko..;/ i musielismy czekac na holowanie i teraz czekam az zrobia..wrrr jestem taka glodna a tu sklepu nawet nie ma takie wypizdzewo;/ nawet wody nie mam....a zawsze woze ze soba matko..

Moim zdaniem 18tydz to jest baaardzo wczesnie,uwazam,ze najwczesniej lepiej isc od 20t0d i tak kolo 22t0d najpozniej. Ja sama ide w 20t5d prywatnie a do gina ma nfz wychodzi mi 19t5d co uwazam za zawczesnie no ale.. i tak.po tym usg niczego sie nie spodziewam takze wisi mi ono i czekam na to prywatne;) No moze wisi to za duzo.powiedziane bo zobacze Malucha;P

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa no wlasnie jeszcze dom, obiad, dobrze ze mezus duzo pomaga. A jak te upaly sa to ja wogole nie do zycia jestem.
    A dzisiaj to wogole wypilam 2l wody a praktycznie nie sikalam, nawet mi sie nie chce i chodze teraz cala opuchnieta i czuje ze cisnienie mi wzroslo duzo.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,

ja w sobote wypadek mialam samochodowy, kierowca innego samochodu wymusil pierwszenstwo nie bylam w stanie wychamowac i wjechal mi pod maske , obilam sobie glowe reke i noge ale z dzidzia wszytsko ok, wiecej strachu i nerwow...

w czwartek jeszcze pojde do mojego lekarza sprawdzic czy wszystkoi ok..

Jedyny + Pani w szpitalu potwierdzila, ze dziewczynka:-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie z kolei od czasu tych upałów lekko spuchły stopy. Zauważyłam, że muszę luźniej zapinać sandały, w poprzedniej pozycji zaczęły mi się wżynać paski w skórę, dobrze że kupiłam takie na rzepy...nieznośne też stają się nocne skurcze, zwłaszcza w stopach, wykręca mi palce do wewnątrz, chyba powinnam przyjmować magnez ale ten co mam w domu jest z wit. B6 a tej witaminy mam w Femibionie ponad 150% dziennego zapotrzebowania, więc sobie darowałam.
    Co polecacie na skurcze? Którejś już zaczęły dokuczać?

KASIAG24 to straszne, musiało Cię to kosztować sporo stresu, i maluszka też! Całe szczęście, że nic się nie stało. To przykre, że mimo, że my jeździmy ostrożnie i odpowiedzialnie, to inni kierowcy mają bezpieczeństwo swoje i innych za nic i tylko niewinni na tym cierpią...mam nadzieję, że coś do niego dotarło i dostał solidny mandat! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 15:31

relgh371b3i8nmn1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek ten Pan sam przyznal, ze juz wczesniej zdarzylo mu sie" nie zauwazyc" samochodu...:/ ale faktycznie przetsraszyl sie, bo mnie zabrala karetka po czym przewozili mnie do innego szpitala w sumie 60km dalej a Pan sprawca wydzwanial do rodziny i pytal czy wiedza juz co ze mna i dzieckiem

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wszyscy się solidnie najedli strachu...a dlaczego przewozili Cię do innego szpitala tyle kilometrów? Były jakieś komplikacje?

relgh371b3i8nmn1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek bo lekarz w tym szpitalu powiedzial i to doslownie, ze w tym szpitalu GOWNO jest i odeslal mnie karetka ze skierowaniem 40km dalej;/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 przecież to jest jakiś dramat :-/ to dziwne, że w takim szpitalu w ogóle leczą chorych skoro gówno w nim jest :-/ przerażające...

relgh371b3i8nmn1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec w tym drugim szpitalu byli zdziwieni po co ten szpital istnieje skoro odsylaja do nich. tak naprawde zqanim udziela pomocy idzie sie przekrecic... ja mialam cisnienie w karetce 140/90 puls 140 i nigdzie nie zapisali ja w strresie zapomnialam i pozniej nikt cisnienia mi nie mierzyl i nic na nie nie dostalam... paranoja

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie dość, że brak sprzętu to personel roztrzepany...pozostaje liczyć na to, że to ciśnienie i puls były wynikiem stresu powypadkowego i samo się unormowało, kiedy dowiedziałaś się w końcu, że z córeczką wszystko w porządku :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to uważaj na siebie i maleństwo. Ja dzisiaj byłam na badaniach na jutrzejszą wizytę i w sumie o 14 miałam już wyniki. Wszystko w jak najlepszym porządku ;-)

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Nazja Ekspertka

Wysłany: 6 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    My dopiero dzisiaj wstępnie poznaliśmy płeć i...ma być synek :)

Ja jeszcze jestem z tych pracujących, na razie daję radę, więc stwierdziłam, że wolę tak, niż ciągłe siedzenie w domu. Mam tylko tak, że rzadziej siadam przed komputerem (w domu prawie wcale).

Brzuch zaczął się uwidaczniać u mnie tak ok.15 tyg., ale jeszcze nie odczuwam ruchów dziecka ;)

kwiatakacji, Nadulka, bella88, Madzisek, moniek90, alicja_, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

f2wlwn15q3fd6na8.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, prośba wielka o interpretacje, bo nie znam się na tym w ogóle.

Badanie na cytomegalowirusa. Wyniki:
    CMV IgG - 24,00
    Awidność przeciwciał IgG - 0,87

CMV IgM jak robiłam kiedyś - świadczył o tym, że już zaraziłam się kiedyś wirusem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2015, 19:55

wnidzbmhunwbroqa.png
‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ