Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczynki. Mam pytanko do mam które miały krwiaki i po nich pamiły na brązowo-róźowy kolor. Po ustąpieniu plamień wasze krwiaki się wydaliły i nie było już po nich śladu? Czy może byly ake mniejsze? U mnie plamienia ustąpiły i zatanawiam się czy krwiaka już ne mam....
Buziaki ślę :-* -
puli27 ja niestety nie pomogę
ostatnie przeziębienie miałam po Wielkanocy i był to koszmar, piłam syrop Prenalen i Prenalen Gardło a na katar ratowałam się wodą morską od Vicks`a i też średnio pomagało. Musiałam swoje przeleżeć w łóżku i przeczekać aż organizm sobie sam poradził. Ale to był pierwszy trymestr, w drugim podobno wachlarz możliwych do stosowania leków się rozszerza więc może skontaktuj się z lekarzem
-
puli27 wrote:Dziewczyny poradzcie cos na przeziebienie. Domowe sposoby nie pomagaja:( znacie jakies bezpieczne leki dla kobiet w ciazy?
są też takie miętowe tubki do wąchania, też pomagają. Na gardło tantum verde w aerozolu. I domowy rosołek na wzmocnienie. Gardło możesz też płukać szałwią. A co dokładnie Ci dolega?
edit: i na czas przeziębienia zrezygnuj z witamin dla kobiet w ciązy, bierz tylko sam kwas foliowy, bo wszystkie wit oprócz wit C są słodkie i bakterie się nimi żywią. Wróć do witamin, dopiero jak przejdzie przeziębienie. A tak to dużo warzyw.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 11:21
7w3d 💔 -
Czesc dziewczyny! Chyba znow doswiadczam uroków 5 miesiąca.
Wczoraj o malo nie zemdlalam przy muciu naczyn.
Jak z synkiem chodzilam w ciazy tez w 5 miesiacu mdlalam a autobusach, tramwajach, nawet na oiomie podczas zajęć szpitalnych padłam :'(
Mam nadzieje, ze 5 miesiac szybko minie i moje dolegliwosci odejda w niepamiec... -
Hashija wrote:Czesc dziewczyny! Chyba znow doswiadczam uroków 5 miesiąca.
Wczoraj o malo nie zemdlalam przy muciu naczyn.
Jak z synkiem chodzilam w ciazy tez w 5 miesiacu mdlalam a autobusach, tramwajach, nawet na oiomie podczas zajęć szpitalnych padłam :'(
Mam nadzieje, ze 5 miesiac szybko minie i moje dolegliwosci odejda w niepamiec...nic przyjemnego, boję się sama z domy wychodzić z Olkiem, bo mogę nie wróć
Hashija lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMialam dwa razy. za pierwszym razem spory 6cm
a za drugim 4.
za pierwszym razem plamilam sporo przez kilka dni a potem jeszcze kilka dni od czasu do czasu Lacznie tak tydzien to moglo trwac takie oczyszczanie.
a za drugim razem prawie przez dwa tygodnie plamilam ale takimi znikomymi ilosciami.
Wiec to roznie bywa.
a u ciebie jak tp wyglada?Blair lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny nie bylo mnie troche bo mialam problemy z internetem:( Nawet nie proboje was nadrobic bo jest ciezko u nas goraco i siedze caly czas w domu bo na sloncu czuje sie slabo wiec wole nie ryzykowac
Ja uzywam oliwki babydream i jestem z niej zadowolona
Noi oczywiscie witamy sie w 20 tygZa tydzien uzg polowkowe juz nie moge sie doczekac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 12:52
Flakonik, kwiatakacji lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja też mam raczej wodnisty, czasem lekko kremowy, mleczny lub lekko żółtawy, jest go sporo, bez wkładek się nie obejdzie. Lekarz stwierdził, że jest prawidłowy. Może rodzaj śluzu zależy od stężenia hormonów, skoro może się on różnić u różnych kobiet.
-
nick nieaktualny
-
Flakonik wrote:Bo ja uzywam jej od dwoch dni i dzisiaj zaczal mnie tak strasznie swedziec brzuch...
czyzbym byla uczulona na jakis skladnik? Przedtem uzywalam bio oil
Byłam u lekarki i na razie wszystko OK, poza tym że mam lekką anemię i znów infekcję dróg moczowych. Za 9 dni połówkoweMadzisek lubi tę wiadomość
23.03. - 13 dpo - 108 (3 tc 5 dzień), 25.03. - 15 dpo - 316 (4 tc), 01.04. - 22 dpo - 3541 (5tc)
14.04. -- 6t6d
-
Hej, witam się już w 5 miesiącu jak to dumnie brzmi
Niestety omdlenia mam i Ja, wczoraj mąż musiał skończyć smażyć kotlety, bo nie dałam rady z gorąca, gdziekolwiek chwilę stanę już mi się zaczyna w głowie kręcić.
Upławy mam i Ja, bez wkładek nie da rady.
Odnośnie emulsji przeciw rozstępom to Ja kupiłam sobie Ziaja Mamma Mija i wysypka mi po nim wyskoczyła... kupiłam teraz zwykłą oliwkę dla dzieci Johnson-a na razie jestem zadowolona, ale i brzuszek dużo nie rośnie:)
Dziś się ważyłam i cały czas od początku ciąży jestem na -2 kg, chciałabym już czuć ruchy maluszka wtedy bym spokojniejsza byłaale cóż trzeba być cierpliwym
moniek90 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny, ja z takim zapytaniem, pijecie piwko bezalkoholowe? Chodzi mi glownie o warke radler 0,0%, ja chce sie napic ale wciaz mam opory, sama nie wiem czemu :pAlicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''