X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Hej dziewczynki. Mam pytanko do mam które miały krwiaki i po nich pamiły na brązowo-róźowy kolor. Po ustąpieniu plamień wasze krwiaki się wydaliły i nie było już po nich śladu? Czy może byly ake mniejsze? U mnie plamienia ustąpiły i zatanawiam się czy krwiaka już ne mam....

Buziaki ślę :-*
    u mnie po brazowym plamieniu okazalo sie po 4 dniach, ze krwiak zniknal :*

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja pije :) przecież tego nie można nazwać nawet piwem poza tym że nazywa się warka i jest w puszcze 0,5 l:P
    Ja piję bo mi smakuje nie jest takie słodkie jak inne napoje gazowane i nie mam oporów :) Wszędzie pisze ze nie zawiera alkoholu i nie ma ostrzeżeń o kobietach w ciąży które są na wszystkim co ma choćby 0,5 % :)

Poz!omka. lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka Ja też piję, i tak jak Acikk zauważyłam, że na innych jest informacja nawet o śladowej ilości alkoholu a tutaj 0,0 % a i jak piwo nie smakuje w ogóle.

Poz!omka. lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    praktycznie od początku ciąży, są dni że tego śluzu jest więcej a są też takie ze jest go mniej, lekarz mówił , że to całkiem normalne i w pierwszej ciąży też tak miałam.

ja w 1 ciazy nie mialam dlatego troche mnie to martwilo, ale skoro inne dziewczyny tez tak miewaja juz jestem spokojniejsza;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja od dawna Was podczytuje ale teraz dopiero postanowiłam się ujawnić:) Jestem w 18 tygodniu ciąży i termin mam na 15 grudnia:) To moja pierwsza ciąża.

kwiatakacji, bella88, Madzisek, MeGi2986, Pchelkaa, alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Cześć dziewczyny! Ja od dawna Was podczytuje ale teraz dopiero postanowiłam się ujawnić:) Jestem w 18 tygodniu ciąży i termin mam na 15 grudnia:) To moja pierwsza ciąża.

Witam, mamy termin na ten sam dzień :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie pocieszylyscie, bo mam juz zimne w lodowce , tylko czekalo az sie zdecyduje je wypic :D W sam raz na upalny dzien :-) a oprocz warki 0,0% , pijecie jeszcze jakies bezalkoholowe? :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co patrzyłam, to w reszcie są śladowe ilości alkoholu, tak jest napisane :\

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja pije karmi, lecha free wszedzie pisze ze zawartosc alk ponizej 0,5%

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wierze w te bezalkoholowe piwa i mimo ze czasem mam ochotę to żadnego nie pilam. Właściwie to pije hektolitry wody mineralnej i sok z żurawiny;)

201512131765.png

201909081765.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po piwa nie sięgam, nawet te bezalkoholowe. Nieustannie mnie suszy ostatnimi czasy i z butelką wody się nie rozstaje, dodaję do niej cytrynę i listki mięty, na upały pychotka polecam :-) a tak to herbata zielona, soki owocowe i sporadycznie kawa z dużą ilością mleka, bo niskociśnieniowcem jestem i czasami po prostu nie daję rady :-/

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam opory zeby sie napic :) Ide w sobote do okulisty i okaze sie czy moge rodzic sn czy nie :) U mnie uplawy raz sa raz nie.

Animka899 witamy w gronie grudniówek znasz juz płec?

• animka899 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia- niby na ostatnim USG lekarka mówiła ze wyglada na dziewczynkę,ale ja się nie na stawiam, najbardziej chce żeby było zdrowe:) bo na chwile obecna dopatrzyli się torbieli w czaszce i skupoiam się na tym żeby to się wchłonęło;)

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki zeby bylo wszystko dobrze :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Ah no i dzisiaj wybija mi 20tydzien - polowa ciaży :)

mi też :)

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muamua wrote:
    Hej, ja mam dzisiaj wizytę. Która z Was jeszcze pracuje? Ja tak, ale powoli zaczynam mieć już dość, zwłaszcza w te upały. Myślę, że jeszcze max. 2 tygodnie.

hej, ja jeszcze pracuje,
    prowadzę swoja działalność, mam firme przy domu, od lipca odsuwam się już trochę...
    ale nadrabiam zaległości w domu...
    od czwartku pracownice biorą urlop najpier jedna później druga a na końcu lipca my z mężem wyjeżdżamy na pare dni, ale zastanawiam się nad zwolnieniem od lipca, mykne sobie wtedy tylko do biura dokumenty ogarnąc, bank, przelewy ale nie bede już za lada stać i sprzedawac, od sierppnia zaczne 6mc wiec może byłby już na to czas??
    mam klime w sklepie wiec przyjemniej jak w domu ale jestem juz zmeczona o tej godz jak teraz ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 16:36

• ania14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Asiowa no wlasnie jeszcze dom, obiad, dobrze ze mezus duzo pomaga. A jak te upaly sa to ja wogole nie do zycia jestem.
    A dzisiaj to wogole wypilam 2l wody a praktycznie nie sikalam, nawet mi sie nie chce i chodze teraz cala opuchnieta i czuje ze cisnienie mi wzroslo duzo.

też sie czuje cała opuchnięta, rece nogi, celulit mi sie zrobił widoczny na udach, mysle ze organizm czyma duzo wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 16 tygodniu Normalnie brzuch rośnie z dnia na dzień Dzisiaj spojrzałam w lustro i stwierdziłam że wyglądam jak mały ciężarowiec ;D
    A piwo to czasem sobie wypiję Bawarię.

• Acikk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm w takim razie można by pomyśleć że w coca coli też jest alkohol chociaż nie ma tam takiej informacji :) ale przecież każdy pije co chce ja też głównie wodę ale czasem się napoje tego radlerka :)

rewelka, Marik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Bo ja uzywam jej od dwoch dni i dzisiaj zaczal mnie tak strasznie swedziec brzuch...:/ czyzbym byla uczulona na jakis skladnik? Przedtem uzywalam bio oil
    oliwka tak dobrze nie nawilża jak krem, stąd swędzenie. Spróbuj kremu, oliwkę stosowałam do konca 3 miesiąc, bo kremy są od 4 miesiąc.

Nawet dla noworodków już się oliwek nie poleca, bo zatykają pory i tyle z nawilżenia. teraz królują wszelkiego rodzaju emolienty.

7w3d 💔
‹‹ 638 639 640 641 642 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ