X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z piw bezlkoholowych 0,0% jest jeszcze bavaria i ja ją piję. Nie pije tych co mają poniżej 0,5 % bo jednak mają alkohol i skoro mogę się powstrzymać i potem w razie co sobie nie wyrzucać, to się powstrzymam.

7w3d 💔
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Mialam dwa razy. za pierwszym razem spory 6cm :/ a za drugim 4.
    za pierwszym razem plamilam sporo przez kilka dni a potem jeszcze kilka dni od czasu do czasu Lacznie tak tydzien to moglo trwac takie oczyszczanie.
    a za drugim razem prawie przez dwa tygodnie plamilam ale takimi znikomymi ilosciami.
    Wiec to roznie bywa.
    a u ciebie jak tp wyglada?
    Ja prawie 3 tyg temu krwiaka miałam 7/3cm więc duży na maxa... plamiłam 2 tyg raz na brązowo a raz na różowo. Najwięcej było rano .... od 2 dni nie palamię i mam nadzieję ze krwiaka już nie mam .... wizytę mam za 2 tyg.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upały miały odpuścić, tymczasem u nas grzeje. Dzieci siedzą w basenie, ale z kolei niesamowicie atakują muchy końskie. Jezu, jakie one są denerwujące :-/ Boleśnie gryzą, a po ukąszeniu mam bulwy jak połowa jabłka :-(

Zaczynam puchnąć, nie wspominając o cellulicie wodnym, tzn tym typowo spowodowanym zatrzymywaniem się wody w organizmie. Cellulit plus te bulwy po ukąszeniach i moje uda w leginsach wyglądają jak fale dunaju, albo np. teren pagórkowato-górzysty :-D

Brzuszek rośnie z tygodnia na tydzień, coraz częściej odczuwam jak malutka fika w środku :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja już po wizycie :) z maluszkiem wszystko jest dobrze :) rośnie jak na drożdżach i dzisiaj ważył już 230 gram :) długości nam mnie podał ale za to zmierzył stópkę :) całe 27 mm :) mała była z nami i jest zachwycona :) doktorek pokazał jej rączki, nóżki, włączył serduszko :)nasz synuś zostaje syneczkiem już na 100 % bo zaprezentował dzisiaj swoje niemałe przyrodzenie :) 29 lipca badanie połówkowe a potem 29 sierpnia echokardiografia serca płodu. a to nasze maleństwo :)
    i jego siusiaczek :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d3909104515.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ff155f0619.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:04

Nadulka, Pchełka, Marik, niania.ogg, bella88, kwiatakacji, MeGi2986, justyna14, Kika428, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale kurde w ciągu miesiąca przybyło mi 3,5 kg :( od początku ciąży już 5, a córką przez całą ciążę przybrałam 6 kilo, coś czuję że będę na koniec wyglądała naprawdę jak słoń :P

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Kochane ja już po wizycie :) z maluszkiem wszystko jest dobrze :) rośnie jak na drożdżach i dzisiaj ważył już 230 gram :) długości nam mnie podał ale za to zmierzył stópkę :) całe 27 mm :) mała była z nami i jest zachwycona :) doktorek pokazał jej rączki, nóżki, włączył serduszko :)nasz synuś zostaje syneczkiem już na 100 % bo zaprezentował dzisiaj swoje niemałe przyrodzenie :) 29 lipca badanie połówkowe a potem 29 sierpnia echokardiografia serca płodu. a to nasze maleństwo :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5d3909104515.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d2ff155f0619.jpg

Super Madzisek :-) Siusiak pierwsza klasa ;-) I niemały ten Wasz synek :-D

Madzisek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    ale kurde w ciągu miesiąca przybyło mi 3,5 kg :( od początku ciąży już 5, a córką przez całą ciążę przybrałam 6 kilo, coś czuję że będę na koniec wyglądała naprawdę jak słoń :P

Nie martw się, zrzucisz po ciąży ;-)

• mnk Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nie przytyłam, byłam dwa razy u położnej i waga ciągle ta sama. Tylko ja będę pracowała do samego końca?;)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z johnsona niczego nie kupie..
    pilecam artykul o oliwkach. z bloga sroki.
    Najlepsza jest podobno z hippa i babydream ;)

Bylam w pepco i kilka nowych ciuszkow wpadlo mi do koszyka. i jeszcze supee mieciutki kocyk ;)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z johnsona niczego nie kupie..
    pilecam artykul o oliwkach. z bloga sroki.
    Najlepsza jest podobno z hippa i babydream ;)

Bylam w pepco i kilka nowych ciuszkow wpadlo mi do koszyka. i jeszcze supee mieciutki kocyk ;)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    No jestem pod wrażeniem że w tym tygodniu tak już widać męskość u dzidziusia No to już ewidentnie chłopaczek bo dziewuszki z tego ni będzie A chcieliście chłopca czy dziewczynkę?

Madzisek lubi tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie miałam preferencji ale przeczucie mi mówiło, że dziewczynka będzie i zonk :) za to tatuś strasznie chciał drugą córeczkę i potem nie mógł przeżyć, że jednak dorobił siusiaka :)

Flakonik oficjalnie mogę prosić o wpisanie na pierwszej stronie imienia Kacperek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 19:54

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Babel się dzisiaj niczym nie pochwalił. Do polowkowego jeszcze 4 tygodnie, jaj tuwytrzymać?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek super zdjęcia.
    Co do wagi to ja najpierw schudłam 3.5 kg potem do 17 tyg stała w miejscu,a teraz ruszyło i to 3.5 kg nadrobione i dalej rośnie . To samo z brzuszkiem do 17 tyg praktycznie nic a teraz rośnie w oczach - gigantem dalej nie jest ale widać już przyrost - tak więc dziewczyny jak widać na każdego przychodzi pora :)

Flakonik - ja używam oliwki babydream i bardzo ją lubię. Skład ma super, mnie nie uczula więc używam - jak mi się przypomni :)

Ja mam zamiar pracować do końca października przynajmniej - oczywiście jak wyjdzie w praktyce to się zobaczy .

Piw O% nie piję bo mi nie smakują , niskoalkoholowe wypiłam jedno ( za zgodą lekarza oczywiście ) ale to też nie to samo - nie lubię substytutów, więc poczekam aż będę się mogła normalnego piwa napić :)

Mam nadzieję, że ochłodzenie jest tuż za rogiem , bo upały wyciągają ze mnie cała energię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:14

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Dziewczyny jak sie wlasnie przerazilam :o wrocilam wlasnie do domu,od rana mnie praktycznie nie bylo,stoje myje nogi i myslalam,ze zawalu dostane! Stopy takie popuchniete,kostki jak balony matko :o jestem w szoku bo w poprzedniej ciazy nic mi nie puchlo a teraz szok! Nogi dziwnie dretwieja i puchna a duzo cholera wody pije! Teraz leze w lozku z nogami na scianie..

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś naskrobałyście;)
    - ja mam straszny śluzotok;) aż denerwujące, bo cały czas mokra :(
    - nie pije piw 0%, jakoś mnie do nich nie ciągnie, nigdy nie lubiłam piwa ani gazowanych napoi,
    - ja stosuję bio oil, kupiłam największą butelkę 200ml i jestem zadowolona, do 3 msc smarowałam się oliwką i denerwowało mnie, że tak ciężko i długo się wchłaniała, bio oil to z 10 min i już:)
    - a ja od dziś oficjalnie na zwolnieniu, chociaż w domu siedziałam już od połowy czerwca:)
    - mi również zdarzają się straszne omdlenia, tak jak Wy boję się wyjść z domu sama, wczoraj wybrałam się do sklepu z mężem samochodem i pomimo że była klima, myślała że upadnę, strasznie w głowie mi się kręci i mam niskie ciśnienie, dziś 91/50, kawa nie pomaga:(

tez mam nadzieje że przyjdzie ochłodzenie, marzy mi się burza i tak 17 st:)

Edit: AAAAAAAAAAAAAAA!!!! mam cellulit!!! pierwszy raz w życiu! właśnie zauważyłam, ale chyba ten wodny, bo przytyłam 5 kg, ale obwód uda zwiększył mi się o 0,4cm! czy to zniknie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2015, 20:41

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziasek, echokardiografię będziesz miała robioną w 24 tygodniu?
    Ja teraz dopiero rozkminiłam, że dlatego na połówkowe kazał mi gin od prenatalnych przyjść w 23-24 tygodniu nie wcześniej, bo mam mieć właśnie także echokardiografię robioną - niby taki standard w tej klinice.
    Dzisiaj byłam na takiej krótkiej wizycie u doktor, która ma naprawdę dobry sprzęt tylko i wyłącznie po to, by zapytać o płeć. (Mimo, że jutro mam wizytę u swojego gina, który jednak kiepski w zgadywaniu). Także Asiowa nie Ty jedna niecierpliwa ;) Flakonik, wpisz mi dziewczynkę :)

kwiatakacji, Madzisek, Hashija, bella88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak u mnie będzie to dokładnie 24t6d. Doktor mówił, że do tego czasu ujawniają się wszystkie wady serca, ale u mnie wskazaniem do echokardiografii była akcja serca w dolnej granicy normy i przezierność karkowa w górnej przy badaniach prenatalnych. samego echa nie będzie robił mi mój gin tylko specjalista z łodzi. A USG połówkowe mama oprócz tego normalnie w 20t3d.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coraz więcej z nas zna płeć :-) Super!

W Berlinie właśnie jest ulewa i na pewno do nas przyjdzie. Z utęsknieniem czekam na deszcz i chłodniejsze dni.

Nie wiem czemu ale nadal mam bolące piersi. W poprzednich ciążach tak nie miałam :-/

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:

gratuluje!! a mierzy o ile dobrze widze 11,8cm od pupy do glowy tak jak moja niunka w sobote mierzyla ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
‹‹ 639 640 641 642 643 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ