X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik śliczny brzuszek ;)

Flakonik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ją mam bardzo podobny brzuch:) widzę nawet że jesteśmy podobnej budowy;) ale masz dobrze że Ciebie te skurcze nie meczach u mnie to masakra co tydz do szpitala ale gin mówiła z taki mój urok na szczescie szyjka ładna;)

• marti87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Dołączam i jak do grudniówek, mam termin na 3 grudnia.
    Miałam dziś usg- wszystko ok :) Niestety jakoś ciągle ciężko określić płeć, więc może następnym razem maleństwo pokaże co tam ma między nogami.

kwiatakacji, bella88, aannkkaa, Flakonik, MeGi2986, niania.ogg, Nadulka, Pchelkaa, Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość

3i49krhmik48bp05.png
  • kaatka Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    kochana współczuję, ale w jednym teściowej przyznam racje, weźcie ślub cywilny przed porodem bo dużo Wam to ułatwi, np Ty nie będziesz musiała sama latać z dzieckiem na ręku i go rejestrować, tylko zrobi to Twój partner, bo bez ślub niestety tak jest.
    Nieprawda - można przed porodem iść do jakiegokolwiek USC, oświadczyć, że ten oto facet jest ojcem i podać jakie nazwisko ma nosić dziecko. Do szpitala zabierasz to oświadczenie i dziecku od razu wpisują właściwe nazwisko, a partner akt urodzenia może odebrac zupełnie sam.

1192fd38996c3bcd98d941e4616ee94f.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 01:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dlugo się nie odzywalam ale caly czas was czytałam:)
    Oczywiście z nami wszystko dobrze na ostatniej wizycie nie bylo USG tylko badanie ginekologiczne szyjki ( twarda, dluga i zamknięta) oraz sluchanie serducha detektorem, które cudownie biło 140 uderzeń na min. :)
    Płci jeszcze nie znamy, a jestem strasznie ciekawa chociaż przeczucie moje na synusia jest ale tatuś twierdzi ze będzie córeczka :*
    Gratuluje wszystkim udanych wizyty!! I zdrowiutkich malenstw!: *
    Wizytę na usg połówkowe mamy ustalona na 4 sierpnia :)
    Obecnie jesteśmy w 17 tygodniu brzuszkowej przygody!:* i męczy nas kaszel co dziwne tylko wieczorem jak leże! Robię inhalacje z soli fizjologicznej. Możecie polecić jakiś syropek ale nie Prenalen bo wypilam juz butelke ale nie działa na nas :(
    Pozdrawiam serdecznie i wysylamy z dzidzia buziaczki do każdej z was osobno :*

Flakonik, MeGi2986, Marik, Nadulka, bella88, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti87 wrote:
    Cześć :) Dołączam i jak do grudniówek, mam termin na 3 grudnia.
    Miałam dziś usg- wszystko ok :) Niestety jakoś ciągle ciężko określić płeć, więc może następnym razem maleństwo pokaże co tam ma między nogami.

Witamy :) super ze wszystko dobrze
    A to twoja pierwsza ciaza? ;)

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik ale z Ciebie poranny ptaszek:)
    Gratuluje udanych wizyt i witam sie z nowymi koleżankami:)

Ja dzis wizytuje, 3majcie prosze kciuki!!!!:) :)

Flakonik, Nadulka, Madzisek lubią tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie nowe dziewczyny !
    Nie sądziłam że na tym etapie jeszcze ktoś będzie do nas dołączać :)
    Patrząc na to ile nas jest to w grudniu powinny na naszym forum się rodzić średnio 4 dzieciaczki na dzien!! Ale będzie gorąco :)

Flakonik, MeGi2986, maya34 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj też się w poczekalni u gin wygadał, że chciałby córeczkę;). A co z tego będzie dowiemy się dopiero 3 sierpnia...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim ;-) moj maz tez chce corcie, no i ja mam przeczucia ze bedzie dziewczyna ;-) zobaczymy czy sie sprawdza :-) ja juz nie spie od 6 ze stersu o siostre, mozna powoedziec rodze z nia -jestem na biezaco ;-) porod silami natury ale wywoluwany a skurcze juz wie posza co 4 min, 90% na ktg!
    Flakonik piekny brzuszek! Kate a mi na szczescie przeszly skurcze, zmniejszylam juz dawke no spy i luteiny, chyba rzeczywiscie mialam macice w tylozgieciu i sie przekrecala- o takiej mozliwosci mowil mi gin.
    Milego dnia wszystkim ;-)

Kate4 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) ja dziś zaniosłam mocz do badania po tym leczeniu, oby już wszystko ok było, choć nie mogę się zmobilizować, żeby pić tyle ile powinnam :/

powodzenia na dzisiejszych wizytach :) Flakonik super wyglądasz :)

co do porodów, to myślę, że pierwsze dzieciaczki to już w październiku się pojawią, a do końca listopada to pewnie ze 20 mniej już nas będzie do rozpakowania. Ja sama Olka urodziłam 2 tyg prawie wcześniej.

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa trzymam kciuki za siostrę :) my to chyba przy porodzie będzie zdawać relacje za forum :) ciekawe, która pierwsza urodzi :)

Mojej małej lekarz powiedział na wizycie, że ma pilnować żeby mama teraz dużo wody piła i ta przez cały dzień lata za mną ze szklanką albo butelką i gada "mamusiu napij się bo pan doktor powiedział, że masz pić dużo wody" :) kochana jest :)

u mnie się właśnie rozpadało, a myślałam, że będzie przyjemny dzień :( obiecałam mężowi , że zrobię mu dzisiaj gołąbki ale wcale mi się nie chce :P

Nadulka, Hashija, MeGi2986 lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wszyscy chcą córcie a jakoś wydaje mi się ze wiecej rodzi sie chłopaków...tak przynajmniej widzę z mojego otoczenia...
    hmm nadal nie czuje żadnych ruchów...chyba jestem jakaś pancerna:)

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała na poczatku grudnia, aby wydobrzeć do swiat lub w ogole dopiero po sylwestrze... wiem wiem, rozrzut straszny, ale naprawdę nie chciałabym spędzać świąt w szpitalu...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza- u mnie w rodzinie ostatnio same dziewczynki. Ja chciałabym synka, a mąż córcie- napewno jedno z nas będzie w uprzywilejowanej sytuacji;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam córeczkę a mężowi było obojętne - no i będziemy mieć synka i teraz już sobie nie wyobrażam by miała się urodzić dziewczynka bo już kocham tego mojego syneczka :)
    Ja bym chciała urodzić 21 listopada bo 21 to nasza szczęśliwa liczba a mały już będzie donoszony wtedy :D hehe :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje będzie donoszone 1 grudnia:)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martoszka ja tez nie czuje ruchow i robie sie niecierpliwa... jedynie co to jestem w stranie okreslic w ktoym miejscu jest Gabrysia jak leze na plecach to zazwyczaj z ktorejs strony brzuszek jest bardziej wypchany.?

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa zapomniałam się pochwalić :D
    Wczoraj wieczorem i dzisiaj z rana dostałam pierwsze takie kopniaczki których już nie można pomylić z niczym :)

Madzisek, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszego synka urodzilam 2 dni po terminie. Nie wydaje mi sie, zeby corcia chciala wyjsc szybciej...

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ