Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
maya34 wrote:Justyna my juz o tym pomyslelismy ,tu w niemczech mamy zawarty zwiazek partnerski i moj notarialnie bedzie mial przyznane prawa do dziecka i jego nazwisku wiec sie zabezpieczylismy.A do rejestracji i tak musimy byc tu obydwoje
maya34, kwiatakacji lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
ja na swojego faceta czasami też trochę ponarzekam ale za jakieś pierdoły :)jest ze mną na każdym usg od samego początku a jedyne o co mogę teraz mieć do niego pretensje to o dystans do ciąży zarówno w tej jak i poprzedniej, chodzi mi o to, że u niego nie ma czegoś takiego jak kładzenie ręki na brzuch żeby poczuć maluszka, sama biorę jego rękę i kładę jak zacznie fikać, albo ucha żeby go posłuchać, do brzucha też nic nie mówi. Potrafię też zrozumieć jego dystans, bo jego siostra jedną ciążę poroniła a jak udało się jej urodzić córeczkę to mała zmarła po dwóch tygodniach. Teściowa opowiadała mi jak strasznie to przeżył. Choć ja i tak zauważam w tej ciąży pewne postępy
może dlatego, że to chłopak i nie ma dlatego w nim aż takiego strachu
-
moniek90 wrote:moni1403 porozmawiaj szczerze ze swoim facetem, oni czasami żyją w innym świecie i nie potrafią ogarnąć dwóch rzeczy na raz. Zajął się budową i nic poza tym nie istnieje. Może wystarczy mu przypomnieć kto jest teraz najważniejszy i czym grozi olanie sprawy z krwiakiem. To go na pewno postawi na nogi. Przecież to, że jesteś w drugiej ciąży nie jest wytłumaczeniem, o każdą trzeba dbać tak samo, a przecież zależy mu na Was
Do niego i tak nic nie dociera.... ma mnie gdzieś.
Czuje ruchy. Jeszcze nieregularne ale czuje. Dzisiaj młody chyba czkawke miał -
Dziewczyny znacie sie na takich sprawach? Mianowicie chodzi mi o urzad pracy, nie jestem zarejestrowana w urzedzie pracy a to juz 5miesiac, i teraz sie zastanawiam czy powinnam zakryc brzuch i zarejestrowac sie , a pozniej zglosic im ze jestem w ciazy? Czy od razu przy rejestracji poinformowac o ciazy urzad?Alicja
.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
Tez liczylam na ten 1000 po porodzie, ale niektorzy mi mowia ze trzeba sie zarejestrowac niby, i ze mam zakryc brzuch
a gdzie indziej czytam ze trzeba poinfirmowac urzad o ciazy. Nie chcialam sie rejestrowac, bo ubezpiezenie mnie obowiazuje tak czy siak w ciazy, ale podobno mozna zyskac wiecej pieniedzy bedac zarejestrowanym w urzedzie.. ja juz nie wiem co robic, bo wszyscy mnie naciskaja ze musze sie zarejestrowac zeby dostac kase..
Alicja.
''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...''
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMegi ja mialam! Okazalo sie jak lezalam ostatnio w szpitalu. Mialam antybiotyk a po nim nie robilam kolejny raz badan. Lekarz mi mowil ze przy tej bakterii zdarzaja sie bardzo silne i wodniste wycieki z pochwy. Ale nie mowili nic o zagrozeniu dla dziecka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
......
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:02
kwiatakacji, Flakonik, Madzisek, niania.ogg, maya34, MeGi2986, Nadulka, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZdjęcie z wczoraj czyli na początek 20 tyg
http://iv.pl/images/52502343849079045038.jpgbella88, Eve_84, Kate4, kwiatakacji, Marik, Madzisek, Madzia890722, Hashija, Giannaa, niania.ogg, maya34, MeGi2986, Nadulka, Karola1990, justyna14, KASIAG24, moniek90, agniesia2569, genoweffa, Piegus, Patus_777, Blair lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzęść
Nie odzywalam sie długo bo leżała tydzień w szpitalu, to już mój drugi dom;) znowu miałam mocne skurcze i twardnienie ale magnez w kroplowke na szczescie mi pomaga;) dopiero wróciła do domu mam nadzieję że na dłużej;) chociaż w szpitalu jestem nawet spokojniejsza;) dziś lekarz chyba z pół godz robił mi USG i mówił że to takie prawie połówkowe, z maluszkami wszystko dobrze i płeć potwierdzona.kwiatakacji, Madzisek, Hashija, MeGi2986, Nadulka, KASIAG24, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPoziomka mozesz bez problemu zarejestrować się w PUP jak jesteś w ciąży bo tam w rejestracji podpisujesz deklarację że jesteś zdolna i gotowa do podjęcia pracy wiadomo że podpiszesz;) a później na wizycie u pośrednika powiedz że jesteś w ciąży, na kiedy masz termin i on przynajmniej nie będzie Cię wysyłał na siłę do pracy;)