X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Justyna my juz o tym pomyslelismy ,tu w niemczech mamy zawarty zwiazek partnerski i moj notarialnie bedzie mial przyznane prawa do dziecka i jego nazwisku wiec sie zabezpieczylismy.A do rejestracji i tak musimy byc tu obydwoje :(
    to w taki razie ok, a z teściową musisz chyba pogadać poważnie, bo pewnie sama z siebie się nie ogarnie.

maya34, kwiatakacji lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na swojego faceta czasami też trochę ponarzekam ale za jakieś pierdoły :)jest ze mną na każdym usg od samego początku a jedyne o co mogę teraz mieć do niego pretensje to o dystans do ciąży zarówno w tej jak i poprzedniej, chodzi mi o to, że u niego nie ma czegoś takiego jak kładzenie ręki na brzuch żeby poczuć maluszka, sama biorę jego rękę i kładę jak zacznie fikać, albo ucha żeby go posłuchać, do brzucha też nic nie mówi. Potrafię też zrozumieć jego dystans, bo jego siostra jedną ciążę poroniła a jak udało się jej urodzić córeczkę to mała zmarła po dwóch tygodniach. Teściowa opowiadała mi jak strasznie to przeżył. Choć ja i tak zauważam w tej ciąży pewne postępy :) może dlatego, że to chłopak i nie ma dlatego w nim aż takiego strachu :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    moni1403 porozmawiaj szczerze ze swoim facetem, oni czasami żyją w innym świecie i nie potrafią ogarnąć dwóch rzeczy na raz. Zajął się budową i nic poza tym nie istnieje. Może wystarczy mu przypomnieć kto jest teraz najważniejszy i czym grozi olanie sprawy z krwiakiem. To go na pewno postawi na nogi. Przecież to, że jesteś w drugiej ciąży nie jest wytłumaczeniem, o każdą trzeba dbać tak samo, a przecież zależy mu na Was :-)

Do niego i tak nic nie dociera.... ma mnie gdzieś.

Czuje ruchy. Jeszcze nieregularne ale czuje. Dzisiaj młody chyba czkawke miał :-)

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znacie sie na takich sprawach? Mianowicie chodzi mi o urzad pracy, nie jestem zarejestrowana w urzedzie pracy a to juz 5miesiac, i teraz sie zastanawiam czy powinnam zakryc brzuch i zarejestrowac sie , a pozniej zglosic im ze jestem w ciazy? Czy od razu przy rejestracji poinformowac o ciazy urzad?

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie można być w ciąży i zarejestrować się w urzędzie pracy. Żeby otrzymać macierzyński?
    Liczyłam na ten tysiąc przez 11 miesięcy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:11

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez liczylam na ten 1000 po porodzie, ale niektorzy mi mowia ze trzeba sie zarejestrowac niby, i ze mam zakryc brzuch :/ a gdzie indziej czytam ze trzeba poinfirmowac urzad o ciazy. Nie chcialam sie rejestrowac, bo ubezpiezenie mnie obowiazuje tak czy siak w ciazy, ale podobno mozna zyskac wiecej pieniedzy bedac zarejestrowanym w urzedzie.. ja juz nie wiem co robic, bo wszyscy mnie naciskaja ze musze sie zarejestrowac zeby dostac kase..

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki posiewu i mam bakterie e cori w moczu :(
    Któraś leczyła się na to? Jutro mam wizyte u gina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi ja mialam! Okazalo sie jak lezalam ostatnio w szpitalu. Mialam antybiotyk a po nim nie robilam kolejny raz badan. Lekarz mi mowil ze przy tej bakterii zdarzaja sie bardzo silne i wodniste wycieki z pochwy. Ale nie mowili nic o zagrozeniu dla dziecka

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe grudniówki :) dopisalam was do listy :) Jestesmy chyba najliczniejszym miesiącem tu na forum ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2015, 17:53

kwiatakacji, Madzia890722, niania.ogg, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Pchełka. Ja wodniste upławy mam od początku ciąży, ale wyniki moczu miałam cały czas prawidłowe.

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58

kwiatakacji, Flakonik, Madzisek, niania.ogg, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve 84 super wieści gratuluję :-)

Eve_84 lubi tę wiadomość

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 super ze wszystko ok z maluszkiem.

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi dzisiaj duszno.. niby sie ochlodzilo troche ale duszno w h..

Blair lubi tę wiadomość

• Hashija Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Eve gratuluje udanek wizyty!
    Pchelka kratki zdanego testu!

Jaki czas temu zarejestrowalam sie na bebprogram i dzisiaj dostalam płyte z kołysankami instrumentalnymi dla kobiet w ciazy :-)

Flakonik lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 12:02

kwiatakacji, Flakonik, Madzisek, niania.ogg, maya34, MeGi2986, Nadulka, moniek90 lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie z wczoraj czyli na początek 20 tyg
    http://iv.pl/images/52502343849079045038.jpg

bella88, Eve_84, Kate4, kwiatakacji, Marik, Madzisek, Madzia890722, Hashija, Giannaa, niania.ogg, maya34, MeGi2986, Nadulka, Karola1990, justyna14, KASIAG24, moniek90, agniesia2569, genoweffa, Piegus, Patus_777, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część;)
    Nie odzywalam sie długo bo leżała tydzień w szpitalu, to już mój drugi dom;) znowu miałam mocne skurcze i twardnienie ale magnez w kroplowke na szczescie mi pomaga;) dopiero wróciła do domu mam nadzieję że na dłużej;) chociaż w szpitalu jestem nawet spokojniejsza;) dziś lekarz chyba z pół godz robił mi USG i mówił że to takie prawie połówkowe, z maluszkami wszystko dobrze i płeć potwierdzona.

kwiatakacji, Madzisek, Hashija, MeGi2986, Nadulka, KASIAG24, moniek90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate dobrze ze juz jestescie w domku. A jak twoj brzuszek? Duzy juz?

Blair lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka mozesz bez problemu zarejestrować się w PUP jak jesteś w ciąży bo tam w rejestracji podpisujesz deklarację że jesteś zdolna i gotowa do podjęcia pracy wiadomo że podpiszesz;) a później na wizycie u pośrednika powiedz że jesteś w ciąży, na kiedy masz termin i on przynajmniej nie będzie Cię wysyłał na siłę do pracy;)

‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ