X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik sliczny brzusezolek

Acikk ja tez czasami czuje, a zwlaszcza jak detektor przytawie :P wczoraj to sie tak trzaskala malutka, ze myslalam, ze mi uszy zwiedna :D nie ma co... ruchliwe to moje dziecko :P mam tylko nadzieje, ze teraz sie wyszaleje, a jak sie urodzi bedzie spokojniejsza;)

corke urodzilam w terminie chyba 3 dni przed dokladnie daty z usg , takze licze, ze teraz tez na swieta beede juz w domku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:58

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym im dłużej bedzie przenoszone w brzuszku tym będzie więcej do urodzenia potem :P a nie ukrywam że wolałabym urodzić 3 kg niż 4 :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija chyba tylko te pierwsze dzieci lubią się przenosić z drugimi już idzie szybciej :)
    Moja mama i mnie i brata urodziła przed terminem ale kiedyś chyba nie byli w stanie tych terminów ustalić tak dokładnie jak teraz - nie było usg ani nic :D mi wg OM to wyszedłby termin na 17 listopada :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wszystko sie okaze :-) bratowa tez wszystkie dzieci przed terminem urodzila.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę urodziłam dokładnie wg terminu z ostatniej miesiączki a wg usg miałam na tydzień później, teraz wcale bym się nie obraziła gdyby jednak mały zechciał wyskoczyć na koniec listopada :) wtedy może święta jakoś bym dała radę ogarnąć i urodziny małej :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - no widzisz - doczekałaś się i Ty ruchów :) Szczęśliwa?

Acikk lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka urodziła teraz 2 tygodnie po terminie. Ja mam nadzieję na szybszy poród i mniejsze dziecko (chyba, że jednak uda mi się załapać na cesarkę). Ja byłam malutka 2700, mąż 2800- wiec może i bąbel po nas mase urodzeniową odziedziczy...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jak wasze samopoczucia ale takie fizyczne w tym 5 miesiacu? U mnie nie najlepiej. Ciagle jestem jakas slaba, wymioty nadal sie pojawiaja zwlaszcza rano:( bol plecow bardzo uciazliwy zwlaszcza jak chodze. Wczoraj bylam na zakupach i to byla dla mnie katorga, slabosc i jeszcze raz slabosc. Omdlenia, musialam w miedzyczasie zwymiotowac bo tak mi bylo niedobrze. A ktos mowil ze ten 2 trymestr jest taki super.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk - no widzisz - doczekałaś się i Ty ruchów :) Szczęśliwa?

Oj tak, bardzo :) zresztą ogólnie ostatnio jestem bardzo szczęśliwa :D
    Mój mąż non stop łazi za mną i mówi że tak pięknie wyglądam w tej ciąży że nie może sie na mnie napatrzeć i nie może mi sie oprzeć (nie pamiętam żeby kiedyś mógł no ale OK:P)

Puli wpółczuje :( , ja sie od początku ciąży czuję świetnie fizycznie, na początku czułam sie kiepsko psychicznie ale teraz psychicznie też super :)

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie doszłam do wniosku, że dzisiaj siadam i robię listę tego co będę musiał kupić dla dzidziusia i dla siebie i serię zakupów rozpoczynam już dzisiaj bo znalazłam po fajnych cenach kilka rzeczy od jednego faceta na allegro :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizycznie to nie mam na nic siły, i osłabiona chodzę :\

Madzisek też się właśnie nad tym dziś zastanawiałam, czy nie zacząć listy robić, bo do kupienia jest mnóstwo rzeczy... Popatrzyłam na allegro i takich dupereli jest ogrom, podzielisz się tą stroną na allegro?

Zrobiłam mój pierwszy zakup dla maluszka, nie mogłam się oprzeć, będzie akurat na święta :)

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-62,p1099065310,ubranka-dla-dzieci-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:50

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne... też bym kupiła bo są naprawdę urocze... ale co jeśli świeta postanowi spędzić jeszcze w środku?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074

Od tego faceta narazie będę brała parę rzeczy, skusiłam się bo ma po fajnej cenie wkłady do kosza na pieluchy, który mam po małej i zestaw butelek Aventa więc przy okazji za jednym kosztem przesyłki parę pierdołek dobiorę. Ja i tak mam dobrze bo wiele rzeczy mi odpada z zakupów z racji tego, że po małej wszystko mam zostawione, garderobę trzeba będzie wymienić i głównie pokupować akcesoria do higieny maluszka.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termin wypada na 15-12, a raczej u nas nie lubią przenoszonych ciąż, szczególnie tak długo, więc mam nadzieję, że na święta już w domu będziemy :) a jak nie to będzie na zimę :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka super komplet :D wogóle wszystkie fajne tam te reniferkowe :D
    Ale będą u nas święta w tym roku już to widze, zarówno moi rodzice jak i rodzice mojego męża po raz pierwszy zostaną dziadkami :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero sie stoczylam z lozka i glowa mnie boli od lezenia eh.

U mnie w otoczeniu same Dziewczynki,w rodzinie tez wiekszosc baby,a ja bym wolala chlopca i w pierwszej tez chcialam chlopca ale wyszla Laura;)

U mnie w pierwszej ciazy termin z OM 12.02 i tak tez wstrzelila sie Mala,nawet jak z USG mialam juz szybciej na poczatek lutego. :) Z tym Pimpkiem zobaczymy jak bedzie choc chcialabym zeby urodzil sie tak jak ja 30.11 :D co jest bardzo mozliwe albo 1.12 w moje imieniny:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciekawe ma aukcje, w ogóle zauważyłam, że nie ma sensu akcesorii do higieny, pieluszek itp. kupować w sklepie przez internet jest dużo taniej.
    Na szczęście wózek mi się rodzice zadeklarowali, że kupią więc chociaż to odejdzie :) Jak na razie na 99% będzie Adamex Pajero Alu zielony :)

Moi rodzice i teściowa, już mają po parze wnuczków, ale już dawno małego nie było, więc może być ciekawie, a myślałyście już czy będziecie jeździć z dzieciaczkiem na wigilię, czy robicie u siebie?

Ostatnio doszłam do wniosku, że wolałabym synka, wydaje mi się, że jest dużo łatwiejszy do wychowania :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    rewelka super komplet :D wogóle wszystkie fajne tam te reniferkowe :D
    Ale będą u nas święta w tym roku już to widze, zarówno moi rodzice jak i rodzice mojego męża po raz pierwszy zostaną dziadkami :D

U mnie moja teściowa mówi, że będzie po raz pierwszy babcią, bo do tej pory była tylko żoną dziadka :-D Miała samych wnuków a tu pierwsza wnuczka ;-)

U mnie malutka fika coraz częściej, szczególnie jak zjem coś słodkiego, minie 30-40 minut i się zaczyna :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak rewelka wiesz że ja doszłam do tego samego wniosku :D?
    Wogóle chłopcy mają lepiej w życiu :P I jak ma się syna to trzeba pilnować syna a jak córkę to całe osiedle :D
    A jeszcze jak będzie zaradny po moim mężu to już wogóle bajka :)

Ja myślałam o tym ale u siebie raczej nie zrobię, bo raczej nie będę smażyć karpia przy dwutygodniowym dzidzi :D Chyba ze mamuśki przygotują a my tylko damy lokal, a wiecie dziewczynki że jeżeli będziemy karmić nasze maluchy to w tym roku na wigili chyba zjemy tylko suche ziemniaki :D haha

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wigilia Zależy głównego tego kiedy urodze bovtakvto zawsze była u nas i Kręci mały wyskoczy faktycznie 10 dni Przed wigilia lub później więc raczej nie dam rady jej zrobić i chyba zostaniemy sami w domu a i tak na pierwszy Dzień świąt mamy gości bo mała ma urodziny

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ