Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Flakonik sliczny brzusezolek
Acikk ja tez czasami czuje, a zwlaszcza jak detektor przytawiewczoraj to sie tak trzaskala malutka, ze myslalam, ze mi uszy zwiedna
nie ma co... ruchliwe to moje dziecko
mam tylko nadzieje, ze teraz sie wyszaleje, a jak sie urodzi bedzie spokojniejsza;)
corke urodzilam w terminie chyba 3 dni przed dokladnie daty z usg , takze licze, ze teraz tez na swieta beede juz w domkuWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:58
-
Hashija chyba tylko te pierwsze dzieci lubią się przenosić z drugimi już idzie szybciej
Moja mama i mnie i brata urodziła przed terminem ale kiedyś chyba nie byli w stanie tych terminów ustalić tak dokładnie jak teraz - nie było usg ani nicmi wg OM to wyszedłby termin na 17 listopada
-
Ja córkę urodziłam dokładnie wg terminu z ostatniej miesiączki a wg usg miałam na tydzień później, teraz wcale bym się nie obraziła gdyby jednak mały zechciał wyskoczyć na koniec listopada
wtedy może święta jakoś bym dała radę ogarnąć i urodziny małej
-
Czesc dziewczyny. Jak wasze samopoczucia ale takie fizyczne w tym 5 miesiacu? U mnie nie najlepiej. Ciagle jestem jakas slaba, wymioty nadal sie pojawiaja zwlaszcza rano:( bol plecow bardzo uciazliwy zwlaszcza jak chodze. Wczoraj bylam na zakupach i to byla dla mnie katorga, slabosc i jeszcze raz slabosc. Omdlenia, musialam w miedzyczasie zwymiotowac bo tak mi bylo niedobrze. A ktos mowil ze ten 2 trymestr jest taki super.
-
Evka wrote:Acikk - no widzisz - doczekałaś się i Ty ruchów
Szczęśliwa?
Oj tak, bardzozresztą ogólnie ostatnio jestem bardzo szczęśliwa
Mój mąż non stop łazi za mną i mówi że tak pięknie wyglądam w tej ciąży że nie może sie na mnie napatrzeć i nie może mi sie oprzeć (nie pamiętam żeby kiedyś mógł no ale OK:P)
Puli wpółczuje, ja sie od początku ciąży czuję świetnie fizycznie, na początku czułam sie kiepsko psychicznie ale teraz psychicznie też super
Madzisek lubi tę wiadomość
-
Fizycznie to nie mam na nic siły, i osłabiona chodzę
Madzisek też się właśnie nad tym dziś zastanawiałam, czy nie zacząć listy robić, bo do kupienia jest mnóstwo rzeczy... Popatrzyłam na allegro i takich dupereli jest ogrom, podzielisz się tą stroną na allegro?
Zrobiłam mój pierwszy zakup dla maluszka, nie mogłam się oprzeć, będzie akurat na święta
http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-62,p1099065310,ubranka-dla-dzieci-pWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:50
-
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074
Od tego faceta narazie będę brała parę rzeczy, skusiłam się bo ma po fajnej cenie wkłady do kosza na pieluchy, który mam po małej i zestaw butelek Aventa więc przy okazji za jednym kosztem przesyłki parę pierdołek dobiorę. Ja i tak mam dobrze bo wiele rzeczy mi odpada z zakupów z racji tego, że po małej wszystko mam zostawione, garderobę trzeba będzie wymienić i głównie pokupować akcesoria do higieny maluszka. -
Hej ja dopiero sie stoczylam z lozka i glowa mnie boli od lezenia eh.
U mnie w otoczeniu same Dziewczynki,w rodzinie tez wiekszosc baby,a ja bym wolala chlopca i w pierwszej tez chcialam chlopca ale wyszla Laura;)
U mnie w pierwszej ciazy termin z OM 12.02 i tak tez wstrzelila sie Mala,nawet jak z USG mialam juz szybciej na poczatek lutego.Z tym Pimpkiem zobaczymy jak bedzie choc chcialabym zeby urodzil sie tak jak ja 30.11
co jest bardzo mozliwe albo 1.12 w moje imieniny:)
-
Bardzo ciekawe ma aukcje, w ogóle zauważyłam, że nie ma sensu akcesorii do higieny, pieluszek itp. kupować w sklepie przez internet jest dużo taniej.
Na szczęście wózek mi się rodzice zadeklarowali, że kupią więc chociaż to odejdzieJak na razie na 99% będzie Adamex Pajero Alu zielony
Moi rodzice i teściowa, już mają po parze wnuczków, ale już dawno małego nie było, więc może być ciekawie, a myślałyście już czy będziecie jeździć z dzieciaczkiem na wigilię, czy robicie u siebie?
Ostatnio doszłam do wniosku, że wolałabym synka, wydaje mi się, że jest dużo łatwiejszy do wychowania -
nick nieaktualnyAcikk wrote:rewelka super komplet
wogóle wszystkie fajne tam te reniferkowe
Ale będą u nas święta w tym roku już to widze, zarówno moi rodzice jak i rodzice mojego męża po raz pierwszy zostaną dziadkami
U mnie moja teściowa mówi, że będzie po raz pierwszy babcią, bo do tej pory była tylko żoną dziadkaMiała samych wnuków a tu pierwsza wnuczka
U mnie malutka fika coraz częściej, szczególnie jak zjem coś słodkiego, minie 30-40 minut i się zaczyna -
O tak rewelka wiesz że ja doszłam do tego samego wniosku
?
Wogóle chłopcy mają lepiej w życiuI jak ma się syna to trzeba pilnować syna a jak córkę to całe osiedle
A jeszcze jak będzie zaradny po moim mężu to już wogóle bajka
Ja myślałam o tym ale u siebie raczej nie zrobię, bo raczej nie będę smażyć karpia przy dwutygodniowym dzidziChyba ze mamuśki przygotują a my tylko damy lokal, a wiecie dziewczynki że jeżeli będziemy karmić nasze maluchy to w tym roku na wigili chyba zjemy tylko suche ziemniaki
haha
-
U mnie wigilia Zależy głównego tego kiedy urodze bovtakvto zawsze była u nas i Kręci mały wyskoczy faktycznie 10 dni Przed wigilia lub później więc raczej nie dam rady jej zrobić i chyba zostaniemy sami w domu a i tak na pierwszy Dzień świąt mamy gości bo mała ma urodziny