X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik sliczny brzusezolek

Acikk ja tez czasami czuje, a zwlaszcza jak detektor przytawie :P wczoraj to sie tak trzaskala malutka, ze myslalam, ze mi uszy zwiedna :D nie ma co... ruchliwe to moje dziecko :P mam tylko nadzieje, ze teraz sie wyszaleje, a jak sie urodzi bedzie spokojniejsza;)

corke urodzilam w terminie chyba 3 dni przed dokladnie daty z usg , takze licze, ze teraz tez na swieta beede juz w domku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 09:58

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pozatym im dłużej bedzie przenoszone w brzuszku tym będzie więcej do urodzenia potem :P a nie ukrywam że wolałabym urodzić 3 kg niż 4 :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija chyba tylko te pierwsze dzieci lubią się przenosić z drugimi już idzie szybciej :)
    Moja mama i mnie i brata urodziła przed terminem ale kiedyś chyba nie byli w stanie tych terminów ustalić tak dokładnie jak teraz - nie było usg ani nic :D mi wg OM to wyszedłby termin na 17 listopada :P

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wszystko sie okaze :-) bratowa tez wszystkie dzieci przed terminem urodzila.

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja córkę urodziłam dokładnie wg terminu z ostatniej miesiączki a wg usg miałam na tydzień później, teraz wcale bym się nie obraziła gdyby jednak mały zechciał wyskoczyć na koniec listopada :) wtedy może święta jakoś bym dała radę ogarnąć i urodziny małej :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk - no widzisz - doczekałaś się i Ty ruchów :) Szczęśliwa?

Acikk lubi tę wiadomość

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja kolezanka urodziła teraz 2 tygodnie po terminie. Ja mam nadzieję na szybszy poród i mniejsze dziecko (chyba, że jednak uda mi się załapać na cesarkę). Ja byłam malutka 2700, mąż 2800- wiec może i bąbel po nas mase urodzeniową odziedziczy...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Jak wasze samopoczucia ale takie fizyczne w tym 5 miesiacu? U mnie nie najlepiej. Ciagle jestem jakas slaba, wymioty nadal sie pojawiaja zwlaszcza rano:( bol plecow bardzo uciazliwy zwlaszcza jak chodze. Wczoraj bylam na zakupach i to byla dla mnie katorga, slabosc i jeszcze raz slabosc. Omdlenia, musialam w miedzyczasie zwymiotowac bo tak mi bylo niedobrze. A ktos mowil ze ten 2 trymestr jest taki super.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evka wrote:
    Acikk - no widzisz - doczekałaś się i Ty ruchów :) Szczęśliwa?

Oj tak, bardzo :) zresztą ogólnie ostatnio jestem bardzo szczęśliwa :D
    Mój mąż non stop łazi za mną i mówi że tak pięknie wyglądam w tej ciąży że nie może sie na mnie napatrzeć i nie może mi sie oprzeć (nie pamiętam żeby kiedyś mógł no ale OK:P)

Puli wpółczuje :( , ja sie od początku ciąży czuję świetnie fizycznie, na początku czułam sie kiepsko psychicznie ale teraz psychicznie też super :)

Madzisek lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie doszłam do wniosku, że dzisiaj siadam i robię listę tego co będę musiał kupić dla dzidziusia i dla siebie i serię zakupów rozpoczynam już dzisiaj bo znalazłam po fajnych cenach kilka rzeczy od jednego faceta na allegro :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fizycznie to nie mam na nic siły, i osłabiona chodzę :\

Madzisek też się właśnie nad tym dziś zastanawiałam, czy nie zacząć listy robić, bo do kupienia jest mnóstwo rzeczy... Popatrzyłam na allegro i takich dupereli jest ogrom, podzielisz się tą stroną na allegro?

Zrobiłam mój pierwszy zakup dla maluszka, nie mogłam się oprzeć, będzie akurat na święta :)

http://www.smyk.com/cool-club-komplet-rozmiar-62,p1099065310,ubranka-dla-dzieci-p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 10:50

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne... też bym kupiła bo są naprawdę urocze... ale co jeśli świeta postanowi spędzić jeszcze w środku?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=37609074

Od tego faceta narazie będę brała parę rzeczy, skusiłam się bo ma po fajnej cenie wkłady do kosza na pieluchy, który mam po małej i zestaw butelek Aventa więc przy okazji za jednym kosztem przesyłki parę pierdołek dobiorę. Ja i tak mam dobrze bo wiele rzeczy mi odpada z zakupów z racji tego, że po małej wszystko mam zostawione, garderobę trzeba będzie wymienić i głównie pokupować akcesoria do higieny maluszka.

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi termin wypada na 15-12, a raczej u nas nie lubią przenoszonych ciąż, szczególnie tak długo, więc mam nadzieję, że na święta już w domu będziemy :) a jak nie to będzie na zimę :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Acikk Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka super komplet :D wogóle wszystkie fajne tam te reniferkowe :D
    Ale będą u nas święta w tym roku już to widze, zarówno moi rodzice jak i rodzice mojego męża po raz pierwszy zostaną dziadkami :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dopiero sie stoczylam z lozka i glowa mnie boli od lezenia eh.

U mnie w otoczeniu same Dziewczynki,w rodzinie tez wiekszosc baby,a ja bym wolala chlopca i w pierwszej tez chcialam chlopca ale wyszla Laura;)

U mnie w pierwszej ciazy termin z OM 12.02 i tak tez wstrzelila sie Mala,nawet jak z USG mialam juz szybciej na poczatek lutego. :) Z tym Pimpkiem zobaczymy jak bedzie choc chcialabym zeby urodzil sie tak jak ja 30.11 :D co jest bardzo mozliwe albo 1.12 w moje imieniny:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ciekawe ma aukcje, w ogóle zauważyłam, że nie ma sensu akcesorii do higieny, pieluszek itp. kupować w sklepie przez internet jest dużo taniej.
    Na szczęście wózek mi się rodzice zadeklarowali, że kupią więc chociaż to odejdzie :) Jak na razie na 99% będzie Adamex Pajero Alu zielony :)

Moi rodzice i teściowa, już mają po parze wnuczków, ale już dawno małego nie było, więc może być ciekawie, a myślałyście już czy będziecie jeździć z dzieciaczkiem na wigilię, czy robicie u siebie?

Ostatnio doszłam do wniosku, że wolałabym synka, wydaje mi się, że jest dużo łatwiejszy do wychowania :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    rewelka super komplet :D wogóle wszystkie fajne tam te reniferkowe :D
    Ale będą u nas święta w tym roku już to widze, zarówno moi rodzice jak i rodzice mojego męża po raz pierwszy zostaną dziadkami :D

U mnie moja teściowa mówi, że będzie po raz pierwszy babcią, bo do tej pory była tylko żoną dziadka :-D Miała samych wnuków a tu pierwsza wnuczka ;-)

U mnie malutka fika coraz częściej, szczególnie jak zjem coś słodkiego, minie 30-40 minut i się zaczyna :-D

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak rewelka wiesz że ja doszłam do tego samego wniosku :D?
    Wogóle chłopcy mają lepiej w życiu :P I jak ma się syna to trzeba pilnować syna a jak córkę to całe osiedle :D
    A jeszcze jak będzie zaradny po moim mężu to już wogóle bajka :)

Ja myślałam o tym ale u siebie raczej nie zrobię, bo raczej nie będę smażyć karpia przy dwutygodniowym dzidzi :D Chyba ze mamuśki przygotują a my tylko damy lokal, a wiecie dziewczynki że jeżeli będziemy karmić nasze maluchy to w tym roku na wigili chyba zjemy tylko suche ziemniaki :D haha

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wigilia Zależy głównego tego kiedy urodze bovtakvto zawsze była u nas i Kręci mały wyskoczy faktycznie 10 dni Przed wigilia lub później więc raczej nie dam rady jej zrobić i chyba zostaniemy sami w domu a i tak na pierwszy Dzień świąt mamy gości bo mała ma urodziny

1usap07w9hybl9h9.png
‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ