X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja mam sporo rzeczy po Olku więc jak będzie syn to w sumie kilka świeżych bodziaków i higieniczne rzeczy a jak córka to wtedy ciut więcej ale tylko z ubranek bo resztę mamy :) na razie nic nie kupuje bo już nie mam gdzie trzymać, czekam aż się przeprowadzimy,a to jeszcze ze 2 miesiące pewnie.
    Justynka, a Ty w końcu poznałaś płeć??

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)

Ja tez niestety nie czuje jeszcze ruchow czulam 2 tyg temu i od tamtej pory zdarzy sie ale bardzo slabe i czekam na te mocne kopniaki :)

Dzis pozamiatalam podworko bo babcia mojego M ma jakies pretensje o to wiecznie a teraz boli mnie brzuch i kregoslup masakra moj sie wkurzy jak wroci i chyba zrobi z nia w koncu porzadek :/

Acikk doczekalas sie ruchow wkoncu :)

Ja tez juz kupilam pare sztuk bodziaków podgrzewacz do mleka pajacyk smoczek nie moglam sie oprzec a polowkowe dopiero w srode :(

Dziewczyny jak czesto uzywacie detektorów ?

Ja mam nadzieje ze urodze w polowie listopada bo na swieta chcialabym jechac do moich rodzicow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 13:35

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    ja cały czas czuje serce bijące w brzuchu! Nawet jak leze w koszulce to widze jak podskakuje przy kazdym uderzeniu:)

zawsze myślałam, że to wszyscy tak mają, a dopeiro niedawno ktoś to u mnie zauważył (jeszcze przed ciążą) i był w głebokim szoku...

Dokladnie to co napisala Poziomka, niemozliwe jest to, zebys czula bijace serduszko i widziala ze bije bo ?Ci na brzuchu widac.. ja tez tak mam u mnie caly czas widac ale jest to moj puls, a jak mialam teraz wypaderk mialam puls 140 to przez sukienke bylo widac jak mi brzuch skacze :-) takze to nic innego jak Twoj własny puls- napewno nie serduszko maluszka ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:

Ja tez niestety nie czuje jeszcze ruchow czulam 2 tyg temu i od tamtej pory zdarzy sie ale bardzo slabe i czekam na te mocne kopniaki :)

Dzis pozamiatalam podworko bo babcia mojego M ma jakies pretensje o to wiecznie a teraz boli mnie brzuch i kregoslup masakra moj sie wkurzy jak wroci i chyba zrobi z nia w koncu porzadek :/

Acikk doczekalas sie ruchow wkoncu :)

Ja tez juz kupilam pare sztuk bodziaków podgrzewacz do mleka pajacyk smoczek nie moglam sie oprzec a polowkowe dopiero w srode :(

Dziewczyny jak czesto uzywacie detektorów ?

Ja mam nadzieje ze urodze w polowie listopada bo na swieta chcialabym jechac do moich rodzicow :)

Misia ja od poniedzialku po tym wypadku codziennie, bo ruchow nie czuje, a straszne mam obawy... moj gin na urlopie musze tak przetrwac tydzien . ale tak normalnie to raz na ok tydzien sobie podluchuje ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio na wizycie lekarz powiedzial, ze napewno zakonczymy ciaze w listopadzie ze wzgledu na to ze Maja zmarla w moim brzuchu. Nie ukrywam ze wlasnie na to liczylam, bo te ostatnie tygodnie beda bardzo stresujace dla mnie.

Acikk gratuluje wyraznych kopniaczkow :) :) :)
    ja czuje ale tylko jak leze na plecach, czasami tez jak siedze ale wtedy sa duzo delikatniejsze

I tez mam polowkowe 17.07 ;)

KASIAG24 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie jak najmniej ale ze nie czuje ruchow a malenstwa nie widzialam juz prawie 8 tyg to tak teraz co drugi dzien ale zaczelam sobie wmawiac ze serce albo za szybko albo za wolno bije i moj mowi ze w paranoje popadam :) ale jak podslucham chwile to jestem spokojniejsza :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24- chodziło mi o to że ja widzę i czuje własnie tylko i wyłącznie moje serce. Może coś niedokładnie napisałam stad to nieporozumienia.
    Po prostu ten mój pulsujący wiecznie brzuch, pomimo wiecznie niskiego ciśnienia budzi u większości zainteresowanie. Już kilka razy spotkałam się ze stwierdzeniem, ze cos mi się brzuchu rusza- w domyśle, jakoby dziecko- chociaż nie byłam wtedy w ciazy

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa no chyba zle zrozumialysmy :D to przez puls mi tez tak skacze :P tez przed ciaza jak sie dotknelam w brzuch to czulam ze mi pulsuje :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Wg. tego to raczej Św. Karol http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS/swieci/or201405-jan-pawel2.html
    Tak się wytłumaczę czemu pytam, chcę aby dziecko miało drugie imię po Świętym który będzie patronem, i tak sobie wymyśliłam tego Karola (mąż też ma tak na imię) więc byłby Tobiasz Karol, a dziewczynka by była Jagoda Anna (Ja mam na drugie Anna i dobrze się sprawuje jako patronka :))

Madzisek fajnie Ci Ja nie mam kompletnie NIC, nie no dostałam kocyk od koleżanki na szydełku robiony, i tyle, wiec jak patrzę na ogrom wszystkiego to zaczynam się przerażać, ale chcę poczekać jeszcze z zakupami do bezpiecznego czasu, czyli jakoś tak chyba 24 tc chociaż nie wiem czy wytrzymam...

A tymczasem lecę z mężem w trasę trochę, miłego popołudnia :)

Jesli chodzi o JPII to jest napewno swiety Jan Pawel II, a nie Karol. Ale z tego co wiem jest rowniez swiety Karol, sprawdz w necie. Co do Jana Pawla II w moim miescie jest rowniez parafia JPII, bo to papiez zostal swietym a nie Karol Wojtyla.

Bardzo duzo chlopcow sie rodzi ostatnio, w weekend w warszawie w szpitalu na Madalinskiego urodzilo sie 24 chlopcow i 9 dziewczynek :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam przed ciążą że mi brzuch tętnił i dlatego teraz się zastanawiam często czy to mój puls czy ruchy maluszka , a może ruchy jelit. Czuję różne rzeczy więc domyślam się , że coś z tych dziwnych bulgoczących rzeczy w brzuchu to musi być dzidziuś :) I też najbardziej czuję jak leżę wieczorem i widzę , że jedna część brzucha się bardziej wypycha czasem.

Ja też mam nadzieję, że moja dzidzia urodzi się w połowie listopada - ciąża donoszona jest już od 9 listopada - więc jak dla mnie może się rodzić.
    My na święta albo zostaniemy w domu , albo pojedziemy do teściów( tak wypada kolejka), wszystko zależy od samopoczucia mojego i maleństwa. Chciałabym nawet jechać, bo sami nigdy nie robiliśmy świąt, zazwyczaj nie mamy nawet choinki i bo będzie też szwagierka z mężem i dzidziusiem, który ma się właśnie urodzić . Dla moich teściów będą to pierwsze wnuki - dwie dziewczynki 4 miesiące róznicy , więc może być ciekawie.

Co do płci to uważam jak Acikk, że chłopcy są łatwiejsi w wychowaniu , ale dziewczynki są bardziej związane z domem w życiu dorosłym. Jak już będą miały własne dzieci czyli nasze wnuki to będziemy tą dobrą babcią a nie tą zła teściową co się wtrąca :) Wiem , że teraz nam się wydaje, że my to będziemy super , ale najtrudniejsza relacja rodzinna to jest teściowa - synowa ( nie wiem skąd te dowcipy o teściowych i zięciach) a mama to zawsze mama :) Nam płeć była obojętna .

Misia - też mam prenatalne w środę :)

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:

Dziewczyny jak czesto uzywacie detektorów ?:)

Ja używam detektora 3 x dziennie.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Do dziewczyn, które udzielają korepetycji- ile srednio bierze się za 60 minut (indywidualne przygotowanie do matury poprawkowej z matematyki- poziom podstawowy)

Ja brałam 50 zł za 60 min

f2wlanlibm0fi1og.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Justynka, a Ty w końcu poznałaś płeć??
    nie :) ostatnio nie pytałam, na połowkowym chyba tez nie bede :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

siostra bierze 45 zł za godzine

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 14:36

7w3d 💔
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, Martosza- Dzięki dziewczyny. do mnie własnie zaczęła chodzić sąsiadka, która oblała matmę. Już jakiś czas korków nie udzielałam, więc chciałam się dopytać jak to teraz wygląda. dawniej uczyłam tak po 30zł za godzinę głównie dzieciaki z gimnazjum i podstawówki, no ale to w czasach gdy mieszkałam z rodzicami a nie na swoim;)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) witam się w 21 tygodniu, jak ten czas leci :-)

Mój brzuch też się zdarza, że pulsuje. To pewnie dlatego, że jest teraz mocno ukrwiony.
    Mnie dzisiaj wzięło na przeglądanie ubranek, które dostałam od siostry. Wybrałam te, które się nadają dla dziewczynki i poukładałam rozmiarami :-) dużo się tego nazbierało, ale to i tak kropla w morzu wszystkich potrzeb :-) Najchętniej już bym prała ale nie chcę popadać w paranoję więc się wstrzymałam :-D

Ja termin porodu mam przewidziany na 26 listopada, więc w święta na pewno będę już w domku. Wigilię mamy zaplanowaną u rodziców męża, a w drugi dzień świąt wyprawiamy malutkiej chrzciny więc trochę się będzie działo :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja chciałabym do 10.12 urodzić, to wtedy na święta już ze 2 tyg będzie miało, a ja jakoś się może ogarnę po porodzie, choć po 1 porodzie, to dopiero zupełnie dobrze czułam się po ok 5-6 tygodniach.

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja corke urodzilam 24 lisopada, to w wigilie nawet spokojnie kolacji zjesc nie moglam tak plakala non stop, wiec mysle, ze jak bym z 1,5 tyg przed wigilia urodzila bylo by ok no moze 2 :P

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna a rodzilas naturalnie?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    justyna a rodzilas naturalnie?
    tak, ciężko wspominam, ale liczę, że z drugim szybciej i łatwiej pójdzie a Ty?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 15:53

7w3d 💔
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ