X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • moni1403 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od lipca teg roku zmieniły się przepisy co do znieczulenia ... jest nieodpłatne i przysługuje się każdemu... ale nie wiadomo jak w praktyce....

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Moi Rodzice tez zapowiedzieli ze kupią wózek. Mi sie podoba Adamex Barletta, ale czytałam ostatnio opinie na necie i same negatywne. Najgorzej podobno jest ze spacerówka: Barletta i Pajero maja te same problemy: budka spada i trzeba na spacery ze śrubokrętem chodzić i dziecko sie zsuwa bo pasy złe trzymają. Musze nim troche pojeździć po Smyku i pooglądać spacerówkę bo gondola podobno świetna.
    Zobacz sobie na Bebetto i Baby Design. Ta sama Polka cenowa.

Eve_84 ale mi dałaś z tymi opiniami... trochę poczytałam i nie są super, ale dla mnie max to 1400 żeby wydać, a żadne inne w tej półce cenowej mi się nie podobają, chyba się pomęczę, i będę jeździła ze śrubokrętem :) Ja w sobotę jadę zobaczyć jak wygląda i się prowadzi :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    tak, ciężko wspominam, ale liczę, że z drugim szybciej i łatwiej pójdzie a Ty?

jej i tak dlugo dochodzilas do siebie?? jestem w szoku bo ja tez naturalnie rodzilam nastepnego dnia juz siedzialam a w domu juz sie super czulam, troche ciaglo, ale poza tym to dobrze wspominam okres pologu . to zycze Ci teraz szybkiego porodu i szybkiej rekonwalescencji :P i sobie rowniez :D

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to prawda ze zeby otrzymac ten tysiac po urodzeniu trzeba byc zarejestrwoanym w pup?:O bo ja 17 ide do zusu z l4 i dopiero mi powie czy bedzie mi sie nalezalo macierzynskie... a jak nie to co wtedy? mi sie nie bedzie nalezal ten tysiac?:/

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Orientujecie się może jak to jest ze Świętymi? Jak papież Jan Paweł II został beatyfikowany, to jest Św. Karol, czy Św. JP II?

Rewelka, jest św. Jan Paweł II ;) ale jeśli chodzi o świętego Karola jest Św. Karol Boromeusz, który założył zakon Sióstr Boromeuszek ;)

a św. Anna to matka Maryi a babcia Jezusa ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Rewelka, jest św. Jan Paweł II ;) ale jeśli chodzi o świętego Karola jest Św. Karol Boromeusz, który założył zakon Sióstr Boromeuszek ;)

a św. Anna to matka Maryi a babcia Jezusa ;)

Jest kilku Św. Karoli więc o to się nie martwię, a tego ciekawa byłam po prostu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jakoś słabo okropnie się dzisiaj czuje:(pol dnia przespalam.....
    Co do kupna ciuszkow i wogole wyprawki to ja zamierzam się za to zabrać najwcześniej na koniec października,mamy male mieszkanie wiec i tak nie mam póki co tego gdzie trzymać i jakoś mam opory wogole;) wózek dostaniemy,ubranek mam pełno po siostrzencach wiec w sumie zostaje nam do kupoienia lozeczko:)
    Miłego popołudnia:)

201512131765.png

201909081765.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    dziewczyny to prawda ze zeby otrzymac ten tysiac po urodzeniu trzeba byc zarejestrwoanym w pup?:O bo ja 17 ide do zusu z l4 i dopiero mi powie czy bedzie mi sie nalezalo macierzynskie... a jak nie to co wtedy? mi sie nie bedzie nalezal ten tysiac?:/

Ja też liczę na ten tysiąc i z tego co wiem to trzeba być albo studentem albo zarejestrowanym bezrobotnym. Ja też nie wiem co zrobić, bo póki co mam status studenta, planuję we wrześniu się obronić i potem będę musiała chyba szybciutko lecieć do PUP się zarejestrować, także trochę biegania z tym będzie, ale dla 11 tys. myślę, że warto ;-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    Ja też liczę na ten tysiąc i z tego co wiem to trzeba być albo studentem albo zarejestrowanym bezrobotnym. Ja też nie wiem co zrobić, bo póki co mam status studenta, planuję we wrześniu się obronić i potem będę musiała chyba szybciutko lecieć do PUP się zarejestrować, także trochę biegania z tym będzie, ale dla 11 tys. myślę, że warto ;-)

e no dobra dobra, ale przeciez top mialo byc tez dla kobiet ktoe sie ucza albo maja umowy smieciowe... czyz nie tak? pieron wie, dopytam za tydzien w zusie...

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dopytaj i napisz nam później czego się dowiedziałaś :-)

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra wlasnie urodzila, ale jednak cc, bo naturalnie nawet po duzej dawce oksy nie szlo. Sliczne sa takie malutkie dzieciaczki :-)

kwiatakacji, bella88, Eve_84, Kate4, zai2014, Nadulka, moniek90, Hashija lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam kupuje jak sie bedzie mialo cos stac to i tak sie stanie,tylko z wiekszymi wydatkami typu wozek,lozeczko czy fotelik poczekamy.Teraz staram sie kupowac uniwersalne ale mam moze dwie rzeczy dla dziewczynki i patrze na promocje bo niestety nie mam co liczyc na rodzine bo daleko i moje bede chen w tyle w swoim pokoleniu ,najmlodszy kuzyn poszedl w tamtym roku do szkoly :(
    Mojego kolega mial niespodzianke w 25 tc ,na poczatku miala byc dziewczynka w 17 tc potwierdzono a w 25 wyszedl chlopak i tak juz zostalo wole wiec kupowac ale uniwersalne w razie pomylki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 gdzie chodzisz na gimnastyke dla mamusiek ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, bóle jak na okres normalne są w 18 tygodniu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i ja już po wizycie:)
    Nasze dziecię nie chce wogóle z nami współpracować, całe usg leżało odwrócone pleckami. Ale zmierzone od główki po pupkę ma już ponad 10cm :) poza tym serduszko ładnie biło i na tyle co się udało zobaczyć to wszystko rozwija się prawidłowo:)
    No i najważniejsze, nasz kropek od dzisiaj nazywa się Franuś:):) (tak na 99%)
    Na bakterie dostałam antybiotyk i powtórkę badania za 2 tyg. Niestety robią mi się żylaki, więc dostałam też lek który będę brać do końca ciąży.

Także poproszę o dopisanie na pierwszej stronie:) Jestem szczęśliwa i pozwoliliśmy sobie na małe zakupy dla Franusia:)

Madzisek, Eve_84, kwiatakacji, bella88, Kate4, Karola1990, Nadulka, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi gratuluje synka :)

MeGi2986 lubi tę wiadomość

• moni1403 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    dziewczyny, bóle jak na okres normalne są w 18 tygodniu?
    Weź no-spę.

f2w3dqk3jx49b2s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Weź no-spę.

nospę biorę już od ok dwoch tygodni 3 razy dziennie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:27

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni1403 wrote:
    Dziewczyny od lipca teg roku zmieniły się przepisy co do znieczulenia ... jest nieodpłatne i przysługuje się każdemu... ale nie wiadomo jak w praktyce....
    ja rodziłam we wrzesniu 2014 i juz wtedy tak było.

7w3d 💔
‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ