Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Eve_84 wrote:Moi Rodzice tez zapowiedzieli ze kupią wózek. Mi sie podoba Adamex Barletta, ale czytałam ostatnio opinie na necie i same negatywne. Najgorzej podobno jest ze spacerówka: Barletta i Pajero maja te same problemy: budka spada i trzeba na spacery ze śrubokrętem chodzić i dziecko sie zsuwa bo pasy złe trzymają. Musze nim troche pojeździć po Smyku i pooglądać spacerówkę bo gondola podobno świetna.
Zobacz sobie na Bebetto i Baby Design. Ta sama Polka cenowa.
Eve_84 ale mi dałaś z tymi opiniami... trochę poczytałam i nie są super, ale dla mnie max to 1400 żeby wydać, a żadne inne w tej półce cenowej mi się nie podobają, chyba się pomęczę, i będę jeździła ze śrubokrętemJa w sobotę jadę zobaczyć jak wygląda i się prowadzi
-
justyna14 wrote:tak, ciężko wspominam, ale liczę, że z drugim szybciej i łatwiej pójdzie a Ty?
jej i tak dlugo dochodzilas do siebie?? jestem w szoku bo ja tez naturalnie rodzilam nastepnego dnia juz siedzialam a w domu juz sie super czulam, troche ciaglo, ale poza tym to dobrze wspominam okres pologu . to zycze Ci teraz szybkiego porodu i szybkiej rekonwalescencjii sobie rowniez
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Orientujecie się może jak to jest ze Świętymi? Jak papież Jan Paweł II został beatyfikowany, to jest Św. Karol, czy Św. JP II?
Rewelka, jest św. Jan Paweł IIale jeśli chodzi o świętego Karola jest Św. Karol Boromeusz, który założył zakon Sióstr Boromeuszek
a św. Anna to matka Maryi a babcia Jezusa -
Madzia890722 wrote:Rewelka, jest św. Jan Paweł II
ale jeśli chodzi o świętego Karola jest Św. Karol Boromeusz, który założył zakon Sióstr Boromeuszek
a św. Anna to matka Maryi a babcia Jezusa
Jest kilku Św. Karoli więc o to się nie martwię, a tego ciekawa byłam po prostu -
Cześć dziewczyny! Jakoś słabo okropnie się dzisiaj czuje:(pol dnia przespalam.....
Co do kupna ciuszkow i wogole wyprawki to ja zamierzam się za to zabrać najwcześniej na koniec października,mamy male mieszkanie wiec i tak nie mam póki co tego gdzie trzymać i jakoś mam opory wogole;) wózek dostaniemy,ubranek mam pełno po siostrzencach wiec w sumie zostaje nam do kupoienia lozeczko:)
Miłego popołudnia:) -
KASIAG24 wrote:dziewczyny to prawda ze zeby otrzymac ten tysiac po urodzeniu trzeba byc zarejestrwoanym w pup?
bo ja 17 ide do zusu z l4 i dopiero mi powie czy bedzie mi sie nalezalo macierzynskie... a jak nie to co wtedy? mi sie nie bedzie nalezal ten tysiac?
Ja też liczę na ten tysiąc i z tego co wiem to trzeba być albo studentem albo zarejestrowanym bezrobotnym. Ja też nie wiem co zrobić, bo póki co mam status studenta, planuję we wrześniu się obronić i potem będę musiała chyba szybciutko lecieć do PUP się zarejestrować, także trochę biegania z tym będzie, ale dla 11 tys. myślę, że warto -
moniek90 wrote:Ja też liczę na ten tysiąc i z tego co wiem to trzeba być albo studentem albo zarejestrowanym bezrobotnym. Ja też nie wiem co zrobić, bo póki co mam status studenta, planuję we wrześniu się obronić i potem będę musiała chyba szybciutko lecieć do PUP się zarejestrować, także trochę biegania z tym będzie, ale dla 11 tys. myślę, że warto
e no dobra dobra, ale przeciez top mialo byc tez dla kobiet ktoe sie ucza albo maja umowy smieciowe... czyz nie tak? pieron wie, dopytam za tydzien w zusie... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tam kupuje jak sie bedzie mialo cos stac to i tak sie stanie,tylko z wiekszymi wydatkami typu wozek,lozeczko czy fotelik poczekamy.Teraz staram sie kupowac uniwersalne ale mam moze dwie rzeczy dla dziewczynki i patrze na promocje bo niestety nie mam co liczyc na rodzine bo daleko i moje bede chen w tyle w swoim pokoleniu ,najmlodszy kuzyn poszedl w tamtym roku do szkoly
Mojego kolega mial niespodzianke w 25 tc ,na poczatku miala byc dziewczynka w 17 tc potwierdzono a w 25 wyszedl chlopak i tak juz zostalo wole wiec kupowac ale uniwersalne w razie pomylki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 17:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNo i ja już po wizycie:)
Nasze dziecię nie chce wogóle z nami współpracować, całe usg leżało odwrócone pleckami. Ale zmierzone od główki po pupkę ma już ponad 10cmpoza tym serduszko ładnie biło i na tyle co się udało zobaczyć to wszystko rozwija się prawidłowo:)
No i najważniejsze, nasz kropek od dzisiaj nazywa się Franuś(tak na 99%)
Na bakterie dostałam antybiotyk i powtórkę badania za 2 tyg. Niestety robią mi się żylaki, więc dostałam też lek który będę brać do końca ciąży.
Także poproszę o dopisanie na pierwszej stronie:) Jestem szczęśliwa i pozwoliliśmy sobie na małe zakupy dla Franusia:)Madzisek, Eve_84, kwiatakacji, bella88, Kate4, Karola1990, Nadulka, Hashija, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny