X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też chyba właśnie zaczął się problem z hemoroidami :( w pierwszej ciąży tego nie miałam więc również nie wiem co i jak :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis chlodno i bardzo mnie to cieszy bo w te upaly bardzo slabo sie czulam :/ Ja chodze na nfz i niestety moj gin nie ma w gabinecie usg i daje tylko skierowanie jesli trzeba :( ja zaraz jade kupic prezent mojemu M bo ma dzis urodziny i chce mu zrobic niespodzianke i bedziemy dzis swietowac moje urodziny z poniedzialku i jego :)

Dziewczyny jeszcze 5 dni i moze poznam plec juz sie nie moge doczekac :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w taka pogode jak dzis czuje sie swietnie! Juz bylam na 7:30 na mszy, pozniej w zusie, na zakupach, obralam buraki i posprztalam w sypialni. A jak jest upal to leze i kwicze, jak tylko wychodzilam na dwor to jakies dusznosci mialam i zawroty glowy. Ja hemoroidow nie mam na szczescie poki co, ale boje sie o rozstepy na brzuchu bo rosnie jak szalony i czuje skore napieta po bokach :-( ja za prenatalne place 200zl, jesli 4d to 280zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczescie prenatalne za darmo na fundusz, ale gdybym chciala prywatnie zrobic u super specjalisty to koszt 250zl. A i na tych na NFZ dostaje darmowa plyte z nagraniem calego badania :) jedyny minus jest taki, ze musze na nie jechac do Lodzi czyli dobrze ponad 100km od domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 09:53

• bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dużo płacicie.
    Ja u swojego place 100zl za prenatalne a 80 za zwykła. Na każdej mam robione usg i przełącza mi na 3d z którego robi mi zdjęcia. Oczywiście wszystko w tej cenie. Sprzęt ma bardzo dobry.
    W luxmedzie w Lublinie za 3d/4d płaciłam 200zl i dostałam chyba z 15 zdjęć i nagranie w tej cenie.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zle się wcześniej wyraziłam
    ja za USG u swego nic nie place czy to było w 12tyg czy to teraz w pn w 20tyg czy na każdej wizycie zwykle,te 220zl to ide prywatnie do kliniki która sobie wybrałam,na prenatalne z 3D/4D :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Siebie płacę 50 zł za zwykłe usg, bo ma średni sprzęt, a na prenatalne mnie wysłał gdzie indziej i 100zł zapłaciłam, no ale mieszkam w niedużym mieście to i ceny inne :)

Jak się ma chęć na słodkie to na dziewczynkę? potwierdziło się u którejś przyszłej mamy z dziewczynką w brzuszku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:06

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mialam problemow z hemoroidami i zawsze mialam dobra przemiane czasami 2 razy dziennie do kibelka szlam.Ale na poczatku 4 miesiaca dostalam zaparc i nie wiedzialam co sie dzieje bo siadac nie moglam tak mnie tylek bolal ,jakby ktos mi kilka igel tam wsadzal ,okropienstwo.Teraz juz jest dobrze ale codziennie z rana musze wcinac sliwki i od czasu do czasu pije siemie lniane .Poza tym dziewczyny dzisiaj pierwszy raz czuje ,ze mam brzuch i robie sie ciezka nawet z kanapy zaczyna mi byc trudno wstawac :).A co bedzie pozniej jak juz bedzie z 10 na plusie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Jak się ma chęć na słodkie to na dziewczynkę? potwierdziło się u którejś przyszłej mamy z dziewczynką w brzuszku?
    Ja mialam awersje do slodyczy chociaz wczesniej uwielbialam teraz dla mnie slodyczy nie istnieja i mam dziewczynke.Mialam przeczucie na chlopca i wcinalam pomidory jak glupia i sie nie sprawdzilo.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja w pierwszej ciąży jadlam wszystko,pod koniec miałam faze na eklerka i to była moja taka zachcianka ale bardzo pozno jak widzisz:P
    Teraz jem tez wszystko.. ale czasem mam faze (już 3 raz w całej ciąży) na frytki baaaardzo posolone ;)
    Justyna mowila,ze jadla słodkie i synka ma,jakos mi się kojarzy ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac,ze dziś znowu mi z rana stwardniał brzuch na dole na moment i wstałam i znowu jest ok. I od czasu do czasu mam jakies dziwne kołatanie w sercu,dziwnie mi się oddycha przez krotka chwile i wogole nie do opisana czuje się nie tak jak trzeba nagle, ale to mija i jest znowu ok.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja mialam awersje do slodyczy chociaz wczesniej uwielbialam teraz dla mnie slodyczy nie istnieja i mam dziewczynke.Mialam przeczucie na chlopca i wcinalam pomidory jak glupia i sie nie sprawdzilo.

to mnie pocieszyłaś:) ja przed ciążą min raz dziennie wcinałam batona czy czekoladę a teraz to raz na kilka tyg mam ochotę na snickerska, ogólnie od słodkiego mnie odrzuciło, a po cichu licze na dziewczynke:) jakoś tak intuicja mi podpowiada ze bedzie dziewczyna:)
    od kilku dni czuje już bardzo wyraźne kopniaki i zdarzyło mi się ze dwa razy zobaczyć jak rusza sie brzuch podczas kopniaczków.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podjadam slodkie, caly czas mam faze na swieze owoce typu arbuz i warzywa, wedlin od 1 miesiaca nie jem, choc czasem na mieso sie skusze, pare razy mialam tez faze na slooone frytki czy chipsy albo hamburgera no i lekarz mowi ze jest chlopiec:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ja podjadam slodkie, caly czas mam faze na swieze owoce typu arbuz i warzywa, wedlin od 1 miesiaca nie jem, choc czasem na mieso sie skusze, pare razy mialam tez faze na slooone frytki czy chipsy albo hamburgera no i lekarz mowi ze jest chlopiec:)
    To mam prawie to samo z tym,ze ja przed ciaza nie jadlam wędlin na kanapke,zawsze ser zolty a teraz od jakiegoś 10tyg ciąży jem i wedline i konserwy mięsne ;) to zobaczymy czy okaze się chłopcem Dzidzia,mam nadzieje;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze co 2 tygodnie , raz na nfz raz prywatnie. Prywatnie place 120 zl za wizyte ostatnio nam wlaczyl 4d. teraz ide na nfz w czwartek, wiec pozniej prywatna wizyte bede miala 31 lipca ( 20tc ) akurat polowkowe :-)

puchnie mi lewa noga, lydka i stopa, kostka, mrowieje mi a lydka podczas chodzenia mnie boli... o co kaman :/ fakt faktem podczas wypadku uderzylam sie w lewa noge ale pod kolanem... a puchnac w ciazy chyba powinny obydiwe nogi?

apropo jedzenia, ja wogole nie jadalam owocow przed ciaza poraktycznie, a teraz non stop wcinam owocki :-) takie mam zachcianki i bardziej to coagle mam ochote na jaka s zupe kwasnawa czy cosik ;)

a czulam, ze nasza dziewczynka bedzie dziewczynka, bo w 1 ciazy etz mialam taka kiczowata cere, i brzuch mi tak rosl jak teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:28

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mięsa też nie ruszam , słodycze czasami, miałam fazę na frytki i ogórki kiszone, a teraz na lody i sałatki - i u mnie dziewczynka.

A dzisiaj mam mdłości i zastanawiam się czy coś zjadłam nie takiego czy taki urok ciąży, że mdłości mogą dopaść zawsze.

Co do zaparć to ja tez miałam straszne w 4 miesiącu i stąd się wzięły hemoroidy. Teraz codziennie na czczo zjadam kiwi , poza tym jem śliwki suszone, morele, pije siemie lniane, jem jogurty, kefiry i jest lepiej, no ale z tym co się już pojawiło muszę walczyć. Niestety siedzenie 8 godzin przed komputerem nie pomaga i branie żelaza też nie , no cóż trzeba będzie wytrzymać .

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja u Siebie płacę 50 zł za zwykłe usg, bo ma średni sprzęt, a na prenatalne mnie wysłał gdzie indziej i 100zł zapłaciłam, no ale mieszkam w niedużym mieście to i ceny inne :)

Ja mam mieć dziewczynkę i od słodkości mnie całkowicie odrzuciło:) Moja mama ze mną miała tak samo:) A u Ciebie ma być dziewczynka?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisywalyscie pierwsze ruchy jako takie babelki, laskotanie od srodka i wlasnie chyba zaczynam czuc Franusia:) hehe zjadlam smaczniutki deser orzechowy i po jakims czasie wlasnie w jednym miejscu coraz czuje takie laskotanie wewnatrz, co za przyjemnosc!:)

Karola1990, moniek90, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle,ze to jak loteria u niektorych sie sprawdzi i beda mowic ,ze to prawda u innych nie i beda ,ze nie jest prawdziwe .U mnie nawet intuicja zawiodla ,ktora zazwyczaj mnie nie zawodzila ale kto by rozpaczal z tego powodu bede miala najukochansza coreczke i jestem z tego powodu szczesliwa :)

bella88 lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie strasznie hemoroidy i zaparcia chwyciły na początku czwartego miesiąca, więc zaczęłam się jeszcze bardziej przykładać do diety - bogatej w błonnik, pieczywo tylko ciemne i z najlepszej mąki kasze, owoce, suszone śliwki, no i minimum 2 litry wody dziennie i póki co jest dobrze, zaparć nie ma, hemoroidy się wyciszyly. Mam nadzieje że tak już zostanie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ