X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też chyba właśnie zaczął się problem z hemoroidami :( w pierwszej ciąży tego nie miałam więc również nie wiem co i jak :(

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzis chlodno i bardzo mnie to cieszy bo w te upaly bardzo slabo sie czulam :/ Ja chodze na nfz i niestety moj gin nie ma w gabinecie usg i daje tylko skierowanie jesli trzeba :( ja zaraz jade kupic prezent mojemu M bo ma dzis urodziny i chce mu zrobic niespodzianke i bedziemy dzis swietowac moje urodziny z poniedzialku i jego :)

Dziewczyny jeszcze 5 dni i moze poznam plec juz sie nie moge doczekac :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w taka pogode jak dzis czuje sie swietnie! Juz bylam na 7:30 na mszy, pozniej w zusie, na zakupach, obralam buraki i posprztalam w sypialni. A jak jest upal to leze i kwicze, jak tylko wychodzilam na dwor to jakies dusznosci mialam i zawroty glowy. Ja hemoroidow nie mam na szczescie poki co, ale boje sie o rozstepy na brzuchu bo rosnie jak szalony i czuje skore napieta po bokach :-( ja za prenatalne place 200zl, jesli 4d to 280zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na szczescie prenatalne za darmo na fundusz, ale gdybym chciala prywatnie zrobic u super specjalisty to koszt 250zl. A i na tych na NFZ dostaje darmowa plyte z nagraniem calego badania :) jedyny minus jest taki, ze musze na nie jechac do Lodzi czyli dobrze ponad 100km od domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 09:53

• bella88 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś dużo płacicie.
    Ja u swojego place 100zl za prenatalne a 80 za zwykła. Na każdej mam robione usg i przełącza mi na 3d z którego robi mi zdjęcia. Oczywiście wszystko w tej cenie. Sprzęt ma bardzo dobry.
    W luxmedzie w Lublinie za 3d/4d płaciłam 200zl i dostałam chyba z 15 zdjęć i nagranie w tej cenie.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może zle się wcześniej wyraziłam
    ja za USG u swego nic nie place czy to było w 12tyg czy to teraz w pn w 20tyg czy na każdej wizycie zwykle,te 220zl to ide prywatnie do kliniki która sobie wybrałam,na prenatalne z 3D/4D :)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u Siebie płacę 50 zł za zwykłe usg, bo ma średni sprzęt, a na prenatalne mnie wysłał gdzie indziej i 100zł zapłaciłam, no ale mieszkam w niedużym mieście to i ceny inne :)

Jak się ma chęć na słodkie to na dziewczynkę? potwierdziło się u którejś przyszłej mamy z dziewczynką w brzuszku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:06

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie mialam problemow z hemoroidami i zawsze mialam dobra przemiane czasami 2 razy dziennie do kibelka szlam.Ale na poczatku 4 miesiaca dostalam zaparc i nie wiedzialam co sie dzieje bo siadac nie moglam tak mnie tylek bolal ,jakby ktos mi kilka igel tam wsadzal ,okropienstwo.Teraz juz jest dobrze ale codziennie z rana musze wcinac sliwki i od czasu do czasu pije siemie lniane .Poza tym dziewczyny dzisiaj pierwszy raz czuje ,ze mam brzuch i robie sie ciezka nawet z kanapy zaczyna mi byc trudno wstawac :).A co bedzie pozniej jak juz bedzie z 10 na plusie .

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:

Jak się ma chęć na słodkie to na dziewczynkę? potwierdziło się u którejś przyszłej mamy z dziewczynką w brzuszku?
    Ja mialam awersje do slodyczy chociaz wczesniej uwielbialam teraz dla mnie slodyczy nie istnieja i mam dziewczynke.Mialam przeczucie na chlopca i wcinalam pomidory jak glupia i sie nie sprawdzilo.

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja w pierwszej ciąży jadlam wszystko,pod koniec miałam faze na eklerka i to była moja taka zachcianka ale bardzo pozno jak widzisz:P
    Teraz jem tez wszystko.. ale czasem mam faze (już 3 raz w całej ciąży) na frytki baaaardzo posolone ;)
    Justyna mowila,ze jadla słodkie i synka ma,jakos mi się kojarzy ;)

justyna14 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam napisac,ze dziś znowu mi z rana stwardniał brzuch na dole na moment i wstałam i znowu jest ok. I od czasu do czasu mam jakies dziwne kołatanie w sercu,dziwnie mi się oddycha przez krotka chwile i wogole nie do opisana czuje się nie tak jak trzeba nagle, ale to mija i jest znowu ok.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maya34 wrote:
    Ja mialam awersje do slodyczy chociaz wczesniej uwielbialam teraz dla mnie slodyczy nie istnieja i mam dziewczynke.Mialam przeczucie na chlopca i wcinalam pomidory jak glupia i sie nie sprawdzilo.

to mnie pocieszyłaś:) ja przed ciążą min raz dziennie wcinałam batona czy czekoladę a teraz to raz na kilka tyg mam ochotę na snickerska, ogólnie od słodkiego mnie odrzuciło, a po cichu licze na dziewczynke:) jakoś tak intuicja mi podpowiada ze bedzie dziewczyna:)
    od kilku dni czuje już bardzo wyraźne kopniaki i zdarzyło mi się ze dwa razy zobaczyć jak rusza sie brzuch podczas kopniaczków.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podjadam slodkie, caly czas mam faze na swieze owoce typu arbuz i warzywa, wedlin od 1 miesiaca nie jem, choc czasem na mieso sie skusze, pare razy mialam tez faze na slooone frytki czy chipsy albo hamburgera no i lekarz mowi ze jest chlopiec:)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi2986 wrote:
    Ja podjadam slodkie, caly czas mam faze na swieze owoce typu arbuz i warzywa, wedlin od 1 miesiaca nie jem, choc czasem na mieso sie skusze, pare razy mialam tez faze na slooone frytki czy chipsy albo hamburgera no i lekarz mowi ze jest chlopiec:)
    To mam prawie to samo z tym,ze ja przed ciaza nie jadlam wędlin na kanapke,zawsze ser zolty a teraz od jakiegoś 10tyg ciąży jem i wedline i konserwy mięsne ;) to zobaczymy czy okaze się chłopcem Dzidzia,mam nadzieje;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze co 2 tygodnie , raz na nfz raz prywatnie. Prywatnie place 120 zl za wizyte ostatnio nam wlaczyl 4d. teraz ide na nfz w czwartek, wiec pozniej prywatna wizyte bede miala 31 lipca ( 20tc ) akurat polowkowe :-)

puchnie mi lewa noga, lydka i stopa, kostka, mrowieje mi a lydka podczas chodzenia mnie boli... o co kaman :/ fakt faktem podczas wypadku uderzylam sie w lewa noge ale pod kolanem... a puchnac w ciazy chyba powinny obydiwe nogi?

apropo jedzenia, ja wogole nie jadalam owocow przed ciaza poraktycznie, a teraz non stop wcinam owocki :-) takie mam zachcianki i bardziej to coagle mam ochote na jaka s zupe kwasnawa czy cosik ;)

a czulam, ze nasza dziewczynka bedzie dziewczynka, bo w 1 ciazy etz mialam taka kiczowata cere, i brzuch mi tak rosl jak teraz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 10:28

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mięsa też nie ruszam , słodycze czasami, miałam fazę na frytki i ogórki kiszone, a teraz na lody i sałatki - i u mnie dziewczynka.

A dzisiaj mam mdłości i zastanawiam się czy coś zjadłam nie takiego czy taki urok ciąży, że mdłości mogą dopaść zawsze.

Co do zaparć to ja tez miałam straszne w 4 miesiącu i stąd się wzięły hemoroidy. Teraz codziennie na czczo zjadam kiwi , poza tym jem śliwki suszone, morele, pije siemie lniane, jem jogurty, kefiry i jest lepiej, no ale z tym co się już pojawiło muszę walczyć. Niestety siedzenie 8 godzin przed komputerem nie pomaga i branie żelaza też nie , no cóż trzeba będzie wytrzymać .

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Ja u Siebie płacę 50 zł za zwykłe usg, bo ma średni sprzęt, a na prenatalne mnie wysłał gdzie indziej i 100zł zapłaciłam, no ale mieszkam w niedużym mieście to i ceny inne :)

Ja mam mieć dziewczynkę i od słodkości mnie całkowicie odrzuciło:) Moja mama ze mną miała tak samo:) A u Ciebie ma być dziewczynka?

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisywalyscie pierwsze ruchy jako takie babelki, laskotanie od srodka i wlasnie chyba zaczynam czuc Franusia:) hehe zjadlam smaczniutki deser orzechowy i po jakims czasie wlasnie w jednym miejscu coraz czuje takie laskotanie wewnatrz, co za przyjemnosc!:)

Karola1990, moniek90, kierzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysle,ze to jak loteria u niektorych sie sprawdzi i beda mowic ,ze to prawda u innych nie i beda ,ze nie jest prawdziwe .U mnie nawet intuicja zawiodla ,ktora zazwyczaj mnie nie zawodzila ale kto by rozpaczal z tego powodu bede miala najukochansza coreczke i jestem z tego powodu szczesliwa :)

bella88 lubi tę wiadomość

• balbo Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mnie strasznie hemoroidy i zaparcia chwyciły na początku czwartego miesiąca, więc zaczęłam się jeszcze bardziej przykładać do diety - bogatej w błonnik, pieczywo tylko ciemne i z najlepszej mąki kasze, owoce, suszone śliwki, no i minimum 2 litry wody dziennie i póki co jest dobrze, zaparć nie ma, hemoroidy się wyciszyly. Mam nadzieje że tak już zostanie.

kwiatakacji lubi tę wiadomość

‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ