Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U nas nie ma nfz:D jedno jest między 11 a 14 tygodniem a drugie w 20 tygodniu i mam je 6 sierpnia:) w Islandii jest całkiem inaczej w ogóle, całą ciąże prowadzi położna, do ginekologa się idzie tylko dla potwierdzenia chociaż też wcale nie trzeba
dlatego trochę się dziwie bo jak tak czytam to tu co miesiąc chodzicie czy coś
a z tego co czytałam to w Polsce też są tylko 3 usg na całą ciąże?
-
mnk wrote:U nas nie ma nfz:D jedno jest między 11 a 14 tygodniem a drugie w 20 tygodniu i mam je 6 sierpnia:) w Islandii jest całkiem inaczej w ogóle, całą ciąże prowadzi położna, do ginekologa się idzie tylko dla potwierdzenia chociaż też wcale nie trzeba
dlatego trochę się dziwie bo jak tak czytam to tu co miesiąc chodzicie czy coś
a z tego co czytałam to w Polsce też są tylko 3 usg na całą ciąże?
Tylko teoretycznie. Ja chodzę na nfz i mam USG na każdej wizycie. Właśnie ostatnio moja ginekolog o tym mówiła, że powinni robić 3 w trakcie ciąży, a na pozostałych wizytach kontrolować jedynie serduszko za pomocą detektora. Ale z reguły im się po prostu nie chce serducha szukać i szybciej jest zrobić to usg i od razu zobaczyć wszystko. -
nick nieaktualnyJa mialam tylko USG na potwierdzenie ciazy i prenatalne w 13 tyg no i za tydzien mam polowkowe. Na wizycie pomiedzy mialan kontrolowane serduszko detektorem. Wizyty mam co 5 tyg,wiec nie specjalnie czesto i chodze prywatnie, nie na NFZ. Mysle ze w Pl mozesz sobie prywatnie chodzic ile chcesz i ciaze kontrolowac u kilku lekarzy, to juz zalezy od Twoich potrzeb.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA w Niemczech mialam usg w 6,7,8 tc ze wzgledu na plamienia teraz mam wizyte co miesiac i za kazdym razem usg i to wszystko na ubezpieczenie panstwowe.Niektorym wystarczaja te 3 usg ale zal mi naszych kobietek w Polsce ,ze trzeba do prywatnego chodzic i tyle pieniedzy placic skoro i tak juz duze podatki sie placi
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaya u nas kontroluja jesli l4 nie jest chodzace, a jesli masz chodzace to moze Cie w domu nie byc. Poza tym to ze chodze prywatnie to jedynie moj wybor bo tak jak dziewczyny pisza na nfz tez sa usg czasami na kazdej wizycie.
Ja wczoraj dowiedzialam sie ze szpital moj jest"objety" (???) fundacja rodzic po ludzku i jqk kobieta zglasza sie do porodu to wypelnia plan porodu, czy zgadza sie na znieczulenie zoo, na oksy, na ewentualne cc, ciecie krocza, czy chce brac prysznic, czy porod w wodzie itp i stosuja sie do tego! A jesli w czasie porodu chcesz jednak zmienic decyzje ze np jednak chcesz oksy to ponownie podpisujesz zgode. Troche moze zamieszania ale bede wiedziala co beda robili.Madzisek lubi tę wiadomość
-
Maya ja chodze na nfz i caly czas mam USG u swego gina bezplatnie.. to zalezy wszystko od lekarza i od tego czy ma w gabinecie sprzet.
Ja znowu dzis mam problem ze wstaniem..nie wystarczy mi i Marcelowi spanie do 7... A jak ogolnie sie czujecie Dziewczyny? Mi wczoraj przed wstaniem z lozka stwardnial brzuch na dole ale po 5min odpuscilo. Zmienilam wode z wysokozmineralizowanej na niskosodowa i unikam soli bo przestraszylam sie tych moich spuchnietych stop:p
Ja jeszcze 3 dni i w pn o 8:30 u swego gina mam prenatalne:D moze dowiem sie czy to aby napewno Marcel:palicja_ lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyInso teraz jak jest ochlodzenie to ja czuje sie super. Nie mam dolegliwosci, oprocz bolu nog po pracy. Lekarz chcial mi dac juz zwolnienie ze wzgledu na wychodzace zylaki ale jeszcze sie wstrzymalam do sierpnia. Mam nadzieje tylko ze leki ktore przepisal usmierza mi bol nog i nie bedzie wiekszych problemow.
-
nick nieaktualnyJa tez sie dzisiaj wczesniej obudzilam i juz spac nie moge. Tez czuje sie lepiej jak jest chlodniej, ale szalu nie ma. Jakis spadek energii mam ostatnio. Niestety zaczely mi dokuczac hemoroidy
nigdy nie mialam takich problemow a tu polowa ciazy i juz . Musze sie lekarza dopytac na wizycie co moge na to stosowac ,bo nieobeznana jestem w temacie.
-
Ja wlasnie jade autobusem do pracy, więc też nie pospałam ale powoli weekend przed nami
ja też miałam w sumie dodatkowe usg bo miałam plamienie i się przestraszyłam no i w polsce jedno bo tu miałam badania przed samym wylotem i było za wcześnie więc lekarz powiedział żebym zrobiła w polsce. Tam mnie lekarz nie zrozumiał i zrobił zwykłe usg bo się pobeczałam nawet nie wiem czemu:D i dał mi namiar do innego który mógł przyjąć mnie w innym mieście o taki h godzinach że nie miałabym dojazdu ;/ strasznie drogie są w ogóle prenatalne w polsce, chciał 350 zł ;0
-
Megi mi upaly nie przeszkadzaja,nawet siedzialam na sloncu w weekend jak byl upalny i nic,zero puchniec nic,jednorazowo wlasnie mnie to zlapalo bo od rana lazilam po miescie bez auta,mpk i wrocilam pozno do domu,nie wiem co to bylo,za bardzo sie zmeczylam najwidoczniej,malo pilam i prawie nic nie jadlam tego dnia.
Rewelka ja mam przerozne,dziwne,smieszne,erotyczne,takie w ktorych zaraz placze na jawie itp
Na hemoroidy rob nasiadowki w cieplej wodzie,myj to miejsce preparatem z kora debu,wogole jest troche ziol ktore pomagaja w regeneracji. Pomijajac mascie,ktore akurat mi kiedys nie pomagaly a wrecz przeciwnie wszystko mnie bolalo i pieklo po nich;/
Mnk no tak prenatalne nie sa tanie,ja za swoje zaplace 220zl+ jezeli chce foto 10zl+ nagranie plyty 60zl...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 09:06
kwiatakacji lubi tę wiadomość