Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Pchelkaa trzymajmy się wersji, że Ja mam chęć na słodkie i będzie chłopiec a Ty masz odwrotnie na dziewczynkę, mi ta teoria pasuje
Zobaczcie jakie ceny...
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/body.html?s%5B2%5D=&order=custom_ordering&direction=ascmaya34 lubi tę wiadomość
-
MeGi2986 wrote:Dziewczyny opisywalyscie pierwsze ruchy jako takie babelki, laskotanie od srodka i wlasnie chyba zaczynam czuc Franusia:) hehe zjadlam smaczniutki deser orzechowy i po jakims czasie wlasnie w jednym miejscu coraz czuje takie laskotanie wewnatrz, co za przyjemnosc!
po zjedzeniu slodkiego dziecko jest bardzziej aktywne, wiec pewnie czujesz Franusia) ja czuje czasami babeleczka, ale musze lezec albo jak mam pelny pecherz zauwazylam to czasami poczuje
nie moge sie doczekac takich prawdzoiwych kopniakow i jak na brzuchu widac jak sie rusza
))
MeGi2986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA zaparcia mialam od poczatku ciazy i to straszne i dupsko juz tez pobolewalo. Od jogurtow mnie odrzuca, wiec musialam czesciej jesc piksntne rzeczy to troche pomagalo. Teraz zaparcia pojawiaja sie ale rzadziej, a pomogl mi arbuz jedzony na kolacje i nektarynki.
-
nick nieaktualny
-
fajna ta stronka chyba cos pozamawiam
ja wczoraj bylam w pepko pozniej weszlam od carrefore expres po bulki i trafilam na wyprzedaz ubraek nimowlecych1! body z dlugim rekawkiem po 4 zl !!! i to sliczne na dziewczynke a spioszki z dlugim tez piekne kolorowe po 9 zltakze kupilam 2 spioszki 3 bodziaczki i zaplacilam cale 30 zl
-
maya34 wrote:u mnie juz bebni po brzuchu na calego .A co jest najslodsze gdy nacisne paluszkiem kilka razy w jedno miejsce moja malutka mi odpowiada w tym samym miejscu i czasami tak sie bawimy
chyba ,ze spi to mnie olewa
Mam dokładnie tak samo:) też się tak z moją małą bawięmaya34 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyrewelka wrote:Zobaczcie jakie ceny...
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-2-lat/body.html?s%5B2%5D=&order=custom_ordering&direction=asc
Wczoraj bylam w sklepie to jedyne co udalo mi sie kupic to te brązowe bodziaki tup tupale super ze na stronce jest duzy wybor na pewno sie skusze:)
-
iNso87 wrote:Rewelka ja w pierwszej ciąży jadlam wszystko,pod koniec miałam faze na eklerka i to była moja taka zachcianka ale bardzo pozno jak widzisz:P
Teraz jem tez wszystko.. ale czasem mam faze (już 3 raz w całej ciąży) na frytki baaaardzo posolone
Justyna mowila,ze jadla słodkie i synka ma,jakos mi się kojarzyrewelka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
iNso87 wrote:To mam prawie to samo z tym,ze ja przed ciaza nie jadlam wędlin na kanapke,zawsze ser zolty a teraz od jakiegoś 10tyg ciąży jem i wedline i konserwy mięsne
to zobaczymy czy okaze się chłopcem Dzidzia,mam nadzieje;D
Ja ciągle mam ochotę na mięso i wędliny, praktycznie nie ma u mnie kanapki bez szybki i obiadu bez mięsa a w brzuszku mieszka dziewczynkaWięc chyba nie ma reguły
Nadulka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny
ja dziś mam wizytę o 15:45, cieszę się, bo od wczoraj boli mnie brzuch jak na okres i trochę mnie to niepokoi. Poza tym zauważyłam wczoraj, że nogi z tyłu, tam gdzie kolana mam spuchnięte...
Zawsze lubiłam upały, ale teraz nie potrafię ich znieść... jak już widzę rano słońce to płakać mi się chcę, bo duszę się przez cały dzień...
No i mam ostatnio jakieś humorki... popłakałam się, bo czekolady nie miałam w domu. Mąż przyleciał, bo myślał, że coś się stało a ja mu na to, że czekolady nie machociaż wcześniej do słodyczy mnie nie ciągnęło
P.S: dziewczyny, czy nie przybieranie na wadze jest złe? Przytyłam dopiero pół kilo, a dziewczyny piszą, że już o kilka kilo przytyły do tego czasu...bella88, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykierzynka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak odczuwacie pierwsze ruchy? bo ja od tygodnia w jednym miejscu co jakiś czas czuje takie gazowanie i nie wiem czy to juz ruchy czy nie
Pierwsze odczucie to jakby ktoś mnie gilgotał od środka, jakby motylek latał w brzuchuteraz już wyraźnie czuję kopnięcia, tak, jakby bańka mydlana pękała
myślę, że jak się to poczuje to się nie ma wątpliwości, bo nie jest to podobne do niczego co się normalnie, przed ciążą dzieje w brzuchu
kierzynka lubi tę wiadomość
-
Madzia z czekoladą to się uśmiałam konkretnie... Ja jak na razie od początku ciąży cały czas jestem na -2kg, a brzuszek trochę rośnie, moim zdaniem oby brzuchal rósł, waga nie musi
jeszcze jest czas.
Czyli z tego jak uzbierałam na razie po waszych wypowiedziach, to na słodkie chłopakmi pasuje
Madzia890722, alicja_ lubią tę wiadomość
-
kierzynka wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jak odczuwacie pierwsze ruchy? bo ja od tygodnia w jednym miejscu co jakiś czas czuje takie gazowanie i nie wiem czy to juz ruchy czy nie
Ja pierwsze ruchy odczuwałam jako kopniaczki, bąbelki chyba przegapiłamNa początku czułam delikatne pukanie z prawej strony, teraz już Mała daje o sobie znać z każdej strony, czuję jak się przewraca, a wczoraj chyba główką albo pupą pukała, bo jak rękę przyłożyłam to coś większego od stópki to było
Misia26 ja też miewam dziwne sny, mój lider póki co to sen kiedy śniło mi się, że leżę z moim dzieckiem na łóżku, patrzę na niego, przytulam, było takie malutkie. A kiedy skończyliśmy się bawić to przyszła pora na "no to kochanie musisz teraz iść z powrotem do brzuszka"czasami nie ogarniam mojego mózgu...
bella88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam zachcianki ale tylko na frytki i niezdrowe jedzenie
ma byc chlopak i tak samo jak z corka kompletnie nie ciagnie mnie do slodkiego, czasami mam chec na mieso, najczesciej mielone w roznych postaciach
z makaronem, w zapiekance, jakies pulpeciki, kotleciki
no i mizeria jest pycha z mlodymi ziemniaczkami