X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Mikołajem by było śmiesznie bo imieniny, urodziny, święta w jednym miesiącu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka rzeczywiscie:p jeszcze Laura moja bedzie myslala,ze to Maly robi prezenty i zostawia pod choinka:p

Nadulka, rewelka lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Będzie Kacperek :-) córce podalismy dwa i ona wybrała :-)

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek u mnie Corka nie bierze pod uwage nawet,ze chlopiec moze sie urodzic :d Ma byc siostra i koniec,i Lena bo Jowita jeszcze chcielismy ale Laura wybrala Lenka;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

Madzisek, MeGi2986, Eve_84, iNso87, Pchełka, alicja_, Nadulka, bella88, niania.ogg, kwiatakacji, Anko:-), Karola1990, Hashija, Flakonik, moniek90 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odyseja Zycia - ogladalyscie? Ja wlasnie ogladam, wlaczcie sobie :-)

Ps. Pod koniec jest porod, hormony ciazowe buzuja, ryyyycze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 20:16

justyna14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Madzisek u mnie Corka nie bierze pod uwage nawet,ze chlopiec moze sie urodzic :d Ma byc siostra i koniec,i Lena bo Jowita jeszcze chcielismy ale Laura wybrala Lenka;)
    Moja od początku braciszka chciała :-) już rok temu Chodziła i gadała że Będzie miała brata więc jest szczęśliwa i już strasznie w Kacperku zakochana :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera mi cos.poszkodzilo;/ znowu mam bol brzucha i latam do toalety co chwile i teraz znowu boli a juz nie mam z czym,ze tak powiem isc do toalety:( masakra..

Zrobilam wlasnie tiramisu dla Małża bo naznosil serkow marscarpone..nie dosc,ze zrobilam bezalkoholowe bo bez amaretto to upieklam dwa duze biszkopty w tortownicach,przecielam w pol oba i wyszedl wielki,pietrowy tort tiramisu:p szkoda tylko,ze nie mam zadnej polewy zeby zakryc boki;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 – ja codziennie rano jak się budzę mam stwardniały brzuch na dole. Pytałam ginekologa o to dziś i mówi, że powód do niepokoju byłby wtedy gdyby twardniał co mniej więcej 15minut w ciągu dnia. Jeżeli to jest kilka razy dziennie lub tylko rano to kompletnie się tym nie należy przejmować :)

rewelka – jeżeli chodzi o jedzenie słodyczy to ja przed ciąża prawie w ogóle nie jadłam słodkiego a od początku ciąży do dnia dzisiejszego objadam się słodkościami, jogurtami słodkimi, owocami, czekoladą, słodkim mlekiem – mam dziewczynkę potwierdzoną Nifty :)
    Może cos w tym jest... :) Mięsa nie dotykam, chociaż wiem, że powinnam. :(

Madzia890722 – ja już mam 20sty tydzień a waga stoi.
    Cały czas waże 52kg. A brzuszek Ci rośnie troszkę?

Stars2345 – Gratuluję syna! :)

stars2345, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Inso87 –

Madzia890722 – ja już mam 20sty tydzień a waga stoi.
    Cały czas waże 52kg. A brzuszek Ci rośnie troszkę?

brzuszek taki, jak na zdjęciu w awatarze ;) wiec chyba nie jest tak źle ;)

co do imion dla chłopczyka to my się zastanawaimy nad Antosiem, Ignasiem albo Filipem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:49

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie. Z małym wszystko dobrze, waży 240gram ;) i już trzeci lekarz sam od siebie powiedzial,ze to chlopiec, wiec juz mamy pewnosc :) za to ja mam znów bakterie liczne w moczu i dostałam skierowanie na posiew z moczu. Znów wydałam w aptece 120zł... i tak za każdym razem...

Jak wracałam od lekarza to tak okropnie zaczął mnie brzuch boleć, że nie umiałam dojść do domu... z prawego boku na dole... to chyba te wiązadła, ale tak okropnego bólu jeszcze nie miałam... leżałam i płakałam, poruszyć się nie mogłam... wzięłam paracetamol i przeszło, chociaż jak się poruszę to jeszcze trochę ból czuję...

Martwiły mnie te bóle jak na okres i lekarka powiedziała, żeby na takie bóle uważać, bo mogą to być skurcze i powodować skracanie się szyjki, ale ja mam długą i zamkniętą szyjkę (zawsze mówi, że długa jak u łabędzia) więc może taka moja uroda...

A połówkowe mamy 22 lipca, w moje urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 22:21

kwiatakacji, Madzisek, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :-) zapowiada się śliczny dzień więc ja już ubrana, zaraz śmigam do sklepu po świeże pieczywo ma śniadanko a potem pranie, odgruzowywanie chaty i kiszenie ogórów :-) to Będzie pracowity dzień :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Madzisek ja dalej w lozku..:p nie wiem co mi jest,ze trudno mi sie stoczyc juz ktory dzien hehee Małż na 4 poszedl do drugiej roboty to o 9 zaraz powinien byc i mam nadzieje,ze pomysli o sniadaniu i pieczywie;) Mala patrze tez Moja jeszcze spi.. leniwy dzien:p

Alicja mam takie twardnienie od kilku dni,jak mowisz,ze raz na dzien nic sie nie stanie to trzymam sie tej wersji;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) dawno nic nie pisalam,ale bylam dosc zalatana, kurs na prawko I inne sprawy,ale za to sledzilam na biezaco:) my od wczoraj znowu w Anglii z czego sie ciesze,bo stesknilam sie za mezem. :) 8 bylam na USG w koncu wiem kto sie tam chowa, a wiec Gabrys bedzie mial braciszka Maksymiliana :D moj maz stwierdzil ze pomylilam przesylki przy odbiorze, bo on robil dziewczynke haha ;) pozniej wstawie zdjecie z klejnotami rodowymi malego, nie da sie pomylic I stwierdzic czego innego. :D najwazniejsze ze maly zdrowy I wszystko jest ok. Wazy 219 g, lozysko mam na przedniej scianie wiec mimo ze to dr ciaza slabo czuje ruchy. Teraz 15 mam wizyte u poloznej a pozniej pod koniec miesiaca usg polowkowe.

kwiatakacji, Madzisek, Pchełka, Nadulka, justyna14, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyneczki.
    Od paru dni męczy mnie dylemat...Chciałabym pojechać na 2-3 dni nad morze z mężem, sami, tylko we dwoje. Ale ja już taka jestem, że jak pomyślę, że dzieci zostaną w domu, to będzie im przykro, że rodzice pojechali nad morze sami, bez nich. I tak się w kółko nakręcam ;-(
    Z jednej strony wiem, że to ostatnia okazja zanim mała się urodzi, żeby spędzić weekend tyko we dwoje i do tego we wrześniu mamy 10 rocznicę ślubu ale z drugiej strony już mnie dopadają wyrzuty sumienia.
    Kurczę, od 12 lat może ze 2 razy spędziliśmy weekend we dwoje :-/ Bo zawsze mi było szkoda jechać ze względu na dzieciaczki...

Doradźcie mi jechać czy nie. Może Wy mi przetłumaczycie ?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) i ja się witam w 5 miesiącu :) czas leci jak szalony...

alicja_, Pchełka, Anko:-) lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja bym pojechala, przeciez to nie tak,ze to jedyny wyjazd w zyciu i nie zabieracie dzieci. Dzieci sie jeszcze najezdza. Nawet jezeli bedzie im przykro to tylko przez chwile. Poza tym dzieci kiedys wyfruna a ty zostaniesz z mezem , dlatego wasze wzajemne relacje sa tak samo wazne i nalezy wam sie chwila dla siebie. Takie jest moje zdanie , moze dlatego, ze nie mam jeszcze dzieci :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:08

kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej, w ktorym tygodniu idziecie na polowkowe usg? ja mam przyjsc w 22 tygodniu.

Ja byłam wczoraj tj.20tydzien, a na echo serduszka idę w 24 tygodniu :)

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ