X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z Mikołajem by było śmiesznie bo imieniny, urodziny, święta w jednym miesiącu :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka rzeczywiscie:p jeszcze Laura moja bedzie myslala,ze to Maly robi prezenty i zostawia pod choinka:p

Nadulka, rewelka lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas Będzie Kacperek :-) córce podalismy dwa i ona wybrała :-)

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek u mnie Corka nie bierze pod uwage nawet,ze chlopiec moze sie urodzic :d Ma byc siostra i koniec,i Lena bo Jowita jeszcze chcielismy ale Laura wybrala Lenka;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

Madzisek, MeGi2986, Eve_84, iNso87, Pchełka, alicja_, Nadulka, bella88, niania.ogg, kwiatakacji, Anko:-), Karola1990, Hashija, Flakonik, moniek90 lubią tę wiadomość

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odyseja Zycia - ogladalyscie? Ja wlasnie ogladam, wlaczcie sobie :-)

Ps. Pod koniec jest porod, hormony ciazowe buzuja, ryyyycze :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 20:16

justyna14 lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Madzisek u mnie Corka nie bierze pod uwage nawet,ze chlopiec moze sie urodzic :d Ma byc siostra i koniec,i Lena bo Jowita jeszcze chcielismy ale Laura wybrala Lenka;)
    Moja od początku braciszka chciała :-) już rok temu Chodziła i gadała że Będzie miała brata więc jest szczęśliwa i już strasznie w Kacperku zakochana :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera mi cos.poszkodzilo;/ znowu mam bol brzucha i latam do toalety co chwile i teraz znowu boli a juz nie mam z czym,ze tak powiem isc do toalety:( masakra..

Zrobilam wlasnie tiramisu dla Małża bo naznosil serkow marscarpone..nie dosc,ze zrobilam bezalkoholowe bo bez amaretto to upieklam dwa duze biszkopty w tortownicach,przecielam w pol oba i wyszedl wielki,pietrowy tort tiramisu:p szkoda tylko,ze nie mam zadnej polewy zeby zakryc boki;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso87 – ja codziennie rano jak się budzę mam stwardniały brzuch na dole. Pytałam ginekologa o to dziś i mówi, że powód do niepokoju byłby wtedy gdyby twardniał co mniej więcej 15minut w ciągu dnia. Jeżeli to jest kilka razy dziennie lub tylko rano to kompletnie się tym nie należy przejmować :)

rewelka – jeżeli chodzi o jedzenie słodyczy to ja przed ciąża prawie w ogóle nie jadłam słodkiego a od początku ciąży do dnia dzisiejszego objadam się słodkościami, jogurtami słodkimi, owocami, czekoladą, słodkim mlekiem – mam dziewczynkę potwierdzoną Nifty :)
    Może cos w tym jest... :) Mięsa nie dotykam, chociaż wiem, że powinnam. :(

Madzia890722 – ja już mam 20sty tydzień a waga stoi.
    Cały czas waże 52kg. A brzuszek Ci rośnie troszkę?

Stars2345 – Gratuluję syna! :)

stars2345, Madzia890722 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicja_ wrote:
    Inso87 –

Madzia890722 – ja już mam 20sty tydzień a waga stoi.
    Cały czas waże 52kg. A brzuszek Ci rośnie troszkę?

brzuszek taki, jak na zdjęciu w awatarze ;) wiec chyba nie jest tak źle ;)

co do imion dla chłopczyka to my się zastanawaimy nad Antosiem, Ignasiem albo Filipem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 21:49

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po wizycie. Z małym wszystko dobrze, waży 240gram ;) i już trzeci lekarz sam od siebie powiedzial,ze to chlopiec, wiec juz mamy pewnosc :) za to ja mam znów bakterie liczne w moczu i dostałam skierowanie na posiew z moczu. Znów wydałam w aptece 120zł... i tak za każdym razem...

Jak wracałam od lekarza to tak okropnie zaczął mnie brzuch boleć, że nie umiałam dojść do domu... z prawego boku na dole... to chyba te wiązadła, ale tak okropnego bólu jeszcze nie miałam... leżałam i płakałam, poruszyć się nie mogłam... wzięłam paracetamol i przeszło, chociaż jak się poruszę to jeszcze trochę ból czuję...

Martwiły mnie te bóle jak na okres i lekarka powiedziała, żeby na takie bóle uważać, bo mogą to być skurcze i powodować skracanie się szyjki, ale ja mam długą i zamkniętą szyjkę (zawsze mówi, że długa jak u łabędzia) więc może taka moja uroda...

A połówkowe mamy 22 lipca, w moje urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2015, 22:21

kwiatakacji, Madzisek, MeGi2986, Nadulka lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :-) zapowiada się śliczny dzień więc ja już ubrana, zaraz śmigam do sklepu po świeże pieczywo ma śniadanko a potem pranie, odgruzowywanie chaty i kiszenie ogórów :-) to Będzie pracowity dzień :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    Madzisek ja dalej w lozku..:p nie wiem co mi jest,ze trudno mi sie stoczyc juz ktory dzien hehee Małż na 4 poszedl do drugiej roboty to o 9 zaraz powinien byc i mam nadzieje,ze pomysli o sniadaniu i pieczywie;) Mala patrze tez Moja jeszcze spi.. leniwy dzien:p

Alicja mam takie twardnienie od kilku dni,jak mowisz,ze raz na dzien nic sie nie stanie to trzymam sie tej wersji;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) dawno nic nie pisalam,ale bylam dosc zalatana, kurs na prawko I inne sprawy,ale za to sledzilam na biezaco:) my od wczoraj znowu w Anglii z czego sie ciesze,bo stesknilam sie za mezem. :) 8 bylam na USG w koncu wiem kto sie tam chowa, a wiec Gabrys bedzie mial braciszka Maksymiliana :D moj maz stwierdzil ze pomylilam przesylki przy odbiorze, bo on robil dziewczynke haha ;) pozniej wstawie zdjecie z klejnotami rodowymi malego, nie da sie pomylic I stwierdzic czego innego. :D najwazniejsze ze maly zdrowy I wszystko jest ok. Wazy 219 g, lozysko mam na przedniej scianie wiec mimo ze to dr ciaza slabo czuje ruchy. Teraz 15 mam wizyte u poloznej a pozniej pod koniec miesiaca usg polowkowe.

kwiatakacji, Madzisek, Pchełka, Nadulka, justyna14, MeGi2986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyneczki.
    Od paru dni męczy mnie dylemat...Chciałabym pojechać na 2-3 dni nad morze z mężem, sami, tylko we dwoje. Ale ja już taka jestem, że jak pomyślę, że dzieci zostaną w domu, to będzie im przykro, że rodzice pojechali nad morze sami, bez nich. I tak się w kółko nakręcam ;-(
    Z jednej strony wiem, że to ostatnia okazja zanim mała się urodzi, żeby spędzić weekend tyko we dwoje i do tego we wrześniu mamy 10 rocznicę ślubu ale z drugiej strony już mnie dopadają wyrzuty sumienia.
    Kurczę, od 12 lat może ze 2 razy spędziliśmy weekend we dwoje :-/ Bo zawsze mi było szkoda jechać ze względu na dzieciaczki...

Doradźcie mi jechać czy nie. Może Wy mi przetłumaczycie ?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) i ja się witam w 5 miesiącu :) czas leci jak szalony...

alicja_, Pchełka, Anko:-) lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja bym pojechala, przeciez to nie tak,ze to jedyny wyjazd w zyciu i nie zabieracie dzieci. Dzieci sie jeszcze najezdza. Nawet jezeli bedzie im przykro to tylko przez chwile. Poza tym dzieci kiedys wyfruna a ty zostaniesz z mezem , dlatego wasze wzajemne relacje sa tak samo wazne i nalezy wam sie chwila dla siebie. Takie jest moje zdanie , moze dlatego, ze nie mam jeszcze dzieci :)

• Matleena Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:08

kwiatakacji, alicja_ lubią tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    hej, w ktorym tygodniu idziecie na polowkowe usg? ja mam przyjsc w 22 tygodniu.

Ja byłam wczoraj tj.20tydzien, a na echo serduszka idę w 24 tygodniu :)

‹‹ 653 654 655 656 657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ