Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Ja mam badanie polowkowe w srode. Malenstwo kopie jak szalone. Zastanawiam sie w jakim stanie jest moja szyjka bo na ostatniej wizycie byla krotka a wczoraj bylam na weselu, w ogole nie tanczylam ale mimo to dzisiaj zle sie czuje. Boli mnie brzuch, robi sie twardy wszystko tak jak by mnie ciagnie do dolu. Nie wiem czy dotrwam do srody.......
-
nick nieaktualnyTinusia wrote:Madzia890722 zawsze jestem zasmarkana jak oglądam ten filmik
łapie za serce
Na ostatniej wizycie dostałam skierowanie aby zrobić test obciążenia glukozą... brrr jak pomyślę o tym to już mi niedobrze...
a kiedy powinno wykonać się taki test:)? -
alicja u mojej siostry glukozę robili gdzies pod koniec,ale nie wiem kiedy powinno się robic,ja miałam tylko z krwi robiona glukozę tzn pobranie i do widzenia a widziałam ciezarna jak kiedyś zaszłam do diagnostyki w zaawansowanej ciąży siedziała i czekala wlasnie,wiem,ze cos jej do picia dali..? ja nawet nie wiem o co chodzi w tym badaniu
-
nick nieaktualny
-
Cholera mnie cos migdal od rana boli;/ wzielam prenalen lyknelam,psiknelam w gardlo, i zaparzyłam szalwie żeby poplukac gardo,teraz jem kanapki z miodem i serem..ostatnim razem w I trymestrze taki bol migdala skonczyl się koszmarnie..goraczka i IP ;/ az się boje;/
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny widze ze badana macie szyjke, czy tak u kazdej jest i czy to od ktoregos yygodnia??
Bo ja jeszcze nie mialam badania ginekologicznego i nie wiem czy sie upomniec czy czekac cierpliwie
Inso ja mialam w dziecinstwie problemy z migdalami ciagle angina mnie lapala wiec wkoncu mi je wycieli. Mnie za to od klimy od razu zatoki daja sie we znaki. Masakra. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Dziewczyny widze ze badana macie szyjke, czy tak u kazdej jest i czy to od ktoregos yygodnia??
Bo ja jeszcze nie mialam badania ginekologicznego i nie wiem czy sie upomniec czy czekac cierpliwie
Megi, ja chodzę z nfz i od samego początku na każdej wizycie mam badaną szyjkę, jak chodzę do innego prywatnie(czasami chodzę jak coś się dzieje i mam dwóch lekarzy) to też zawsze mi sprawdza. Myślę, że to ważne, żeby wiedzieć czy się nie skraca, bo z dzieckiem na usg może być wszystko dobrze a szyjka może być krótsza i wtedy trzeba się oszczędzać. Nigdy Ci nie sprawdzał? to skąd będzie wiedział czy się skróciła skoro nie wie jaką masz szyjkę? Ja bym się upomniała
-
nick nieaktualnyMadzia no właśnie nie sprawdzał. Nie mam do niego zastrzeżeń ale faktycznie może się upomnę. Na początku sierpnia mam koleją wizytę i pewnie zrobi cytologie więc od razu zagadam o tej szyjce. A czy przy skracającej się szyjce kobieta czuje jakieś dolegliwości?
-
Wiecie co... Tak mi sie strasznie podoba imie gustaw a teżet mnie wyśmiał i powiedział że nigdy w życiu i nie wiem jak go przekonać...
U mnie nie ma żadnych badań ginekologicznych i szyjki też chyba nie sprawdzają, miałam tylko mocz i badania krwi robione, nawet o glukozach nie było wspomniane że będzie robione później. No ale więcej się dowiem pewnie 20 sierpnia bo mam kolejną wizytę u położnej -
nick nieaktualnyMeGi2986 wrote:Madzia no właśnie nie sprawdzał. Nie mam do niego zastrzeżeń ale faktycznie może się upomnę. Na początku sierpnia mam koleją wizytę i pewnie zrobi cytologie więc od razu zagadam o tej szyjce. A czy przy skracającej się szyjce kobieta czuje jakieś dolegliwości?
Mi lekarka wczoraj powiedziała, że bóle miesiączkowe na tym etapie ciąży są skurczami i może się przez to skracać szyjka, ale wcale nie musi, więc chyba tak naprawdę nigdy się nie wie dopóki lekarz tego nie sprawdzi. Ja np mam bóle miesiączkowe a szyjka mi się nie skracaNie ma się co stresować tą szyjką, tylko tak sobie myślę,że gdyvy Ci się skróciła to on chyba nie mógłby o tym wiedzieć, bo nie wie jaką długość miała wcześniej. Mi też sprawdzała ostatnio przez usg szyjkę, bo sprawdza się ją też od strony dziecka, czy tam się nie nie otwiera.
-
nick nieaktualnyNo tak, jak nie sprawdzi to nie wie
podpytam go, zobaczymy co powie. Może przy usg tam ją sprawdzał ale że wsio ok to nic nie mówił. Się okaże
ogólnie ja nie mam praktycznie żadnych bóli, ale tak jak mówisz ból nie jest wyznacznikiem.
Kurcze podpatrzyłam u jednej z lipcówek takie oświetlenie nad łóżeczkiem
fajnie to wyglądamoże któraś z Was miała takie lampeczki??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2015, 23:38
-
Witam po ciezkiej nocy;/ narazie jest ok ale zobaczymy potem,juz obmyslam co tu zjesc przez caly dzien...Juz wiem co mi poszkodzilo na zaoladek,to Prenalen na gardlo;/ przez niego to wszystko;/ eh
Migdala dalej czuje ale juz nie taki bol jak wczoraj,teraz czuje.ze poprostu wystaje za daleko ale jak przelykam to nie boli tylko przeszkadza.
Ja tez Dziewczyny nigdy nie mialam badania szyjki,caly czas USG to nie wiem czy podczas tego widac? Ostatnio siedzialam pierwszy raz na fotelu i myslalam,ze mnie zbada a tu tylko pielegniarka pobrala wymaz...i tyle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 07:48
-
mnk wrote:Wiecie co... Tak mi sie strasznie podoba imie gustaw a teżet mnie wyśmiał i powiedział że nigdy w życiu i nie wiem jak go przekonać...
U mnie nie ma żadnych badań ginekologicznych i szyjki też chyba nie sprawdzają, miałam tylko mocz i badania krwi robione, nawet o glukozach nie było wspomniane że będzie robione później. No ale więcej się dowiem pewnie 20 sierpnia bo mam kolejną wizytę u położnej
Mi się też baaardzo Gustaw podoba, ale tatusiowi nie. Aktualnie każde imię jest dla taty zbyt niedoskonałeNajlepiej by było: "gdyby dziecko samo wybrało", gdy np. będzie szło do szkoły
Miałabym wówczas najpewniej Barbie albo Zygzaka
Ja, gdy już wybiorę, mam zamiar atakować metodą "na osłuchanie". W internetach piszą, że działahttps://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png