X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy tez Was bola zebra od srodka? Okropne uczucie, spalam skulona w nocy i chyba dlatego. A jak leze na wznak to jest w miare ok chociaz i tak czuje niewielki bol.

Ja szyjke mam badana na kazdej wizycie gdzies od 8 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pilnujecie żeby spać na lewym boku czy nie?
    Bo ja szczerze mówiąc w nocy i tak się przekręcam na plecy albo prawy brzuch...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja jk czsami wstaje w nocy to tez mnie tam czasami cos boli i uwiera ale jak chwile pochodzeto przestaje wiec cbybs wina pozycji do soania.Staram sie spac zna lewej stronie i strasznie sie na siebie wsciekalam za przekrecane ale nie mamy na to wplywu i jak sie obudze na prawym boku czy na plecach to wracam na lewy i koniec .Odpuscilam sobie przejmowanie sie tym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja spie i na lewym i na prawym boku a najczesciej na plecach. Na lewym jak leze to mi cos uwiera i zaraz sie przekrecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby na lewym boku spanie zalecane jest od 20tyg. Szczerze ciezko przespac noc na jednym boku przynajmniej mi :) w pierwszej ciazy w ogole ciezko bylo mi znalezc wygodna pozycje,zobaczymy jak bedzie teraz pewnie znowu bede tesknic za spaniem na brzuchu :D no ale aby do grudnia haha... Mysle Ala,ze nie masz sie co przejmowac bo chyba wiekszosc z nas sie kreci tak w nocy. Zawsze mozesz porozmawiac ze swoim lekarzem na ten temat.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki. U nas wszystko dobrze. Odpoczywamy jak najwiecej ;) We wtorek połówkowe

Tinusia a na ktorego ty mialas wczesniej termin porodu? teraz zapisalam cie na 28.11 bo tak ostatnio napisalas. Nie wiem dlaczego nie mialam cie wcale na liscie :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:26

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nam się proporcje wyrównały :) 25 chłopców i 25 dziewczynek :)

kierzynka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie obudzilam - na lewym boku :) spie z rogalem a on utrudnia wiercenie sie,ale nie pilnuje tego zeby byl to lewy bok,spie jak mi wygodnie.

• Kava Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:10

MeGi2986 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odruchowo klade sie na lewy, chociaz wygodniej mi na prawym, bo zawsze tak spalam :p ale jednak pilnuje zeby spac jak najwiecej na lewym :-)

Od kilku dni cos dziwnego, budze sie rano a na bluzce plamki w miejscu sutkow..czy ktorejs sie wydziela juz siara, czy to nie za szybko?? I strasznie wrazliwe mi sie zrobily sutki, od poczatku ciazy nie byly takie nawet,moj to nawet dotknac nie moze.. a jak raz mnie uszczypnal dla zartow to az mi lzy w oczacn z bolu sie zebraly :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie spac na lewym boku ale i tak czesto bywa ze spie na prawym bo jest mi o wiele wygodniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od piątku tak boli brzuch na dole z boku... jak źle siedzę, zbyt gwałtownie się podniosę, albo jak za długo chodzę... i to jest ból nie wytrzymania... tak boli, że nie potrafię się wyprostować... jak teraz mnie tak boli to wolę nie myśleć co będzie przy porodzie... ;)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

• bella88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja miałam tak rano. Złapał mnie straszny ból, takie kłócie z lewej strony przy przeciaganiu się i tak sobie właśnie pomyślałam że jak to mnie tak boli to co dopiero będzie się działo przy porodzie hehe... :-)

Ja śpię przeważnie na lewym boku i jest mi najwygodniej. Ale w nocy czasem się przekrecam bo trudno tak wylezec na jednym boku.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie czuje ruchów...a wizyta 28go....

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    MeGi, to cotton balls. Nie miałam, ale mam zamiar zakupić :)
    Piękne, prawda?
    Cudownie to wygląda :) patrzyłam już na allegro, koszt 20szt to 99zł, ale ten urok mmmm:)

Stars2345 mi ginekolog zalecił brać Cyclo 3 Fort. Są one dostępne bez recepty. Czytałam że niektórym pomagają też na hemoroidy. Biorę 2 tabl dziennie i już tak do końca ciąży.

stars2345, Kava lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:06

Flakonik lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lozka,migdal dalej boli,miesnie wszystkie czuje z tylu na plecach jak leze,glowa boli...co chwile mierze temp czy goraczki nie ma,w tej chwili 37,4C mam nadzieje,ze nie urosnie jak ostatnio;(

Madzisek ja jutro o 8:30 ide na polowkowe na nfz to napewno wyrownanie jutro moze zmienie:p

Ja tego nie pilnuje spie raz tak raz tak albo na plecach,nie dam rady spac cala noc na jednym boku bo zaraz dretwieje..

Megi sa super,ja niestety nie mam juz pokoju w domu,zeby zrobic pokoj dla Maluszka;) a szkoda:) bedzie sie z Nami cisna w sypialni ok 3-4 lat pewnie. Ale mysle,ze Laura sie przemeczyla to i te sie przemeczy,pozniej pojdzie do szkoly albo wczesniej do przedszkola to wyjdziemy z tej sypialni choc szkoda,bo tyle zrobilismy w niej ehh.. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:16

Anka1101 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam dziewczyny. Dwa miesiące temu wybrałam meble do mieszkania w internecie. Pokazałam mojemu i powiedział że jakie wybiorę takie się kupi bo jemu jest to obojętne jako facetowi, ważne żeby mi się podobały. W końcu mamy mieszkanie, jutro kończy się promocją na te meble i chciałam pojechać zamówić a on mi nagle wypala że te meble to nie bo drogie, bo to bo tamto, bo może jakieś inne się wezmie. No ręce mi opadły I wszystkiego mi się odechciało. WrWrrr... No same powiedzcie czy one są aż tak drogie? http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=99,venom

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie są super tanie, ale niestety tyle meble kosztują :) może przejedz się z mężem po sklepach niech zobaczy ile inne kosztują i zrozumie :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ