X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy tez Was bola zebra od srodka? Okropne uczucie, spalam skulona w nocy i chyba dlatego. A jak leze na wznak to jest w miare ok chociaz i tak czuje niewielki bol.

Ja szyjke mam badana na kazdej wizycie gdzies od 8 tc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a pilnujecie żeby spać na lewym boku czy nie?
    Bo ja szczerze mówiąc w nocy i tak się przekręcam na plecy albo prawy brzuch...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka ja jk czsami wstaje w nocy to tez mnie tam czasami cos boli i uwiera ale jak chwile pochodzeto przestaje wiec cbybs wina pozycji do soania.Staram sie spac zna lewej stronie i strasznie sie na siebie wsciekalam za przekrecane ale nie mamy na to wplywu i jak sie obudze na prawym boku czy na plecach to wracam na lewy i koniec .Odpuscilam sobie przejmowanie sie tym :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja ja spie i na lewym i na prawym boku a najczesciej na plecach. Na lewym jak leze to mi cos uwiera i zaraz sie przekrecam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby na lewym boku spanie zalecane jest od 20tyg. Szczerze ciezko przespac noc na jednym boku przynajmniej mi :) w pierwszej ciazy w ogole ciezko bylo mi znalezc wygodna pozycje,zobaczymy jak bedzie teraz pewnie znowu bede tesknic za spaniem na brzuchu :D no ale aby do grudnia haha... Mysle Ala,ze nie masz sie co przejmowac bo chyba wiekszosc z nas sie kreci tak w nocy. Zawsze mozesz porozmawiac ze swoim lekarzem na ten temat.

alicja_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczynki. U nas wszystko dobrze. Odpoczywamy jak najwiecej ;) We wtorek połówkowe

Tinusia a na ktorego ty mialas wczesniej termin porodu? teraz zapisalam cie na 28.11 bo tak ostatnio napisalas. Nie wiem dlaczego nie mialam cie wcale na liscie :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 10:26

alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nam się proporcje wyrównały :) 25 chłopców i 25 dziewczynek :)

kierzynka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie wlasnie obudzilam - na lewym boku :) spie z rogalem a on utrudnia wiercenie sie,ale nie pilnuje tego zeby byl to lewy bok,spie jak mi wygodnie.

• Kava Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2016, 22:10

MeGi2986 lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odruchowo klade sie na lewy, chociaz wygodniej mi na prawym, bo zawsze tak spalam :p ale jednak pilnuje zeby spac jak najwiecej na lewym :-)

Od kilku dni cos dziwnego, budze sie rano a na bluzce plamki w miejscu sutkow..czy ktorejs sie wydziela juz siara, czy to nie za szybko?? I strasznie wrazliwe mi sie zrobily sutki, od poczatku ciazy nie byly takie nawet,moj to nawet dotknac nie moze.. a jak raz mnie uszczypnal dla zartow to az mi lzy w oczacn z bolu sie zebraly :D

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram sie spac na lewym boku ale i tak czesto bywa ze spie na prawym bo jest mi o wiele wygodniej :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie od piątku tak boli brzuch na dole z boku... jak źle siedzę, zbyt gwałtownie się podniosę, albo jak za długo chodzę... i to jest ból nie wytrzymania... tak boli, że nie potrafię się wyprostować... jak teraz mnie tak boli to wolę nie myśleć co będzie przy porodzie... ;)

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

• bella88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ja miałam tak rano. Złapał mnie straszny ból, takie kłócie z lewej strony przy przeciaganiu się i tak sobie właśnie pomyślałam że jak to mnie tak boli to co dopiero będzie się działo przy porodzie hehe... :-)

Ja śpię przeważnie na lewym boku i jest mi najwygodniej. Ale w nocy czasem się przekrecam bo trudno tak wylezec na jednym boku.

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nadal nie czuje ruchów...a wizyta 28go....

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuśka wrote:
    MeGi, to cotton balls. Nie miałam, ale mam zamiar zakupić :)
    Piękne, prawda?
    Cudownie to wygląda :) patrzyłam już na allegro, koszt 20szt to 99zł, ale ten urok mmmm:)

Stars2345 mi ginekolog zalecił brać Cyclo 3 Fort. Są one dostępne bez recepty. Czytałam że niektórym pomagają też na hemoroidy. Biorę 2 tabl dziennie i już tak do końca ciąży.

stars2345, Kava lubią tę wiadomość

• Tinusia Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:06

Flakonik lubi tę wiadomość

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z lozka,migdal dalej boli,miesnie wszystkie czuje z tylu na plecach jak leze,glowa boli...co chwile mierze temp czy goraczki nie ma,w tej chwili 37,4C mam nadzieje,ze nie urosnie jak ostatnio;(

Madzisek ja jutro o 8:30 ide na polowkowe na nfz to napewno wyrownanie jutro moze zmienie:p

Ja tego nie pilnuje spie raz tak raz tak albo na plecach,nie dam rady spac cala noc na jednym boku bo zaraz dretwieje..

Megi sa super,ja niestety nie mam juz pokoju w domu,zeby zrobic pokoj dla Maluszka;) a szkoda:) bedzie sie z Nami cisna w sypialni ok 3-4 lat pewnie. Ale mysle,ze Laura sie przemeczyla to i te sie przemeczy,pozniej pojdzie do szkoly albo wczesniej do przedszkola to wyjdziemy z tej sypialni choc szkoda,bo tyle zrobilismy w niej ehh.. :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2015, 19:16

Anka1101 lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam dziewczyny. Dwa miesiące temu wybrałam meble do mieszkania w internecie. Pokazałam mojemu i powiedział że jakie wybiorę takie się kupi bo jemu jest to obojętne jako facetowi, ważne żeby mi się podobały. W końcu mamy mieszkanie, jutro kończy się promocją na te meble i chciałam pojechać zamówić a on mi nagle wypala że te meble to nie bo drogie, bo to bo tamto, bo może jakieś inne się wezmie. No ręce mi opadły I wszystkiego mi się odechciało. WrWrrr... No same powiedzcie czy one są aż tak drogie? http://www.brw.com.pl/katalog-produktow/?k=99,venom

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie są super tanie, ale niestety tyle meble kosztują :) może przejedz się z mężem po sklepach niech zobaczy ile inne kosztują i zrozumie :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 656 657 658 659 660 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ