Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka to nie fajnie, ze tak dziwacznie zareagowali... ja bym sie napewno niezrecznie poczula...

moi tesciowie odreazu sie ucieszyli, tesciowa mowila, ze w glebi serca chciala wnusie ale czula, ze bedzie chlopak, wiec mile zaskoczenie,a tesc mowi ze do niego podobna jak widzial zdjecie z usg :D

ja mam w czwartek wizyte na nfz :-) cviekawe co u anszej Zuzuinki, bo aktywna to jest, juz coraz czesciej odczuwam ruchy:-))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dziś oficjalnie jestem na L4 w piątek pokonczylam wszystko pozegnalam się i wiecie co ? Smutno mi :( bo ją bardzo lubię swoja pracę a jeszcze bardziej towarzystwo - zawsze jest wesoło :) ale z uwagi na fakt że przyjęli nam nowa szefową która okazała się mega nie ogarnięta i we wszystkim się wyslugiwala mna (bo ja tam najdłużej pracuje) stwierdzilam że nie będę za nią pracować na jej (ogromną:/) wyplate :)
    I od dziś odpoczywam :) hehe pchelka wydatki mówisz skadmjamto znam, my właśnie np robimy mały remoncik i przemeblowanie a mieszkamy od stycznia :D i zamowilismy sobie szafę na wymiar do sypialni a w o też niemala kasa :/

Bella no normalne ceny mebli w sklepie my wszystkie kupowalismy w agacie i ceny były podobne, tak kosztują po prostu a jakość wcale nie jest za rewelacyjna :/

Inso powodzenia trzymam kciuki za zdrowego synusia :) ja w piątek mam drugie prenatalne i mam nadzieję że już nie będzie żadnych wątpliwości !

Megi nie przejmuj się awantury to normalka ją zawsze mowie że lepiej się kłócić niż jak już każdy wszystko olewa bo tzn że nikomu już nie zależy :) usmiechnij się :)

nick nieaktualny, iNso87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A my z Mezem strasznie nakrecilismy sie na dziewczynke, az sie boje co to bedzie jak sie okaze ze jednak chlopak :-(

Pchelka nie stresuj sie ją miałam tak samo byłam nakręcona na dziewczynkę i jak się okazało że chłopak to plakalam pół dnia i nawet na męża sie obrazilam że zawsze wszystko jest tak jak on chce :) haha a teraz juz tak kocham tego mojego syneczka że jakby się okazała jednak dziewczynka to już bym sie wcale nie cieszyła :P także cokolwiek nie będzie będziesz zadowolona :)

rewelka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj :)

Dzisiaj belly pokazało, że jesteśmy na półmetku - 50% :) Kto by pomyślał, że dotrwamy... Za tydzień połówkowe - mam nadzieje, że mojej dziewczynie nic tam nie wyrosło między nóżkami ;) - bo już jakoś zdążyłam się przyzwyczaić do tego, że będzie ONA i tak się zwracam do brzuchola. A tak na poważnie - to mam nadzieje, że będzie po prostu w pełni zdrowe - to jest dla mnie najważniejsze :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!ale dzisiaj sie nadzwonilam w sprawie Zasilku macierzynskiego. Dzwonie do ZUS- mowia ze o nie oni będą platnikiem i odeslali mnie do Urzedu Pracy, w urzedzie pracy tez sie wykrecali, ze to nie do nich i odeslali do MOPSu.

Bingo! MOPS bedzie to wyplacac ale zadnych informacji jeszcze nie maja i nie moga gdybać, bo to nadal jest niepodpisane przez Prezydenta.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ktoś mnie kopnał...

Hashija, nick nieaktualny, Madzisek, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu tez czuje kopniaczki ale musze sie skupic i wyczekiwac. I to tez nie zawsze...

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biorą z zaskoczenia:)

balbo lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzis mialam poranek pelen emocji, moja kolezanka ktora ma termin miesiac wczesniej niz ja, zaczela rodzic. akurat przyszlam do nich na herbatke, a krotko wczesniej sie zaczelo i dzwonili do mnie akurat jak bylam z malym pod drzwiami. Pojechala juz z dr kolezanka do szpitala. Jej facet pracuje w Birmingham a to jest 1,5 godz drogi od nas. A dzis od niej wyjechal i jzu wraca. Maja mnie poznie poinformowac o wszystkim. Mam nadzieje, ze mimo wszystko nie bedzie musiala urodzic a tylko lezec w szpitalu, az sie boje, teraz bede myslec caly czas o nich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w ten ponury dzien i oto juz polowa za nami :) U nas lozysko jest chyba przodujace bo bardzo slabo czuje ruchy mojego malenstwa :(

My nie robimy remontu bo wyjezdamy w przyszlym roku do Anglii i tam bedziemy sie urzadzac i powiem wam ze nie moge sie juz doczekac fascynuje mnie ten kraj i bardzo tesknie za szwagierka a nawet za wkurzajaca tesciowa najchetniej juz bym poleciala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia podziwiam Ciebie i inne dziewczyny ktore zdecydowaly sie na wyjazd za granice. Ja bym sie nie zdecydowala, bardzo jestem zwiazana z moja rodzina i chyba zaplakalabym sie tam:-( mieszkalam 2 lata od rodziny ok 70-80km, widywalismy sie raz na tydzien- dwa tyg, bardzo zle to znosilam. Pochodze z b licznej rodziny, bylo Nas 7+ rodzice, bardzo zwiazane jestem z moimi siostrami, widujemy sie prawie codzinnie. A Wy na stale chcecie zostac w Anglii?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie myslimy na stale moj na poczatku byl przeciwny bo niedawno wrocilismy z Anglii ale teraz mowi ze tez sie nie moze doczekac. Ja dzwonie czesto do rodzicow a widujemy sie raz na kilka miesiecy i juz sie chyba przyzwyczailam :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że jak już raz się wyjedzie i zakosztuje uroków życia u królowej to nie chce się wracać. Opieka socjalna lepsza, płace też. U nas przyszłosc zawsze niepwene

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa masz racje ja jestem w Polsce 9 miesiecy i do tej pory sie nie moge zaklimatyzowac i juz wiem ze napewno tam wroce. I oczywiscie warunki socjalne sa lepsze niz w Polsce :/ Ale kraj sam w sobie tez jest piekny mam nadzieje ze czas szybko zleci :)

Trzymam kciuki za wizytacje dzisiejsze i czekam na info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy 3 lata temu i na razie nie myślimy o powrocie.W tym momencie mamy lepsze warunki i finansowe i mieszkaniowe tutaj. Natomiast brakuje mi niektórych rzeczy , głównie ich mentalności i łatwości w załatwianiu różnych spraw i rozumiem jak ludzie wyjeżdżają lub wracają do Anglii.
    Co do bycia daleko od rodziny to mieszkając w Londynie podróż do domu zajmowała mi ok 4-5 h ( łącznie z dojazdami i oczekiwaniem na lotnisku) a mieszkając w KRK do domu jadę 10h , więc jednak wolałam podróże z Londynu :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz jestem a wiec oglaszam wszem i wobec,czy jakos tak;) ze MOJ SKARB jest............... WSTYDNISIEM:PPPP zobaczylam nozke,nozke i pupcie i dupa:p nie pokazalo nic wiecej:D hehhehee zostaje Nam czekac kolejny tydzien na USG prywatne w pn:) moze to i dobrze bo wybieram sie z Mezem i z Corka to odrazu razem uslyszymy;) jak sie pokaze:p

Moje wyniki:
    Polozenie podluzne-miednicowe
    Sciana przednia Io
    Tydzien ciazy to 19t4d
    BPD 4,48 Odpowiada 19t4d
    FL 3,21 Odpowiada 20t0d
    AC 15,17 odpowiada 20t3d
    HC 16,43 odpowiada 19t1d:)
    Plyn w normie,nic niepokojacego nie widac:) A Ja schudlam 600g:p od ostatniej wizyty takze moja waga poki co od 7tyg jest na +1kg400g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:31

rewelka, nick nieaktualny, Hashija, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Nadulka, Madzisek, bella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso szkoda ze twoj maluszek sie nie pokazal ale dobrze ze wszystko jest wporzadku :)

Kwaiatakacji dlugo bylas w Angli? Ja od lutego zanim zaszlam w ciaze marudzilam ze chce wrocic ale nie sluchal a teraz mu sie odmienilo i bardzo sie ciesze z tego :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, a ja czekałam cały czas i zaglądałam czy w końcu się Twój maluszek ujawni :-)
    Za tydzień będzie już na pewno wiadomo ;-)

Dziewczyny, apropos libido, to moje jest raczej bez zmian ale mój mąż nie daje mi żyć :-) Cały czas chodzi za mną i opowiada mi na ucho co by ze mną chętnie porobił :-D
    Odbiło mu ! ;-)

Jeśli chodzi o wyjazd zagranicę to ja bym też nie wyjechała, ale niektórzy niestety nie mają wyboru i to rozumiem. Rzeczywistość często nie pozostawia nam wyboru :-/

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ