X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka to nie fajnie, ze tak dziwacznie zareagowali... ja bym sie napewno niezrecznie poczula...

moi tesciowie odreazu sie ucieszyli, tesciowa mowila, ze w glebi serca chciala wnusie ale czula, ze bedzie chlopak, wiec mile zaskoczenie,a tesc mowi ze do niego podobna jak widzial zdjecie z usg :D

ja mam w czwartek wizyte na nfz :-) cviekawe co u anszej Zuzuinki, bo aktywna to jest, juz coraz czesciej odczuwam ruchy:-))

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dziś oficjalnie jestem na L4 w piątek pokonczylam wszystko pozegnalam się i wiecie co ? Smutno mi :( bo ją bardzo lubię swoja pracę a jeszcze bardziej towarzystwo - zawsze jest wesoło :) ale z uwagi na fakt że przyjęli nam nowa szefową która okazała się mega nie ogarnięta i we wszystkim się wyslugiwala mna (bo ja tam najdłużej pracuje) stwierdzilam że nie będę za nią pracować na jej (ogromną:/) wyplate :)
    I od dziś odpoczywam :) hehe pchelka wydatki mówisz skadmjamto znam, my właśnie np robimy mały remoncik i przemeblowanie a mieszkamy od stycznia :D i zamowilismy sobie szafę na wymiar do sypialni a w o też niemala kasa :/

Bella no normalne ceny mebli w sklepie my wszystkie kupowalismy w agacie i ceny były podobne, tak kosztują po prostu a jakość wcale nie jest za rewelacyjna :/

Inso powodzenia trzymam kciuki za zdrowego synusia :) ja w piątek mam drugie prenatalne i mam nadzieję że już nie będzie żadnych wątpliwości !

Megi nie przejmuj się awantury to normalka ją zawsze mowie że lepiej się kłócić niż jak już każdy wszystko olewa bo tzn że nikomu już nie zależy :) usmiechnij się :)

MeGi2986, iNso87 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    A my z Mezem strasznie nakrecilismy sie na dziewczynke, az sie boje co to bedzie jak sie okaze ze jednak chlopak :-(

Pchelka nie stresuj sie ją miałam tak samo byłam nakręcona na dziewczynkę i jak się okazało że chłopak to plakalam pół dnia i nawet na męża sie obrazilam że zawsze wszystko jest tak jak on chce :) haha a teraz juz tak kocham tego mojego syneczka że jakby się okazała jednak dziewczynka to już bym sie wcale nie cieszyła :P także cokolwiek nie będzie będziesz zadowolona :)

rewelka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:05

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • Evka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahoj :)

Dzisiaj belly pokazało, że jesteśmy na półmetku - 50% :) Kto by pomyślał, że dotrwamy... Za tydzień połówkowe - mam nadzieje, że mojej dziewczynie nic tam nie wyrosło między nóżkami ;) - bo już jakoś zdążyłam się przyzwyczaić do tego, że będzie ONA i tak się zwracam do brzuchola. A tak na poważnie - to mam nadzieje, że będzie po prostu w pełni zdrowe - to jest dla mnie najważniejsze :)

wnidzbmhunwbroqa.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!ale dzisiaj sie nadzwonilam w sprawie Zasilku macierzynskiego. Dzwonie do ZUS- mowia ze o nie oni będą platnikiem i odeslali mnie do Urzedu Pracy, w urzedzie pracy tez sie wykrecali, ze to nie do nich i odeslali do MOPSu.

Bingo! MOPS bedzie to wyplacac ale zadnych informacji jeszcze nie maja i nie moga gdybać, bo to nadal jest niepodpisane przez Prezydenta.

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ktoś mnie kopnał...

Hashija, MeGi2986, Madzisek, alicja_, Flakonik lubią tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

kwiatakacji, Pchełka lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu tez czuje kopniaczki ale musze sie skupic i wyczekiwac. I to tez nie zawsze...

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie biorą z zaskoczenia:)

balbo lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja dzis mialam poranek pelen emocji, moja kolezanka ktora ma termin miesiac wczesniej niz ja, zaczela rodzic. akurat przyszlam do nich na herbatke, a krotko wczesniej sie zaczelo i dzwonili do mnie akurat jak bylam z malym pod drzwiami. Pojechala juz z dr kolezanka do szpitala. Jej facet pracuje w Birmingham a to jest 1,5 godz drogi od nas. A dzis od niej wyjechal i jzu wraca. Maja mnie poznie poinformowac o wszystkim. Mam nadzieje, ze mimo wszystko nie bedzie musiala urodzic a tylko lezec w szpitalu, az sie boje, teraz bede myslec caly czas o nich.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam sie w ten ponury dzien i oto juz polowa za nami :) U nas lozysko jest chyba przodujace bo bardzo slabo czuje ruchy mojego malenstwa :(

My nie robimy remontu bo wyjezdamy w przyszlym roku do Anglii i tam bedziemy sie urzadzac i powiem wam ze nie moge sie juz doczekac fascynuje mnie ten kraj i bardzo tesknie za szwagierka a nawet za wkurzajaca tesciowa najchetniej juz bym poleciala :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia podziwiam Ciebie i inne dziewczyny ktore zdecydowaly sie na wyjazd za granice. Ja bym sie nie zdecydowala, bardzo jestem zwiazana z moja rodzina i chyba zaplakalabym sie tam:-( mieszkalam 2 lata od rodziny ok 70-80km, widywalismy sie raz na tydzien- dwa tyg, bardzo zle to znosilam. Pochodze z b licznej rodziny, bylo Nas 7+ rodzice, bardzo zwiazane jestem z moimi siostrami, widujemy sie prawie codzinnie. A Wy na stale chcecie zostac w Anglii?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie myslimy na stale moj na poczatku byl przeciwny bo niedawno wrocilismy z Anglii ale teraz mowi ze tez sie nie moze doczekac. Ja dzwonie czesto do rodzicow a widujemy sie raz na kilka miesiecy i juz sie chyba przyzwyczailam :)

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, że jak już raz się wyjedzie i zakosztuje uroków życia u królowej to nie chce się wracać. Opieka socjalna lepsza, płace też. U nas przyszłosc zawsze niepwene

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa masz racje ja jestem w Polsce 9 miesiecy i do tej pory sie nie moge zaklimatyzowac i juz wiem ze napewno tam wroce. I oczywiscie warunki socjalne sa lepsze niz w Polsce :/ Ale kraj sam w sobie tez jest piekny mam nadzieje ze czas szybko zleci :)

Trzymam kciuki za wizytacje dzisiejsze i czekam na info :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wróciliśmy 3 lata temu i na razie nie myślimy o powrocie.W tym momencie mamy lepsze warunki i finansowe i mieszkaniowe tutaj. Natomiast brakuje mi niektórych rzeczy , głównie ich mentalności i łatwości w załatwianiu różnych spraw i rozumiem jak ludzie wyjeżdżają lub wracają do Anglii.
    Co do bycia daleko od rodziny to mieszkając w Londynie podróż do domu zajmowała mi ok 4-5 h ( łącznie z dojazdami i oczekiwaniem na lotnisku) a mieszkając w KRK do domu jadę 10h , więc jednak wolałam podróże z Londynu :)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej juz jestem a wiec oglaszam wszem i wobec,czy jakos tak;) ze MOJ SKARB jest............... WSTYDNISIEM:PPPP zobaczylam nozke,nozke i pupcie i dupa:p nie pokazalo nic wiecej:D hehhehee zostaje Nam czekac kolejny tydzien na USG prywatne w pn:) moze to i dobrze bo wybieram sie z Mezem i z Corka to odrazu razem uslyszymy;) jak sie pokaze:p

Moje wyniki:
    Polozenie podluzne-miednicowe
    Sciana przednia Io
    Tydzien ciazy to 19t4d
    BPD 4,48 Odpowiada 19t4d
    FL 3,21 Odpowiada 20t0d
    AC 15,17 odpowiada 20t3d
    HC 16,43 odpowiada 19t1d:)
    Plyn w normie,nic niepokojacego nie widac:) A Ja schudlam 600g:p od ostatniej wizyty takze moja waga poki co od 7tyg jest na +1kg400g.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 13:31

rewelka, MeGi2986, Hashija, Pchełka, kwiatakacji, Nadulka, Madzisek, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso szkoda ze twoj maluszek sie nie pokazal ale dobrze ze wszystko jest wporzadku :)

Kwaiatakacji dlugo bylas w Angli? Ja od lutego zanim zaszlam w ciaze marudzilam ze chce wrocic ale nie sluchal a teraz mu sie odmienilo i bardzo sie ciesze z tego :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso, a ja czekałam cały czas i zaglądałam czy w końcu się Twój maluszek ujawni :-)
    Za tydzień będzie już na pewno wiadomo ;-)

Dziewczyny, apropos libido, to moje jest raczej bez zmian ale mój mąż nie daje mi żyć :-) Cały czas chodzi za mną i opowiada mi na ucho co by ze mną chętnie porobił :-D
    Odbiło mu ! ;-)

Jeśli chodzi o wyjazd zagranicę to ja bym też nie wyjechała, ale niektórzy niestety nie mają wyboru i to rozumiem. Rzeczywistość często nie pozostawia nam wyboru :-/

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 658 659 660 661 662 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ