X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam równiutko rok a mój mąż 6 lat. Jak wyjeżdżałam to mówiłam, że jadę po niego a po roku to ja nie chciałam wracać :) Dla mnie ten rok w Londynie był super przygodą, beztroską i po powrocie ciężko mi się było przestawić i chciałam wracać . Teraz kiedy dzidziuś w drodze to doceniam takie rzeczy w PL jak praca od 7-15 a nie od 8:30 do 17:30 . Dojazd niezależnie gdzie pracowałam do 30 min a nie 1h-1.5 w jedną stronę, ale minusów też widzę sporo . Nie ma miejsca idealnego :)

Inso super, że ze wstydnisiem wszystko ok :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie libido wogole zaniklo az szkoda mi czasem mojego M ale nic nie poradze :) Moj tez tak czasem chodzi za mna i mowi co by zrobil ale wcale mu sie nie dziwie ah ci nasi biedni chlopcy :)

My wyjezdzamy bo lubimy ten kraj i tam mamy rodzine mojego M za ktora tesknimy ale fakt niektorzy ludzie nie maja wyboru niestety i musza wyjechac na sile bo tu nie moga godnie zyc :(

No my akurat mieszkalismy daleko od Londynu ale tez w pieknym miejscu :) Ja bylam 3 lata a moj 5 i mysle ze juz raczej tam sostaniemy :)Ale masz racje wszystko ma dobre i zle strony :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2015, 14:24

kwiatakacji lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso mam nadzieję, że mój dzieciaczek nie będzie taki wstydliwy jak Twój :) już się nie mogę doczekać piątku...

Ja bym nie chciała wyjeżdżać, jestem jedną z niewielu żyjących patriotek, i nie wyobrażam sobie życia gdzieś indziej, nie mówię, że nigdy nie wyjadę, bo różne rzeczy się w życiu dzieją, ale na prawdę musiałoby to być coś super poważnego.

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam nadzieje ze moja dzidzia pokaze co ma miedzy nozkami bo wszyscy czekaja na nowine chlopczyk/dziewczynka :)

iNso87 lubi tę wiadomość

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

rewelka lubi tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyjazd dał przede wszystkim doświadczenie zawodowe, kontakty i zlecenia, dzięki którym teraz jest mi dobrze w PL. Poza tym był świetną przygodą i jednym z fajniejszych okresów w moim życiu , dlatego ja jestem jak najbardziej za wyjazdami i szukaniem swojego miejsca do życia .

Madzisek lubi tę wiadomość

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji- a czym się zajmujesz zawodowo?

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kazdy ma swoje zdanie na ten temat :) My sie przyzwyczailismy do tamtego miejsca i bylo nam tam dobrze :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kwiatakacji, masz rację, każdy powinien znaleźć swoje miejsce na świecie, Ja znalazłam tutaj i nie zamierzam szukać dalej :)

kwiatakacji lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ja :D

Co do plci, to ja jak sie dowiedzialam ze dziewczynka (a mialam czuja na chlopca i wgl chyba chcialam synka) to najpierw usmiech, a po powrocie do domu poczulam sie dziwnie, jakbym sie obrazila na to dziecko ze to dziewczynka :P ryczalam przez kolejne 3dni, czulam ze nawet nie ciesza mnie delikatne kopniaki,zalamalam sie,chociaz nie wiem czemu..A teraz, nie wyobrazam sobie zeby sie mialo okazac ze to chlopiec,bardzo sie ciesze ze bede miala coreczke i juz czuje ze ja kocham mocno!! :-)

A co do libido, moje tez gdzies opadlo..czasem nachodza mnie mysli jak patrze na mojego, ale czuje w sobie takiego lenia..odechciewa mi sie jak mam sie za cos zabrac :D dziwne.. moj bardzo chce, ciagle mnie meczy tym tematem a ja jakos nie czuje ochoty :p

pati_zuzia lubi tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a może zrobimy wspólnymi siłami listę wyprawkową dla naszych maluchów?
    Wiem że są tu dziewczyny które już mają dzieci i napewno wiedzą co się przydaje a co jest kompletnie bez sensu tym bardziej ze jak będziemy rodzić to bedzie zima. Jest też wiele dziewczyn (tak jak ja) które zostaną mamami po raz pierwszy i pewnie też mają mętik w głowie.

Później Flakonik by wrzuciła tą listę do pierwszego posta i każdy by mógł zajrzeć. Co wy na to ?

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Nadulka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [wiadomość wyedytowana]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:42

01.12.2015👸
    02.06.2023 🤴
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje,ze Dzidzka psikusa do porodu az nie zrobi:p bo juz ile tycg neutralnych ubranek;) a teraz tylko chodzic wybierac kupowac:D wlasnie wrocilam z apteki i obok bylo Pepco.. no coz neutralne bodziaki + spioszki w pieski,dwie czapeczki i lapki niedrapki..;) a zeby to bylo wiadono to pewnie duuuuzo wiecej by bylo:p

Lips dobra mysl,tylko wiesz Komus bedzie to przydatne a drugiej juz nie;) Ja wychodze z zalozenia,ze przy pierwszym Dziecku to wszystko jest potrzebne a przy drugim i kolejnym to juz conajmniej o polowe mniej,ja np. Nie mialam stelaza do wanienki i np przewijaka na lozku,nie bylo mi potrzebne bo Mala kapalam na stole w kuchni,w wanience bo w lazience nie mialam kaloryfera i to byl luty i bylo zimno w mieszkaniu,wiec w kuchi palniki gazu na full i kapiemy;) Tak samo jesli chodzi o przewijanie,przewijalam w lozeczku,w salonie na lozku,na podlodze na dywanie wszedzie;) wiec niepotrzebowalam tego przewijaka:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Ańdźka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poz!omka. wrote:
    Witam sie ja :D

Co do plci, to ja jak sie dowiedzialam ze dziewczynka (a mialam czuja na chlopca i wgl chyba chcialam synka) to najpierw usmiech, a po powrocie do domu poczulam sie dziwnie, jakbym sie obrazila na to dziecko ze to dziewczynka :P ryczalam przez kolejne 3dni, czulam ze nawet nie ciesza mnie delikatne kopniaki,zalamalam sie,chociaz nie wiem czemu..A teraz, nie wyobrazam sobie zeby sie mialo okazac ze to chlopiec,bardzo sie ciesze ze bede miala coreczke i juz czuje ze ja kocham mocno!! :-)

A co do libido, moje tez gdzies opadlo..czasem nachodza mnie mysli jak patrze na mojego, ale czuje w sobie takiego lenia..odechciewa mi sie jak mam sie za cos zabrac :D dziwne.. moj bardzo chce, ciagle mnie meczy tym tematem a ja jakos nie czuje ochoty :p
    Ja o płci dowiedziałam się już w 11 tygodniu. Bardzo chcieliśmy z mężem mieć pierwszego chłopczyka. Jak lekarz powiedział, że na 90% dziewczynka, to poczułam lekkie rozczarowanie. Mąż zresztą też i to chyba bardziej niż ja się rozczarował, bo od samego początku mówił, że to będzie chłopak i do brzucha zwracał się "on". Teraz nie wyobrażam sobie, żeby na USG połówkowym okazało się, że to chłopiec, więc chyba u każdej na początku lekkie rozczarowanie jak się okaże, że to nie wymarzona płeć, a potem miłość bezgraniczna i żadna by tej płci nie zmieniła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2015, 08:25

Poz!omka., Flakonik lubią tę wiadomość

oar89n7365w282rm.png
    8p3odqk3z3anr6pg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! jak tam Wasze brzuszki? rosną?

My tak się prezentujemy :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/08986bf026bbc65f.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c98b160bdec0231b.html

Nadulka, aannkkaa, bella88, pati_zuzia, MeGi2986, alicja_, mami3108, Flakonik lubią tę wiadomość

• agniesia2569 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wysłałam Ci zapr.

ex2be6ydkier3hmw.png
    iv09uay3ce2ufi7w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do libido...to zauważyłam,że nie mialam kompletnie ochoty wtedy, jak mąż zagadywał ;) jakoś jak mnie pytał to od razu mi się odechciewało ;) a teraz nie planujemy i jest fajnie ;) od około dwóch tygodni mam ochotę i nawet przyjemność jest większa, chociaż ja tam nigdy nie mam jakichś super doznań, ale postępy małe widzę ;)

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde miala Ktoras bol w lewym boku pod zebrami? ;/ dwa dni temu po tym prenalenie co to mial mi pomoc,umieralam wlasnie bo zoladek mnie bolal caly,sciskal,klul,skurcze co chwila i teraz przenioslo sie na lewy bok wlasnie:( nie wiem czy to trzustka czy co? Poboli,pokluje odpusci i znowu to samo.. pomyslalam,ze chyba zaczne pic herbatke z kopru wloskiego tak na zas na zoladek ale nie wiem co z tym biednym bokiem robic:(

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem iNso co Ci doradzić :( ja nie miałam takiego bólu. Może zadzwoń do swojego lekarza?

Jeżeli chodzi o libido to ja mam takie same jak zawsze czyli wysokie :P ciąża na szczęscie nic nie zmieniła. Ale trochę się martwie co będzie po porodzie i już swojego uświadamiam że pewnie będzie trochę postu. A on się martwi czy się tam odnajdzie :P hehe...

I zamówiłam dzisiaj te meble i koniec. Doszłam do wniosku że innych nie chce. Zresztą przeliczyłam wszystkie za i przeciw oraz koszty i wcale nie wyszło tak dużo. Łącznie za meble do salonu, sypialni plus stół z krzesłami wyniósł 4,5 tyś. Więc bez przesady :P Mój też już dzisiaj zmienił zdanie. Tylko nie potrzebnie mnie wczoraj zdenerwował :P teraz jadę bo ma przyjechać od mebli do kuchni bo będzie na wymiar i tu dopiero mogą mu ręce opaść :P Czasami mam wrażenie że faceci tak do końca nie zdają sobie sprawy ile co kosztuje...

iNso87, Nadulka lubią tę wiadomość

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka wrote:
    Inso, a ja czekałam cały czas i zaglądałam czy w końcu się Twój maluszek ujawni :-)
    Za tydzień będzie już na pewno wiadomo ;-)

Dziewczyny, apropos libido, to moje jest raczej bez zmian ale mój mąż nie daje mi żyć :-) Cały czas chodzi za mną i opowiada mi na ucho co by ze mną chętnie porobił :-D
    Odbiło mu ! ;-)

Jeśli chodzi o wyjazd zagranicę to ja bym też nie wyjechała, ale niektórzy niestety nie mają wyboru i to rozumiem. Rzeczywistość często nie pozostawia nam wyboru :-/

a ja bym chciała żeby mój chodził za mną i mi tak gadał, a niestety boi się ruszyć mnie, że maleństwu coś zrobi :(

‹‹ 659 660 661 662 663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ