X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk weź nie żartuj, jeszcze chociaż karpia, bo w sumie w wigilię nic więcej mogę nie jeść, barszczyk i karp reszta może nie istnieć, i właśnie o to mi się rozchodziło, że lokal dać a mamy przywiozą, bo same to raczej może być ciężko.

Moja mama już ma parkę, z czego jedno 13 lat, a drugie 6 więc już duże dzieciaki :)

Wizytę mam 17-07 więc mam nadzieję, że mi już pokaże co się skrywa, niestety ruchów też jeszcze nie czuję, a byłabym dużo spokojniejsza jakby kopnęło co raz :) Ogólnie mam jakieś przeczucie że będzie chłopaczek, dla dziewczynek nawet nie patrzę rzeczy, chociaż imię już wybraliśmy, dla jednego i drugiego :)

Orientujecie się może jak to jest ze Świętymi? Jak papież Jan Paweł II został beatyfikowany, to jest Św. Karol, czy Św. JP II?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Haha dlatego ja zrobię i wcześniej Zamroże trochę pierogów ruskich dla siebie :-P ewentualnie zostanie nam Jeszcze sałatka Jarzynowa :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:24

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    św Jan Paweł- przynajmniej tak mi sie wydaje

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatyfikowany to błogosławiony a św to kanonizowany ;)

Rewelka ja też mam wizytę 17.07 i to będzie już prenatalne :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek to pochwal sie zakupami bo ja tez szukam na allegro:) widzialam piekne posciele dzieciece, ale zakupy dopiero po wizycie dzisiejszej:)

• Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MeGi powodzenia na wizycie :) daj znać co tam się kryje i pochwal się fotkami :D

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wigilii to ja mam termin 22 grudnia i marze aby urodzic najpozniej tego dnia. Chcialabym juz moc spedzac te swieta z naszym cudem spod gwiazdki;)

Acikk jak tylko wroce to sie pochwale cioteczkom internetowym:) mam nadzieje ze moze dzis juz kropek przybierze imie Franus albo Zosia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2015, 11:36

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej wróciłam link do firmy z której będę kupować takie pierdoly do karmienia i higieny więc narazie nie ma się czym chwalić :-P pościele, łóżeczko, wózek, wanienka, Krzesełka do karmienia, kocyki i tym podobne Rzeczy to wszystkie mam :-)

1usap07w9hybl9h9.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelce chodzi chyba o to czy swiety wymieniany jest z imienia sprzed swięceń, czy imieniem nadanym na święceniach.
    Ja myslę, że imie po swięceniach jest ważne, a nie to "ze chrztu". Tak samo sw. faustyna, zanim wstąpiła do zakonu była Heleną...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaha no tak, to na pewno św. Jan Paweł II a nie karol :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg. tego to raczej Św. Karol http://www.opoka.org.pl/biblioteka/T/TS/swieci/or201405-jan-pawel2.html
    Tak się wytłumaczę czemu pytam, chcę aby dziecko miało drugie imię po Świętym który będzie patronem, i tak sobie wymyśliłam tego Karola (mąż też ma tak na imię) więc byłby Tobiasz Karol, a dziewczynka by była Jagoda Anna (Ja mam na drugie Anna i dobrze się sprawuje jako patronka :))

Madzisek fajnie Ci Ja nie mam kompletnie NIC, nie no dostałam kocyk od koleżanki na szydełku robiony, i tyle, wiec jak patrzę na ogrom wszystkiego to zaczynam się przerażać, ale chcę poczekać jeszcze z zakupami do bezpiecznego czasu, czyli jakoś tak chyba 24 tc chociaż nie wiem czy wytrzymam...

A tymczasem lecę z mężem w trasę trochę, miłego popołudnia :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się wstrzymuję od zakupów. Nie mam jeszcze nic dla Bąbla, no ale czekam, aż ujawni swoją płeć, a poza tym jesteśmy w trakcie remontu wiec teraz pieniążki idą na inne rzeczy. Myślę, że mam jeszcze trochę czasu:)

Jeśli okaze się dziewczynką część ciuszków będę pewnie miała po rodzinie, a jeśli chłopiec to będę musiała nastawić się na wieksze zakupy.

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sporo rzeczy po Olku więc jak będzie syn to w sumie kilka świeżych bodziaków i higieniczne rzeczy a jak córka to wtedy ciut więcej ale tylko z ubranek bo resztę mamy :) na razie nic nie kupuje bo już nie mam gdzie trzymać, czekam aż się przeprowadzimy,a to jeszcze ze 2 miesiące pewnie.

7w3d 💔
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz czuje ruchy codziennie :-). Najczesciej na wieczor jak sie klade, wczoraj dobra godzine tance w brzuchu byly :p Jest ogromna roznica jak te ruchy sie czuje co jakis czas, bo wczesniej wyczekiwalam jak na szpilkach wizyty zeby zobaczyc czy tam wgl jest wszystko dobrze, a teraz kompletnie nie rozmyslam ile jeszcze do wizyty bo malutka daje mi znac o sobie :-) Zakupow zadnych tez jeszcze nie robie, jeszcze sporo czasu, nawet o tym nie mysle :p jedyne co chce teraz kupic to poduszke fikuszke :-)

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:58

l22ntv73ogvn473k.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie zrobie fitnes w domu, jeśli tylko popołudniu w koncu się lepiej poczuję... coś mi dzisiaj jeździ po żoładku i cokolwiek zjem to boli... oj chyba na obiad będzie dzisiaj lekki grysik...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    Martoszka ja tez nie czuje ruchow i robie sie niecierpliwa... jedynie co to jestem w stranie okreslic w ktoym miejscu jest Gabrysia jak leze na plecach to zazwyczaj z ktorejs strony brzuszek jest bardziej wypchany.?

Ja wiem, że sie uklada po lewej stronie brzucha, i wieczorami jak leże lub się zdenerwuje to po uciśnieciu delikatnie lewej strony brzucha czuje bijące serduszko...niemniej jednak się niepokoje...to moja druga ciąża (pierwsza puste jajo płodwe) wiec ta ciąże traktuje jako pierwszą...

f2wlanlibm0fi1og.png
  • Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie mozliwe ze czujesz przez brzuch bijace serduszko, swoj puls mozesz czuc, dziecko jest za gleboko i ma za malutkie serduszko zeby je tak wyczuc, jak nawet przykladajac stetoskop nie slychac bicia serca na tym etapie (sama sprawdzalam, i znajoma w ciazy miesiac dalej tez) To jest Twoj puls, jak ja sie zdenerwuje tez czuje serce bijace w podbrzuszu :p

KASIAG24, Hashija lubią tę wiadomość

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cały czas czuje serce bijące w brzuchu! Nawet jak leze w koszulce to widze jak podskakuje przy kazdym uderzeniu:)

zawsze myślałam, że to wszyscy tak mają, a dopeiro niedawno ktoś to u mnie zauważył (jeszcze przed ciążą) i był w głebokim szoku...

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do dziewczyn, które udzielają korepetycji- ile srednio bierze się za 60 minut (indywidualne przygotowanie do matury poprawkowej z matematyki- poziom podstawowy)

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ