Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Puli mi też już nie zmierzył a nawet o to pytalam ale powiedział że już nie mierzą namtym etapie bo nie mieści się już w ekranie
no ale na Twoim miejscu bym poszła do innego lekarza bo mój dziś też mówił że kiepsko jest mały ułożony ale jednak wszystko zobaczył co chciał więc dużo też zależy od chęci lekarza
Madzia okropnie jest ruchliwy ciagle się tam wierci zwłaszcza jak ją się ni ruszamale na USG jak na złość spał w najlepsze przyklejony do łożyska plecami do nas
ale najważniejsze że wszystko jest jak należy
Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
Puli jest tak jak mówi Madzia. Mi też podają tylko wagę. Jednak widziałam że mierzył też główkę, brzuszek i kość udową. Tych wymiarów już nie znam ale powiedział że wszystko jest tak jak być powinno. Długości dziecka już nie mierzył bo to mierzą tylko na początku, teraz jest już tak ułożony że ciężko to zrobić i przez to może wyjść zły pomiar. No i oczywiście powinien posprawdzać czy wszystko jest tj. mózg, prawidłowe komory w sercu, żołądek, pęcherz i mi wczoraj pokazywał nawet nerki. Może na następnej wizycie powiedz żeby Ci to wszystko pokazała, w końcu za to płacisz.
Pchelkaa lubi tę wiadomość
-
puli ja etz bym pedzila skonsultowac z innym lekarzem... o chyba bym z nerwow padla... duzo placisz. ja prywatnie jak die to 120 zl ale ejstem mega zadowolona zawsze, gorzej jest na nfz ale to juz nie moge wymagac cudow... japolowkowe mam koncem sierpnia dopiero, wiec pewnie na samym koncu
czarnamaalina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPuli moj lekarz teraz robil orientacyjnie usg i mierzyl malego i bez nozek ma 19 cm i choc powiedzial ze za wczesnie na usg polowkowe to bylo widac narzady a jakos byla naprawde bardzo slaba idz do innego lekarza moze tak jak pisze Madzia bedziesz bardziej zadowolona i spokojna:)
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:wstaw mi linka do tego wózka bo nie wiem jaki to
http://www.mothercare.com/iCandy-Peach-3-Double-Pushchair-with-Carrycot/psA4705-3,default,pd.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 12:32
justyna14, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Acikk wrote:Puli mi też już nie zmierzył a nawet o to pytalam ale powiedział że już nie mierzą namtym etapie bo nie mieści się już w ekranie
no ale na Twoim miejscu bym poszła do innego lekarza bo mój dziś też mówił że kiepsko jest mały ułożony ale jednak wszystko zobaczył co chciał więc dużo też zależy od chęci lekarza
Madzia okropnie jest ruchliwy ciagle się tam wierci zwłaszcza jak ją się ni ruszamale na USG jak na złość spał w najlepsze przyklejony do łożyska plecami do nas
ale najważniejsze że wszystko jest jak należy
ja etz jak bylam w 15 tyg prywatnie z moim pytalismy o plec, etz ciezko bylo kuknac bo sie chowala nozki krzyzowala wiec najpeirw powiedzial ze pomierzy a pozniej moze sie odwroci.. a wczoraj jak juz mnie zbadal ubralam sie zapytalam o wage tak z ciekawosci tow stal poszedl do monitora i mowi ze same xxx ze nie podalo wagi , ale co sie dziwic pasci sprzet... w 15 tg wazyla 111 g wiec teraz moge sie domyslac ile wazy i pozostake mi czekac do badani polowkowego -
nick nieaktualnyAcikk, mojego też czuję cały czas jak się nie ruszam
ostatnio nigdy nie śpi w czasie usg
na ostatniej wizycie siedział po turecku i ssał kciuka
Puli, o pomiar serio się nie martw, bo już na tym etapie nie mierzą maluszkaPOdziwiam Cię, że tyle wytrzymałaś z tą informacją, bo ja bym od razu leciała do innego ginekologa, żeby to sprawdził.
Ja na lekarza z nfz nie mam co narzekać. Zawsze mam usg, badaną szyjkę i podane wszystkie informacje -
ZieloneOliwki wrote:U mnie się nie daje żadnej karty, nawet nie wiem jak ona wygląda
Sprawdzają ubezpieczenie na podstawie numeru PESEL, ale często jest to sprawdzane po wizycie.
Ale już nie przeżywam, Mąż powiedział że przynajmniej mi szczęka nie odpadła
Prawie nic mnie wczoraj nie bolało, dobrze się czuję, wydaje się że dobrze się będzie goić, więc nie jest mi już tak szkoda tych pieniążków;)
Poszukiwałam wczoraj sukienki na wesele w jednej galerii. Większość jest z gumkami i wyglądam beznadziejnie, bo gumka jest po środku brzucha... A takie odcinane pod biustem tak mnie poszerzają że wyglądam nie jakbym była w ciąży tylko z 20kg nadwagą
Aaa, wczoraj Pani na przystanku chciała mi ustąpić miejsca, chyba już nie tylko ja brzuchol widzę
U nas są plastikowe karty z chipem, w przychodniach są czytniki i przy rejestracji sprawdzają.
A co do życzliwości ludzi to ja ostatnio szłam na grilla i kupowałam w sklepie jedną kiełbasę a babka na mnie patrzy z uśmiechem i mówi: "Co, naszła ochota na kiełbaskę?" Myślałam, że padnę
Podobnie miałam jak kupowałam pączka i ubolewałam, że nie ma z wiśniami -
pati_zuzia wrote:http://www.preciouslittleone.com/product-information/20/34696/icandy-apple-2-pear-tandem-pushchair-(cookie)/?gclid=CKO56s_54cYCFevnwgodCUIFcA
http://www.mothercare.com/iCandy-Peach-3-Double-Pushchair-with-Carrycot/psA4705-3,default,pd.html
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=881&<osCsid>
chciałabym żeby część spacerowa była z przodu i przodem do kierunku jazdy a gondola dla maleństwa z tyłu przodem do mnie7w3d 💔 -
nick nieaktualnyhej dziewczyny, meczy mnie ciagly brak czasu i zagladam tu czasem do Was
gratuluje udanych wizyt i dobrych wiesci
tez mam pewien problem, bylam we wtorek na wizycie i gin stwierdzila u mojego synka 2 torbiele splotu naczyniowkowego, kazala mi przyjsc pilnie na drugi dzien na dodatkowe usg do szpitala, bo tam maja o niebo lepszy sprzet, no i po konsultacji z druga pania doktor dostalam skierowanie na nfz na badanie prenatalne. Bardzo zmartwil mnie tez fakt, ze obie byly bardzo powazne... jakby to bylo cos naprawde powaznego. Strasznie sie boje... chodze ciagle podenerwowana badanie dopiero w czwartek. Czy ktoras z Was ma podobny problem? gdzies czytalam, ze te torbielki sie wchlaniaja w wiekszosci przypadkow, ale tez moga byc jedna z oznak wad genetycznych. Bede wdzieczna za wszelkie info...
-
nick nieaktualnyGratuluję udanych wizyt.
Acikk nasza tak samo - na USG spała, przyklejona do łożyska odwrócona tyłem do nas, ale lekarka sobie z tym poradziła i udało się wszystko pomierzyć.
Puli - idź do innego lekarza , nasz spokój nie ma ceny. U mnie też już nie mierzą wielkości tylko podają wagę , no i mierzyła główkę brzuszek, kość udową i pokazywała narządy. Akurat żołądek był u nas bardzo widoczny, bo niektóre jak to na USG lekarz widzi co to a ja widzę plamę
My będziemy mieć w 25 tyg powtarzane USG główki ze względu na te torbielki.
-
nick nieaktualnyWrocilam od lekarza, wkurzylam sie troche. Gardlo czyste jak to okreslil nie wie skad tak wysoka temp, ma brac paracetamol i lezec. Jak zapytalam ile moge brac tego paracetamolu to on ze nawet 8-10 tabletek na dobe! A moj gin jak wczesniej bylam chora mowil ze 3. Mowilam lekarzowi ze 3 tyg temu mialam chore nerki i kolke nerkowa, ale nie dal mi skierowania na mocz, wiec jutro pojde zrobie na wlasna reke. Orientujecie sie czy jqk jest bialko w moczu to wystepuje temperatura?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyszata92 wrote:hej dziewczyny, meczy mnie ciagly brak czasu i zagladam tu czasem do Was
tez mam pewien problem, bylam we wtorek na wizycie i gin stwierdzila u mojego synka 2 torbiele splotu naczyniowkowego, kazala mi przyjsc pilnie na drugi dzien na dodatkowe usg do szpitala, bo tam maja o niebo lepszy sprzet, no i po konsultacji z druga pania doktor dostalam skierowanie na nfz na badanie prenatalne. Bardzo zmartwil mnie tez fakt, ze obie byly bardzo powazne... jakby to bylo cos naprawde powaznego. Strasznie sie boje... chodze ciagle podenerwowana badanie dopiero w czwartek. Czy ktoras z Was ma podobny problem? gdzies czytalam, ze te torbielki sie wchlaniaja w wiekszosci przypadkow, ale tez moga byc jedna z oznak wad genetycznych. Bede wdzieczna za wszelkie info...
Nasza mała ma 3 torbielki splotu naczyniowego dwie 5mm i jedną 3 mm. Lekarka powiedziała żeby się absolutnie nie przejmować , bo wszystkie torbiele , które zdiagnozowała w swojej karierze w 100% wchłonęły się do 25 tyg. Dlatego my będziemy mieć powtarzane USG główki.
Też poczytałam w internecie i są informacje, że takie torbiele są markerem zmian genetycznych ale słabym. My robiliśmy Nifty , które wykluczyło trisomie. Poza tym jeżeli nie występują inne wady ( spastyczność rączek, wady serca itd.) to torbiele nie są wynikiem zmian genetycznych.
My postanowiliśmy poczekać te 5 tyg i sprawdzić czy się wchłoną bądź zmniejszą. Generalnie takie pojedyncze torbiele nie zagrażają zdrowiu i życiu dziecka .
Myszata daj znać co Ci powiedzą po badaniu, bo też jestem ciekawa. -
Pchelkaa wrote:Wrocilam od lekarza, wkurzylam sie troche. Gardlo czyste jak to okreslil nie wie skad tak wysoka temp, ma brac paracetamol i lezec. Jak zapytalam ile moge brac tego paracetamolu to on ze nawet 8-10 tabletek na dobe! A moj gin jak wczesniej bylam chora mowil ze 3. Mowilam lekarzowi ze 3 tyg temu mialam chore nerki i kolke nerkowa, ale nie dal mi skierowania na mocz, wiec jutro pojde zrobie na wlasna reke. Orientujecie sie czy jqk jest bialko w moczu to wystepuje temperatura?
A Ci lekarze to idioci, pierwsze co to powinni Cie na mocz skierować, masz racje, idz sama. Ja przy zapaleniu miałam leukocyty w moczu, ale bez żadnych innych objawów.Pchelkaa lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
myszata92 wrote:hej dziewczyny, meczy mnie ciagly brak czasu i zagladam tu czasem do Was
tez mam pewien problem, bylam we wtorek na wizycie i gin stwierdzila u mojego synka 2 torbiele splotu naczyniowkowego, kazala mi przyjsc pilnie na drugi dzien na dodatkowe usg do szpitala, bo tam maja o niebo lepszy sprzet, no i po konsultacji z druga pania doktor dostalam skierowanie na nfz na badanie prenatalne. Bardzo zmartwil mnie tez fakt, ze obie byly bardzo powazne... jakby to bylo cos naprawde powaznego. Strasznie sie boje... chodze ciagle podenerwowana badanie dopiero w czwartek. Czy ktoras z Was ma podobny problem? gdzies czytalam, ze te torbielki sie wchlaniaja w wiekszosci przypadkow, ale tez moga byc jedna z oznak wad genetycznych. Bede wdzieczna za wszelkie info...7w3d 💔