X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratuluje :)

Ja juz sie pogubilam jak liczyc te miesiace wiem ktory mam tylko tydzien ciazy :)

Moj M zostawil mi dzis auto wiec jade cos kupic dla siebie i Kacperka :)

Rewelka a ty kiedy masz wizyte ?

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratuluje super wieści! ;D

Rewelka belly po prostu szybciej jakos pokazuje te miesiące ;) dlatego Tobie się podoba:P ehheehe

rewelka lubi tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia Ja na szczęście już dziś wizytuję na 16:15 mam. I mam tak samo nie wiem jak te miesiące liczyć :)

Inso oczywiście że dlatego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:26

Nadulka lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka dojdzie do 9 msc i będzie Nam się chciało mowic,ze to jeszcze dopiero 8msc..jaki tam 9msc.. :P ze wzglegu,ze porod tuz tuz będzie wtedy hehee ;D

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve_84 wrote:
    Dziewczęta, pytanie mam :-) wczoraj jak wstawałam mocno zakłuł mnie dół brzucha po prawej stronie. Taki jakby skurcz. Dzisiaj tez troche pobolewa. Czy mam sie martwić czy nie? Nie plamie, nigdy nie plamilam, ale brzuch tez nigdy tak nie zabolał...

Nie masz się martwić. To ból więzadeł. Przerabiałam to i przerabiam. Najlepiej wstawać powoli z pozycji bocznej ;-)
    Po takim ukłuciu może jeszcze trochę lekko pobolewać. Nie przejmuj się ;-)
    Mnie wczoraj dwa razy zlapało :-/

Eve_84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze zapamietalam ze dzis :) No to czekamy na wiesci kto sie u ciebie kryje :) Ja juz bym chciala zeby byl grudzien i po wszystkim i zebym juz tulila to moje malentwo :)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk, ale super wiadomości :-) Gratuluję zdrowego synusia mamusi :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj pędzę na 14:00 na wizytę. Dam znać później ;-)

rewelka, Nadulka, Madzisek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka to trzymamy kciuki i czekamy na wiesci :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś staram się nie myśleć o porodzie, wiem że będzie i że będzie bolało, ale po co się więcej stresować? Dużo strachu ale oby warto :) Nie oglądam, nie słucham, nie nakręcam się, co ma być to będzie.

Nie mogę się doczekać zakupów, ale poczekam jeszcze przynajmniej do sierpnia :) i później powoli trzeba zacząć skupować, żeby aż tak tego nie odczuć.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati_zuzia wrote:
    Justyna my tez sie zastanawiamy nad kupnem podwojnego wozka,ale ta opcje bedziemy rozwazac po porodzie. Najpierw sprawdzimy jak sie sprawimy bez,bo Gabrys bedzie mial juz dwa latka niby duzo a malo, poza tym mam chuste po nim I planuje nosic Maksia w niej w razie co. Dlatego wlasnie chcemy sie wstrzymac. Juz wiem jaki chce I moj wybor padl na Icandy. Glupia bylam,ze odrazu nie chcialam go,a wirdzielismy ze wlasnie bedziemy sie starac o drugie dziecko. :) ale juz po ptokach :)
    wstaw mi linka do tego wózka bo nie wiem jaki to

7w3d 💔
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka, Rewelka powodzenia na wizytach :) ojjj tak będzie synys mamusi na pewno :)
    Jak ją SE pomyśle że jeszcze w sumie tylko 4 m-ce no bo sierpień wrzesień październik i listopad a tak naprawdę to 3 m-ce bo listopad już będzie jak na szpilkach to masakra :) a dopiero był 4 tydzień !!! AAA mi dokładnie dziś stukla połówka więc teraz już więcej za nami niż przed nami :D

Nadulka lubi tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc mamuski,

ja dzwonilam wczoraj do kliniki w Katowicach jakie maja teraz ceny wizyt , jednak od 7 lat napewno poszly w gore, ale nei sadzilam,ze az tak... ja placilam kiedys 150zl za wizyte u Ślęczka a teraz wolaja 250zl +150zl wizyta u anastezjologa... ale i tak sie umowie na pazdziernik gdzies w polowie:-)

mam tylko nadzieje, ze zdaze dojechac na czas do Kato jakk zaczne rodzic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 11:56

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk- nasz też będzie Antoś! <3

Eve- nie martw się, mam tak baaaardzo często i lekarka mówiła, że to normalne :) macica się rozciąga ;) boli zazwyczaj jak się zbyt szybko wstanie, przekręci na drugi bok albo za długo chodzi :)

Eve_84 lubi tę wiadomość

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia to ekstra :) to już mamy dwóch antosiow ciekawe który będzie pierwszy :) AAA łożysko mam na tylnej ścianie dlatego tak dobrze już czuje małego :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    Madzia to ekstra :) to już mamy dwóch antosiow ciekawe który będzie pierwszy :) AAA łożysko mam na tylnej ścianie dlatego tak dobrze już czuje małego :)

pewnie Twój, bo jesteś tydzień do przodu :) chociaż...to nigdy nie wiadomo :P
    też mam na tylnej ścianie i już w połowie 16 tygodnia zaczęłam czuć ruchy :)
    Twój też jest taki ruchliwy?

• puli27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zwariuje dziewczyny. Wszystkie z was po wizycie wiecie po swoich wizytach ze dziecko ma wszystkie narzady, cos nie miesci mi sie w glowie zeby nie bylo widac zoladka, malo tego od trzech wizyt lekarka nie mierzy naszej coreczki wiec nie wiem czy chociaz prawidlowo rosnie. Ja jestem zalamana

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27 wrote:
    Ja chyba zwariuje dziewczyny. Wszystkie z was po wizycie wiecie po swoich wizytach ze dziecko ma wszystkie narzady, cos nie miesci mi sie w glowie zeby nie bylo widac zoladka, malo tego od trzech wizyt lekarka nie mierzy naszej coreczki wiec nie wiem czy chociaz prawidlowo rosnie. Ja jestem zalamana
    Puli idz prywatnie i się dowiesz na wizyte jedna:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • puli27 Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie zamotalam w tym poscie, ale wybaczcie bo od tygodnia nie mysle racjonalnie, odkad wiem ze malej nie bylo widac zoladka.

puli27
    hchy9n7333pwomwk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puli27- mi też nie mierzy, ale wydaje mi się, że już w tym tygodniu nie mierzą, bo jest za duży ;) teraz już chyba tylko ustalają wagę :)

Pójdź może do innego lekarza, niech sprawdzi czy wszystko jest w porządku jeśli tak się martwisz. Po co się stresować?

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ