X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    450 g??? O matko a moj 2 tyg temu dopiero 190 jutro idziemy na połówkowe akurat dokładnie w połowie bo będzie 20+0 także proszę o kciuki jestem strasznie podjarana bo Mezus idzie że mna :)
    Grwtuluje wszystkich udanych wizyt :*

MeGi2986, iNso87, Nadulka, bella88, moniek90 lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk kciuki zacisniete :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk czekamy na wiesci, powodzenia:*

• Asiowa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk powodzenia- ja ide 3 sierpnia, dopiero wtedy mam 20+1d

My kupujemy nowy wózek, planujemy więcej dzieci wiec uznałam, że jeśli kupimy teraz nowy to będzie również dla następnych pociech. Co prawda nie chcemy wydawac więcej niż 1400zł i to najlepiej na 3w1, ale moze uda się coś znaleźć

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiowa wrote:
    Acikk powodzenia- ja ide 3 sierpnia, dopiero wtedy mam 20+1d

My kupujemy nowy wózek, planujemy więcej dzieci wiec uznałam, że jeśli kupimy teraz nowy to będzie również dla następnych pociech. Co prawda nie chcemy wydawac więcej niż 1400zł i to najlepiej na 3w1, ale moze uda się coś znaleźć
    hej :) my w tamtym roku też nowy kupiliśmy i już się przyda znów :) choć teraz zastanawiam się nad kupnem podwójnego wózka, a sprzedaża tego :/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna znajomi tez maja dzieci mniej wiecej roznica wiekowa tak jak u Was bedzie. I maja tqki podwojny wozek, zadowoleni bo na spacery moga dluzsze chodzic, a nawet ona sama. Na poczatku mieli pojedynczy i jak szli na spacery to maluszek w wozku a starszy synek w yaki rowerku do prowadzania z tym ze sama nie mogla chodzic musiala czekac na meza badz prosic kogos. A teraz b zadowolona jest, wklada dwoch do wozka i idzie na miasto czy spacer.

Ja cala noc mialam temp, ok 2 w nocy mialam tem 38.91 wzielam paracetamol po ok dwoch godz spadla do 37,98. Ale teraz zmierzylam i znowu 38,5 :-( ide do lekarzq rodzinnego, zajrzqlqm do gardla i jak na moje oko to moze byc angina- bialy nalot z gridkami na gardle i koncu jezyka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acik a o ktorej masz wizyte?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    Justyna znajomi tez maja dzieci mniej wiecej roznica wiekowa tak jak u Was bedzie. I maja tqki podwojny wozek, zadowoleni bo na spacery moga dluzsze chodzic, a nawet ona sama. Na poczatku mieli pojedynczy i jak szli na spacery to maluszek w wozku a starszy synek w yaki rowerku do prowadzania z tym ze sama nie mogla chodzic musiala czekac na meza badz prosic kogos. A teraz b zadowolona jest, wklada dwoch do wozka i idzie na miasto czy spacer.

Ja cala noc mialam temp, ok 2 w nocy mialam tem 38.91 wzielam paracetamol po ok dwoch godz spadla do 37,98. Ale teraz zmierzylam i znowu 38,5 :-( ide do lekarzq rodzinnego, zajrzqlqm do gardla i jak na moje oko to moze byc angina- bialy nalot z gridkami na gardle i koncu jezyka.
    rany gdzieś Ty się tak dorobiła? ale masz rację, migiem do lekarza, bo z anginą nie ma żartów. Zdrówka życzę :)

jakbyś mogła podać jaki model/firmę wózka ma ta znajoma? bo szukam czegoś, ale w okolicy nikt z takich nie korzysta i nawet nie mam kogo podpytać jaki najlepiej.

7w3d 💔
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pchelka :( Biale grudki/kropki na migdałach to już angina ale jeżeli Ciebie nie boli gardlo i migdaly się nie powiekszyly to dopiero zaczątek może być wiec szybko do lekarza i do odratowania. Ja 5 dni teraz się meczylam z gardlem ale na szczęście bez goraczki tym razem..choć jeszcze dziwnie drapie w gardle ale to już jakas koncowka choroby,zycze zdrowia!

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk wrote:
    450 g??? O matko a moj 2 tyg temu dopiero 190 jutro idziemy na połówkowe akurat dokładnie w połowie bo będzie 20+0 także proszę o kciuki jestem strasznie podjarana bo Mezus idzie że mna :)
    Grwtuluje wszystkich udanych wizyt :*
    Acik o której idziecie?:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna my tez sie zastanawiamy nad kupnem podwojnego wozka,ale ta opcje bedziemy rozwazac po porodzie. Najpierw sprawdzimy jak sie sprawimy bez,bo Gabrys bedzie mial juz dwa latka niby duzo a malo, poza tym mam chuste po nim I planuje nosic Maksia w niej w razie co. Dlatego wlasnie chcemy sie wstrzymac. Juz wiem jaki chce I moj wybor padl na Icandy. Glupia bylam,ze odrazu nie chcialam go,a wirdzielismy ze wlasnie bedziemy sie starac o drugie dziecko. :) ale juz po ptokach :)

justyna14 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrzuc to na 1 strone do Nas bo ostatnio się zastanawialysmy jak to liczyc te msc i wg mnie mysle,ze to jest najlepsze rozwiązanie bo belly za szybko pokazuje w którym jesteśmy:

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
    2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
    3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
    4 miesiac - 13,5-18 tyg.
    5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
    6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
    7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
    8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
    9 miesiąc - 36-40 tyg.

Aha i jak możesz wrzucić tamte wypisane przeze mnie serducha... kurcze chyba już 4 raz Cie proszę,za dużo tych posotw u nas.. :P

edit
    Dziewczyny wyliczyłam wg tego i dla mnie idealnie pasuje z OM ten wykaz tyg-msc :)

Mam:
    6msc - od 1.08
    7msc - od 2.09
    8msc - od 3.10
    9msc - od 4.11
    i termin akuarat na 2.12 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:47

bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso np. 5 msc to zaczety 18 tc czy skończony?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Inso np. 5 msc to zaczety 18 tc czy skończony?
    To jest normalnie 18tydz zaczęty tzn 18t0d potem 18t1dz itd. ;) czyli wg Twego suwaczka zaczelas 3 dni temu 5 msc

u mnie 6msc zaczyna się jak na suwaczku będę miała w przybliżeniu 22t3d :) tak to widze i tego się trzymam bo nie sposób naprawdę wyliczyć konkretnie z dokladnoscia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:21

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniek90 wrote:
    A jak Cię przyjmowano, to chciano od Ciebie kartę ubezpieczenia zdrowotnego albo książeczkę zdrowia? Ja mieszkam na śląsku i u nas jak świadczenie na NFZ to trzeba dać kartę ubezpieczenia
    U mnie się nie daje żadnej karty, nawet nie wiem jak ona wygląda :P
    Sprawdzają ubezpieczenie na podstawie numeru PESEL, ale często jest to sprawdzane po wizycie.
    Ale już nie przeżywam, Mąż powiedział że przynajmniej mi szczęka nie odpadła :D
    Prawie nic mnie wczoraj nie bolało, dobrze się czuję, wydaje się że dobrze się będzie goić, więc nie jest mi już tak szkoda tych pieniążków;)

Poszukiwałam wczoraj sukienki na wesele w jednej galerii. Większość jest z gumkami i wyglądam beznadziejnie, bo gumka jest po środku brzucha... A takie odcinane pod biustem tak mnie poszerzają że wyglądam nie jakbym była w ciąży tylko z 20kg nadwagą :D

Aaa, wczoraj Pani na przystanku chciała mi ustąpić miejsca, chyba już nie tylko ja brzuchol widzę :P

• Acikk Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki byliśmy na 9:40 więc już jesteśmy po :))
    Ehh aż się serce raduje jak czytam ten opis, wszystko widoczne wszystko na miejscu, wszystko prawidłowe wymiary też odpowiadają na 20 tydzień :)
    No i płeć męska potwierdzona na piśmie będzie Antoś <3<3<3
    Miny męża bezcenne jak pokazywał serduszko albo stopki <3 nawet nam zmierzył stopka 3 cm :) haha masakra !!
    A cały Antoś ma 310 g :D

Madzisek, ZieloneOliwki, Eve_84, Nadulka, rewelka, iNso87, Pchełka, KASIAG24, justyna14, Karola1990, bella88, kwiatakacji, MeGi2986, Pchelkaa, Marik, Flakonik lubią tę wiadomość

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acikk gratulacje! :)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:59

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, ciężko stwierdzić czy należy się martwić, czy nie. Ale myślę że jeśli był to jednorazowy przypadek to nie powinno się nic dziać. Może wzdęcia, albo coś tam się w brzuchu zadziało?:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    To jest normalnie 18tydz zaczęty tzn 18t0d potem 18t1dz itd. ;) czyli wg Twego suwaczka zaczelas 3 dni temu 5 msc

u mnie 6msc zaczyna się jak na suwaczku będę miała w przybliżeniu 22t3d :) tak to widze i tego się trzymam bo nie sposób naprawdę wyliczyć konkretnie z dokladnoscia:)

Inso bardziej mi się podoba przelicznik belly, więc się jego trzymam :P :)

Acik gratulacje.

Eve też myślę, że może to jednorazowy wypadek.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
‹‹ 677 678 679 680 681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ