Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
450 g??? O matko a moj 2 tyg temu dopiero 190 jutro idziemy na połówkowe akurat dokładnie w połowie bo będzie 20+0 także proszę o kciuki jestem strasznie podjarana bo Mezus idzie że mna
Grwtuluje wszystkich udanych wizyt :*MeGi2986, iNso87, Nadulka, bella88, moniek90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Acikk powodzenia- ja ide 3 sierpnia, dopiero wtedy mam 20+1d
My kupujemy nowy wózek, planujemy więcej dzieci wiec uznałam, że jeśli kupimy teraz nowy to będzie również dla następnych pociech. Co prawda nie chcemy wydawac więcej niż 1400zł i to najlepiej na 3w1, ale moze uda się coś znaleźć -
Asiowa wrote:Acikk powodzenia- ja ide 3 sierpnia, dopiero wtedy mam 20+1d
My kupujemy nowy wózek, planujemy więcej dzieci wiec uznałam, że jeśli kupimy teraz nowy to będzie również dla następnych pociech. Co prawda nie chcemy wydawac więcej niż 1400zł i to najlepiej na 3w1, ale moze uda się coś znaleźćmy w tamtym roku też nowy kupiliśmy i już się przyda znów
choć teraz zastanawiam się nad kupnem podwójnego wózka, a sprzedaża tego
7w3d 💔 -
nick nieaktualnyJustyna znajomi tez maja dzieci mniej wiecej roznica wiekowa tak jak u Was bedzie. I maja tqki podwojny wozek, zadowoleni bo na spacery moga dluzsze chodzic, a nawet ona sama. Na poczatku mieli pojedynczy i jak szli na spacery to maluszek w wozku a starszy synek w yaki rowerku do prowadzania z tym ze sama nie mogla chodzic musiala czekac na meza badz prosic kogos. A teraz b zadowolona jest, wklada dwoch do wozka i idzie na miasto czy spacer.
Ja cala noc mialam temp, ok 2 w nocy mialam tem 38.91 wzielam paracetamol po ok dwoch godz spadla do 37,98. Ale teraz zmierzylam i znowu 38,5ide do lekarzq rodzinnego, zajrzqlqm do gardla i jak na moje oko to moze byc angina- bialy nalot z gridkami na gardle i koncu jezyka.
-
nick nieaktualny
-
Pchelkaa wrote:Justyna znajomi tez maja dzieci mniej wiecej roznica wiekowa tak jak u Was bedzie. I maja tqki podwojny wozek, zadowoleni bo na spacery moga dluzsze chodzic, a nawet ona sama. Na poczatku mieli pojedynczy i jak szli na spacery to maluszek w wozku a starszy synek w yaki rowerku do prowadzania z tym ze sama nie mogla chodzic musiala czekac na meza badz prosic kogos. A teraz b zadowolona jest, wklada dwoch do wozka i idzie na miasto czy spacer.
Ja cala noc mialam temp, ok 2 w nocy mialam tem 38.91 wzielam paracetamol po ok dwoch godz spadla do 37,98. Ale teraz zmierzylam i znowu 38,5ide do lekarzq rodzinnego, zajrzqlqm do gardla i jak na moje oko to moze byc angina- bialy nalot z gridkami na gardle i koncu jezyka.
jakbyś mogła podać jaki model/firmę wózka ma ta znajoma? bo szukam czegoś, ale w okolicy nikt z takich nie korzysta i nawet nie mam kogo podpytać jaki najlepiej.7w3d 💔 -
Oj Pchelka
Biale grudki/kropki na migdałach to już angina ale jeżeli Ciebie nie boli gardlo i migdaly się nie powiekszyly to dopiero zaczątek może być wiec szybko do lekarza i do odratowania. Ja 5 dni teraz się meczylam z gardlem ale na szczęście bez goraczki tym razem..choć jeszcze dziwnie drapie w gardle ale to już jakas koncowka choroby,zycze zdrowia!
-
Acikk wrote:450 g??? O matko a moj 2 tyg temu dopiero 190 jutro idziemy na połówkowe akurat dokładnie w połowie bo będzie 20+0 także proszę o kciuki jestem strasznie podjarana bo Mezus idzie że mna
Grwtuluje wszystkich udanych wizyt :* -
nick nieaktualnyJustyna my tez sie zastanawiamy nad kupnem podwojnego wozka,ale ta opcje bedziemy rozwazac po porodzie. Najpierw sprawdzimy jak sie sprawimy bez,bo Gabrys bedzie mial juz dwa latka niby duzo a malo, poza tym mam chuste po nim I planuje nosic Maksia w niej w razie co. Dlatego wlasnie chcemy sie wstrzymac. Juz wiem jaki chce I moj wybor padl na Icandy. Glupia bylam,ze odrazu nie chcialam go,a wirdzielismy ze wlasnie bedziemy sie starac o drugie dziecko.
ale juz po ptokach
justyna14 lubi tę wiadomość
-
Flakonik wrzuc to na 1 strone do Nas bo ostatnio się zastanawialysmy jak to liczyc te msc i wg mnie mysle,ze to jest najlepsze rozwiązanie bo belly za szybko pokazuje w którym jesteśmy:
1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.
Aha i jak możesz wrzucić tamte wypisane przeze mnie serducha... kurcze chyba już 4 raz Cie proszę,za dużo tych posotw u nas..
edit
Dziewczyny wyliczyłam wg tego i dla mnie idealnie pasuje z OM ten wykaz tyg-msc
Mam:
6msc - od 1.08
7msc - od 2.09
8msc - od 3.10
9msc - od 4.11
i termin akuarat na 2.12Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 09:47
bella88, Flakonik lubią tę wiadomość
-
rewelka wrote:Inso np. 5 msc to zaczety 18 tc czy skończony?
czyli wg Twego suwaczka zaczelas 3 dni temu 5 msc
u mnie 6msc zaczyna się jak na suwaczku będę miała w przybliżeniu 22t3dtak to widze i tego się trzymam bo nie sposób naprawdę wyliczyć konkretnie z dokladnoscia:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2015, 10:21
-
nick nieaktualnymoniek90 wrote:A jak Cię przyjmowano, to chciano od Ciebie kartę ubezpieczenia zdrowotnego albo książeczkę zdrowia? Ja mieszkam na śląsku i u nas jak świadczenie na NFZ to trzeba dać kartę ubezpieczenia
Sprawdzają ubezpieczenie na podstawie numeru PESEL, ale często jest to sprawdzane po wizycie.
Ale już nie przeżywam, Mąż powiedział że przynajmniej mi szczęka nie odpadła
Prawie nic mnie wczoraj nie bolało, dobrze się czuję, wydaje się że dobrze się będzie goić, więc nie jest mi już tak szkoda tych pieniążków;)
Poszukiwałam wczoraj sukienki na wesele w jednej galerii. Większość jest z gumkami i wyglądam beznadziejnie, bo gumka jest po środku brzucha... A takie odcinane pod biustem tak mnie poszerzają że wyglądam nie jakbym była w ciąży tylko z 20kg nadwagą
Aaa, wczoraj Pani na przystanku chciała mi ustąpić miejsca, chyba już nie tylko ja brzuchol widzę -
Hej dziewczynki byliśmy na 9:40 więc już jesteśmy po
)
Ehh aż się serce raduje jak czytam ten opis, wszystko widoczne wszystko na miejscu, wszystko prawidłowe wymiary też odpowiadają na 20 tydzień
No i płeć męska potwierdzona na piśmie będzie Antoś<3<3
Miny męża bezcenne jak pokazywał serduszko albo stopkinawet nam zmierzył stopka 3 cm
haha masakra !!
A cały Antoś ma 310 gMadzisek, ZieloneOliwki, Eve_84, Nadulka, rewelka, iNso87, Pchełka, KASIAG24, justyna14, Karola1990, bella88, kwiatakacji, MeGi2986, Pchelkaa, Marik, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
iNso87 wrote:To jest normalnie 18tydz zaczęty tzn 18t0d potem 18t1dz itd.
czyli wg Twego suwaczka zaczelas 3 dni temu 5 msc
u mnie 6msc zaczyna się jak na suwaczku będę miała w przybliżeniu 22t3dtak to widze i tego się trzymam bo nie sposób naprawdę wyliczyć konkretnie z dokladnoscia:)
Inso bardziej mi się podoba przelicznik belly, więc się jego trzymam
Acik gratulacje.
Eve też myślę, że może to jednorazowy wypadek.