X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytajcie w laboratoriach czy nie maja czasami kart zniżkowych dla ciężarnych. U mnie takie są i jak nie mam skierowania od ginekologa to z taką karta też mam 20% zniżki na wszystkie badania.

1usap07w9hybl9h9.png
  • kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ginekolog prywatny może dać skierowanie na badania do szpitala w którym on pracuje i wtedy są te badania bezpłatne?

pg7sjgt.png[/url
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    Dziewczyny a ginekolog prywatny może dać skierowanie na badania do szpitala w którym on pracuje i wtedy są te badania bezpłatne?
    Musiała byś się ginekologa swojego zapytać, mój mi tak zrobił ale tylko z badaniami prenatalnymi w pierwszej ciąży, resztę badań musiałam normalnie robić w laboratorium.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    Całą poprzednią ciąże chodziłam właśnie do LuxMedu, a teraz chodzę prywatnie, mam nadzieje, że uda mi się jakos taniej te badania porobić bo razem z wizytą to prawie 500zł masakra.
    No dokładnie. To moja pierwsza ciąża więc nie wiem czego się spodziewać, dlatego szukałam lekarza, który ma praktykę w szpitalu , w którym mam zamiar rodzić.Nie wiem czy to ma większy sens czy nie , ale jakoś pod tym kątem wybieralam. W LuxMedzie niestety takiego nie było. Jeszcze w zeszłym roku było kilku dobrych ginekologów w luxmedzie ale przeszli do prywatnych klinik.

Zobaczymy jak to będzie. Jak mówią - dzieci są drogie :) i jak widzę od samiusieńkiego początku :)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    nieśmiało się do Was przyłączę, po dość długich staraniach wreszcie się nam udało zaciążyć, dowiedziałam się o tym w środę, więc, jeszcze nie bardzo wierzę:)
    Jak na razie z objawów to tylko co raz mnie w brzuchu "ciągnie" i piersi mnie swędzą, do sutków to się dotknąć nie da :)
    Planuję iść do lekarza 21-04-2015, tak chyba najrozsądniej, bety nie robię bo moim zdaniem to strata pieniędzy :)

Madzisek, kwiatakacji, kwiatuszek83, halwaya, Flakonik lubią tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi a sprawdzałaś w kalkulatorze na BBF? Jak jest ok to nie ma się czego doszukiwać.

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:
    Chichibi a sprawdzałaś w kalkulatorze na BBF? Jak jest ok to nie ma się czego doszukiwać.
    Mi się wydaje , że nie ma co sie opierać na tych kalkulatorach. Ja sobie własnie sprawdziłam i wyszedł mi przyrost poniżej normy na tym kalkulatorze. A jak dzwoniłam do gina z wynikami to mówił, że świetny przyrost mam.

pg7sjgt.png[/url
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam tabelkę, wiem ze gdzieś na początku była już tabelka ale ciężko za każdym razem wczodzić na pierwsza stronę (mam na dzieję ze autorka się nie obrazi)
    Duzo informacji ucieka podczas czytania i pomyslałam ze ułatwiło to nam :-)

Jak macie ochotę to zapraszam do wpisywania się :-) link w opisie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 13:51

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja nie robię tyle razy bety bo wiem, że też bym się schizowała jakby była ciut poniżej normy. To nic, że widoczne było u mojej dzidzi echo zarodka i tak bym do głowy sobie nabrała.

Mnie delikatnie kłuje po prawej stronie gdzieś tam w jelitach, nie jest to mocny ból ale wkurzający. Mam nadzieję, że to nic złego.

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka1101 wrote:
    Dziewczyny zrobiłam tabelkę, wiem ze gdzieś na początku była już tabelka ale ciężko za każdym razem wczodzić na pierwsza stronę (mam na dzieję ze autorka się nie obrazi)

Jak macie ochotę to zapraszam do wpisywania się :-) link w opisie :-)

Bez sensu robic druga tabelke :/

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica wrote:

Jest okey :) pojde jeszzcze raz w poniedzialek coby na świerzo do lekarza miec wynik... Jeszcze tydzien i w koncu pojde do gina ! Nie moge sie doczekac:)

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero godzinę temu wstałam :)
    Jeszcze jedna nocka i weekend.

Teraz chwilowo jest z nami mój tato i pomaga nam trochę przy domu i zajmuje się dzieckiem. Pomoc nieoceniona. Jak za tydzień wyjedzie to będzie mi ciężko. Namawiam go, by we wrześniu znów przyjechał ;) Jest już na emeryturze to może być w każdej chwili. Moja mama jeszcze pracuje.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Bez sensu robic druga tabelke :/

Dobrze rozumiem...
    Tylko może autorka tamtej zrobiła by tak zeby nie trzeba było bez sensu wczodzić za kazdym razem na pierwsza stronę kopiować itd tylko np w swoim opisie umieści link ze wystarczy tylko kliknąć i sam się otworzy jak jest teraz w moim ...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny nie dość, że zaczęły mi iść znowu ósemki wszystkie naraz to mam jeszcze czerwone gardło i boli... Znowu...

• rewelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a byłyście już na pierwszym USG?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annielica - współczuję - masakra!
    mnie pobolewał jeden ząb przy dziąśle - nie wiem czy to jakieś zapalenie - na szczęście przeszlo, ale z 8'kami to żartów nie ma :(

na gardło to woda z solą (chociaż ja bym się chyba porzygała :P)

Sx0K.png
    ypbg.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka duzo z dziewczyn bylo juz na 1 wizycie i ma usg za soba :-)

ja jeszcze nie bylam na wizycie czekam az bedzie co kolwiek widac na usg a nie tylko male jajko jak to z poczatku ciazy :-) mysle ze moze w przyszlym tyg sie wybiore jak nie później ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chyba zrobię tak z tą wodą z solą:P

Rewelka ja byłam i było widoczne echo zarodka;)

Strasznie będzie mi się dłużył czas do kolejnej wizyty-22kwietnia. Wtedy już będzie widoczny mały kosmita:D

• rewelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielica a w którym tygodniu byłaś?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 6. Dokładnie 5t6dz. Kolejną wizytę mam w 7t8dz.

‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ