Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
Nawet lekarze odradzają na przeziębienie moczenie nóg w ciepłej wodzie...
-
Znalazlam w apteczce wode morska. Zobaczymy co da.
A jeśli chodzi o kąpiele to ja nie mam tego problemu. Musiałam z nich zrezygnować na rzecz prysznicy ze wzgledu na moje czeste infekcje. Od kiedy tego sie tyrzymam to infekcje wystepuja 1 w rok lub rzadziej.
Pierwsze wymioty za mną. -
Witajcie:) Ja już od 2.30 na nogach, teraz chwila przerwy a zmęczona jestem strasznie. ja zrobiłam tylko dwa razy betę, nie będę się stresować niepotrzebnie. Ja myślałam, że dzisiaj będę miała swój pierwszy raz jeśli chodzi o wymioty. Powąchałam mleko, które było dobre bo 2 osoby dodawały do kawy tylko mi czymś zaleciało i mi się wszystko odbijało masakrycznie ale jakoś się powstrzymałam bo do łazienki blisko nie było. Teraz mdłości przeszły i jest ok tylko dalej sucha skóra...
Miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie pozytywne wyniki:) -
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:Ja właśnie wróciłam z badań - kosztowały mnie bagatela -340 zl no ale zrobione. Miałam iść z samego rana ale tak mnie muliło ze zebrałam sie dopiero o 10 . Słoneczko faktycznie piękne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:09
-
a no właśnie niestety przy lekarzu prywatnym trzeba liczyć się z kosztami
dobrze, że taka seria badań to tylko jednorazowo, bo mało który portfel by to wytrzymał, ja pocieszam się tym, że przy skierowaniu od swojego lekarza do laboratorium mam 20 % zniżki
-
nick nieaktualnyTak prywatnie. Mam abonament od męża z pracy w LuxMedzie ale musiałabym chodzić do ich lekarza, a jak czytałam opinie, to jakoś żaden mnie nie przekonał. Oczywiście mogłabym chodzić do dwóch - prywatnie i na abonament - ale nie mam na to ani siły ani czasu. Najdroższa była grupa krwi i przeciwciała , a tego już nie będę powtarzała.
Kwiatuszek Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy na NFZ? -
Ja dlatego bede chodzic tak jak z marcinkiem na nfz do wujka i prywatnie. Przynajmniej za badania nie musze placic. A wujek juz bardzo wiekowy i obraza sie jak jakas kobieta z rodziny do niego nie chodzi. Nawet usg u siebie nie ma
))
-
mój gin niestety ciężarne przyjmuje tylko prywatnie, a że chodzi już do niego 12 lat i nic złego nie mogę powiedzieć to lekarza nie zamierzam zmieniać, pozatym mam do niego komórkę i jak się coś dzieje mogę dzwonić o każdej porze. A powiedzcie czy to prawda, że na NFZ dziewczyny mają tylko 3 razy robione usg w trakcie całej ciąży bo gdzieś mi się tak obiło o uszy? Ja bym chyba zwariowała gdybym nie wiedziała czy z maluchem wszystko ok.
-
nick nieaktualny
-
kwiatakacji wrote:Tak na NFZ są tylko 3 USG to w 12 tyg, połówkowe i to przed porodem. Oczywiście możesz sobie zapłacić i Ci zrobią dodatkowe. Wydaje mi się , że w UK też mają tylko te 3 USG.
Madzisek a co jaki czas planujesz robić USG?
A ja tak tylko pytam bo ja u lekarza prywatnie mam usg na każdej wizyciewięc przez całą ciążę trochę się tego uzbiera
jest potem co wklejać do albumu
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:A ja tak tylko pytam bo ja u lekarza prywatnie mam usg na każdej wizycie
więc przez całą ciążę trochę się tego uzbiera
jest potem co wklejać do albumu
No takW sumie zależy ile będzie wizyt , bo ja tak jak już pisałam następną mam za 6 tyg czyli takim angielskim systemem idę
-
nick nieaktualnyMadleine wrote:3 usg na nfz sa obowiazkowe ale to zalezy od lekarza czy bedzie robil czesciej bo moze Jesli ma sprzet. Ja do mojego gina prywatnego tez juz 10 lat chodze i nie wyibrazam sobie go zmienic
-
Chichibi wrote:1 kwietnia bylo 478, dzis po 9 dniach 10 kwietnia 5802 beta..
nie wiem czy mam sie martwic ?
Nie za slaby przyrost?
Jak masz nr do gina to lepiej do niego zadzwoń i się go spytaj o ten przyrost, będziesz spokojniejsza. mieścisz się w przedziale 7 tygodnia więc chyba nie jest źle. -
kwiatakacji wrote:Tak prywatnie. Mam abonament od męża z pracy w LuxMedzie ale musiałabym chodzić do ich lekarza, a jak czytałam opinie, to jakoś żaden mnie nie przekonał. Oczywiście mogłabym chodzić do dwóch - prywatnie i na abonament - ale nie mam na to ani siły ani czasu. Najdroższa była grupa krwi i przeciwciała , a tego już nie będę powtarzała.
Kwiatuszek Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy na NFZ?
Całą poprzednią ciąże chodziłam właśnie do LuxMedu, a teraz chodzę prywatnie, mam nadzieje, że uda mi się jakos taniej te badania porobić bo razem z wizytą to prawie 500zł masakra.