X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatuszek83 wrote:
    Hej, tak mi się właśnie przypomniało, że w ciąży nie wolno brać gorących kąpieli, wg zaleceń lekarza woda podczas kąpieli nie powinna przekraczać 38st. Wiedziałyście o tym?
    Serio?? :O niewiedzialam.. Dzieki za informacje !

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet lekarze odradzają na przeziębienie moczenie nóg w ciepłej wodzie...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • Madleine Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wiem o tym. Ja biore ciepla bo uwielbiam kapiele :) przed ciaza to we wrzatku sie kapalam :)

halwaya lubi tę wiadomość

Jest i druga fasolka :)
    oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazlam w apteczce wode morska. Zobaczymy co da.

A jeśli chodzi o kąpiele to ja nie mam tego problemu. Musiałam z nich zrezygnować na rzecz prysznicy ze wzgledu na moje czeste infekcje. Od kiedy tego sie tyrzymam to infekcje wystepuja 1 w rok lub rzadziej.

Pierwsze wymioty za mną.

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:) Ja już od 2.30 na nogach, teraz chwila przerwy a zmęczona jestem strasznie. ja zrobiłam tylko dwa razy betę, nie będę się stresować niepotrzebnie. Ja myślałam, że dzisiaj będę miała swój pierwszy raz jeśli chodzi o wymioty. Powąchałam mleko, które było dobre bo 2 osoby dodawały do kawy tylko mi czymś zaleciało i mi się wszystko odbijało masakrycznie ale jakoś się powstrzymałam bo do łazienki blisko nie było. Teraz mdłości przeszły i jest ok tylko dalej sucha skóra...
    Miłego dnia i trzymam kciuki za wszystkie pozytywne wyniki:)

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wróciłam z badań - kosztowały mnie bagatela -340 zl no ale zrobione. Miałam iść z samego rana ale tak mnie muliło ze zebrałam sie dopiero o 10 . Słoneczko faktycznie piękne.

• kwiatuszek83 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Ja właśnie wróciłam z badań - kosztowały mnie bagatela -340 zl no ale zrobione. Miałam iść z samego rana ale tak mnie muliło ze zebrałam sie dopiero o 10 . Słoneczko faktycznie piękne.
    O matko! Robiłas wszystkie badania prywatnie ? Sporo kasy. Ja w poprzedniej ciąży miałam w abonamencie męża wszystko i za nic nie płaciłam. Teraz abonamentu nie mamy i jestem przerażona kosztem tych badań. A będzie ich sporo przez całą ciąże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:09

pg7sjgt.png[/url
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no właśnie niestety przy lekarzu prywatnym trzeba liczyć się z kosztami :( dobrze, że taka seria badań to tylko jednorazowo, bo mało który portfel by to wytrzymał, ja pocieszam się tym, że przy skierowaniu od swojego lekarza do laboratorium mam 20 % zniżki

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak prywatnie. Mam abonament od męża z pracy w LuxMedzie ale musiałabym chodzić do ich lekarza, a jak czytałam opinie, to jakoś żaden mnie nie przekonał. Oczywiście mogłabym chodzić do dwóch - prywatnie i na abonament - ale nie mam na to ani siły ani czasu. Najdroższa była grupa krwi i przeciwciała , a tego już nie będę powtarzała.

Kwiatuszek Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy na NFZ?

• Madleine Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dlatego bede chodzic tak jak z marcinkiem na nfz do wujka i prywatnie. Przynajmniej za badania nie musze placic. A wujek juz bardzo wiekowy i obraza sie jak jakas kobieta z rodziny do niego nie chodzi. Nawet usg u siebie nie ma :)))

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój gin niestety ciężarne przyjmuje tylko prywatnie, a że chodzi już do niego 12 lat i nic złego nie mogę powiedzieć to lekarza nie zamierzam zmieniać, pozatym mam do niego komórkę i jak się coś dzieje mogę dzwonić o każdej porze. A powiedzcie czy to prawda, że na NFZ dziewczyny mają tylko 3 razy robione usg w trakcie całej ciąży bo gdzieś mi się tak obiło o uszy? Ja bym chyba zwariowała gdybym nie wiedziała czy z maluchem wszystko ok.

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na NFZ są tylko 3 USG to w 12 tyg, połówkowe i to przed porodem. Oczywiście możesz sobie zapłacić i Ci zrobią dodatkowe. Wydaje mi się , że w UK też mają tylko te 3 USG.

Madzisek a co jaki czas planujesz robić USG?

• Madleine Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 usg na nfz sa obowiazkowe ale to zalezy od lekarza czy bedzie robil czesciej bo moze Jesli ma sprzet. Ja do mojego gina prywatnego tez juz 10 lat chodze i nie wyibrazam sobie go zmienic :)

oeuaqqmzwgtmax2k.png
    gg643e5e9352yh4y.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Tak na NFZ są tylko 3 USG to w 12 tyg, połówkowe i to przed porodem. Oczywiście możesz sobie zapłacić i Ci zrobią dodatkowe. Wydaje mi się , że w UK też mają tylko te 3 USG.

Madzisek a co jaki czas planujesz robić USG?

A ja tak tylko pytam bo ja u lekarza prywatnie mam usg na każdej wizycie :) więc przez całą ciążę trochę się tego uzbiera :) jest potem co wklejać do albumu :)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A ja tak tylko pytam bo ja u lekarza prywatnie mam usg na każdej wizycie :) więc przez całą ciążę trochę się tego uzbiera :) jest potem co wklejać do albumu :)

No tak :) W sumie zależy ile będzie wizyt , bo ja tak jak już pisałam następną mam za 6 tyg czyli takim angielskim systemem idę :/

• Chichibi Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kwietnia bylo 478, dzis po 9 dniach 10 kwietnia 5802 beta.. :( nie wiem czy mam sie martwic ? :(

Nie za slaby przyrost?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 12:58

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madleine wrote:
    3 usg na nfz sa obowiazkowe ale to zalezy od lekarza czy bedzie robil czesciej bo moze Jesli ma sprzet. Ja do mojego gina prywatnego tez juz 10 lat chodze i nie wyibrazam sobie go zmienic :)
    Moja koleżanka , która rodziła we wrześniu tamtego roku , trafiła na takiego lekarza na NFZ, który powiedział, że NFZ refunduje tylko te 3 podstawowe USG a jak chce jakieś dodatkowe to on owszem zrobi ale za dopłatą. Może to była kwestia lekarza a nie przepisów - nie mam pojęcia.

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    1 kwietnia bylo 478, dzis po 9 dniach 10 kwietnia 5802 beta.. :( nie wiem czy mam sie martwic ? :(

Nie za slaby przyrost?

Jak masz nr do gina to lepiej do niego zadzwoń i się go spytaj o ten przyrost, będziesz spokojniejsza. mieścisz się w przedziale 7 tygodnia więc chyba nie jest źle.

pg7sjgt.png[/url
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:

Nie za slaby przyrost?
    Wydaje mi się, że nie :) hcg w pewnym momencie zwalnia i potrzeba 72-96 godzin na podwojenie :)

1usap07w9hybl9h9.png

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kwiatakacji wrote:
    Tak prywatnie. Mam abonament od męża z pracy w LuxMedzie ale musiałabym chodzić do ich lekarza, a jak czytałam opinie, to jakoś żaden mnie nie przekonał. Oczywiście mogłabym chodzić do dwóch - prywatnie i na abonament - ale nie mam na to ani siły ani czasu. Najdroższa była grupa krwi i przeciwciała , a tego już nie będę powtarzała.

Kwiatuszek Ty chodzisz do lekarza prywatnie czy na NFZ?

Całą poprzednią ciąże chodziłam właśnie do LuxMedu, a teraz chodzę prywatnie, mam nadzieje, że uda mi się jakos taniej te badania porobić bo razem z wizytą to prawie 500zł masakra.

pg7sjgt.png[/url
‹‹ 70 71 72 73 74 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ