X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anielica 7w8t to juz by byl raczej 8w1t czyli 9tc czy poprostu jakis bład się wkradl?

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tfu 7t6dz;)

Anka1101 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka ja byłam w 6t1d było już serduszko i zarodek 4.1 mm. Następne mam dopiero w 12t2d.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 14:48

• rewelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że mi się uda na 21, to wtedy bym miała 6t0d więc powinno coś się już dziać.

Obawiam się bardzo tego usg, bo wcześniejszą ciążę miałam usuniętą z powodu pustego pęcherzyka ciążowego, ale z drugiej strony korci strasznie, żeby sprawdzić

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • halwaya Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka - ponoć po takim przypadku rzadko zdarza się powtórna taka sytuacja. Tak mi się coś o uszy obiło.

Sx0K.png
    ypbg.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak słyszałam, ale w głowie i tak siedzi :) szczególnie, że później dwa lata nam się nie udawało, więc tak się trochę obawiam wszystkiego, a na około jest sporo problemów z ciążami.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wiem co czujesz mam za soba 2 poronienia i strach jest non stop ... najwazniejsze to pozytywnie myslec ale nie zawsze sie da niestety...

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BQZX1jI11Twlh9HWotZpF1je1gAYPpMaJAH0nsL9XgI/edit#gid=0
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka chyba bym się nie zdecydowała trzeci raz próbować, więc podziwiam za wytrwałość:)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wierz mi ze zdecydowała byś się ja poronilam potem urodziłam syna tteraz w styczniu znów poronilam i teraz jak widać 7tc strach jest ale i nadzieja również ze wszystko się tym razem uda :-)

halwaya lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z natury jestem straszną panikarą - zwłaszcza jeżeli chodzi o zdrowie. Zawsze mi się wydawało , że w ciąży zwariuje z niepewności, obaw itd, a o dziwo jestem bardzo wyluzowana. Nie robiłam bety ani razu, nie spieszyłam się z lekarzem , następną wizytę mam za 6 tyg i wcale nad nią nie rozmyślam. Nie wiem czy to hormony, czy może niewiedza. Jak narazie dobrze mi z tym :)

halwaya, ilonia1984 lubią tę wiadomość

• ilonia1984 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudowna pogoda pochodzilam troche po miescie kupilam Pare pierdol do domku wrocilam i....padlam jezu zero mocy jestem wykonczona jak bym caly dzien zasuwala w pracy na jutro umowilismy sie na grila ale bedzie dziwnie jak wszyscy piwkowac beda a ja soczek bede popijac hehe ale za to bede jesc i jesc i jesc i bez wyrzutow :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 15:55

Hashija lubi tę wiadomość

<3 <3 cykl pp.Udalo sie Zosia <3
    wkoncu z nami :) 16.04.2016
  • Mad. Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grudnióweczki trzymam za Was kciuki mocno i będę podglądać. Listopadówka 2015 :)

halwaya, nikicia86, ilonia1984 lubią tę wiadomość

34bwgov34p14l83r.png
    ibm2j48agmh64rxk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mieliśmy zaproszenie na grilla ale odmówiliśmy bo pić nie będę to i mąż nie będzie. Żebym chciaż miała apetyt to bym pojadła a tak to bez sensu. Na weekend ma być 20stopni więc robimy wolne i jedziemy do teściówki za miasto połazić po lesie, posiedzieć na działce. Może też zrobimy grilla ale wśród te
    ściowej i męża będę się czuła bardziej swojsko. No i psy się w końcu wybiegają po lesie;)

Dziewczyny jak piszecie o tym co Was spotkało to i ja wpadam w panikę. Tak się martwię o moją fasolę. Nie wyobrażam sobie, że mogłabym ją stracić. Ona jest częścią mnie. Już bym chciała mieć ją całą i zdrową na rękach;)

• Poz!omka. Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis bylam z siostrzencem na spacerze, matko , dziewczyny, jak mi sie krecilo w glowie, czulam sie jakbym miala stracic rownowage :o Jestem przerazona !! mam nadzieje ze tak nie bedzie caly czas, bo chyba nigdzie sama nie pojde :/ wgl duszno mi jakoś dzisiaj...

Alicja <3. <3 ''..Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym...'' <3
    atdcmg7y5xqxk96s.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 21:38

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewelka witamy :* na kiedy wychodzi ci TP?

Anka ja wklejalam linka do tej listy w swoim opisoe i jakos malo osob sie zapisalo. Na 1 str na liscie jest juz z 30 a na liscie online bylo cos kolo 9osob tylko.
    Jesli chcesz.mozesz wkleic linka w swoim do tej tabelki co ja robilam. Tam juz troche jest osob wpisanych :) Ja tez wkleje jak sie wybiore na komputer bo z telefonu mi ciezko ;)

Kourtney, Blair lubią tę wiadomość

• Anka1101 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:
    Anka ja wklejalam linka do tej listy w swoim opisoe i jakos malo osob sie zapisalo. Na 1 str na liscie jest juz z 30 a na liscie online bylo cos kolo 9osob tylko.
    Jesli chcesz.mozesz wkleic linka w swoim do tej tabelki co ja robilam. Tam juz troche jest osob wpisanych :) Ja tez wkleje jak sie wybiore na komputer bo z telefonu mi ciezko ;)

No właśnie widziałam bo też się tam wpisałam, nie chce żebyś to źle odebrała ale twoja tabelka jest taka duża bardzo i wg mnie oczywiście niektóre kolumny można by usunąć ale to tylko moje skromne zdanie... Może spróbujemy połączyć moja z twoją co ty na to?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki, bo ja przyznam robilam ja tak na szybko bo nie mialam czasu. Tylko nie moge wejsc na twoja bo trzeba jakies pozwolenie i trzeba sie zalogowac. Powinna byc tak zeby mozna sie bylo zapisywac nawet bez logowania. dasz rade to jakos zrobic? ;)
    Bo jak bedzie z takim utrudnionym dostepem to nikomu sie nie bedzie chcialo zapisywac...czekac na pozwolenie, logowac sie bądź specjalnie rejestrowac ... mam nadzieje że rozumiesz ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2015, 17:16

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie ze nie jestem sama z moimi mdlosciami i wymiotami :P

Nie no żartuje. Mam nadzieje ze wszystkim nam to szybko minie :*

• Hashija Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poziomka ja mam podobnoe, kreci sie w glowie, słaba, duszno. Ale ja to jestem oslabiona tym czyms co się do mnie przypaletalo.
    Lekarka dala mi duomox

‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ