X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    rewelka wlasnie, ze cale majciory widac :O tez w sklepie tego nie widzialam dopiero w domu jak sie zobaczylam, a moj to zawalu dostal powiedzial, ze koniecznie cos pod spod trzeba podszyc bo tak nigdzie nie pojde

Jak aż tak prześwitują to raczej nie ma co, bo nie tylko brzuchy nam rosną niestety tyłki też, mogłabyś się źle czuć.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Jak aż tak prześwitują to raczej nie ma co, bo nie tylko brzuchy nam rosną niestety tyłki też, mogłabyś się źle czuć.
    Krawcowa grosze powinna za to wziąć żeby podszyć podszewkę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Madzia dziwi mnie trochę Twoje pytanie. mam kaszel , urywa mi się z gardła. zapchany nos z którego cały czas leci i bolą mnie wszystkie kości. według Ciebie jeśli to nie grypa to co ?
    Wlej do rondelka mleko, kilka ząbków czosnku pokrojonych w plasterki, łyżkę masła i łyżeczkę miodu i wszystko zagotuj. Wypij duszkiem i pod kołderkę- spać:) Na śniadanie jeśli nigdzie nie wychodzisz z rana to zjedz kanapkę z plasterkami czosnku i popij ciepłą, ale nie gorącą herbatą z wciśniętą cytryną. W ciągu dnia też pij ciepłą wodę z cytryną- 3 dni i powinno minąć. Zdrówka :)

ania14 lubi tę wiadomość

• Klaudiaa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Czy moze jaka mama szuka ubranek dla chlopczyka na start? Mam do sprzedania 56,62,68 poczawszy od bodow, spioszkow, pajacykow do spodenek, sweterkow bluzeczek, kurteczek i kombinezonu. Mam rowniez do sprzedania spiworek 0-6mc oraz sukienke dresowa ciazowo idealna na lato w kolorze brudny roz

c55fgywlzep4egh7.png

bi7ym6k55zajyuk9.png

• rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o tym czujniku?
    Będzie działał, czy zbędny bajer?
    http://allegro.pl/tommee-tippee-butelka-antykolkowa-260-150-promocja-i5557907477.html

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na wizycie u innego lekarza i niestety ale mój poprzedni ginekolog chyba niewiele się znał na rzeczy. Na szczęście teraz trafiłam na mądrego i dokładnego więc już będę teraz spokojna
    Nawet pokazał mi maluszka w 4d ale zasłonił się mały rączkami :) i ogólnie mój smok waży 440g i pięknie zdrowo rośnie :)

Nadulka, kwiatakacji, MeGi2986, Pchełka, Madzisek, bella88, ZieloneOliwki, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • balbo Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dziś w szkole rodzenia na nauce masażu kręgosłupa dla par, bardzo mi się podobało jak mąż uczył się mnie masować :) myślę że w dalszej fazie ciąży będę go za to po rękach całować :)

kwiatakacji, MeGi2986, Madzisek, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

• lips Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i postanowiłam że uszyje kocyk minky :) zajmę sobie wieczorki a mały będzie miał coś ode mnie jak się urodzi :)

kwiatakacji, Pchełka lubią tę wiadomość

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • Martosza83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piegus wrote:
    Wszystko ok, a jednak da się wyczuć jakiś smutek w Twoim poście. Czujesz już ruchy małej? Zawsze jak wchodzę sobie poczytać forum, to czekam na wieści od Ciebie, bo wiem, że się martwiłaś, że nic jeszcze nie czujesz.

Co 2-3 dzien czuje na dole pecherzyki taki przelewanie jakby pecherzyki powietrza.
    Pani Doktor uspokoila mnie ze nie czuje mocnych ruchów bo Antek ułożony jest w poprzek.
    Na usg, które trwało 40 minut mały fikał koziolki...
    Jednym słowem nieco uspokojona:)

Pchełka, Piegus lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lips wrote:
    i postanowiłam że uszyje kocyk minky :) zajmę sobie wieczorki a mały będzie miał coś ode mnie jak się urodzi :)

Cudowny pomysł :-)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nastał ochota na tosty z szynką, ogórkiem kiszonej, kukurydzą i serem :-P chyba jestem w ciąży :-P

maya34, ZieloneOliwki lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    A mnie nastał ochota na tosty z szynką, ogórkiem kiszonej, kukurydzą i serem :-P chyba jestem w ciąży :-P

Madzisek jakbyś do tego dodała dżem to by znaczyło że w ciąży,a tak to po prostu super jedzenie :) (tylko ogórka na korniszona bym zmieniła)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Madzisek jakbyś do tego dodała dżem to by znaczyło że w ciąży,a tak to po prostu super jedzenie :) (tylko ogórka na korniszona bym zmieniła)

To byłby hardkor:):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko zagryzłam ciastkiem :-P

Nadulka lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czesto zagryzam ciastkiem np hamburgera jak maz zrobi:)
    Kolezanka na studiach jadla pączka w czekoladzie na ktorego wyciskala serek topiony. Jeszcze mnie na takiecus nie naszlo;)

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

alicja_, kwiatakacji, MeGi2986, Nadulka, Pchełka, justyna14, Madzisek, bella88, ZieloneOliwki, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

l22ntv73ogvn473k.png
  • Matleena Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 04:09

Flakonik lubi tę wiadomość

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, ja wczoraj ciężki dzien miałam... Najpierw praca, szybki powrót do domu na lekki obiad i wyjazd z mama do miasta i lekarza... W domu byłam dopiero o 21, upiekłam jeszcze cistka dla Męża bo o d kilku tygodni jest tak zapracowany, że aż mi go żal.
    Dzisiaj oczy na zapałki i ledwo siedzę w pracy. Matko... Chcę weekend!!

bl9ccwa1nyfonmaw.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja witam sie znowu jeszcze z lozka:p ale len ze mnie hyhyhy :D ciesze sie z grafiku Mego Malza,w sierpniu pracuje zaledwie przez 9 dni reszta to urlop i wolne dni,ktore pracodawca musial oddac bo w poprzednich msc robil prawie codziennie nawet 12h :)) smialam sie,bo w tych 9 dniach ma nawet 4razy od 3-9 haha:D czyli tez caly dzien w domu:))) ale to dobrze bo akurat mieszkanie skonczymy i bedziemy sie wprowadzac albo przed wyjazdem 9 nad morze albo po wyjezdzie jak wrocimy po tygodniu:)))))))

A wogole to mi belly od dzis 6msc wstawil,ja mowie,ze od 1.08 sie zaczyna:p matko sierpien mi zleci baaardzo szybko,wrzesien pewnie tez bo w nowym mieszkaniu bede i Mala zacznie szkole i zostanie pazdziernik i od polowy listopada mozna rodzic... :o Szybko:) ja dalej nie czuje,ze jestem w ciazy:D tzn nie zawsze..chyba poczuje tak porzadnie po 30tyg juz;)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • Asiowa Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spaaaaaaććććććććć...................

Mama_Mai lubi tę wiadomość

bl9ccwa1nyfonmaw.png
‹‹ 731 732 733 734 735 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ