X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    wczoraj najwięcej miałam 37,4, od rana mam 37
    wziełam apap wieczorem , zrobiłam zimny okład na głowe i spadła na noc do 36,9
    narazie do lekarza chyba nie pojade ...
    dziekuje za rady bede korzystać :)

Na pewno masz grypę? ja taką temperaturę (37,3) mam normalnie od początku ciąży ;)

• Martosza83 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już po połówkowym usg...Mała waży 380g ma prawie 18 cm..
    ulożyła się poprzecznie...i wszystko wydaje się oki....

pozdrawiam i czekam na na info o polowkowych

KASIAG24, Piegus, Madzisek, kwiatakacji, Nadulka, justyna14, MeGi2986, bella88, Pchełka, Flakonik lubią tę wiadomość

f2wlanlibm0fi1og.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9c25f638337.jpg

dziewczyny co myslicie o takiej sukience na wesele we wrzesniu??

Nadulka, justyna14, MeGi2986, kwiatakacji, bella88, alicja_, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:

super wiesci!!

ja wizyta na nfz za tydzien w czwartek a polowkowe pewnie koncem sierpnia dopiero :)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia dziwi mnie trochę Twoje pytanie. mam kaszel , urywa mi się z gardła. zapchany nos z którego cały czas leci i bolą mnie wszystkie kości. według Ciebie jeśli to nie grypa to co ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam problem wczoraj lekarz wystawil mi zwolnienie od dzis ale okazalo sie ze moj pracodawca zmienil numer nip a lekarz przyjmuje dopiero jutro i niewiem co robic czy lekarz moze mi wypisac zwolnienie z nowym numerem nip i z jednym dniem wstecz?

• Piegus Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martosza83 wrote:

Wszystko ok, a jednak da się wyczuć jakiś smutek w Twoim poście. Czujesz już ruchy małej? Zawsze jak wchodzę sobie poczytać forum, to czekam na wieści od Ciebie, bo wiem, że się martwiłaś, że nic jeszcze nie czujesz.

2EeVp2.png
    NcmSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    Madzia dziwi mnie trochę Twoje pytanie. mam kaszel , urywa mi się z gardła. zapchany nos z którego cały czas leci i bolą mnie wszystkie kości. według Ciebie jeśli to nie grypa to co ?

Jest tu nas trochę. Nie udało mi się prześledzić wszystkich Twoich wypowiedzi, stąd moje pytanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 15:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Hej dziewczyny mam problem wczoraj lekarz wystawil mi zwolnienie od dzis ale okazalo sie ze moj pracodawca zmienil numer nip a lekarz przyjmuje dopiero jutro i niewiem co robic czy lekarz moze mi wypisac zwolnienie z nowym numerem nip i z jednym dniem wstecz?

Wiem, że lekarz może wypisać zwolnienie wstecz :) więc się nie przejmuj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedz bo niechcialabym stracic jednego dnia :(

• Acikk Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    Misia lekarz po prostu poprawi Ci nip na tym L4 już wystawionym - normalna sytuacja tylko przypilnuj by Ci pieczatke i podpis dał przy poprawce :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholercia u Nas burza i deszcz wlasnie sie zaczyna a ja mam zaraz jechac meble odbierac..pff

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiag jak się jeszcze zmiescisz we wrześniu to myślę że spokojnie możesz iść :)
    Inso Ja u siebie burze przespałam tylko wstałam żeby okno zamknąć bo trzaskało, ale chyba nie była mocno straszna :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Kasiag jak się jeszcze zmiescisz we wrześniu to myślę że spokojnie możesz iść :)
    Inso Ja u siebie burze przespałam tylko wstałam żeby okno zamknąć bo trzaskało, ale chyba nie była mocno straszna :)

władnie jest fajna mega luzna tylko jedyny - to przeswituje bede musiala podszyc cops pod nia jeszcze :(

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie przeswituje dopiero koło kolana?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wlasnie, ze cale majciory widac :O tez w sklepie tego nie widzialam dopiero w domu jak sie zobaczylam, a moj to zawalu dostal powiedzial, ze koniecznie cos pod spod trzeba podszyc bo tak nigdzie nie pojde

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • ola25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki ja juz po polowkowych w 21 tyg i 2 dni malutka wazy 349 gram i mierzy 16 cm od glowki do dupci. Wszystko wydaje sie zdrowiutkie ale troszke nam utrudniala to przykryla sie raczkami to sie obracala . Lekarz robi mi usg a ta mnie kopala. Lozysko mam na przedniej scianie i za bardzo nie wiem czy to oznacza , ze lozysko jest przodujace czy co bo lekarz kazal sie tym nie przejmowac i ze raz jest tak a raz tak to tak jakbym go pytala czy dziecko bedzie mialo oczy niebieskie czy zielone. Kolejna wizyte mam za dwa tygodnie 11 sierpnia z racji tego ze mam bole brzucha i skontroluje jak to sie ma po odpoczynku. Zalecenie wiecej lezec niz chodzic. I wracam do luteiny 2x2 . Od poczatku ciazy przytylam 1 kg i 100 gram. A wy? Ja chyba za malo chociaz on mowi ze tylko sie cieszyc. Kolejne pytanko . Chcialabym wkleic wam zdjecia moje i malej ale nie wiem jak to zrobic ?

kwiatakacji, bella88, moniek90, Flakonik lubią tę wiadomość

8p3onafaaetblgsa.png

[link=https://www.suwaczki.com/]eikt9n73aahq30y6.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24, bardzo ładnie :-)
    Uwielbiam takie akcje z facetami, typu : "No, już sobie w tym poszłaś" :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24- ładnie wyglądasz:) ale chyba w trochę późniejszej ciąży bym się nie zdecydowała na długą sukienkę, bo mam wrażenie, że strasznie poszerzają i brzuch powoduje, że się jest bardzo wielkim, a do września jeszcze daleko więc brzuszek już będzie dość duży :) Ja bym postawiła raczej na jakąś krótszą :) ale to tylko moja opinia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2015, 18:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    KASIAG24- ładnie wyglądasz:) ale chyba w trochę późniejszej ciąży bym się nie zdecydowała na długą sukienkę, bo mam wrażenie, że strasznie poszerzają i brzuch powoduje, że się jest bardzo wielkim, a do września jeszcze daleko więc brzuszek już będzie dość duży :) Ja bym postawiła raczej na jakąś krótszą :) ale to tylko moja opinia :)
    Ja tez bym sie wstrzymala z sukienka bo choc jest bardzo ladna to do wrzesnia brzuszek urosnie i tak samo uwazam-poszerza wszystko☺ ja ide 15 sierpnia i choc mam juz sukienke to ja przymierze dopiero kolo 10go i narazie jeszcze szukam jakiejs na wszelki wypadek ☺ tez nie znam niestety jeszcze plci i w sumie to sie denerwuje bo dawno Fasolki nie widzialam i martwie sie jakos czy wszystko w porzadku...

‹‹ 730 731 732 733 734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ