Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni i nie dam rady Was nadrobić. Dziś mam fatalny dzień, bez przerwy płacze, z każdego powodu. Ostatnio pisałam, że przytyłam 1,5 kg w tydzień, teraz w 4 dni 1kg i mam już 3,5kg do przodu i się popłakałam jak to zobaczyłam...
Mały kopie bardzo mocno, już widzę od kilku dni jak mi się brzuch wypukla w miejscu, w którym kopie- śmieszne doświadczenie! Zastanawiam się czy on w ogóle śpi, bo w nocy kilka razy go czuję a w dzień wariuje strasznie
Bylam dziś na ciuchach, bo były za 1zł i kupiłam kilka ciuszków, w tym super kombinezon z C&A taki, który ma na kapturku uszka -
nick nieaktualnyDziewczyny obzarlam sie rogalikami i zgage dostalam
to kara za obzarstwo.Ja dzisiaj ogarniam temat butelek i smoczkow.Ktoras z was decyduje sie na szklane butelki bo sama sie nie potrafie zdecydowac :szklane czy plastikowe ?Bardziej jestem przekonana do szklanych...
-
nick nieaktualnyMadzia nie przejmuj sie ja mam juz jakies 8-10 kg na plusie i tez mialam chwilowa depresje z tego powodu bo kazdy mowi mi jaka jestem gruba itp ale po ciazy sie zrzuci i bedzie oki
Pchelka wyrazy wspoczucia trzymaj sie kochana :*
Ja tez juz czuje ruchy jeszcze slabe ale coraz czesciej i bardzo mnie to cieszy raz tylko maly kopnal 2 razy tak ze tatus poczul i bylo widac na brzuchu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
a ja na ostatniej wizycie miałam już 5,5 kg na plusie, jutro zobaczę pewnie 7 albo jeszcze więcej
A to my z wczoraj
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac9415736734.jpgkwiatakacji, revvelka, iNso87, justyna14, MeGi2986, KASIAG24, Hashija, maya34, Nadulka, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość
-
Gratuluję udanych wizyt
Wczoraj miałam wizytę i po dwóch córkach będzie syn, mąż szczęśliwy. Ja po cichutko liczyła na jeszcze jedną córę nawet imię wybrałam, a tu nic z tego.
Na plusie mam 5 kg, ale ostatni tydzień byliśmy na urlopie i trochę zaszalałam z jedzeniem.
Jeszcze 3 sierpnia mam połówkowe, ale płeć już raczej pewna, bo młody od razu pokazał co tam ,ma i przez całe badanie głównie to widziałam.
Madzisek, moniek90, kwiatakacji, Nadulka, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMadzia, ale fajny brzunio
U nas dzisiaj deszczowy poranek
Mi przy tym remoncie inna pogoda nie jest absolutnie potrzebna, więc się cieszę
Gdzieś mi się przewinęło pytanie o butelki dla niemowląt.
Moje spostrzezenia:
Szklane dłużej trzymają ciepło i mleczko dłużej jest cieplejsze
Szklane są bardziej higieniczne
Szklane mniej się rysują podczas mycia i dużej wyglądają ładnie
Plastikowe są lżejsze
W plastikowych, mleczko szybciej stygnie
Ogólnie jest większy wybór plastikowych
Musicie same zdecydować.
Ja pierwszego synka karmiłam do roku piersią.
Drugiego karmiłam ze szklanych butelek.
Trzeciego z plastikowych Tommee Tippee, z których byłam bardzo zadowolona.
Teraz nastawiam się na wyłączne karmienie piersią i mam nadzieję, że mi się uda
-
justyna14 wrote:6 latka! mój syn ma 10 miesiecy i u takiego skraba nie ma co ściagac. Wiec...
Ha ha ha rozbawilas mnie. My sciagamy od kiedy mial kilka TYGODNI!a u 10 miesieczniaka jezeli jest dobrze rozwiniety to na pewno jest co sciagac. A jako 6 latek mial kontrole. I to nie byla jego lekarka, zeby nie bylo ze to wymysl jednej baby.
-
Pchelka bardzo mi przykro... tez bym postapila jak Ty. Trzeba czasu, zeby Twoj maz sie pozbieral...
KASIAG24 wrote:ale z drugiej strony czemu sobie nie zrobic zapasu, pozniej zawsze sa jakies dodatkowe wydatki,a dzieki temu nie trzeba sie w pierwsze meisiace tak stresowac, nie wiem moje zdanie, ale mam kolezanke ktora tez sobie porobila zapasy zanim sie synek urodzil i mi tez polecala, ze pampersow nie kupywala przez pierwsze 3 miesiace
Tez myslalam o robieniu zapasow typu pampersy, ale teraz nie mam gdzie to trzymac...
Wystawilam mieszkanie na sprzedaz i modle sie zeby szybko poszlo bo mamy juz inne na oku...
-
Misia26 wrote:A my pospalismy sobie popoludniu bo bylam nieprzytomna
Ja bede kupywac butelki i smoczki aventa gora do polowy pazdziernika chcialabym miec wszystko gotowe
Inso odezwij sie
)
A czy wy juz dostalyscie skierowanie na test obciazenia glukoza ?
Tak, skierowanie na obciazenie glukoza dostalam. Jak wroce z wczasow to sie tym zajme. Akurat bede od tydzien przed wizyta -
Madzia890722 wrote:Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni i nie dam rady Was nadrobić. Dziś mam fatalny dzień, bez przerwy płacze, z każdego powodu. Ostatnio pisałam, że przytyłam 1,5 kg w tydzień, teraz w 4 dni 1kg i mam już 3,5kg do przodu i się popłakałam jak to zobaczyłam...
Mały kopie bardzo mocno, już widzę od kilku dni jak mi się brzuch wypukla w miejscu, w którym kopie- śmieszne doświadczenie! Zastanawiam się czy on w ogóle śpi, bo w nocy kilka razy go czuję a w dzień wariuje strasznie
Bylam dziś na ciuchach, bo były za 1zł i kupiłam kilka ciuszków, w tym super kombinezon z C&A taki, który ma na kapturku uszka
Madzia ja też mam od początku ciąży 3,5 kg na plusie ale nie ma się czym przejmować
A ty wyglądasz ślicznie więc już w ogóle się nie stresuj:) ważne, że dzidzia rośnie jest zdrowa a resztą zbędnych kg zajmiemy się po porodzie;)Madzia890722 lubi tę wiadomość
-
ania14 wrote:grypa mnie dopadła
37 stopni, katar, urywa sie z gardła, bolace kosci
pije cały czas herbatę z lipy, wziełam rano i teraz wit C
i co mam jeszcze robić?ania14 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
dobra nadrobiłam Was
iNso widzę, że jedziemy na jednym wózku, też nie znam płci, ale mi się nie spieszy:) Wstawiłabyś jakieś zdjęcie tej Twojej kuchni i w ogóle chacjendy , pozazdrościłabym trochea może coś ściągnęła
)
a też wczoraj po wizycie nie miałam kiedy napisać, więc tak: usg nie było, ale nie miało być, połówkowe mam 21.08.15 więc wtedy zobaczę moją małą niunie, serduszko słyszałam 144 biłokrew dobra, mocz po ostatniej kuracji wyszedł super a mocz tuż przed tą wizytą gorszy niż na początku, więc dziś z rana poleciałam z próbką już na posiew, bo dostane już konkretny leka na konkretne bakcyle
wizyta w poniedziałek, bo bakcylki muszą się wychodować i z zaleceń mam więcej pić i jeść żurawinę, a mi woda i żurawina w buzi rosną
trzeba się zmusić. Wagowo przez 4 tyg przytyłam 2,3 kg, a od początku ciąży 4,4 kg.
a wyniku mojego moczu:
leukocyty obecne, krew ślad, nabłonki płaskie liczne, erytrocyty świeże 3-5, eryt. częściowo wyług. 3-5, pasma śluzu nieliczne, bakterie nieliczne, komórki drożdży nielicznepełen zakres syfu , a wyniki z 9.07.15 są idealne
7w3d 💔