Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni i nie dam rady Was nadrobić. Dziś mam fatalny dzień, bez przerwy płacze, z każdego powodu. Ostatnio pisałam, że przytyłam 1,5 kg w tydzień, teraz w 4 dni 1kg i mam już 3,5kg do przodu i się popłakałam jak to zobaczyłam...

Mały kopie bardzo mocno, już widzę od kilku dni jak mi się brzuch wypukla w miejscu, w którym kopie- śmieszne doświadczenie! Zastanawiam się czy on w ogóle śpi, bo w nocy kilka razy go czuję a w dzień wariuje strasznie ;)

Bylam dziś na ciuchach, bo były za 1zł i kupiłam kilka ciuszków, w tym super kombinezon z C&A taki, który ma na kapturku uszka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obzarlam sie rogalikami i zgage dostalam :( to kara za obzarstwo.Ja dzisiaj ogarniam temat butelek i smoczkow.Ktoras z was decyduje sie na szklane butelki bo sama sie nie potrafie zdecydowac :szklane czy plastikowe ?Bardziej jestem przekonana do szklanych...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie przejmuj sie ja mam juz jakies 8-10 kg na plusie i tez mialam chwilowa depresje z tego powodu bo kazdy mowi mi jaka jestem gruba itp ale po ciazy sie zrzuci i bedzie oki :)

Pchelka wyrazy wspoczucia trzymaj sie kochana :*

Ja tez juz czuje ruchy jeszcze slabe ale coraz czesciej i bardzo mnie to cieszy raz tylko maly kopnal 2 razy tak ze tatus poczul i bylo widac na brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale ze mam juz 7kg na plusie:) wiec Madziu nie przejmuj sie, wkoncu jestes w ciazy i trzeba troszke ciałka nabrać;) a poza tym dzidzia i wody itd tez swoje ważą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio martwiłam się, że nie tyję, więc takie mam humorki ;) dziś każdy powód był dobry do płaczu, więc i wadze się dostało ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale chyba nie myslalas że będąc w ciąży nie przytyjesz? Dopiero się zaczyna, teraz waga będzie szła w górę :)
    Godzina 5:30 a Ja nie śpię...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie plus 3kg jestem ale brzuszek tak urósł ze musiało to zaważyć ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w ciąży, przytyłyśmy, ale dalej jesteśmy piękne ;):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na ostatniej wizycie miałam już 5,5 kg na plusie, jutro zobaczę pewnie 7 albo jeszcze więcej :P
    A to my z wczoraj :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac9415736734.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iNso87, justyna14, nick nieaktualny, KASIAG24, Hashija, nick nieaktualny, Nadulka, bella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek fajny brzuszek :) mi przez ostatnie 2 tygodnie też taki wywaliło... Ale nie wiem ile jestem na plus bo nie mam wagi w domu, a ufam tylko tej w pracy :) za tydzień będę musiała pojechać to się dowiem :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Wczoraj miałam wizytę i po dwóch córkach będzie syn, mąż szczęśliwy :). Ja po cichutko liczyła na jeszcze jedną córę nawet imię wybrałam, a tu nic z tego.
    Na plusie mam 5 kg, ale ostatni tydzień byliśmy na urlopie i trochę zaszalałam z jedzeniem ;).
    Jeszcze 3 sierpnia mam połówkowe, ale płeć już raczej pewna, bo młody od razu pokazał co tam ,ma i przez całe badanie głównie to widziałam :).

Madzisek, moniek90, nick nieaktualny, Nadulka, bella88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale fajny brzunio ;-)
    U nas dzisiaj deszczowy poranek ;-)
    Mi przy tym remoncie inna pogoda nie jest absolutnie potrzebna, więc się cieszę :-D

Gdzieś mi się przewinęło pytanie o butelki dla niemowląt.
    Moje spostrzezenia:
    Szklane dłużej trzymają ciepło i mleczko dłużej jest cieplejsze
    Szklane są bardziej higieniczne
    Szklane mniej się rysują podczas mycia i dużej wyglądają ładnie

Plastikowe są lżejsze
    W plastikowych, mleczko szybciej stygnie
    Ogólnie jest większy wybór plastikowych

Musicie same zdecydować.
    Ja pierwszego synka karmiłam do roku piersią.
    Drugiego karmiłam ze szklanych butelek.
    Trzeciego z plastikowych Tommee Tippee, z których byłam bardzo zadowolona.
    Teraz nastawiam się na wyłączne karmienie piersią i mam nadzieję, że mi się uda :-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    6 latka! mój syn ma 10 miesiecy i u takiego skraba nie ma co ściagac. Wiec...

Ha ha ha rozbawilas mnie. My sciagamy od kiedy mial kilka TYGODNI! :-D a u 10 miesieczniaka jezeli jest dobrze rozwiniety to na pewno jest co sciagac. A jako 6 latek mial kontrole. I to nie byla jego lekarka, zeby nie bylo ze to wymysl jednej baby.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka bardzo mi przykro... tez bym postapila jak Ty. Trzeba czasu, zeby Twoj maz sie pozbieral...
    KASIAG24 wrote:
    ale z drugiej strony czemu sobie nie zrobic zapasu, pozniej zawsze sa jakies dodatkowe wydatki,a dzieki temu nie trzeba sie w pierwsze meisiace tak stresowac, nie wiem moje zdanie, ale mam kolezanke ktora tez sobie porobila zapasy zanim sie synek urodzil i mi tez polecala, ze pampersow nie kupywala przez pierwsze 3 miesiace :-)

Tez myslalam o robieniu zapasow typu pampersy, ale teraz nie mam gdzie to trzymac...

Wystawilam mieszkanie na sprzedaz i modle sie zeby szybko poszlo bo mamy juz inne na oku...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    A my pospalismy sobie popoludniu bo bylam nieprzytomna :) Ja bede kupywac butelki i smoczki aventa gora do polowy pazdziernika chcialabym miec wszystko gotowe :) Inso odezwij sie :))

A czy wy juz dostalyscie skierowanie na test obciazenia glukoza ?

Tak, skierowanie na obciazenie glukoza dostalam. Jak wroce z wczasow to sie tym zajme. Akurat bede od tydzien przed wizyta

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni i nie dam rady Was nadrobić. Dziś mam fatalny dzień, bez przerwy płacze, z każdego powodu. Ostatnio pisałam, że przytyłam 1,5 kg w tydzień, teraz w 4 dni 1kg i mam już 3,5kg do przodu i się popłakałam jak to zobaczyłam...

Mały kopie bardzo mocno, już widzę od kilku dni jak mi się brzuch wypukla w miejscu, w którym kopie- śmieszne doświadczenie! Zastanawiam się czy on w ogóle śpi, bo w nocy kilka razy go czuję a w dzień wariuje strasznie ;)

Bylam dziś na ciuchach, bo były za 1zł i kupiłam kilka ciuszków, w tym super kombinezon z C&A taki, który ma na kapturku uszka ;)

Madzia ja też mam od początku ciąży 3,5 kg na plusie ale nie ma się czym przejmować:)
    A ty wyglądasz ślicznie więc już w ogóle się nie stresuj:) ważne, że dzidzia rośnie jest zdrowa a resztą zbędnych kg zajmiemy się po porodzie;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    grypa mnie dopadła :( 37 stopni, katar, urywa sie z gardła, bolace kosci :(
    pije cały czas herbatę z lipy, wziełam rano i teraz wit C
    i co mam jeszcze robić? :(
    czosnek jedz na kanapki, na czas choroby odstaw witaminy ciążowe, bierz sam kwas foliowy i wit C najlepiej w naturalnej formie - żurawiana, cytryna, sok z cebuli (cebula w kostke zasypana cukrem), pij tylko letnie napoje nic zimnego i nic gorącego, i do lekarza. Jak temp powyżej 38 st C to jakiś proszek na zbicie na bazie paracetamolu, możesz nawet 2 jeśli temp jest wysoka.

ania14 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra nadrobiłam Was :)

iNso widzę, że jedziemy na jednym wózku, też nie znam płci, ale mi się nie spieszy:) Wstawiłabyś jakieś zdjęcie tej Twojej kuchni i w ogóle chacjendy , pozazdrościłabym troche :) a może coś ściągnęła :))

a też wczoraj po wizycie nie miałam kiedy napisać, więc tak: usg nie było, ale nie miało być, połówkowe mam 21.08.15 więc wtedy zobaczę moją małą niunie, serduszko słyszałam 144 biło :) krew dobra, mocz po ostatniej kuracji wyszedł super a mocz tuż przed tą wizytą gorszy niż na początku, więc dziś z rana poleciałam z próbką już na posiew, bo dostane już konkretny leka na konkretne bakcyle :) wizyta w poniedziałek, bo bakcylki muszą się wychodować i z zaleceń mam więcej pić i jeść żurawinę, a mi woda i żurawina w buzi rosną :/ trzeba się zmusić. Wagowo przez 4 tyg przytyłam 2,3 kg, a od początku ciąży 4,4 kg.

a wyniku mojego moczu:
    leukocyty obecne, krew ślad, nabłonki płaskie liczne, erytrocyty świeże 3-5, eryt. częściowo wyług. 3-5, pasma śluzu nieliczne, bakterie nieliczne, komórki drożdży nieliczne :) pełen zakres syfu , a wyniki z 9.07.15 są idealne :)

7w3d 💔
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ