X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni i nie dam rady Was nadrobić. Dziś mam fatalny dzień, bez przerwy płacze, z każdego powodu. Ostatnio pisałam, że przytyłam 1,5 kg w tydzień, teraz w 4 dni 1kg i mam już 3,5kg do przodu i się popłakałam jak to zobaczyłam...

Mały kopie bardzo mocno, już widzę od kilku dni jak mi się brzuch wypukla w miejscu, w którym kopie- śmieszne doświadczenie! Zastanawiam się czy on w ogóle śpi, bo w nocy kilka razy go czuję a w dzień wariuje strasznie ;)

Bylam dziś na ciuchach, bo były za 1zł i kupiłam kilka ciuszków, w tym super kombinezon z C&A taki, który ma na kapturku uszka ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny obzarlam sie rogalikami i zgage dostalam :( to kara za obzarstwo.Ja dzisiaj ogarniam temat butelek i smoczkow.Ktoras z was decyduje sie na szklane butelki bo sama sie nie potrafie zdecydowac :szklane czy plastikowe ?Bardziej jestem przekonana do szklanych...

• Eve_84 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:00

l22ntv73ogvn473k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia nie przejmuj sie ja mam juz jakies 8-10 kg na plusie i tez mialam chwilowa depresje z tego powodu bo kazdy mowi mi jaka jestem gruba itp ale po ciazy sie zrzuci i bedzie oki :)

Pchelka wyrazy wspoczucia trzymaj sie kochana :*

Ja tez juz czuje ruchy jeszcze slabe ale coraz czesciej i bardzo mnie to cieszy raz tylko maly kopnal 2 razy tak ze tatus poczul i bylo widac na brzuchu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 16:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale ze mam juz 7kg na plusie:) wiec Madziu nie przejmuj sie, wkoncu jestes w ciazy i trzeba troszke ciałka nabrać;) a poza tym dzidzia i wody itd tez swoje ważą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio martwiłam się, że nie tyję, więc takie mam humorki ;) dziś każdy powód był dobry do płaczu, więc i wadze się dostało ;)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia ale chyba nie myslalas że będąc w ciąży nie przytyjesz? Dopiero się zaczyna, teraz waga będzie szła w górę :)
    Godzina 5:30 a Ja nie śpię...

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na razie plus 3kg jestem ale brzuszek tak urósł ze musiało to zaważyć ;D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy w ciąży, przytyłyśmy, ale dalej jesteśmy piękne ;):)

• Madzisek Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na ostatniej wizycie miałam już 5,5 kg na plusie, jutro zobaczę pewnie 7 albo jeszcze więcej :P
    A to my z wczoraj :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ac9415736734.jpg

kwiatakacji, revvelka, iNso87, justyna14, MeGi2986, KASIAG24, Hashija, maya34, Nadulka, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek fajny brzuszek :) mi przez ostatnie 2 tygodnie też taki wywaliło... Ale nie wiem ile jestem na plus bo nie mam wagi w domu, a ufam tylko tej w pracy :) za tydzień będę musiała pojechać to się dowiem :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • amos Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt :)
    Wczoraj miałam wizytę i po dwóch córkach będzie syn, mąż szczęśliwy :). Ja po cichutko liczyła na jeszcze jedną córę nawet imię wybrałam, a tu nic z tego.
    Na plusie mam 5 kg, ale ostatni tydzień byliśmy na urlopie i trochę zaszalałam z jedzeniem ;).
    Jeszcze 3 sierpnia mam połówkowe, ale płeć już raczej pewna, bo młody od razu pokazał co tam ,ma i przez całe badanie głównie to widziałam :).

Madzisek, moniek90, kwiatakacji, Nadulka, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

179aa3b73d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, ale fajny brzunio ;-)
    U nas dzisiaj deszczowy poranek ;-)
    Mi przy tym remoncie inna pogoda nie jest absolutnie potrzebna, więc się cieszę :-D

Gdzieś mi się przewinęło pytanie o butelki dla niemowląt.
    Moje spostrzezenia:
    Szklane dłużej trzymają ciepło i mleczko dłużej jest cieplejsze
    Szklane są bardziej higieniczne
    Szklane mniej się rysują podczas mycia i dużej wyglądają ładnie

Plastikowe są lżejsze
    W plastikowych, mleczko szybciej stygnie
    Ogólnie jest większy wybór plastikowych

Musicie same zdecydować.
    Ja pierwszego synka karmiłam do roku piersią.
    Drugiego karmiłam ze szklanych butelek.
    Trzeciego z plastikowych Tommee Tippee, z których byłam bardzo zadowolona.
    Teraz nastawiam się na wyłączne karmienie piersią i mam nadzieję, że mi się uda :-)

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    6 latka! mój syn ma 10 miesiecy i u takiego skraba nie ma co ściagac. Wiec...

Ha ha ha rozbawilas mnie. My sciagamy od kiedy mial kilka TYGODNI! :-D a u 10 miesieczniaka jezeli jest dobrze rozwiniety to na pewno jest co sciagac. A jako 6 latek mial kontrole. I to nie byla jego lekarka, zeby nie bylo ze to wymysl jednej baby.

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelka bardzo mi przykro... tez bym postapila jak Ty. Trzeba czasu, zeby Twoj maz sie pozbieral...
    KASIAG24 wrote:
    ale z drugiej strony czemu sobie nie zrobic zapasu, pozniej zawsze sa jakies dodatkowe wydatki,a dzieki temu nie trzeba sie w pierwsze meisiace tak stresowac, nie wiem moje zdanie, ale mam kolezanke ktora tez sobie porobila zapasy zanim sie synek urodzil i mi tez polecala, ze pampersow nie kupywala przez pierwsze 3 miesiace :-)

Tez myslalam o robieniu zapasow typu pampersy, ale teraz nie mam gdzie to trzymac...

Wystawilam mieszkanie na sprzedaz i modle sie zeby szybko poszlo bo mamy juz inne na oku...

• Hashija Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia26 wrote:
    A my pospalismy sobie popoludniu bo bylam nieprzytomna :) Ja bede kupywac butelki i smoczki aventa gora do polowy pazdziernika chcialabym miec wszystko gotowe :) Inso odezwij sie :))

A czy wy juz dostalyscie skierowanie na test obciazenia glukoza ?

Tak, skierowanie na obciazenie glukoza dostalam. Jak wroce z wczasow to sie tym zajme. Akurat bede od tydzien przed wizyta

• Karola1990 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia890722 wrote:
    Cześć dziewczyny, nie było mnie kilka dni i nie dam rady Was nadrobić. Dziś mam fatalny dzień, bez przerwy płacze, z każdego powodu. Ostatnio pisałam, że przytyłam 1,5 kg w tydzień, teraz w 4 dni 1kg i mam już 3,5kg do przodu i się popłakałam jak to zobaczyłam...

Mały kopie bardzo mocno, już widzę od kilku dni jak mi się brzuch wypukla w miejscu, w którym kopie- śmieszne doświadczenie! Zastanawiam się czy on w ogóle śpi, bo w nocy kilka razy go czuję a w dzień wariuje strasznie ;)

Bylam dziś na ciuchach, bo były za 1zł i kupiłam kilka ciuszków, w tym super kombinezon z C&A taki, który ma na kapturku uszka ;)

Madzia ja też mam od początku ciąży 3,5 kg na plusie ale nie ma się czym przejmować:)
    A ty wyglądasz ślicznie więc już w ogóle się nie stresuj:) ważne, że dzidzia rośnie jest zdrowa a resztą zbędnych kg zajmiemy się po porodzie;)

Madzia890722 lubi tę wiadomość

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania14 wrote:
    grypa mnie dopadła :( 37 stopni, katar, urywa sie z gardła, bolace kosci :(
    pije cały czas herbatę z lipy, wziełam rano i teraz wit C
    i co mam jeszcze robić? :(
    czosnek jedz na kanapki, na czas choroby odstaw witaminy ciążowe, bierz sam kwas foliowy i wit C najlepiej w naturalnej formie - żurawiana, cytryna, sok z cebuli (cebula w kostke zasypana cukrem), pij tylko letnie napoje nic zimnego i nic gorącego, i do lekarza. Jak temp powyżej 38 st C to jakiś proszek na zbicie na bazie paracetamolu, możesz nawet 2 jeśli temp jest wysoka.

ania14 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra nadrobiłam Was :)

iNso widzę, że jedziemy na jednym wózku, też nie znam płci, ale mi się nie spieszy:) Wstawiłabyś jakieś zdjęcie tej Twojej kuchni i w ogóle chacjendy , pozazdrościłabym troche :) a może coś ściągnęła :))

a też wczoraj po wizycie nie miałam kiedy napisać, więc tak: usg nie było, ale nie miało być, połówkowe mam 21.08.15 więc wtedy zobaczę moją małą niunie, serduszko słyszałam 144 biło :) krew dobra, mocz po ostatniej kuracji wyszedł super a mocz tuż przed tą wizytą gorszy niż na początku, więc dziś z rana poleciałam z próbką już na posiew, bo dostane już konkretny leka na konkretne bakcyle :) wizyta w poniedziałek, bo bakcylki muszą się wychodować i z zaleceń mam więcej pić i jeść żurawinę, a mi woda i żurawina w buzi rosną :/ trzeba się zmusić. Wagowo przez 4 tyg przytyłam 2,3 kg, a od początku ciąży 4,4 kg.

a wyniku mojego moczu:
    leukocyty obecne, krew ślad, nabłonki płaskie liczne, erytrocyty świeże 3-5, eryt. częściowo wyług. 3-5, pasma śluzu nieliczne, bakterie nieliczne, komórki drożdży nieliczne :) pełen zakres syfu , a wyniki z 9.07.15 są idealne :)

7w3d 💔
‹‹ 728 729 730 731 732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ