X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZieloneOliwki wrote:
    Pchełka- trzymajcie się!

My niestety liczymy się z każdym groszem, finansowo nie stoimy najlepiej, dlatego tak wcześnie zaczęłam. Co prawda wózek nam też odchodzi i kilka innych drobiazgów też ale wiadomo, że i tak wyprawka to wielki wydatek. Poza tym ja lubię mieć wszystko na spokojnie, wcześniej zrobione:) A zakupy sprawiają mi wielką frajdę, tym bardziej za takie ceny za jakie kupuję ciuszki. Zaplanowałam zakupy od ciuszków, pieluch tetrowych, flanelowych, kocyków itd. Później będę kupować pościel, łóżeczko, materac, wanienkę, proszek itd. następnie butelki, smoczki, termometry i inne (po drodze pampersy jak siętrafi promocja) a na samym końcu kosmetyki i mleko. Na początku grudnia chciałabym już mieć skompletowaną wyprawkę w większości, żeby później zająć się świątecznymi przygotowaniami i sobą:)

to tak jak ja, ja chce juz w listopadzie miec wozek i lozeczko i torbe do szpitala skompeltowana do polowy listopada, lepiej wszystko sobie poogarnaic na spokojnie niz pozniej na wariackich papierach... moja kolezanka jak sie dowiedziala na ktg ze juz ma skurcze zaczela latac kupywac rzeczy do szpitala z takim brzuchem zasapana, a jak urodzila jej maz chcial rozlozyc lozeczko w domu i okazalo sie, ze je pogryzly w piwicy szczury i na wariata szukal po sklepach lozeczka;p

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja narazie chodze po ciuchaczach i kupuje ubranka od zazwyczaj 62-68. Musze kombinezonik wypatrzec ale to raczej na olx albo allegro. Wozek ma byc od brata uzywany o ile jego stan jest tak dobry jak mowia. Ja bym chciala miec wszystko kupuone do listopada. Pozniej w deszcz badz mroz nie bedzie mi sie chcialo chodzic i szukac:)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra ale nie wiem o co Wam chodzi, przecież napisałam że chce zacząć kupować w sierpniu, czy to jest na ostatnią chwilę? Każdy sobie ustala jak chcę, Ja ustaliłam sierpień i się tego trzymam...

Pchełka strasznie mi przykro, nie masz spokojnej ciąży :(

stars2345 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa, najszczersze wyrazy współczucia. Trzymajcie się...

Dziewczyny, ja jak mam "wolny grosz" to kupuję rzeczy dla maluszka.
    Kupię oczywiście też pampersy, ale radziłabym uważać kobitkom, które rodzą pierwszego maluszka ;-)

Ja np. już wiem, że rodzę duże dzieci i pierwszym razem nakupowałam ciuszków w rozmiarze 56 a synek urodził się z wagą 4000 i był sporym grubaskiem. Potrzebował od razu 62. Pampersy najmniejsze też okazały się za małe, bo ledwie się dopinały, więc musiała oddać najmniejsze i kupić 2.
    Teraz mała też błyskawicznie rośnie i pewnie będzie duża, więc bardziej inwestuję w te rozmiary 62.
    AAAAAALLLLLLEEEEEE!!! Mój najmłodszy synuś urodził się miesiąc przed terminem i wszystko było na niego za duże :-D Ale było. Bo wyprawkę miałam już gotową od 30 tc.

Na pewno warto rozkładać zakupy na miesiące, bo wszystko kosztuje, nie zawsze dziadkowie chcą pomóc ;-)

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doświadczone mamy a jaka butelka? Które są najlepsze?

Coś się Inso długo nie odzywa...

iNso87 lubi tę wiadomość

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wspolczuje,trzymajcie sie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to prawda, Inso zazwyczaj szybko się chwaliła a teraz co, cisza?? Chcę myśleć że po prostu nie ma narazie czasu...

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso daj znac jak najszybciej :) a ktos wie co sie dzieje u Flakonika, bo dawno jej tu nie bylo czy cos przegapilam?

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso na bank się dowiedziała jaka jest 100% płeć i poleciała na zakupy ;-)
    Na pewno wszystko jest dobrze.

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my pospalismy sobie popoludniu bo bylam nieprzytomna :) Ja bede kupywac butelki i smoczki aventa gora do polowy pazdziernika chcialabym miec wszystko gotowe :) Inso odezwij sie :))

A czy wy juz dostalyscie skierowanie na test obciazenia glukoza ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 17:51

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-butelka-smoczek-klips-224477-i5390909682.html

ja myslalam o takim zestawie... co myslicie?

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:03

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:48

• ania14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grypa mnie dopadła :( 37 stopni, katar, urywa sie z gardła, bolace kosci :(
    pije cały czas herbatę z lipy, wziełam rano i teraz wit C
    i co mam jeszcze robić? :(

• Aneczka86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was dziewczyny co jakiś czas :)
    My już zakupiliśmy kilka większych rzeczy m.in. wózek czy bujaczek. Każdy mówi, że za wcześnie ale ja osobiście wolę kupować wszystko pomału puki dobrze się czuję a brzuch nie jest jeszcze taki duży. Nie znamy jeszcze płci, więc np. z ubrankami jeszcze się wstrzymałam. Zapewne jak tylko się dowiem (być może już w środę) to polecę na zakupy :)
    Jakby ktoś wiedział o jakieś promocji na pampersy to dajcie znać :D

l22ncwa1oacwa1tc.png
    l22nbd3m6o1c484o.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania polecam czosnek, naturalny antybiotyk, ja jak w domu jestem ti i rano i wieczorem mleko z czosnkiem, miodem i kawałeczkiem masła. Dwa dni i jest dużo lepiej.

Ja wyprawkę już szykuję :) od piątku zaczynam urlop, pojedziemy z mężem do teściowej powyciągać wszystkie kartony z ciuszkami i wszystkie rzeczy typu: wózek, fotelik, wanienka przywiozę już do domu, wózek i fotelik chce poprać póki pogoda fajna i wyschnie sobie na dworze niż później kisić w domu a ciuchy po malej chcę narazie poprzeglądać i odłożyć to co przyda się dla małego żebym wiedziała co jeszcze muszę pokupować,pranie potem :) resztą zaopiekuje się moja przyjaciółka, która na koniec października rodzi córeczkę :) jeszcze w sierpniu pojedziemy po łóżeczko i bujaczek :) wszystko chcę mieć gotowe najpóźniej do początku listopada bo nigdy nic nie wiadomo :) ja to w sumie wolała bym żeby mały się urodził na koniec listopada ale czas pokaże :) jeżeli jest tak uparty jak siostra to zrobi nam wszystko na złość ;)
    A co do butelek to ja już kupiłam zestaw aventa. Byłam z nich zadowolona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:40

ania14 lubi tę wiadomość

1usap07w9hybl9h9.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem jestem juz dziewczyny:D nie mialam jak pisac bo po ginie pojechalismy dalsze sprawy z remontem zalatwiac:)) i jeszcze po 20 znowu musimy wyjsc bo przyjdzie fachowiec od paneli szklanych do kuchni.

Hahaha Pchelka tak tak chcialabym poleciec na takie zakupy:D A wiec musze powiedziec,ze..... ZYJE DALEJ W NIEPEWNOSCI:P gin nie zrobil USG hahaha jeju ja to przy porodzie sie dowiem przysiegam!:D Zrobil tylko wymaz,jest ok, zlecil morfologie i glukoze chyba bo jest napisane,ze cos tam cos tam i obok 2 godz. Czyli po 2 godzinach coa powtorzyc pewnie chodzi o ta glukoze. Takze tyle z nowin ;)

MeGi2986, justyna14 lubią tę wiadomość

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    Ania polecam czosnek, naturalny antybiotyk, ja jak w domu jestem ti i rano i wieczorem mleko z czosnkiem, miodem i kawałeczkiem masła. Dwa dni i jest dużo lepiej.

Ja wyprawkę już szykuję :) od piątku zaczynam urlop, pojedziemy z mężem do teściowej powyciągać wszystkie kartony z ciuszkami i wszystkie rzeczy typu: wózek, fotelik, wanienka przywiozę już do domu, wózek i fotelik chce poprać póki pogoda fajna i wyschnie sobie na dworze niż później kisić w domu a ciuchy po malej chcę narazie poprzeglądać i odłożyć to co przyda się dla małego żebym wiedziała co jeszcze muszę pokupować,pranie potem :) resztą zaopiekuje się moja przyjaciółka, która na koniec października rodzi córeczkę :) jeszcze w sierpniu pojedziemy po łóżeczko i bujaczek :) wszystko chcę mieć gotowe najpóźniej do początku listopada bo nigdy nic nie wiadomo :) ja to w sumie wolała bym żeby mały się urodził na koniec listopada ale czas pokaże :) jeżeli jest tak uparty jak siostra to zrobi nam wszystko na złość ;)
    A co do butelek to ja już kupiłam zestaw aventa. Byłam z nich zadowolona.

ząbek czosnku zdusić do mleka, miód masło i wypić? zaraz idę sobie zrobić. Dziękuje !!

my wyprawke i to chyba odrazu pełną zrobimy we wrześniu, później się zacznie brzydka pogoda i mi się już nie będzie chciało jeździć szukać,
    na razie w pokoju gdzie będzie Marysia śpi bratanek na wakacjach więc od września wyjeżdża z tego pokoju tapczan z meblami i zaczynamy zakupy :)
    później już będe do tego pokoju wchodzić kilka razy dziennie oko cieszyć :)
    mamy już z grubsza wybrane :) tylko jak byśmy kupili teraz to nie ma gdzie tego składować :) kase na wyprawke mamy odłożoną chyba aż nadto, 2 lata się staraliśmy a co miesiąc była jakaś kasa na to odkładana, jak zmarła moja mama dostaliśmy kase z ubezp z męża pracy, nie wiedziałam że jestem już w ciąży a mówiłam że to też odłożymy będzie miała wózek od mojej mamy

mamy już ubranka tylko poprać i poprasować, przyjaciółka przyjedzie w sierpniu pomóc mi posortować tak 0-3m i te popiore a reszte poszykuje w katrony 3-6 , 6-9 i bede prała później, mamy 1 kocyk z pepco , w biedronce na wyprzedaży trafiła nam się mata taka jak dziecko leży z zabawkami nad głową i mokre chusteczki chyba 4 op z pudełkiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 19:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H@@ehehe Inso powiem Ci cierpliwa jestes:)

iNso87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inso ty to masz farta z tym usg :) ale mysle ze bedzie mala ksiezniczka :)

My lezaczek tez juz mamy lozeczko pozyczymy bo i tak wyjezdzamy a reszte troxhe kupimy tesciowa cos przysle szwagierka i mysle ze do listopada sie wyrobimy tez wole byc wczesniej przygotowana bo nigdy nic nie wiadomo :)

iNso87 lubi tę wiadomość

‹‹ 727 728 729 730 731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ