X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka- dlaczego nie można Ci było nic kupić w Smyku ?;)

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja widzialam na stronce wlasnie mega przeceny, moze w koncu uda mi sie wybrac do smyka, najblziszy mam jakies 20 km od domu

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia warto bo są super ceny :)
    Zieloneoliwki mąż mi nie pozwolił, bo że wcześnie, ale myślę że bardziej mu się e kolejce stać nie chciało... A była konkretna.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka ja zaczelam w czerwcu kupowac tak pomalutku po kilka rzeczy , a konca nie widac!! nie wyobrazam sobie gdybym ejszcze czekala.... tu wyskocza inne wydatki typu wesele szkola corki plus tyisac innych zapewne, a na glowie wyprawka....

ZieloneOliwki lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak patrzylam na listę wyprawkowa i jakoś mnie nie przeraża ilość rzeczy większość mam wybrane tylko pokupować a z wieloma rzeczami i tak trzeba czekać na później myślę żeby od września tak na poważnie zacząć skupować, w tym miesiącu jeszcze chcemy sypialnie przemalować :)
    W tym miesiącu myślę że po chodzę po ciucholandach i zacznę kupować a nie tylko oglądać.

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam za wcześnie... do końca 3 miesiąca niby się nie powinno, a później to czemu nie? Ja też słyszę, że po co kupuję już teraz, że za wcześnie, że nawet jeszcze płci nie znam i w ogóle... A ja mam to gdzieś i idę i kupuję, bo nie muszę kupować typowo różowych/niebieskich a później to będą inne wydatki niż ciuszki;) Chcę to jakoś rozłożyć w czasie żeby budżet tak nie odczuł wyprawki:)

KASIAG24, Madzisek, Pchełka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    rewelka ja zaczelam w czerwcu kupowac tak pomalutku po kilka rzeczy , a konca nie widac!! nie wyobrazam sobie gdybym ejszcze czekala.... tu wyskocza inne wydatki typu wesele szkola corki plus tyisac innych zapewne, a na glowie wyprawka....
    Dokładnie, póki mogę i widzę coś fajnego/taniego to kupuję, później to nie wiadomo co będzie:)

Madzisek lubi tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi odszedł zakup wózka więc tym się cieszę bardzo, a i cały czas powtarzam że zacznę od sierpnia, a jeszcze lipiec :)
    Ja się wcześniej obawialam że będzie coś nie tak, długo się staralismy, jedną ciążę miałam nie udaną, i cały czas przestraszona chodzę

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hashija wrote:
    A i teraz nawet na bilansie 6 latka dr sprawdzal czy z napletkiem jest wszystko ok
    6 latka! mój syn ma 10 miesiecy i u takiego skraba nie ma co ściagac. Wiec...

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso bo zaczynam sie niecierpliwic..... pisz co u Was :)

iNso87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Tak patrzylam na listę wyprawkowa i jakoś mnie nie przeraża ilość rzeczy większość mam wybrane tylko pokupować a z wieloma rzeczami i tak trzeba czekać na później myślę żeby od września tak na poważnie zacząć skupować, w tym miesiącu jeszcze chcemy sypialnie przemalować :)
    W tym miesiącu myślę że po chodzę po ciucholandach i zacznę kupować a nie tylko oglądać.

byc moze lepiej stoisz finansowo, dlatego Cie nie prezeraza wyprawka, ja przy corce dostalam duzo ubranek a teraz nie ma nic musze wszystkko na nowo kupowac :( a juz chce tak do 68 pokupywacv wiekszosc zeby jmiec na jakis czas z glowy

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny! w piątek wyszłam ze szpitala na własne żądanie (po 7 dniach antybiotyku), w czwartek mój teść zmarł (mieszkamy z teściami) więc musiałam wyjść aby być z moim mężem no i trzeba było wszystko pozałatwiać. Dziś dopiero odebrałam wypis, przed wyjściem ze szpitala miałam robione badanie moczu- wynik dziś odebrałam razem z wypisem- wszystko ok. Miałam też robione usg przy przyjęciu do szpitala (18 lipca, ale opis dostałam dopiero dziś razem z wypisem), płeć żeńska, czynność serca 138/min, waga 430g, serduszko ok, czaszka też, przepływy ok, kończyny są, sprawdzane były też nerki, żołądek, kręgosłup, płuca itp- wszystko w jak najlepszym porządku. Najbliższa wizyta 14.08 o 17:00. Póki co nie będę pewnie za często zaglądać bo Mój jest w totalnej rozsypce, więc muszę się nim zająć. Nie nadrobię Was, ale mam nadzieje że wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 16:09

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    czesc dziewczyny! w piątek wyszłam ze szpitala na własne żądanie (po 7 dniach antybiotyku), w czwartek mój teść zmarł (mieszkamy z teściami) więc musiałam wyjść aby być z moim mężem no i trzeba było wszystko pozałatwiać. Dziś dopiero odebrałam wypis, przed wyjściem ze szpitala miałam robione badanie moczu- wynik dziś odebrałam razem z wypisem- wszystko ok. Miałam też robione usg, płeć żeńska, czynność serca 138/min, waga 450g, serduszko ok, czaszka też, przepływy ok, kończyny są, sprawdzane były też nerki, żołądek, kręgosłup, płuca itp- wszystko w jak najlepszym porządku. Póki co nie będę pewnie za często zaglądać bo Mój jest w totalnej rozsypce, więc muszę się nim zająć. Nie nadrobię Was póki co, ale mam nadzieje że wszystko ok.

strasznie wspolczuje! trzymajcie sie !

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • rewelka Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KASIAG24 wrote:
    byc moze lepiej stoisz finansowo, dlatego Cie nie prezeraza wyprawka, ja przy corce dostalam duzo ubranek a teraz nie ma nic musze wszystkko na nowo kupowac :( a juz chce tak do 68 pokupywacv wiekszosc zeby jmiec na jakis czas z glowy

Po prostu zbieram pieniądze odkąd potwierdziliśmy ciążę :) a nie widzę też sensu żeby np. Pieluchy czy butelki leżały pół roku :)

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • moniek90 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa wrote:
    czesc dziewczyny! w piątek wyszłam ze szpitala na własne żądanie (po 7 dniach antybiotyku), w czwartek mój teść zmarł (mieszkamy z teściami) więc musiałam wyjść aby być z moim mężem no i trzeba było wszystko pozałatwiać. Dziś dopiero odebrałam wypis, przed wyjściem ze szpitala miałam robione badanie moczu- wynik dziś odebrałam razem z wypisem- wszystko ok. Miałam też robione usg przy przyjęciu do szpitala (18 lipca, ale opis dostałam dopiero dziś razem z wypisem), płeć żeńska, czynność serca 138/min, waga 430g, serduszko ok, czaszka też, przepływy ok, kończyny są, sprawdzane były też nerki, żołądek, kręgosłup, płuca itp- wszystko w jak najlepszym porządku. Najbliższa wizyta 14.08 o 17:00. Póki co nie będę pewnie za często zaglądać bo Mój jest w totalnej rozsypce, więc muszę się nim zająć. Nie nadrobię Was, ale mam nadzieje że wszystko ok.

Trzymajcie się i przyjmijcie szczere wyrazy współczucia!

relgh371b3i8nmn1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez kupuje juz na 68 ale gdy trafi sie okazja i przecena .Mam wszystko gotowe na 56 tylko na 62 musze dokupic kilka pajacykow.A i wozek tez i jestem super zadowolona chociaz jest z drugiej reki ale b. zadbany Hartan Racer .Teraz szukam lozeczka z drugiej reki i niestety 2 dni temu przelecialo mi przed nosem piekne biale lozko z b.dobrej firmy,do tego materac i cala reszte dokupie nowe w Polsce.
    A teraz uciekam robic rogaliki drozdzowe .Niestety od jakiegos czau jestem ciagle glodna ,zapycham sie owocami bo przeciez nie bede jadla 3 obiadow dziennie :-) no i te rogaliki dzisiaj ...:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka bardzo mi przykro.

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Po prostu zbieram pieniądze odkąd potwierdziliśmy ciążę :) a nie widzę też sensu żeby np. Pieluchy czy butelki leżały pół roku :)

ale z drugiej strony czemu sobie nie zrobic zapasu, pozniej zawsze sa jakies dodatkowe wydatki,a dzieki temu nie trzeba sie w pierwsze meisiace tak stresowac, nie wiem moje zdanie, ale mam kolezanke ktora tez sobie porobila zapasy zanim sie synek urodzil i mi tez polecala, ze pampersow nie kupywala przez pierwsze 3 miesiace :-)

Hashija lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka najszczersze kondolencje, 3majcie sie ciepło:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchełka- trzymajcie się!

My niestety liczymy się z każdym groszem, finansowo nie stoimy najlepiej, dlatego tak wcześnie zaczęłam. Co prawda wózek nam też odchodzi i kilka innych drobiazgów też ale wiadomo, że i tak wyprawka to wielki wydatek. Poza tym ja lubię mieć wszystko na spokojnie, wcześniej zrobione:) A zakupy sprawiają mi wielką frajdę, tym bardziej za takie ceny za jakie kupuję ciuszki. Zaplanowałam zakupy od ciuszków, pieluch tetrowych, flanelowych, kocyków itd. Później będę kupować pościel, łóżeczko, materac, wanienkę, proszek itd. następnie butelki, smoczki, termometry i inne (po drodze pampersy jak siętrafi promocja) a na samym końcu kosmetyki i mleko. Na początku grudnia chciałabym już mieć skompletowaną wyprawkę w większości, żeby później zająć się świątecznymi przygotowaniami i sobą:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2015, 16:47

KASIAG24, Madzisek lubią tę wiadomość

‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ