X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars mam nadzieje, że będzie smakowało :) ja czasem robię jeszcze coś podobnego tylko bez cukinii, za to z takim makaronikiem drobnym, wtedy dodaje warzywa co mam, mięso mielone zalewam bulionem o do tego ten makaronik wsypuje i takie jednogarnkowe paello robie, też pyszne wychodzi i zazwyczaj mi tego dużooo bardzo wychodzi :)

stars2345 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:09

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Ja własnie sobie popijam pyszną glukoze 75 g ;-) Fuj!

alicja_ lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowałam po wypiciu połowy :-( kolejne podejście jutro ech...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja remontu ciag dalszy od rana ale juz finito:D zostanie meble skrecic,wczoraj dwie sciany w holu pomalowalam i dzis druga warstwe jeszcze walne.

Matko to taka straszna ta glukoza? Bo janpod koniec msc bede robic tzn po 17 jak przyjade z nad morza. W poprzedniej ciazy tego nie robilam..nikt nie kazal.

Bella dzis Tobie wrzuce foto spodu tej szafki,zebys zobaczyla o co mi chodzi,ze nie ma prpstej linii pod spodem zeby dac jeden kawalek ;) no to ja mam szafki tez bez uchwytow ale w pionie dlugie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 ja robiłam ten test obciążeniem glukoza już kilkakrotnie. Zawsze dawałam radę, choć długo zajmowało mi wypicie i zawsze powstrzymywałam się od wymiotów. Dzis nie dałam rady zatrzymać. Na wypicie glukozy jest 5 minut. Chciałam wziąc wiekszego lyka i poszla cofka.
    powodzenia z remontem, ważne ze juz finiszujecie :)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc po weekendzie, bylismyh z mala w zakopanym :-) co prawda klimat mi nie nsprzyjal bo caly czas mnie glowa bolała nawet w nocy, ale mimo to jakos psychicznie odpoczelaam :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkur....łam, glazurnik nas wystawił i w ogóle nie przyjdzie, a czekaliśmy na niego kilka msc, kur.... kogo ja tak na ostatnią chwile znajde? wrrrrrrr

7w3d 💔
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

31 lipca bylam na wizycie i dziewczynki ważą 400g i 435g i maja 27,6cm i 29,3cm. Wszystko jest w najlepszym porządku. bylam na usg 3d i bylo tak wyraznie widac twarze dziewczynek ze moge powiedziec ze sa identyczne i podobne do mnie :D
    Kolejna wizyta 14 sierpnia :)

Zaraz zabieram sie za nadrabianie was a mam prawie 100 stron...

ło twoje dziewczynki są duże ! ja dziś mam 22tydz 2 dzień ... i się zastanawiam czy moje też może być już takich rozmiarów mniej więcej :D

pozdrowienia ciepłe dla wszystkim mam i ich pociech :*

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Flakonik dobrze że wszystko dobrze u Was :)
    Ale macie wszystkie duże brzuchy, u nas dalej wygladam jakbym się najadla tylko a nie w ciąży była :) nie wiem gdzie ten mój maluch się tam kamufluje :)
    Ja od wczoraj się morduje z koszmarnym katarem oddychać nie mogę głową mnie boli masakra jakąś... A jeszcze od dziś znowu maja być upały po 35 st więc znowu nie będzie się dało żyć :/
    A nam dzisiaj panowie montuja szafę zabudowana w sypialni no i chyba udało mi się sprzedać samochód... :D zmiany zmiany :D
    A moj maluszek codziennie 3:40 w nocy zaczyna takie charce że szok ciekawe czy jak się urodzi to mu zostanie ta godzina hihi :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, czy test na obciążenie glukozy jest obowiązkowy w ciąży ? i kiedy dokładnie się go robi? na razie gin nie wysłał mnie to badanie i się zastanawiam czy w ogóle wyśle.... ale z opowiadań waszych to ciary mnie przechodzą jak pomysle o tym badaniu

Marta0912 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, czy test na obciążenie glukozy jest obowiązkowy w ciąży ? i kiedy dokładnie się go robi? na razie gin nie wysłał mnie to badanie i się zastanawiam czy w ogóle wyśle.... ale z opowiadań waszych to ciary mnie przechodzą jak pomysle o tym badaniu

podobno obowiązkowe badanie, ja w poprzedniej ciąży nie wspominam zle tego badania, slodkmie było, ale się przezyc dalo, teraz mam słabszy zoladek, wiec roznie może być, zobaczę na jakie nmnie skieruje badania na wizycie w czwartek ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my sobie tak rośniemy :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d1609be492e.jpg

kwiatakacji, alicja_, MeGi2986, Nadulka, Marta0912, Flakonik lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obciążenie glukozą powinno się zrobić między 24-28 tygodniem ciąży. ja w poprzedniej robiłam ale mogłam wtedy dodać sobie soku z cytryny i dało się to wypić ale teraz z tego co pytałam w laboratorium to już nie pozwalają(chyba że lekarz na skierowaniu napisze że można)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Ja własnie sobie popijam pyszną glukoze 75 g ;-) Fuj!

a dlaczego wcześnie idziesz na test glukozy?
    Mówią, że najwcześniej powinno sie iść ok.25tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    obciążenie glukozą powinno się zrobić między 24-28 tygodniem ciąży. ja w poprzedniej robiłam ale mogłam wtedy dodać sobie soku z cytryny i dało się to wypić ale teraz z tego co pytałam w laboratorium to już nie pozwalają(chyba że lekarz na skierowaniu napisze że można)

Ja właśnie mam napisane na skieowaniu całą recepturę glukoza + woda + sok z cytryny.
    Mam nadzieje, że jakoś dam radę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my! :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c23f37275584.jpg

Madzisek, MeGi2986, Karola1990, kwiatakacji, Nadulka, bella88, Chichibi, justyna14, Marta0912, Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gdzie Ci się tam mieszczą dwie duże dziewczynki?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja z cytryną nie jest takie złe. Mi pamiętam że pani najpierw dała bez cytryny spróbować to masakra, a z cytryną już nie było źle, mam nadzieję że jak wtedy mogłam to teraz też pozwoli ;-) ale z ciebie chudzinka :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Alicja gdzie Ci się tam mieszczą dwie duże dziewczynki?

jedną mam tylko! <3

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ