Grudniowe mamusie 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
stars mam nadzieje, że będzie smakowało
ja czasem robię jeszcze coś podobnego tylko bez cukinii, za to z takim makaronikiem drobnym, wtedy dodaje warzywa co mam, mięso mielone zalewam bulionem o do tego ten makaronik wsypuje i takie jednogarnkowe paello robie, też pyszne wychodzi i zazwyczaj mi tego dużooo bardzo wychodzi
stars2345 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Hej Dziewczyny ja remontu ciag dalszy od rana ale juz finito:D zostanie meble skrecic,wczoraj dwie sciany w holu pomalowalam i dzis druga warstwe jeszcze walne.
Matko to taka straszna ta glukoza? Bo janpod koniec msc bede robic tzn po 17 jak przyjade z nad morza. W poprzedniej ciazy tego nie robilam..nikt nie kazal.
Bella dzis Tobie wrzuce foto spodu tej szafki,zebys zobaczyla o co mi chodzi,ze nie ma prpstej linii pod spodem zeby dac jeden kawalekno to ja mam szafki tez bez uchwytow ale w pionie dlugie.
-
iNso87 ja robiłam ten test obciążeniem glukoza już kilkakrotnie. Zawsze dawałam radę, choć długo zajmowało mi wypicie i zawsze powstrzymywałam się od wymiotów. Dzis nie dałam rady zatrzymać. Na wypicie glukozy jest 5 minut. Chciałam wziąc wiekszego lyka i poszla cofka.
powodzenia z remontem, ważne ze juz finiszujecie -
Flakonik wrote:
31 lipca bylam na wizycie i dziewczynki ważą 400g i 435g i maja 27,6cm i 29,3cm. Wszystko jest w najlepszym porządku. bylam na usg 3d i bylo tak wyraznie widac twarze dziewczynek ze moge powiedziec ze sa identyczne i podobne do mnie
Kolejna wizyta 14 sierpnia
Zaraz zabieram sie za nadrabianie was a mam prawie 100 stron...
ło twoje dziewczynki są duże ! ja dziś mam 22tydz 2 dzień ... i się zastanawiam czy moje też może być już takich rozmiarów mniej więcej
pozdrowienia ciepłe dla wszystkim mam i ich pociech :*alicja_ lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki
Flakonik dobrze że wszystko dobrze u Was
Ale macie wszystkie duże brzuchy, u nas dalej wygladam jakbym się najadla tylko a nie w ciąży byłanie wiem gdzie ten mój maluch się tam kamufluje
Ja od wczoraj się morduje z koszmarnym katarem oddychać nie mogę głową mnie boli masakra jakąś... A jeszcze od dziś znowu maja być upały po 35 st więc znowu nie będzie się dało żyć
A nam dzisiaj panowie montuja szafę zabudowana w sypialni no i chyba udało mi się sprzedać samochód...zmiany zmiany
A moj maluszek codziennie 3:40 w nocy zaczyna takie charce że szok ciekawe czy jak się urodzi to mu zostanie ta godzina hihi -
Dziewczyny a powiedzcie mi, czy test na obciążenie glukozy jest obowiązkowy w ciąży ? i kiedy dokładnie się go robi? na razie gin nie wysłał mnie to badanie i się zastanawiam czy w ogóle wyśle.... ale z opowiadań waszych to ciary mnie przechodzą jak pomysle o tym badaniu
Marta0912 lubi tę wiadomość
-
Chichibi wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi, czy test na obciążenie glukozy jest obowiązkowy w ciąży ? i kiedy dokładnie się go robi? na razie gin nie wysłał mnie to badanie i się zastanawiam czy w ogóle wyśle.... ale z opowiadań waszych to ciary mnie przechodzą jak pomysle o tym badaniu
podobno obowiązkowe badanie, ja w poprzedniej ciąży nie wspominam zle tego badania, slodkmie było, ale się przezyc dalo, teraz mam słabszy zoladek, wiec roznie może być, zobaczę na jakie nmnie skieruje badania na wizycie w czwartek -
obciążenie glukozą powinno się zrobić między 24-28 tygodniem ciąży. ja w poprzedniej robiłam ale mogłam wtedy dodać sobie soku z cytryny i dało się to wypić ale teraz z tego co pytałam w laboratorium to już nie pozwalają(chyba że lekarz na skierowaniu napisze że można)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMadzisek wrote:obciążenie glukozą powinno się zrobić między 24-28 tygodniem ciąży. ja w poprzedniej robiłam ale mogłam wtedy dodać sobie soku z cytryny i dało się to wypić ale teraz z tego co pytałam w laboratorium to już nie pozwalają(chyba że lekarz na skierowaniu napisze że można)
Ja właśnie mam napisane na skieowaniu całą recepturę glukoza + woda + sok z cytryny.
Mam nadzieje, że jakoś dam radę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny