WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars mam nadzieje, że będzie smakowało :) ja czasem robię jeszcze coś podobnego tylko bez cukinii, za to z takim makaronikiem drobnym, wtedy dodaje warzywa co mam, mięso mielone zalewam bulionem o do tego ten makaronik wsypuje i takie jednogarnkowe paello robie, też pyszne wychodzi i zazwyczaj mi tego dużooo bardzo wychodzi :)

stars2345 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tinusia Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 22:09

mhsvqps6d6vf02dw.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Ja własnie sobie popijam pyszną glukoze 75 g ;-) Fuj!

alicja_ lubi tę wiadomość

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwymiotowałam po wypiciu połowy :-( kolejne podejście jutro ech...

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ja remontu ciag dalszy od rana ale juz finito:D zostanie meble skrecic,wczoraj dwie sciany w holu pomalowalam i dzis druga warstwe jeszcze walne.

Matko to taka straszna ta glukoza? Bo janpod koniec msc bede robic tzn po 17 jak przyjade z nad morza. W poprzedniej ciazy tego nie robilam..nikt nie kazal.

Bella dzis Tobie wrzuce foto spodu tej szafki,zebys zobaczyla o co mi chodzi,ze nie ma prpstej linii pod spodem zeby dac jeden kawalek ;) no to ja mam szafki tez bez uchwytow ale w pionie dlugie.

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • akira Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 ja robiłam ten test obciążeniem glukoza już kilkakrotnie. Zawsze dawałam radę, choć długo zajmowało mi wypicie i zawsze powstrzymywałam się od wymiotów. Dzis nie dałam rady zatrzymać. Na wypicie glukozy jest 5 minut. Chciałam wziąc wiekszego lyka i poszla cofka.
    powodzenia z remontem, ważne ze juz finiszujecie :)

ex2bqtkfnrconmdf.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc po weekendzie, bylismyh z mala w zakopanym :-) co prawda klimat mi nie nsprzyjal bo caly czas mnie glowa bolała nawet w nocy, ale mimo to jakos psychicznie odpoczelaam :-)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się wkur....łam, glazurnik nas wystawił i w ogóle nie przyjdzie, a czekaliśmy na niego kilka msc, kur.... kogo ja tak na ostatnią chwile znajde? wrrrrrrr

7w3d 💔
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik wrote:

31 lipca bylam na wizycie i dziewczynki ważą 400g i 435g i maja 27,6cm i 29,3cm. Wszystko jest w najlepszym porządku. bylam na usg 3d i bylo tak wyraznie widac twarze dziewczynek ze moge powiedziec ze sa identyczne i podobne do mnie :D
    Kolejna wizyta 14 sierpnia :)

Zaraz zabieram sie za nadrabianie was a mam prawie 100 stron...

ło twoje dziewczynki są duże ! ja dziś mam 22tydz 2 dzień ... i się zastanawiam czy moje też może być już takich rozmiarów mniej więcej :D

pozdrowienia ciepłe dla wszystkim mam i ich pociech :*

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • Acikk Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)

Flakonik dobrze że wszystko dobrze u Was :)
    Ale macie wszystkie duże brzuchy, u nas dalej wygladam jakbym się najadla tylko a nie w ciąży była :) nie wiem gdzie ten mój maluch się tam kamufluje :)
    Ja od wczoraj się morduje z koszmarnym katarem oddychać nie mogę głową mnie boli masakra jakąś... A jeszcze od dziś znowu maja być upały po 35 st więc znowu nie będzie się dało żyć :/
    A nam dzisiaj panowie montuja szafę zabudowana w sypialni no i chyba udało mi się sprzedać samochód... :D zmiany zmiany :D
    A moj maluszek codziennie 3:40 w nocy zaczyna takie charce że szok ciekawe czy jak się urodzi to mu zostanie ta godzina hihi :)

Nasze Słoneczko <3
    atdc2n0auob2dui0.png
  • Chichibi Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi, czy test na obciążenie glukozy jest obowiązkowy w ciąży ? i kiedy dokładnie się go robi? na razie gin nie wysłał mnie to badanie i się zastanawiam czy w ogóle wyśle.... ale z opowiadań waszych to ciary mnie przechodzą jak pomysle o tym badaniu

Marta0912 lubi tę wiadomość

1usamg7yobts6kpo.png

7v8r3e3kbjif8sqj.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chichibi wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi, czy test na obciążenie glukozy jest obowiązkowy w ciąży ? i kiedy dokładnie się go robi? na razie gin nie wysłał mnie to badanie i się zastanawiam czy w ogóle wyśle.... ale z opowiadań waszych to ciary mnie przechodzą jak pomysle o tym badaniu

podobno obowiązkowe badanie, ja w poprzedniej ciąży nie wspominam zle tego badania, slodkmie było, ale się przezyc dalo, teraz mam słabszy zoladek, wiec roznie może być, zobaczę na jakie nmnie skieruje badania na wizycie w czwartek ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my sobie tak rośniemy :-)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4d1609be492e.jpg

kwiatakacji, alicja_, MeGi2986, Nadulka, Marta0912, Flakonik lubią tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obciążenie glukozą powinno się zrobić między 24-28 tygodniem ciąży. ja w poprzedniej robiłam ale mogłam wtedy dodać sobie soku z cytryny i dało się to wypić ale teraz z tego co pytałam w laboratorium to już nie pozwalają(chyba że lekarz na skierowaniu napisze że można)

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akira wrote:
    Cześć dziewczyny :-) Ja własnie sobie popijam pyszną glukoze 75 g ;-) Fuj!

a dlaczego wcześnie idziesz na test glukozy?
    Mówią, że najwcześniej powinno sie iść ok.25tyg

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzisek wrote:
    obciążenie glukozą powinno się zrobić między 24-28 tygodniem ciąży. ja w poprzedniej robiłam ale mogłam wtedy dodać sobie soku z cytryny i dało się to wypić ale teraz z tego co pytałam w laboratorium to już nie pozwalają(chyba że lekarz na skierowaniu napisze że można)

Ja właśnie mam napisane na skieowaniu całą recepturę glukoza + woda + sok z cytryny.
    Mam nadzieje, że jakoś dam radę :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to my! :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c23f37275584.jpg

Madzisek, MeGi2986, Karola1990, kwiatakacji, Nadulka, bella88, Chichibi, justyna14, Marta0912, Pchelkaa, Flakonik lubią tę wiadomość

• rewelka Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja gdzie Ci się tam mieszczą dwie duże dziewczynki?

23-02-2013 [*] 8 tc
    211xj44j3k4hck0m.png
  • Madzisek Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja z cytryną nie jest takie złe. Mi pamiętam że pani najpierw dała bez cytryny spróbować to masakra, a z cytryną już nie było źle, mam nadzieję że jak wtedy mogłam to teraz też pozwoli ;-) ale z ciebie chudzinka :-D

1usap07w9hybl9h9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rewelka wrote:
    Alicja gdzie Ci się tam mieszczą dwie duże dziewczynki?

jedną mam tylko! <3

‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ