WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudniowe mamusie 2015
Odpowiedz

Grudniowe mamusie 2015

Oceń ten wątek:
  • Eve_84 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 13:01

l22ntv73ogvn473k.png
  • lips Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wizyte dopiero 18 sierpnia a nie chce lekarzowi zawracać głowy bo to pewnie nic groźnego. Zaczekam kilka dni i zobacze co się będzie działo.

atdc3e5eao0yqv5p.png
  • bella88 Autorytet

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    Najpierw poszlismy do czterech firm ale w kazdej wychodzilo z grafika 750-850zl za m2.. a u Nas jest ponad 2m2. Akurat rozmawialismy o tym przy znajomym ktory konczyl montowac kuchnie i zadzw do typa co robi takie rzeczy i u niego wyszlo Nam 1300zl za wszystko... a w tych firmach wyszlo by leciutko 2000zl.. takze roznica wielka. Wiem,ze lepiej wyglada ale u nas odcinek 2,60m2 trzeba bylo podzielic na chyba 3-4 czesci bo nasze szafki wiszace maja pod spodem dluzsze boki tzn front jest przedluzony od spodu bo tak sie otwiera te szafki palce wkladasz od spodu z dolu,nie wiem czy rozumiesz o co mi chodzi ;) i wyszlyby zeby i zle mogliby wtedy wyciac i by cos potem moglo nie pasowac. No i zamawialismy tylko jeden kawalek szkla hartowanego przy plytce bo i tak jest to podzielone na czesci wiec reszte wzielismy zwykle szkol ktore wychodzilo o 50-100zl tansze za m2. Tak,mialam jedno wyciecie pod gniazdko. No i jak wyzej to nie chodzi o to,ze kuchnia jest mala czy duza bo i na duzej mozna jeden plat dac szkla:)

No to trochę mnie przeraziłaś bo tak liczyłam że mi wyjdzie ok 2,40 szer x 55 wys i miałam nadzieję że zmieszcze się w 1tys :/ i tez bede miała otwierane szafki od spodu do góry. Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałam i czy o to chodzi :) jeżeli tak to nie wiedziałam że wówczas fronty są dłuższe :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Może tak narzekam bo znowu dla mnie pierwsza połowa była rewelacyjna :P Teraz brzuch coraz większy i coraz mi ciężej. Zawsze byłam szczupła i ten brzuszek zaczyna mi troszkę przeszkadzać. Jakoś nie mogę się do niego przyzwyczaić hehe... W nocy się budzę żeby się przekręcić, jest mi duszno, niewygodnie, czuje się taka ociężała, muszę uważać podczas seksu na brzuch bo czuje dyskomfort, bolą mnie plecy, ciągnie mnie wszystko i wogóle :P oj chyba mnie jakiś dołek łapie :/ jedyny plus to tak jak mówisz że czuć kopniaczki i one naprawdę potrafią wynagrodzić ten cały trud. Kobiety naprawdę muszą się bardzo poświęcać...

Chyba wlasnie dlatego narzekasz bo wnpierwszej polowie czulas sie super :-) ja obecnie rowniez czuje ciagniecie wszystkiego, plecy bola, w nocy ciezko spac, brzuszek przeszkadza w roznych czynnosciach, ale to pikus przy tym co bylo w pierwszej polowie :-) pomysl ze juz blizej jiz dalej :-)

bella88 lubi tę wiadomość

• iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 05:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    No to trochę mnie przeraziłaś bo tak liczyłam że mi wyjdzie ok 2,40 szer x 55 wys i miałam nadzieję że zmieszcze się w 1tys :/ i tez bede miała otwierane szafki od spodu do góry. Nie wiem czy cie dobrze zrozumiałam i czy o to chodzi :) jeżeli tak to nie wiedziałam że wówczas fronty są dłuższe :)
    U mnie jedna sciana glowna ma wlasnie 2,50x60 ale dochodza jeszcze boczne takze mam wiecej. Z tym otwieraniem to chodzi o to,ze ja chcialam miec najpierw otwieranie na przycisk,wiesz o co chodzi? Na klik. Ale,ze to jest u mnie polysk na gorze to pomyslalam,ze bedzie paluchy caly czas widac i dlatego mam przedluzenie frontu,zeby otwierac od spodu i jak sie spojrzy pod szafki to nie ma linii prostej,jak nie zapomne to zrobie foto i pokaze Tobie o co mi chodzi. No niestety to nie jest tanie,chyba Acik jedynie pisala,ze ma to w kuchni ale placila odrazu za calosc tzn razem z szafkami,cala kuchnia i Jej tanio wyszlo. Aaaa juz wiem o co Tobie chodzi z tymi Twoimi szafkami,ze do gory otwierane to zle sie rozumiemy u mnie co innego jest,bo Ty masz normalnie uchwyty,prawda? Ja ich nie mam i u mnie jest co innego:)

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • iNso87 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella to Tobie wychodzi 1,32m2 to biorac ceny z tych firm co sa u mnie to ok 1100zl.

Edit.
    Wiecie co chcialam dla swojej Malej w pokoju zaczepic na scianie przy lozku poduszki i sie zastanawiam jak to zrobic? Znalazlam na necie cos powiedzmy w ten desen na jakiejs rurce http://img.szafa.pl/forum/0/foto_cache/5b1/c5b/f84/0a6/c95/b2d/507/f08/acc/526/4c_500x640.jpg
    Ale ja pomyslalam,ze moze kupie 3 ladne wieszaczki takie na ubrania pojedyncze ale na dziale dzieciecym widzialam ladne rozowe serducha i poprostu na to zaczepie obok siebie 3 poduchy,w leroyu wczoraj widzialam poduchy siedziska rozne kolory z troczkami juz doszytymi i one w miare plaskie sa,jak myslicie jak to zrobic? Bo chodzi mi o to,ze moja Laura ma pojedyncze lozko dosuniete do sciany i nie ma zadnych szczebelek nic,i jak bedzie spala to bedzie golej sciany dotykac i tu przy buzi chcialam wlasnie do polowy lozka powiesic takie poduszki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 06:05

P62Wp2.png
    5oRIp1.pngXMJMp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oaq7vc.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 10:01

alisss871, alicja_, Pchełka, Madzisek, kwiatakacji, bella88, Karola1990, justyna14, pati_zuzia, Flakonik, Madzia890722, MeGi2986, agniesia2569, Nadulka, KASIAG24 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pchelkaa sliczny brzuszek! ;*

Pchelkaa lubi tę wiadomość

• bella88 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iNso87 wrote:
    U mnie jedna sciana glowna ma wlasnie 2,50x60 ale dochodza jeszcze boczne takze mam wiecej. Z tym otwieraniem to chodzi o to,ze ja chcialam miec najpierw otwieranie na przycisk,wiesz o co chodzi? Na klik. Ale,ze to jest u mnie polysk na gorze to pomyslalam,ze bedzie paluchy caly czas widac i dlatego mam przedluzenie frontu,zeby otwierac od spodu i jak sie spojrzy pod szafki to nie ma linii prostej,jak nie zapomne to zrobie foto i pokaze Tobie o co mi chodzi. No niestety to nie jest tanie,chyba Acik jedynie pisala,ze ma to w kuchni ale placila odrazu za calosc tzn razem z szafkami,cala kuchnia i Jej tanio wyszlo. Aaaa juz wiem o co Tobie chodzi z tymi Twoimi szafkami,ze do gory otwierane to zle sie rozumiemy u mnie co innego jest,bo Ty masz normalnie uchwyty,prawda? Ja ich nie mam i u mnie jest co innego:)

Właśnie nie normalne uchwyty. Dokładnie takie:
    f87c5c5231a6d11dmed.jpg

i je się otwiera własnie od spodu. No nic... Będzie kuchnia to będę myśleć :)
    Ale jak możesz to wstaw zdjęcie swojej bo ciekawa jestem :)

25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. Dawno mnie tu nie bylo. Najpierw wypoczywaliscmy w Ustroniu a potem...10 dni bylismy w Szwecji. Maz zrobil mi taka niespodzianke ze nie chcial mi ciagle powiedziec gdzie jedziemy. Dojechalismy nad polskie morze i myslalam ze to o to chodzilo a tu niepodzianka wsiadamy na prom :O Obylo sie tym razem bez zadnych komplikacji i moglismy sie cieszyc ostatnimi chwilami w dwójke :) Do Szwecji mielismy w planach leciec w te wakacje ale potem odwolalismy wszystko przez moj pobyt w szpitalu i balam sie juz leciec kolejny raz a Szwecja zawsze mi sie marzyła

31 lipca bylam na wizycie i dziewczynki ważą 400g i 435g i maja 27,6cm i 29,3cm. Wszystko jest w najlepszym porządku. bylam na usg 3d i bylo tak wyraznie widac twarze dziewczynek ze moge powiedziec ze sa identyczne i podobne do mnie :D
    Kolejna wizyta 14 sierpnia :)

Zaraz zabieram sie za nadrabianie was a mam prawie 100 stron...

kwiatakacji, Madzisek, rewelka, bella88, pati_zuzia, MeGi2986, Pchelkaa, Nadulka, justyna14, Chichibi, alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my dzisiaj
    http://iv.pl/images/62406422653602053867.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2015, 16:22

kwiatakacji, Madzisek, rewelka, Karola1990, pati_zuzia, Madzia890722, MeGi2986, Pchelkaa, Nadulka, justyna14, KASIAG24, alicja_, Blair lubią tę wiadomość

• stars2345 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 13:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! piękne macie brzuszki! Mi tez rośnie :) dziś w kościele pewien pan ustąpił mi miejsce jak spojrzał na brzuszek! ale to było fajne!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my :) 21t 3d :) mam nadzieję, że będzie widać, bo mam problem z wrzucaniem zdjęć tutaj...

b832595eb690c707m.jpg

Madzisek, kwiatakacji, MeGi2986, pati_zuzia, Nadulka, justyna14, alicja_, bella88, Flakonik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 sierpnia 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flakonik super ze wrocilas, super ze wszystko ok z dziewczynkami :-) wrzuc zdj jak bedziesz miala chwile :-) bardzo duzo podrozujecie, a my po remoncie i urzadzaniu mieszkania splukani troszke a jeszcze wyprawka dla malej. Madzia tez mi sie podoba ze ktos mi miejsca ustepuje i zauwaza ze w ciazy jestem ;-)

Dziewczynke chyba nazwiemy Irenka. Jak plci nie znalismy tak bylo pewne ze dziewczynke nazwiemy Wiktoria, teraz plec znamy i co tydzien imie zmieniamy ;-)

alicja_ lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    a mam pytanie, w jakiej ilosci te warzywa i ile miesa? moj maz lubi troszke zjesc i sie zastanwiam wlasnie ile tego wyjdzie :)
    ja miałam jedna duża cukienie i ok 25 dag miesa, to farszu z górką mi wyszło.

7w3d 💔
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry, dzis wyniki posiewu moczu, nawet nie wiem czego sie spodziewac... :/ mam stresa i jeszcze mega realistyczne koszmary miałam dziś :/

ktos dzis jeszcze wizytuje?

Flakonik witamy :) super ze z dziewczynkami wszystko dobrze :)

Pchelkaa sliczny brzuszek :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stars2345 wrote:
    a pieczarek, sera i papryki? i te warzywa to w kostce do podsmazenia?
    papryki dałam połowe jednej, w kostke pokroiłam drobna, pieczarek 5-6 szt, sera po 3 plastry na wierzch i po 1,5 do srodka włozyłam :)

ile dasz tyle bedzie dobrze :) lubisz wiecej sera to wiecej, składniki tez mozesz swoje które lubisz dodawac :) to taka moja kompozycja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2015, 08:00

7w3d 💔
  • stars2345 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

justyna14 lubi tę wiadomość

‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ